Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kisvasútban (mindenféle pedálok egymás után) az a jó hogy teljes mértékben te állítod össze hogy micsoda milyen minõségben legyen benne, viszont kell hozzá sok kábel, multieffekt meg "olcsóér" ad rengeteg dolgot ami ugye olyanok amik bennevannak (valamint hozzá kell tennem hogy egy jobb multieffektben azért kell lennie egy jó kis zajzárnak, amit "pedálban" még nem igazán láttam)
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
hülye kérdés az, amit nem tesznek fel <#wink>#wink>
az h valami jó v rossz, szubjektív dolog, valamelyik gitáros a multieffekt-re esküszik, valamelyik meg a kisvonatra, ízlések és pofonok.
ja, a torzító szóban elég egy hosszú 'ó' -t használni <#vigyor2>#vigyor2>
az h valami jó v rossz, szubjektív dolog, valamelyik gitáros a multieffekt-re esküszik, valamelyik meg a kisvonatra, ízlések és pofonok.
ja, a torzító szóban elég egy hosszú 'ó' -t használni <#vigyor2>#vigyor2>
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
bocs hogy ilyen hülyeségeket kérdezek de azt szeretném megtudni hogy az ilyen tórzító pedálok jobbak mint a multi effekt?
nemtom mit mondjak,p4, c-media CMI8738 AUDIO CHIP- HANGKARI
GEforce fx 5700le,256mb....
GEforce fx 5700le,256mb....
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Milyen géped van?
mikor beállítom,hogy legyen rajta RSE,akkor betölt vmilyen hangokat,aztán zörög:S. nemtom hogy mi lehet a baj,ha kikapcsolom,simán müxik,mint a gp4
Milyen géped van?
GP5-ben nektek müxik a realistic sound engine? mert nekem össze-vissza zörög:S
ó értem. énnekem még nem volt szerencsém ijesmivel találkozni.
de télleg ha jobban belegondolok, okos emberek biztos tudnak fajin ijet csinálni ;-)
de télleg ha jobban belegondolok, okos emberek biztos tudnak fajin ijet csinálni ;-)
porki fagyok fállalon
én már nem egy ilyen házilag készített torzítót próbáltam ki és még élek meg a gitárom is meg az erõsítóm is 😛
hát akkor lehet nem lesz belõle semmi mert haverom azt mondja hogy a mûveleti erõsítõnek is kéne a kapcs rajza. szal nem tom. az a baj hogy megvenni meg drága :/
vki át tudja küldeni a legújabb guitarpro-t? mert a gp5-ös fileokat már nem tudja megnyitni az enyém:S... elõre is kösz
Na, azt én is néztem.... Az elsõt nem is tudtam sehová rakni... a többinél láttam "összekötéseket" pl: A, D gondolom azok a kapcsolódási pontok....
sza.sa
na ja, plusz még a megtervezés, kivitelezés.... pár napba belekeerülne biztos....
sza.sa
és az mt-2esnél hogyan kell õket összerakni? mármint ugye több ábra van és gondolom azokat a részeket valahogy össze kell illeszteni vagy ilyesmi. vagy nagyon sötétbe helyen tapogatózok?
Huh, jót kérdezel...
Hirtelen azt se tudom mi merre.. 😊
az ellenállások kb. 5-10Ft, kondik 20-40Ft, 1-2 IC pár 100 Ft...
Nem tudom, össze kell számolni, de szerintem ha nincs benn valami nagyon drága cucc, szerintem 4-5-6000 Ft-ból ki kellene jönnie... + még be kellene dobozolni...
De lehet nagy hülyeséget irtam, ne vedd 100%-nak... 😊
Hirtelen azt se tudom mi merre.. 😊
az ellenállások kb. 5-10Ft, kondik 20-40Ft, 1-2 IC pár 100 Ft...
Nem tudom, össze kell számolni, de szerintem ha nincs benn valami nagyon drága cucc, szerintem 4-5-6000 Ft-ból ki kellene jönnie... + még be kellene dobozolni...
De lehet nagy hülyeséget irtam, ne vedd 100%-nak... 😊
sza.sa
Hááát.. Én elektromûszerészként végeztem középiskolában, de ma már nem ugranék neki mondjuk egy Boss OD2-nek...
Itt szerintem a kérdés esetleg a spec IC-k beszerzése, illetve hogy mennyibe kerülnek... Aki szerintem benne van a témában, meg tudja simán csinálni...
Itt szerintem a kérdés esetleg a spec IC-k beszerzése, illetve hogy mennyibe kerülnek... Aki szerintem benne van a témában, meg tudja simán csinálni...
sza.sa
Ezek nagyon jók!! Bár nem tom hogy meg lehet-e õket ez alapján csinálni. Nincs itt valaki aki ért az ilyen elektro technikai dolgokhoz?
hi! vki tudja mi lett a 911tabs-sal? mert nem találom rajta hegyekben a tanokat:S
vki át tudja küldeni a legújabb guitarpro-t? mert a gp5-ös fileokat már nem tudja megnyitni az enyém:S... elõre is kösz
Nekem van egy ilyen linkem, csomó kapcsolási rajzzal:
Kapcsolási rajzok
Kapcsolási rajzok
sza.sa
Nem tudna valaki adni boss mt2-es hez hasonló pedálnak az összeépítési útmutatóját meg kapcsolási rajzokat? valami olyasmi kéne amit több mindenre tudok használni ("bluestól a death metálig") de asszem olcsóbban kijönnék ha én csinálnám ill csináltatnám nem pedig venném.
érdemes-nem érdemes,most már megvan ki ne dobd😛
komolyra fordítva nem hallodtam még Digitechet de eddig mindenki csak jókat mondot úgyhogy használd egészséggel!
komolyra fordítva nem hallodtam még Digitechet de eddig mindenki csak jókat mondot úgyhogy használd egészséggel!
a sípolós témához még annyit hogy ma voltam gitár órán és megkértem a tanárt hogy mutassa meg és azóta már nekem is elég jól megy. persze még nem árt gyakorolni. Õ úgy magyarázta hogy a pengetõnek csak nagyon kis része látszik ki szal majdhogynem a körmöddel pengetsz de azért mégse és így rögtön pengetéskor/után hozzáér kicsit az ujjad. meg még annyit hogy így kifele kell kicsit pengetni. mintha egy kicsit ki akarnánk húzni a húrt. de télleg 1xûbb megmutatni mint leírni...
nekem is rp80asom van és hát nem egy csúcsmodell de azt hiszem nekem 1enlõre megfelel. van benne szinte minden ami nekem kell és hasznos hogy van erõsítõ modellezés is mert 1enlõre egy elég kis erõlködõm van még és persze nem csöves. amikor vettem ezt akkor kérdeztem hogy milyen multik vannak még ennek az árkategóriájában és azt mondta az eladó csávó hogy még talán a zoom-ok de azt nem érdemes venni mert aki olyat vett régebben az mind hozza vissza õket meg próbál tõlük megszabadulni. a digitech-et viszont nagyon dícsérik és még jó az rp80asban hogy van rajta exp. pedál. szal összesítve sztem jó ebben a kategóriában.
kössz a válaszokat a sípolós témába 😊
most az a kérdésem lenne hogy ami nekem van multi effekt (digitech rp80) az mennyire jó, érdemes volt megvennem?
most az a kérdésem lenne hogy ami nekem van multi effekt (digitech rp80) az mennyire jó, érdemes volt megvennem?
Ha minden jó megy hétfõre nálam lesz a G2.1U... tapaszatalatok szerint sokkal jobb mint a régi szériás kis Zoomok....
sza.sa
hát akusztikus gitárnál nem igazán tudod lentebb állítani a húrmagasságot,mert ott a húrláb az fix!
az elektromos gitár jobban állítható,ott sokféle beállítási lehetõség van
az elektromos gitár jobban állítható,ott sokféle beállítási lehetõség van
Segítség! Kezdõ gitáros vagyok. És az ibanez akkusztikus fémhúros gityóm nyakát próbálom beállítani, nem sok sikerrel. Szóval a húrok sokkal közelebb vannak fent a nyakhoz mint lent. De hiába csavarom tökig be az imbusszal, vagy engedem fullra ki, semmi nem változik... már az agyamra megy! mit csínálok rosszul?
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Ibanez SR900 basszusgitár Sürgõsen eladó! Átmenõnyakas, Bartolini pickupok, 3-utas EQ, stb. Jó állapot, keveset volt használva. A Solution együttes basszera pl. kölcsönkérte egy lemezfelvételhez.
Jó kis gityó veddmeg! 😊
"Ócsó": 169.900 Ft. (csere/beszámítás most nem érdekel sorry, alku is csak felfelé 😊
[email protected]
dddstudio.tk
najah, az persze kurvajó ha bankokra vannak osztva a patch-ek, és a bankon belül tudsz gyorsan váltani, csak az olcsóbb effekteknél ez elég ritka...nem beszélve arról hogy ha az ember ügyes akkor meg tudja oldani sima fel le váltogatásokkal is 😄
Mondjuk én ctl pedál nélkül már asszem halott lennék 😊
Mondjuk én ctl pedál nélkül már asszem halott lennék 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
ezek olyan 60-70 ezres kategóriák efölé nem is nagyon tudnék sajna menni. Ja és van egy digitech rp80-asam azzal használnám fõleg. (bár még egy mt2es boss-on is gondolkodtam)
ez nehéz választás... rock/metálra inkább csöves motyó kéne...
viszont a csak elõfokcsövesek szerintem sz***k.
a végfok kéne hogy mindenképp csöves legyen. az elõfoknak meg egy high gain csöves motyó lenne az igazi... de ezek drágák. meg inkább koncertre valóak...
a fendereknek szerintem inkább a tiszta hangszínei amik jók...
a peavey az egy dögösebb cucc, de még nem próbáltam (meg ebben van effekt loop is). esetleg egy powerstate-t vagy egy calsbrot is kipróbálhatnál...
mennyibe kerülnek?
viszont a csak elõfokcsövesek szerintem sz***k.
a végfok kéne hogy mindenképp csöves legyen. az elõfoknak meg egy high gain csöves motyó lenne az igazi... de ezek drágák. meg inkább koncertre valóak...
a fendereknek szerintem inkább a tiszta hangszínei amik jók...
a peavey az egy dögösebb cucc, de még nem próbáltam (meg ebben van effekt loop is). esetleg egy powerstate-t vagy egy calsbrot is kipróbálhatnál...
mennyibe kerülnek?
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
Ha olyan effekt kell amiben van egy csomó jó hangzásvilágú effekt (pl Pitch Shifter is !!!), meg jók a torzítók (éppenhogy zizegõstõl az extra-durváig), akkor
KORG AX300G !!!
Nekem is ilyen van. régi, már nem gyártják, de a hangfalszimuláción kívül minden benne van!!!
pl: compressor, od-dist, 3 sávos EQ, chorus, phaser, flanger ,egy rakat delay meg reverb...
van benne egy amp modellezõ is, de ez nem túl korszerû. összesen 3 közül választhatunk: el34, 6L6, vagy tranyós erõsítõ szimuláció.
viszont a 6L6-tal elég ütõs "jazz" vagy extra-metál hangzást lehet elõállítani...
na persze kell hozzá egy külön expression pedál, mert ami benne van azzal minimálisan lehet csak szabályozni. viszont szinte minden effektnél lehet valamit szabályozni vele ha akarod. Pl: torzítás mértékét is.
wah-t meg mindenképp érdemes külön vennni
kb. 30-40ezi között bárhol megkapjátok.
ha valakit komolyabban érdekel akkor elõveszem a kiskönyvet és felsorolom részletesen az effekteket amik benne vannak...
ja és akinek nem elég a két tekerõt csavargatok=korlátozott felhasználhatóság, annak ez befog jönni (persze többet kell bíbelõdni a beállításokkal, de megéri...)
KORG AX300G !!!
Nekem is ilyen van. régi, már nem gyártják, de a hangfalszimuláción kívül minden benne van!!!
pl: compressor, od-dist, 3 sávos EQ, chorus, phaser, flanger ,egy rakat delay meg reverb...
van benne egy amp modellezõ is, de ez nem túl korszerû. összesen 3 közül választhatunk: el34, 6L6, vagy tranyós erõsítõ szimuláció.
viszont a 6L6-tal elég ütõs "jazz" vagy extra-metál hangzást lehet elõállítani...
na persze kell hozzá egy külön expression pedál, mert ami benne van azzal minimálisan lehet csak szabályozni. viszont szinte minden effektnél lehet valamit szabályozni vele ha akarod. Pl: torzítás mértékét is.
wah-t meg mindenképp érdemes külön vennni
kb. 30-40ezi között bárhol megkapjátok.
ha valakit komolyabban érdekel akkor elõveszem a kiskönyvet és felsorolom részletesen az effekteket amik benne vannak...
ja és akinek nem elég a két tekerõt csavargatok=korlátozott felhasználhatóság, annak ez befog jönni (persze többet kell bíbelõdni a beállításokkal, de megéri...)
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
höhö, ezt láttátok már? gitár, beépített effektekkel! nagyon pihent lehetett a megalkotója.. :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
ehhez hasonló shifter pedálokat tudtok még ajánlani? ilyenre vadászok, csak ez 1 kicsit borsos :S
Kuss!-magyarázta.