Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tattaratta
Match: te mit használsz?

tattaratta
még pár mondat a multieffekt témához.
szerintem célszerû olyan tipust választani, ahol a programhelyeket közvetlenül el lehet érni, nem plusszminuszosat. késöbbiekben szinpadon az nem használható olyan jól (kivéve, ha csak két beállítást használsz).
szerintem a hangzást jelentõsen befolyásolja az erõsítõ hangszín beállítása, jellege is.
általában közel 40 féle effekt közül 8-9-et lehet egymás után fûzni, az effektek "erõsségét" is elég tág határok közt lehet állítani, tehát szinte végtelen a variációk száma.
a gyári beállítások közt a zoomban tényleg kevés a nagyon jó, de pont ezért programozható 😉

Match
fogsz egy pitch shiftert, rákötöd a kávédarálóra, és megkapod a zoom alap torzítókat 😄
Tényleg nagyon szarok...rengetegszer hallottam zoomot gyári, meg ilyen olyan egyéni hangszínekkel amivel a tulajdonosa hónapokat szopott...még mindig nem érte el egy sima kispedálnak a minõségét. De ezeket asszem kifejtették lentebb, tehát nem részletezem.
Alacsony árkategóriába sztem a legjobbak a digitechek...lehet nem tesznek bele samplert meg minden baromságot, de az összes effekt úgy szólal meg még alapbeállításon is hogy az koncertképes. Ja, és 500 ft-al olcsóbb 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
hát nemtom, nem igazán vizsgáltam, csak megnézegettem, meg kipróbáltam a hangásokat. nem nyerte el tetszésem 😊

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
csak az éppen beállított hangzások közül próbáltál párat, vagy esetleg állítgattad is? nekem -mint már a #15085-ben írtam- zoom van, valószinüleg pont az a lila. szerintem ha kicsit "tekergetnéd", találnál magadnak való hangzást.

EGyébként asszem itt van Zoom leírás meg hangminta: www.hangszerek.hu

Rettenetesen rossz minõségû a Zoom-ok torzítója és a hangzásviláguk sem széleskörû. Arról nem is beszélek, hogy széthullik. Hiába, kínaiak gyártják.

McGrady
én egyszer kipróbáltam egy lila zoom-ot (nemtom milyen típust), hát elég trohedrány volt, szal ha láttok lila zoomot nem ajánlom 😄DD

Kuss!-magyarázta.

Borgi
kössz a tippet
de én még mindig a zzom felé huzodok.
elmondanád kicsit részletesebben hogy miért nem komálod azokat annyira?

porki fagyok fállalon

Na mondom hogy egyedül ilyenre nehéz rájönni😊
McGrady
nekem is fater mondta 😄D

Kuss!-magyarázta.

Én elsõsorban az új Zoomokat nézegetem.

Zoom G2.1u
Új ZFX-3 chip, 96kHz mintavételezés, 24bit AD/DA, dobgép...
35.500-ért láttam neten

De most találtam egy használt Korg AX1500G-t...

Ez picit drágább, de pár dologgal többet tud... Phase trainer, sample&play, több lábkapcsoló...

sza.sa

Match
Digitech rp-200

-24 bites AD/DA átalakító
-40 gyári/40 felhasználói program
-kromatikus hangoló
-pickup, erõsítõ és hangfal modellezés
-25 effekt (wah, compression, 3 sávos EQ, noise gate, kórus, flanger, phaser, tremolo, panner, vibrato, rotary speaker, auto ya, filter, pitch shifter, whammy, digitális és analóg zengetõ, ping-pong zengetõ, 10-féle visszhang, yaya, synthtalk)

38000 ft a mezzofortéban.
A zoomot magasan veri, már csak a 24 bites A/D/A miatt is.

Deeee, én arra gondolok, hogy lehet minden bundon.. Nemtom én erre magamtol nem jöttem volna rá.
Borgi
énis multiefekktre vadászok, vadásszunk együtt.
azabaj én nagyon nem értek hozzá.
zoom 707-est néztem ki magamnak :$
te milyet szeretnél?

porki fagyok fállalon

ddomi87
Szerintetek egy eladó Ibanez GRX40 30ezerért jó vétel lenne?Használt de,jó állapotban van.egy haveré és tudom h tényleg vigyázott rá...na szerintetek?

ööö...retekegér...!

Hell boy
Még 1enlõre nem 100% de valami kicsit nagyobb erõsítõre szeretnék beruházni amiket eddig kiszemeltem a következõk:

Fender FM210

infot nem találtam...

Fender FM65R

- 65 Watt teljesítmény
- 1x12" hangszóró
- lábkapcsoló csatlakoztatható
- 1 tiszta és egy torzított csatorna
- 4 sávos EQ
- presence kontroll
- fejhallgató kimenet

Peavey Studio Pro 112

-65 Watt
-1 x 12 inch-es Blue Marvel hangszóró
-2 csatorna
-díjnyertes TransTube áramkör
-különbözõ erõsítõ karakterisztikák
-lábkapcsolóval kapcsolható zengetõ
-minõségi rugós zengetõ
-effekt út
-külsõ hangfal csatlakozás

Ha tudtok hasonló kategóriában erõsítõket vagy ezekrõl van véleményetek tapasztalatoto azt meghallgatnám.

Már vettem én is egy garnitúra Ernie Ball Power Slinky-t, de egyelõre még csak a tokban figyel... bár a gyári húrokról már kopik a bevonat...
Most valami multieffektet vadászok...
Tényleg, az egyik napról a másikra levették a Boss oldaláról az effektedet...

sza.sa

53e,de tényleg kényelmes!
megkínáltam új húrkészlettel,most köszöni jól van😛
sza.sa:igen ott😊vettem bazi nagy tokot is
baromi szépen szól már most is,késõbb meg lehet hogy belerakok egy dupla tekercses pickupot<#eljen>

Gratula! Nagyon szép ez is... 😉 Ott vetted ahol én?

sza.sa

Úúú bazze. Ilyenen már játszottam, rohadt kényelmes. Lehet hogy következõnek én is bekebelezek egy ilyet magamnak. Mennyibe volt?

20"-as hangszóró az bazinagy, 18"-as a legnagyobb, amirõl eddig hallottam..

milliókba azért nem kerül egy erõsítõ, maximum a nagyon egyedi, kézzel készített VOX-ok.
pölö egy Gallien-Krueger 2001Rb fej, ami hídba kötve 1080W-ot ad le, az kb 500-600 ezer forint...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

most töltöttem le a Broomstick Bass progit,de ez valami baromi jó😛
akinek zenekészítéshez kellenek basszus alapok annak erõssen ajánlom!

más:megvan az új gityóm,majd rakok be róla képeket!
addig csak a netrõl ennyi:

aza a 2000 watt R.M.S.-be vagy mi a francba van megadva, nem? 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Match
valszeg a zenéhez annyit ért a gyerek hogy neki a sterbinszki már mûvészet...
Tehát elképzelhetõ hogy vett egy pioneer erõsítõt, ami természetesen nem hangszerre van kitalálva...az már lehet simán 700W. Ezen a gépem amirõl most írok van egy kis 4.1-es szett, a mélynyomó egész tekintélyes, a kis hangszórók meg tartalmaznak egy (azaz EGY) db 3.5 cm átmérõjû hangszórót...bár ez már inkább csipogó. Na tippeljetek mennyi van ráírva a dobozára teljesítménynek 😊 2000W 😄
Van 2 ládám, mindegyikbe van 2 db 40 centis hangszóró, tehát a 2 ládában összesen 4 van, de még az is csak 600W 😄 Megnézném ahogy ez a kis csipogó leordítja 😊

Amúgy lehet 20"-os hangszórója...az 50 centi, annyira nem elképzelhetetlen, ha szerez egy kávát, és újrabõrözteti akkor kurvaolcsón meg lehet úszni.
Mindezektõl függetlenül kamuzik a gyerek rendesen 😄 Casio basszusgitár 😊 LOL 😄
Veregest meg a vállát és mond neki hogy "ügyes vagy" 😄

Nem beszélve, hogy hol jáccana olyan hangos kütyüvel? Jah és azt mondja van mellé még egy jó 20" os átméröjü hangfala, aminek csak a membránja 20" ... majd kidõltem a röhögéstõl

Istenem, mekkorát fogunk ezen röhögni a többiekkel...
Hát ,gondoltam! Lol! Már akkor tudtam h kamu mikor mondta... meg azért egy 14 éves gyereknek 700W (rofl) os erõsítõ??? XD Köszi az infót, majd mondom neki... Annyira látszott az arcán h kamuzik

(Igen, MediaMarkt, de ott csak az erõsítõt "vette", ami egyébként kb menynibe kerülne? 1millió Ft? XD )
Borgi
köszi ;-)
másnak, valami véleménye, javaslata?

porki fagyok fállalon

Pioneer bass combóról még soha nem hallottam. Nagy rá az esély, hogy nincs.
Casio-ba jobban beletrafált, mert gyártott (MIDI alapú) gitárokat, amik elég jó hangszerek voltak. Tátrai Tibor sokáig használt is egyet (MG510). Elég ritka hagszerek, nem voltak elterjedtek. Viszont basszusgitárokat tudtommal nem gyártott soha és jelenleg már csak szintetizátorokat csinál. Nem hiszem, hogy 1985-ös kiadású gitárt vesz 2006-ban a sarki bótba.
Ha media=MediaMarkt, akkor hehehe. Ha netán mégis létezne ilyen cucc (99% hogy kamu), akkor annyira ritka, hogy a MM-szerû kommersz pénztárcaapasztókban tuti nincs ilyesmi. Csodálkoznék, ha normális hangszer lenne, még németben is.

Én az úgy Zoom G2.1u-t néztem ki, annyira azért rossz nem lehet... úgyis csak itthonra kell... (amúgy ma meglepõdtem egy kicsit, beszéltem egy gitárossal, akinek van itt egy együttese és kiderült az 505-öst használja...)

Sza.sa

sza.sa

Match
Natural harmonicok:
Lentebb már leírták hogy hogy kell fogni, itt van pár távolság, amit a tapping harmonicoknál is használhattok:
12 bund: 1 oktáv
7 bund: 1 oktáv + 5 félhang
5 bund: 2 oktáv
kb. 3 1/3 bund: 2 oktáv + 5 félhang
kb. 2 1/3 bund: 3 oktáv (na ez már egy kicsit expert)
Még pluszba találtam a 4. nél is, de azt nem tudom hogy milyen hang 😄
Egyébként érdemes megnézni matthias eklundh lapját (vagy inkább lapjait), valami freakguitar.com talán a címe...szerintem õ a harmonicok + a floyd rose királya...nagyon durvákat tud csinálni.

Szerintetek létezik 700W os pioneer bass combo? és Casio bass gitár? haver ezzel menõzik hogy neki ilyen van...
azt mondja hogy németországban vette, a media-ban

nem milliomos a srác, szerintem kamu...

na erre varjatok gombot 😄
McGrady
ez buzi...elindítom a betöltött számomat, elkezdi jácccani aztán semmi...??!?!?!?!?!?!?!??!

Kuss!-magyarázta.

McGrady
ez nagyon baba, tudsz még mondani ehhez hasonlókat, csak kevésbé bonyolultat?

Kuss!-magyarázta.

Borgi
fiuk lányok, akiik értenek itt jobban efektekhez :$
énkinéztem magamnak azta zoom 707-est.
aztmondtátok van annál jobbolyan árú.
szeretném megtudni melyik darabokra gondoltatok?!
nektek melyik a tuti?!
és hangolo is van azokban? 😮

porki fagyok fállalon

Cool Edit Pro 2.0

McGrady
igazából, olyanra gondoltam, mint pl a nero wave editor.
beviszel 1 sávot és arra tudsz rátenni kül. effekteket.
erre a gp5 is képes?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
jaja, énis így csinálom 😊)
az NH hangoláshoz is jó még 😊

Kuss!-magyarázta.

Choty
<#hawaii>

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

igen,helyes amit írtál!
én még hozzáteszem hogy a 7,9,12 és 17-es bundnál is lehet próbálkozni a természetes üveghangoknál(én így ismerem)

Choty
guitar pro 5
szerintem elég egyszerû kezelni és sokmindent tud...
(bár a régebbi verzió elég sokszor kifagyott, ezt még csak most tesztelem de eddig nagyon jó)

Choty
én megpróbálom leírni:
(aki szerint valamit nem jól írok, az ne írjon választ hanem õ írja le szerinte hogyan egyszerûbb megfogalmazni/lejátszani. thx.)

n.h. - natural harmonic (természetes harmónia): simán csak a bund felett hozzáérinted az ujjad a húrhoz, de nem fogod le. (álltalában a 4-5 bundok környékén pbóbáld valami torzítóval)

a.h. - artifical harmonic(mesterséges harmónia): a pengetõt tartó kezed hüvelykujja a pengetést követõen enyhén érjen hozzá a húrhoz. (ezt olyan gyorsan kell csinálni hogy a pengetett hang ne, csak az a.h. hallatszódjon)
közben a másik kezeddel nyútsd meg a húrt. (ezt is valamilyen torzítóval gyakorold)

remélem tudtam segíteni...

McGrady
tudtok olyan hangszerkesztõ programokat mondani, amiben vannak phraser, flanger, shifter, wah-wah effektek?
köszi 😊

Kuss!-magyarázta.

Borgi
énsejárok mégis tom, mondjuk leirnimeg megfogalmazni nemtudnám, ahoz tul butavagyok 😛

porki fagyok fállalon

McGrady
ugyanmá, énse járok tanárhoz és mégis tudom 😄

Kuss!-magyarázta.

tanár nélkül is meglehet tanulni azt könnyedén 😊

Üveghangnak hivják, amit nehezen tudok leirni hogy kell, majd megtanulsz ha tanárral tanulsz..
sziasztok
abba szeretném a segítségetek kérni, hogy hogyan lehet olyan sípolós hangot kiadni gitárral mint ami Zakk Wylde-ra jellemzõ? nekem egy digitech rp80-asom van, azzal megoldható? elõre is köszönöm a választ.
Ákos
Helo

Eladom a 2 éves Washburn wg-580 gitárom és Laney Hardcore mxd30 (30W-os) http://www.laney.co.uk/show_prod.php?title=MXD30 erõsítõm, Rockbag tokkal, Fender hevederrel. 1 évig használtam , de már nincs idõm gitározni és sajnos anyagi gondjaim akadtak, ezért fájó szívvel megválok tõle

Ár: 140e forint
Érdeklõdni: [email protected]

köszi,mostmár mûködik!
off:a listát megkaptam,majd küldök privátot!