Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
sõt, malmsteen dimarzio HS-3akat használ, ami single (de azért egy fantom tekercs megbújik benne 😊)

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
hey kisember...
Én nem értek a hangszerekhez amikor te meg beírsz egy tök átlag fórumba egy olyat hogy egy több millió forintos gitárt keresel, ami ráadásul olyan ritka, hogy a gyûjtõk is versenyeznek érte?
Ahogy írta Christiansen nekem is fender stratom van, amerikai, igaz nem 40 éves, csak 6, és a hangszerekhez nagyonsokat valóban nem értek, a gitárokhoz viszont eléggé.
Arra pedig hogy "Ha tudnál igazán gitározni akkor te is ezen a zenén tanultál volna" inkább nem is kéne reagálnom...elsõ gondolatom az lenne hogy kb egyaránt sík hülye lehetsz a zenéhez is meg a gitározáshoz is, de ez lehet hogy nem igaz...viszont az hogy alapvetõen hülye vagy az valószínû.
Ez olyan mint hogy ahhoz hogy valaki zenész legyen tudnia kell a full beatles meg rolling stones diszkográfiát...ha már régi zenéknél járunk akkor inkább a black sabbath/deep purple vonalat preferálom. De ez magánvélemény...

Egyszóval kuss, mert kis hal vagy te még itt...

ja tényleg,a humbucker😛

Christiansen
Nem-nem...csak Fat Strat-ot, a bridge-nél humbuckerrel.
Egy F.Strat egy ibanez torzítópedállal vagy egy mt2-vel megtámogatva
egy 100W-os Marshallon olyat hasít hogy beszakad a színpad.
Más kérdés hogy nem kifejezetten lehet rajta olyan virtuóz technikákat alkalmazni mint egy papírvékony ibanez-en vagy egy musicman-en.

biztos valami speckó hangszedõt használnak😮

Christiansen
Maradjunk annyiban, hogy a Fender egy igen sokoldalú és
megbízható gitár.

Fender mint PUNK???<#conf>:ooo
Malmsteen, Iron Maiden, Jim Root (Slipknot), John 5 (Marilyn Manson), Andreas Kisser (Sepultura), stb... ez mind metál <#vigyor2>

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Fender mint mindenes:light rock,blues,funky és egyéb mellékágak😛
a metált nem szereti az biztos😊

Fender mint punk??????????????????????????????

zero the hero
fender nem passzol a stilushoz, nincs meg aza zuzda hangja, nekem a fender megmaradt orokre punk gitarnak 😊

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Jender??? Szerintem nem méltatik becenevekre... És igen..😊
Choty
haha. Warlock helyett "Jender"???
szvsz akkor inkább LP...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

McGrady
van akinek ez, van akinek az 😊
én sztem gibson lp-t vennék ha lehetne választani 😊

Kuss!-magyarázta.

Gibson LP-t kapsz 200ért is asszem van olyan séria. De a helyedbe vennék egy Fendert..😊
Choty
jaja. én is így használom:
wah -> OD -> KORG AX300G (ami eladó) -> amp

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Nem rossz... 😊
A Ten Wordst talán egyszer lehet el tudom játszani... 😊

Bár mostaság inkább SRV-t hallgatok...

sza.sa

Fél óra mulva meghallgatom... 😊

sza.sa

McGrady
a Super Colossalt? ja nemrossz, a super colossal a legjobb szám rajta 😄

Kuss!-magyarázta.

zero the hero
hehe, ha meg meglatom h 600k az ara, akkor meg elmegy tole a kedvem <#bdead>

Ha ragaszkodsz a Boss torzításához, akkor igen.

Borgi
akkor ha multiban nem torziktok, akkor van értelme, ha jol vettem az adást?! ugye? 😮

porki fagyok fállalon

Ha a Boss jobban bejön, mint ami a Digitechben van, akkor van értelme. Elékötöd, a Digitechben meg kiveszed az effektláncból a torzítót és akkor csak a többi effektet abja az RP (kompresszor, EQ, zengetés, meg ami kell). Együtt a két torzító az már neccesebb dolog. Ha mindkettõnek el akarod rontani a hangzását, akkor használhatod õket együtt is.
Mondjuk ízlés dolga.

hallodta már valaki Satriani új albumát?
szerintem jó,olyan satriánis😛

én nem tudom, mi van abban az effektben lemodellezve, biztosan máshogy szól az analóg torzító, mint a digitális.

Borgi
de gondolom más hangja van a boss super overdrájvnak mintami bennevana multiefektbe nem?!

porki fagyok fállalon

sok értelme nem nagyon van, a digitech-ben már eleve van overdrive effekt, most utána kötni egyet nem sokat jelent...
inkább add el, és gyûjts egy még jobb gitárra :-)

Borgi
fiukák, az ugy butaság hogy most lesz egy digitekk rp-200-asom, és egy boss super overdrivém van, ezt ijen "minivasútba" kötni jodolog?
vagy nincssok értelme?

porki fagyok fállalon

az inkább overdrive

amúgy meg Lateratus-nak van igaza, a legtöbb gyártó olyan egyedi alkatrészeket használ, amiket nem lehet boltban megvenni, nem is gyártják hobbielektronikai boltokban, direkt azért, h ne lehessen lemásolni... egy jó torzítópedál nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe, rengeteg ideig tart egy ilyen eszköz áramkörének a megtervezése

lehet ezzel kísérletezni, jó játék is, de komoly dolgokra nem hiszem, h használható lenne

McGrady
az nem is baj, ha meghallanád a hangját, mégjobban teccene 😊

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Match-nak is Fender Strato-ja van...

Úgy értette szerintem, hogy reissue modelleken kívül csak roncsokat lehet találni, vagy vitrinben õrzött múzeumi darabokat, más esélyed nincs.

Köszönöm a jó tanácsot! Egy elõnye azért van,mert így mindenki láthatja,hogy nem értessz semmit a hangszerekhez. Ha tudnál igazán gitározni akkor te is ezen a zenén tanultál volna.A Fendernek ez egy különleges limitált tipusa! Azt hittem, hogy ezen a fórumon csak olyanok vannak akik tudnak és értenek a gitárhoz!
zero the hero
(formara)

zero the hero
tenksz, de ezzel most csak azt ertem el h egyre jobban teccik a gibson les paul <#nyes>

Itt keresgélj!
zero the hero
heloztok, keresek egy bizonyos fajta gitart, olyat aminek warlock teste van(vagy hasonlo) es nem BC Rich, szal jol szol <#bee1> (olyan 200k van ra) tud valaki ilyen gitart?

Match
lomtalanítás van, menj ki és nézz szét....az 50% esélyed megvan...

Rigley

dddstudio.tk

Keresek egy 1960-as red Fender Stratocaster-t mint a Hank B Martiné Világos nyakkal és fogólappal.Szeretek Shadows-t játszani( Man of mysteri,Kontiki,Apache....stb).
Keresek egy 1960-as red Fender Stratocaster-t mint a Hank B Martiné Világos nyakkal és fogólappal.Szeretek Shadows-t játszani( Man of mysteri,Kontiki,Apache....stb).
Jópár éve egy cimborám nekiállt egy saját torzítónak. Elég tehetséges elektromûszerész fickó volt, de abba a problémába ütközött, hogy hiába volt leírása/kapcsolási rajza, mert olyan speckó dolgok kellettek volna bele, amit a gyártó csak saját használatra készít és boltban nem árulnak (spec IC, stb.). Anélkül meg nem fog úgy szólni, mint mondjuk egy MT2.
Végül összerakott hasonlókból egy Tubescreamert. Az elektronikához én nem értek, de ahhoz valamennyire igen, hogy a hangja borzasztó volt. A szekrény alján végezte.

Hell boy
a megépíthetõ alatt azt értem hogy valami leírás vagy ábra kellene hozzá (akár mind2)

Hell boy
nekem olyan !megépíthetõ! effekt kéne ami metálos torzítást ad. szal nem ilyen 70es évek beli torzító meg nem fuzz meg blues (mert ezekbõl rengeteget találtam) hanem valami jó metálhangzású kellene (maiden, hammerfall stb. hangzás) Tud vki ilyet mondani?

McGrady
tudtok mondani olyan magyar oldalt ahhol effektekleírásokat találhatok? köszi

Kuss!-magyarázta.

Borgi
ésneked azér beválik aza rp-200-as? mittudsz rola elmondani?

porki fagyok fállalon

Christiansen
Az integrált hangkártya nem?
Attól ne várj semmit, használhatatlan zenei alkalmazásokra!

Christiansen
köszi<#vigyor2>

Hát én digitech rp200-at használok, de amúgy az analóg pedálok mellett vagyok.
Ha nem akar az ember Satriani-Vai szerû hangzást,
akkor bõven elég max. 4-5 pedál a kisvasútba.

pedig nagyon sokfajta analóg "zajzár" van, pl.

Elvileg nem kéne.. Reisntall vagy nemtom<#shakehead>
jó hangszedõ, meg jó kábel, és nem kell zajzár :-)