Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
lehet, hogy érdekelne!
megbeszélem még õsökkel aztán írok hogy hogy legyen 😊

Kuss!-magyarázta.

Eladnám klasszikus nylon húros gitáromat:

J&D (Jack and Danny brothers) C-6 link
keveset használt, még garanciális... Új D'Addario húrokkal és gyöngyvászon tokkal.
Ár: 16.000 Kecskeméten

sza.sa

tattaratta
polaritás, az adott feszültségen leadott max áramerõsség. ha több áramra van szükség, akkor leesik a feszültség, és máris nem 9V.

tattaratta
polaritás, az adott feszültségen leadott max áramerõsség. ha több áramra van szükség, akkor leesik a feszültség, és máris nem 9V.

Borgi
nekemis fura volt.
egyikel csak villogott, mintha hibás lenne, és összevisszaságokat irt ki
másikkal ment minden jól, csak nem adott ki hangot,
haramadikkal meg tökéletes 😊

porki fagyok fállalon

np.

csináld azt, h beviszed magaddal a boltba az effekted, és ha kiteszik elég a tápot, akkor kérd meg az eladót, h szeretnéd kipróbálni. ha beindul a cumó, akkor okés :-)
amúgy fel nem tudom fogni, mi lehet különbség 9V és 9V között...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Mind kínai

Sziasztok! A Keytone milyen gyártmányú gitár. Netán Johnson, vagy Harley Benton? Sehol nem találtam róla semmit, csak van a nagy világba.
tattaratta
ha 500 mA-t tud, az már szerintem elegendõ. a csatlakozó cserélhetõ, a polaritást se nagy kunszt megfordítani.

Borgi
ne haragudj 😞
igen, 9V-os kell neki. de ha bemegyek egy boltba és a kezembe nyomnak eggyet, azt honnan tudom hogy jó?!

porki fagyok fállalon

Nekem a Zoomhoz (megjött... 😊 a boltban adtak egy tápot, gyárilag 12V, de átálították 9V-ra és megfordították a polaritását...

sza.sa

tattaratta
én egy elektronikai boltban találtam tápegységet a zoomhoz. 9V, 300 mA volt a követelmény (szerintem a digitech használatijában is le van írva, hogy mi kell neki). véletlenül akadtam rá erre a 9V/800mA-es cuccra (stabilizált, valami francia gyártmány, asszem valami telefonrendszerhez gyártották eredetileg), csak a csatlakozó polaritását kellett megfordítani, és kész.

Azért írják a saját adaptert, mert csak arra vállalnak garanciát. A modemed tápja mekkora feszültséget ad ki magából?

Ja, és legközelebb az "ilyen", "állítani", "milyet", stb szavakat rendesen írd már le, fáj olvasni az ehhez hasonló kommenteket...

Borgi
sziasztok
fiuk lányok
vanijen digitekk erpé kétszázasom, és van ijen "uberjó" adapterem, amin lehet álitani ijen plus/minust meg hogy hány volt legyen, de ezzel az adapterrel nemmegy a cumó rendessen, csaka adsl modem adapterével. valami ötlet?!
vagyha veszek hozzá mijet vegyek hozzá?! :$
papirjába azt irja hogy csaka digitek ps****-nemtommijen adapterrel ahzsnáljam, de másoktol halottam megy másiakkal is. valami ötlet? :$

porki fagyok fállalon

McGrady
kipróbáltam a digitech rp 80-at, nagyon király sztem simán megéri az árát, kezdek gyûjteni rá 😊

Kuss!-magyarázta.

nekem csont ugyanilyen Cremona-m van 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

bens
csak mert el kéne adnom, de nem tudom mennyiért. árat sajna nem találtam a gyár honlapján, úgy 30 rugóra saccolom.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Choty
pff. Ami nem elektromos hangszer oda nagyon hozzáértõt kell keresni.
Én mint villanygitáros nem merek semmit mondani, és ha rám hallgatsz csak olyanoktól fogadsz el tanácsot akik már végigjárták az akusztikus hangszerek rögös útját...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

bens
sztetek mennyt érhet ez a gitár?

http://www.admira.es/pages/admira%20Juanita_ing.html

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

elég persze,de ha valaki esetleg minõségibb demót szeretne felvenni annak jó ha van
meg talán kevesebb prociidõ megy rá

Hell boy
azé Audigy nem kell elég egy mezei SB live is. (nekem is az van)

ja és igen érdemes min.egy Audigy hangkari

az asio drivert is telepítened kell:www.asio4all.com,innen le tudod szedni
nekem is mikrofonbemeneten mûködik a Guitar Rig,érdemes a vezérlõpult/hangbeállítások között szétnézni be van-e kapcsolva a mikibemenet!
sok szerencsét😛

hinar
Sajnos csak elég jó hangkártyák tudják lekezelni. De ha csak demo célra kell ajánlani tudom a SoundBaster Live-t. Nem tudom hogy lehet-e még kapni.
Ha nem olyat nézz, aminek a zajértéke -80-65 dB között van.

Titan
Köszönöm a válaszokat, de sajna a mikrofon bemenet se hozott sikert..😞
Sõt a mikrofon bemeneten még torzít is... de pl. a line-in-nél csak az 1ik oldal szól... azon gondolkoztam, h esetleg az xpm valamiért nem lát midi bemenetet és valahogy ezt kéne rá telepíteni, de nem tom, hogyan.. 😞 Valszeg valamilyen driver kellene, de..passz..

mumpic
de azt mondta hogy ha nem rakja a gitár meg az erõlködõ közé a pedált akkor nem fogja a rádiót. meg különben is a tekercsnek kell a kondik között lenni.így csak simán egymás mögött van a hangszedõ meg a kábel, az meg magában nem fogná a rádiót. asszem...

a "kondenzátor" lehet még a kábel is, a jel meg az árnyék lenne a fegyverzet

nekem Dimarzio Ultra Jazz-em van, ebbõl kb 250 mV jön ki, egy erõs bridge pengetésnél már kellemesen tud tortulni :-)

elképzelhetõ, h a programot nem úgy írták meg, h a Line in bemenetet használja.
próbálkozz akkor a mikrofonbemenettel

tattaratta
az a lényeg hogy neked teccen mind a hangja, mind a külseje. a 100-150ezer forintos keretbõl már nagyon klassz cuccot ki lehet hozni, rengeteg variációban. nézz körül, mik vannak még. ha a strato nem annyira a te világod, választhatsz akár egy "metálosabb" gitárt vagy akár les pault (másolatot) is. az effektre is ez áll. ha csak egy torzítót szeretnél, vagy esetleg késõbb még 1-2 másik effektet hozzá, akkor lehet hogy a kispedálokkal jársz jobban (hangzás), ha viszont egy bõl akár 9 különbözõ effektbõl kikevert hangzást szeretnél, vagy a közeljövõben nem lesz pénzed fejleszteni, akkor az olcsó multi lehet jobb megoldás. tájékozódj, mi hol mennyi, úgy könnyebb lesz (hangszerboltok, gyártók, stb).

Köszönöm, ez esetlegesen jó is lesz 😊

Choty
vagy egy olp...
szerintem azok is elég jók és olcsók...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

tattaratta
vagy esetleg egy squier fat strat hátul (vagy akár elöl is) hambuckerrel, hozzá valami dögös 65 wattos fender vagy peavey kombó (lásd #15123). mindez valami olcsó multival vagy mondjuk egy boss super overdrive-val meg is áll(hat) 150ezernél.

McGrady
😄DDDD
azjó lenne nekem is 😄D
nemtom, az ELP gitárok esetleg jók lennének mindháromra?

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
de maiden-ék meg strato-n nyomják... és õket is írta szal legyen egy Gibder Statopaul 😄

McGrady
jaja, nekem is LP copym van 😊

Kuss!-magyarázta.

Slash is LP-n nyomta!
úgyhogy Les Paul copy mert eredeti az nem fogja kifutni😛

McGrady
kérd el Page meg Slash gitárját aztán kenheted 😄
na jó szar vicc volt.
én zeppelinhez olyasmi típusú gitárt ajánlanék, ami Gibson LP-sen hangzik, szerintem a L.Z-hez az a gitár fekszik. konkrét márkákat nemtok, majd a többiek kisegítenek 😊

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
jó választás. De én nem merek ajánlani neked gitárt mert sztem vannak itt akik nálam sokkal jobban értenek hozzá.

Led Zeppelin, Iron Maiden, Guns 'n' Roses... ezen a vonalon szeretnék elindulni...

mumpic
Hi all, eddig csak olvasgattam, mostantól hozzá is szólogatok. <#wave>

Verseghy: Nem értek annyira az ilyen padálokhoz, de abból kiindulva hogy azt mondtad hogy akármelyik jacket kihúzod, megszûnik a rádióadás, szerintem az lehet hogy a gitárod és a pedálod egyszerre a ludas. A rádióknál egy párhuzamos rezgõkör van szétnyitva(szét van húzva a kondenzátorok fegyverzete, a tekercs meg marad középen, és egy vonalba van igazítva mint a lakihegyi adó), gyakorlatilag az az antenna. Tekercsnek ott van a hangszedõ, a 'kondenzátor' egyik fele valszeg a gitár valamelyik fémalkatrésze amire földelték, másik fele meg a pedál egyik fémalkatrésze. De lehet hogy nem jól okoskodom. 😊

zero: van olyan ismerõsöm aki jubilemumilimitált 50. évfordulós fenderen játszik aljas kúszóbabot.

ja, a guitar pro az tényleg tud effektezni? 😄 Hóól? De most komolyan, én aszittem hogy az csak tabos-kottás-hangolós-egyebes tanulóprogi. 😊GP5ösöm van, mondjátok megy légyszilégyszi.

Match
jaja, azt tudom hogy zajszûrésre van. A bekötésénél be lehet kötni úgy is (4 vezetékes) hogy ne csak zajszûrésre legyen, de minek vesz valaki HS-3-at ha nem zajmentes single hangot szeretne...
Amúgy kurvajó pickup, minden elismerésem a dimarzioé, és bár a jelszintje elvileg kicsi, még igazából ennek hátrányát nem érzékeltem ezalatt a pár év alatt.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

zero the hero
igen <#bee1>
nekem ez igy ragadt meg, lehet amiatt a gazdag punk srac miatt, akit regebben ismertem, mert az mindig fendereken jaccott, es mindig aztmonta h aza legjobb punk zenere <#idiota>

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Hali!

Nekem a mikrofonba kellett dugni, csak úgy mûködött. +még az ASIO drivert is felraktam...

sza.sa

Titan
Hali Skacok!

Szeretném az e.gitárom összekötni a pc-mel úgy h valamilyen progi (Guitar FX vagy Guitar pro vagy Guitar Rig) effektezzen, de hiába dugom be a vonalbemenetbe a cuccot a progik valamilyen okból nem érzékelik. Ergo nincsenek effektek.. 😞 De a gitár hangja hallható csak éppen a progik nem látják valamiért... Mi lehet a gond?? Valamit még fel kéne rakni?

Hell boy
sztem elõbb írd le hogy milyen stílust akarsz jáccani vagy milyen zenéket szeretsz/szoktál hallgatni.

tattaratta
azé' ez nem olyan eccerû, teccik é'teni.
szerintem az ismerõseid, barátaid körében kéne feltenned ezt a kérdést. akik ismernek téged, és tudják milyen az izlésvilágod, jobban tudnának segíteni (persze ha van aki konyít valamit a témához).

Sziasztok!

Én eddig fater régi klasszikus-gitárján jáccogattam itthon, de nekem nem elég. Abban kérném segítségeteket, h egy kezdõ "szettet" (gitár + torzító + hangfal) állítsatok össze nekem legyetek kedvesek. Olyan 100-150e Ft-nál többet nem tudok cakumpakk költeni...

Köszönöm!

a dupla tekercselés a zajszûrés miatt szükséges. amúgy csodálkozom, a HS3 milyen kis jelet nyom magából (93 mV). Ellenben a SuperDistortion a maga 325 mV-jával...<#ijedt><#ijedt><#ijedt><#guluszem1> szintén Dimarzio basszusjelemnél is nagyobbat dörren.

bár lehet h nem is kell nagyon effektezni, az elõfoknál mér sztem magától elkezd torzulni :-)

Match
amúgy meg nesze:
http://www.fender.com/products/search.php?partno=9275000482

3000 dolcsi alatt ne is álmodj róla...a mai relic szériák szoktak 2500 dolcsi körül lenni...

És milyen nehéz volt megtalálni...húúúú fender.com???
Ja, hogy neked piros kell? az fontos...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"