Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az üveg hahgott nem a bundok közzõt kel lefogni
az a artificial harmonic, v mesterséges üveghang, a bundra lefogós verzió.
a #15434 meg a természetes üveghang, v natural harmonic

McGrady
höh? errõl se hallottam még 😮
nem úgy kell, hogy vagy magára a bundra teszed az ujjad, vagy rányomod az ujjad a húrra és mikor pengeted egy kicsit beleér a hüvelykujjad?

Kuss!-magyarázta.

Choty
LOL :-)
én se vennék, csak közben mondta, hogy a Tom Morello által annyira kedvelt "rángatomaPUváltópöcköt" szindróma is megy rajt.
Akkor középállásban melyik pu hogyan szól??
Mert az enyém középállásban a két Hum-ot lefelezi = nem lesz akkora jelû és "gainû" jel, de nem is kussol el...
???

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Mr_no_NaMe
Ájdunnó...de ilyet nem nagyon vennék :S
Svájcibicsak helyett van svájcigityó van rajta minden 😄
Bangyee
Legegyszerûb ha elõször a legmagasabb húron próbálod ki; a 12. bund környékén finoman helyezd rá egy ujjadat a húrra, ne nyomd le csak tartsd rajta, majd a gitártest felett másik kézzel pendítsd meg a húrt ahogy szoktad, s ezzel egy idõben kapd el az ujjadat a húrról, amit eddig ott tartogattál a 12. bund nál... kapiche? Próbálgasd, nem ördöngõsség, csak rá kell érezni. A lényeg abban van hogy teljesen egyszerre törénjen a pendítés és az ujjelvétel. Sodort húron illetve a 12. bundtól távolodva egyre nehezebb móka.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Choty
mirét nem volt torzítós hangja közép állásban a pu-váltónak???

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

zero the hero
jaja, tamogatom, jo cucc, csak mar kicsit elveszi a gitar feeling-et, tul sok a ketyere rajta 😄

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Hello. Az lenne a kérdésem, hogy az üveghangot hogy képezzük gitáron? Nem tudom, pedig már elmagyarázta haverom(de õ nem tud magyarázni😄), ha kérhetem érthetöen, mindenre kitérve magyarázzátok. Köszi elõre is.

Ha van akkor vmi video is johet...

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Hell boy
Hát ez ilyen Manson zenéhez télleg jó de nekem annyira nem jön be maga a cucc..nagyon mûvi az egész. Már nem is te játszasz szinte rajta...

Mr_no_NaMe
Ezt a gityót nézzétek :|
Ez teljesen kész...mennyibe fájhat egy ilyen? 😄 Mer gondolom nagyon fájhat 😄
McGrady
hát, csekkolni kell a boltba, és ha egybe van, akkor viheted 😊 Én személy szerint szeretem az Ibanezeket.

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Aha értem, kösz a válaszokat, megfontotlom... bár jelzem, azért az ibanez se garancia (mostmár sajnos), láttam pár elég silány darabot... példul úgy lötyögött a tremolokar hogy gyakorlatilag használhatatlan volt. Szóval ebben a kínai koreai korszakban már vigyázni kell mit vesz az ember.
Azaz Ltd nem rossz, csak nem csípom a les paul formát, annál inkább a PRS stylet, én PRS b*zi vagyok má bocsánat, szóval ezért is szemeltem ki a Samicket. Mindenkép megér egy próbát, aztán meglátjuk, mi van még.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
nemtom, én 100ért láttam Ibanezt, nem próbáltam ki, de formára nagyon bejött, lehet h annyiért már akkor Ibit vennék, ha a helyedben lennék 😊

Kuss!-magyarázta.

ööö, most melyikre mondtad, h ismeretlen márka? :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Mr_no_NaMe
*az
Mr_no_NaMe
Akkor már inkább innen a LTD EC-200QM nem?
Csak az vmi hót ismeretlen márka, ennyi pénzért szerintem inkább vmi olyat vegyél ami megéri a pénzét 😊
mumpic
A samick tipikusan az a márka, amit úgy szokás fikázni. Na jó, valaki fikázza, valaki meg a szakértelmére hivatkozva húzza le, de tény hogy nem sok jót hallani a samickekrõl. Ki kell próbálni...
Amúgy a gityó a PRSre hajaz, talán egy kicsivel többet szánsz rá, akkor kapsz olyanból használtat, de lehet hogy nem 😊. Mindenesetre ha használtat veszel ennyiért, az csak jobb lehet. Nekem most samickem van, igaz, az óccsóbb fajtából meg fix húrlábas, de a következõ már tuti nem samick lesz 😊. Tanulni jó rajta, mert meglepõen kényelmes és pontos a nyaka, és beállítani is könnyû volt, de a hangja nem a legjobb.
No, ez véleménynek beillik, tapasztalat az nincs, de sztem nem is lesz sok, aki ennyi zsébõl óhajt gitárt, az nem samicket fog venni 😊.

McGrady
a leírtak alapján jónak tûnik, szerintem jó választás lenne, bár nem ismerem ezt a termékcsaládot

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Halihó!
http://www.hangszeraruhaz.hu/product.php?p0=egsamick
Innen az UM-4, na az kéne... vélemények, tapasztalatok?

McGrady
ja, ok 😊

Kuss!-magyarázta.

lehet rá szükség, pl felvételnél, vagy nagykoncertnél jel kivezetésére pl.

McGrady
aha, szal ha a dologba nem lenne effekt, akkor nem lenne szükség a sendre igaz? mert akkor átmegy az erõsítõbe, aztán az kierõsíti, kész

Kuss!-magyarázta.

nem úgy 😊

van egy adó, ami a gitár jelét küldi egy vevõbe. a vevõ veszi a jelet, és küldi az erõsítõbe, ott a jel végigfut az EQ-n, a Send-en keresztül kimegy az effektbe, a Return-ön pedig vissza, felerõsíti, aztán rákkendroll 😄

játszani az tulzás megadeth iron maiden ac dc mindbõl egy kicsi a lap cime www.mysongbook .com
McGrady
csak tessék 😊
melyik lapon? metalon belül miket játszasz?

Kuss!-magyarázta.

na skacok megyek át nézek egy pár kottát a másik lapon
McGrady
me nincs még rá pénz, most gyûjtöm 😊)

nincs valakinek egy eladó DIGITECH RP80-asa?

Kuss!-magyarázta.

miért
McGrady
nincs még effektem 😊

Kuss!-magyarázta.

nálam is ugyanaz a felálás gitár effekt erõsitõ
McGrady
na várj....úgy értsem, hogy csinálok egy rádióadót erõsítõ, meg gitár közt, ami közbe az effektel is kapcsolatba van, és úgy vissza?

Kuss!-magyarázta.

azért van a fórum, h tudj kérdezni :-)

akkor lehet jó egy effekthurok, ha pl. rádiós "kábelt" használsz, akkor nem kell feleslegesen lógnia össze-vissza a minden zsinórnak. de pl amit mondtál, az is egy jó példa, csak ott jól kell elfektetni a kábeleket

bens
reverbnek az is jó, ha kipakolod az összes bútort a szobából.
v +kérsz vkit, h fél másodperces késéssel játsza ugyanazt... :-)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

McGrady
bocs, a loopot sose tudtam 😄D
hm, ez a megoldás ált. koncerteken használatos, amikor messze van a láda az effektõl nem?
nem vok otthon az ilyen dolgokba, sosenem tanították 😊

Kuss!-magyarázta.

ja! én pölö néha csak elképzelem, h van rajta egy kis reverb. és mûködik :-)

effect loop = effektkör (kis angoltudás :-P)

az a lényege, h egy Send kimenettel ki tudod küldeni a jelet felvételre, hangosításra, vagy épp effektbemenetre; és van még mellé egy Return bemenet, ami úgy van kialakítva, h az abba érkezõ jelet erõsíti fel az erõsítõ. szal effekthuroknál: Send -> effekt -> Return => zúzol :-)

McGrady
ammi? 😄DD
sry, amié balek vok, csak azt olvastam h vmi effekt loopra rá lehet kötni vmit...mondom, jó nekem olyanom nincs, megkérdezem itt az arcokat hogy meglehet-e csinálni anélkül 😊)

Kuss!-magyarázta.

bens
lehet máshogy is...?<#confused>

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

effektkimenet alatt effekthurokra gondoltál? <#ravasz1>

McGrady
ja, szal bedugom a gitárt az effektbe, az effektet meg az erõsítõ inputjába?

Kuss!-magyarázta.

Ron Ragm
Effektkimenet? Ha sima pedálos dolgokról van szó sorbakötöd (gitár-effekt-erõsítõ) és meg is van. Csak ne felejsd el az erõsítõt tiszta csatornára rakni.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

ez jó kérdés de szerintem megoldhato
McGrady
elolvasom, köszi 😊

hm...kérdés: A marshallomon nincs külön effektkimenet, csak egy CD In & Emulated line out, és egy Emulated Headphones kimenet. (jack) Ugye valamelyikkel kompatibilis egy jackes effekt? Ha nem akkor hogy tudom megoldani?

Kuss!-magyarázta.

http://www.zenesz.info/muszaki-dolgok/a-behringer-x-v-amp.html ez egy másik
ezt az effektet ajánlota a haverom