Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.freeweb.hu/adamason/behringer/images/vamp2nagy.jpg idde látogas el
McGrady
inkább D-re, nem?

nemtom, én Digitech RP80-ast néztem ki, az lehet inkább rockra lenne jó, de találtam benne zúzós hangzásokat, szerintem király lenne 😊 25 körül van

Kuss!-magyarázta.

effektet nem tudok de én is kaptam egy tipet ted fõl a leg vastagab hurt és hangold le cre black metalra
effektet nem tudok de én is kaptam egy tipet ted fõl a leg vastagab hurt és hangold le cre
celza8807
helloka! tegnap Ibanez mániám volt, ki is néztem párat, többek között rg-350 vagy rg-370-est... kaphatnék róluk véleményt, vagy van valahol teszt, és akkor csak egy linket kérnék.
a másik kérdésem, van-e olyan egyszerûbb 15-30 ezer közötti effektpedál, ami végülis a black metaltól a punk-ig minden kategóriában tûrhetõen megállja a helyét?

A#1

kb 4 éve
bens
mióta?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

ÉN METALBAN UTAZOK DE SCAK HOBBI SZINTEN
bens
vmi girgo flamenco c. számot #15342.
de legutoljára saját számot gyakoroltam.

mit tanultál utljára
bens
azt amit megtanulunk : |

mitt tudtok gitározni
McGrady
huhh, a gyerek nagyon tud, szépen szól nagyon 😊

Kuss!-magyarázta.

jolszol :> utannaneztem van e tab errol mer hallasra nem oan egyszeru ezt leszedni :>> ha kell vkinek rajtam kivul akkor itt ni kklatty
McGrady
hat húron lefele pengetéssel megy a Cdúr hármashangzat sweep pickingbe nagyjából 😊

Kuss!-magyarázta.

bens
megy már így? :-)

bens
bár én is így tudnék hibázni... :-)

jo gitaros Malmsteen de itt eleg sokat hibazik,,<#lookaround>
bens

Hell boy
de ott van minimum 1 év garancia...

zero the hero
ennyi erõvel a boltban is átverhetnek akkor...

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Hell boy
hát én nem vagyok a használt dolgokért oda mert annyira nem értek hozzá hogy esetleg ne tudjanak átverni, hozzáértõ ismerõsöm pedig nincs...

mumpic
Hát ezzel eléggé behatároltad. Sztem kezdd azzal, hogy összegyûjtesz pár erõsítõt ebben az ár és teljesítmény kategóriában, aztán beszúrod õket ide és majd az okosabbak megmondják melyiket javasolják. Nézelõdj az aproneten meg a használtcuccos boltok kínálatán, mert ennyiért sztem nem éri meg ekkora erõlködõbõl újat venni.

Hell boy
(kicsit kihalt ez a fórum mostanába...) lenne egy kérdésem: szeretnék egy nagyobb erõsítõbe beruházni és tanácsot szeretné kérni hogy milyen érdemes? Nem akarok túl nagyot olyan 60-80 watt közöttire gondoltam és kb árba is 60-80 ezer között. Fõleg metál zenét játszok és egy digitech rp-80assal használnám.

fogalmam sincs de szeretem a meglepetéseket😛

celza8807
és pontosan, bár a kérdés mellékes, mirõl szól a film?

A#1

én meg akarom szerezni csak még nem jutottam el odáig😞

celza8807
vagy szerezd be a filmet..

A#1

én úgy tudom, hogy csak egy linket lehet lementeni egy kis file-ba, amit a saját playere lejátszik... igaz azt is netrõl... 😞
valami letöltési forrásból biztos be lehetne szerezni, csak még nem néztem utánna....

sza.sa

Hell boy
ezt a videot nem lehet valahogy letölteni?

Megvan valakinek a Crossroads címû film? Amiben a Vai féle gitárpárbaj van? Van még benne valami más gitáros dolog, vagy csak ez a 1x perc?

Vai Crossroads

sza.sa

McGrady
😮 jóaz 😊

Kuss!-magyarázta.

hát ja,mondjuk kicsit érdekesen szól:/

McGrady
huh, ezt nézzétek: http://video.google.com/videoplay?docid=7749958440787291643&q=sweep+picking&pl=true

Kuss!-magyarázta.

az arpeggio nemcsak akkord felbontása hanem egy skála v. annak egy része is lehet!
vagy hülye vagyok?😛

McGrady
oké, kipróbálom

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
meg föl.
De nem ez a lényeg,hanem a balkezed!
Csak egy hang szólhat egyszerre,
elõször tisztán, natúr gyakorold.

Az arpeggio hangzatfelbontást jelent,
nem feltétlenül egy egész akkord!

McGrady
okés, a sweepet próbálgattam, nem vmi könnyû...a dolog lényege az, hogy a pengetõt csak "lehúzod" a húrokon nem?

Kuss!-magyarázta.

mumpic
hátõõ. egyszerûen szólva akkord, hangonként pengetve. de ez így suta, majd valaki pontosítja 😊

McGrady
és mi az az arpegio? 😄DD

Kuss!-magyarázta.

mumpic
grr, akármiylen = akármilyen ; pengett= pengetõt ; meg = megy

mumpic
Amikor egy arpeggiot, vagy egy akármiylen futamot úgy pengetsz, hogy a pengett valahogy "végigcsúsztatod" a húrokon, fel vagy le, a másik kezed meg közben gyorsan lépked a hangokon, lényeg hogy ne csengjen össze mint egy akkord. Közben akár húzni vagy legatozni is lehet, a hangsúly a pengetésen van. Én bírom a sweep pickinget, csak nemigen meg.<#vigyor2>

McGrady
El tudja vki mondani milyen az a sweep picking? köszi

Kuss!-magyarázta.

nem lesz semmi baja, nyugodtan rákötheted

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

bens
már a gitárját tudom. úgy akarom begyakorolni, h a cselló részét szájharmónikával játszom. majd ha már jól megy, felrakom valahova :-)

Choty
hangolásra nyugodtan lehet.

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Hell boy
Hello! Az a kérdésem lenne hogy mi történik ha egy RP-80as multiba bassz gitárt kötök be? igazából csak behangolni akarom vele de érdekel hogy nem-e lesz vmi baja.

bens
nemtudom volt-e már, de nekem nagyon tetszik: montana skies

Na megnéztem alaposabban... a Nyak mint a cövek, illetve szerintem jól van belõve, mert ha lefogom az 1. és a 20. bundnál, akkor középen egy kicsi távolság a 9. bundnál. Viszont az tényleg pici nincs 0,5mm se...
Tényleg a húrmagasságon kell állítani, találtam egy oldalt, az szerint nekem kicsit alacsonyabban van az ideálistól...
Húrbeállítás

sza.sa

Match
ember a nyaknak egyenesnek kell lenni mint a cövek 😊
Akkor van gáz ha görbe...egyébként állítani csak óvatosan, pláne ha vékony a nyak, ha esetleg rájönnél hogy mégsem egyenes, hanem hátrafele hajlik és azért zörög, akkor szólj és leírom pontosan hogy kell beállítani.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"