Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A címét én sem tudom, tanárbácsi adta még régen.
Szedd le fülre 😊.
A pengetõt régen égy úgy tartottam, hogy a mutatóujjam ért hozzá a húrhoz mindig, és felfelé pengettem. De ne kérdezd hogy hogy csináltam, már nem tudnám újra, most a hüvelykujjam ér a húrhoz. A lényeg hogy ahogy a pengetõt fogod, csak kicsit lógjon ki a csúcsa. Ja meg több helyet is érdemes keresni, ahol az üveghangokat csinálod, mert nem mindegyik szól majd tisztán különbözõ fogásokban. Ki kell tapasztalni, nekem sem megy mindig." -Mumpic

És a hangot pl. 3 bundnál, bund között, vagy bundon kell fogni? Meg rendesen ahogy szoktam ugy kell lefogni? Jah és addig okés hogy a hüvelykujj is hozzá ér, de mennyire? jah és erõsen pengessek, vagy lágyan? jah és amugy ez a természetes vagy a másik fajta üveghang? bocsi a sok kérdésért...

Sacred & Diablo 2 fan ;)

"A címét én sem tudom, tanárbácsi adta még régen.
Szedd le fülre 😊.
A pengetõt régen égy úgy tartottam, hogy a mutatóujjam ért hozzá a húrhoz mindig, és felfelé pengettem. De ne kérdezd hogy hogy csináltam, már nem tudnám újra, most a hüvelykujjam ér a húrhoz. A lényeg hogy ahogy a pengetõt fogod, csak kicsit lógjon ki a csúcsa. Ja meg több helyet is érdemes keresni, ahol az üveghangokat csinálod, mert nem mindegyik szól majd tisztán különbözõ fogásokban. Ki kell tapasztalni, nekem sem megy mindig." -Mumpic

És a hangot pl. 3 bundnál, bund között, vagy bundon kell fogni? Meg rendesen ahogy szoktam ugy kell lefogni? Jah és addig okés hogy a hüvelykujj is hozzá ér, de mennyire? jah és erõsen pengessek, vagy lágyan? bocsi a sok kérdésért...

Sacred & Diablo 2 fan ;)

McGrady
minden a gyakorláson múlik :-)

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Próbálgasd hát! 😊. Végeredményben mindegy hogy csinálod, ha szól. Eric Johnsonnál azt láttam egy videón, hogy a tenyérélével ér hozzá a húrhoz, jóval a pengetõ mögött, valaki másnál meg hogy a mutatóujját elõretartva jóval a pengetõ elõtt ért a húrhoz.

Mr_no_NaMe
Hát ezer féle fogásban próbáltam de sosem találtam el, hogy hogy szólna mindig :S
Na mind1 akkor most még próbálkozok 1 darabig htx 😊
mumpic
A címét én sem tudom, tanárbácsi adta még régen. <#vigyor0>
Szedd le fülre 😊.
A pengetõt régen égy úgy tartottam, hogy a mutatóujjam ért hozzá a húrhoz mindig, és felfelé pengettem. De ne kérdezd hogy hogy csináltam, már nem tudnám újra, most a hüvelykujjam ér a húrhoz. A lényeg hogy ahogy a pengetõt fogod, csak kicsit lógjon ki a csúcsa. Ja meg több helyet is érdemes keresni, ahol az üveghangokat csinálod, mert nem mindegyik szól majd tisztán különbözõ fogásokban. Ki kell tapasztalni, nekem sem megy mindig.

Mr_no_NaMe
Amúgy van arra vmi technika, hogy minden hang A.H legyen?
Mert nekem úgy van, hogy amikor akarom csinálni akkor sikerül mindig 2.ra...De az lenne nagy királyság ha minden hangra menne az üveghang. Nincs erre vmi pengetõfogó technika? Vagy, hogyan kell eztet?
Mr_no_NaMe
Hú vazz ez nagyon gecc jó. Van ennek a számnak címe? Vagy Guitar Pro tabja??
McGrady

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Ajmá, manapság mindent csinálnak mindennel 😊.

McGrady
nem, tremolóval inkább lebegtetnek

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Nem feltétlenül tremolóval. Pendítsd meg rendesen hogy szóljon, de ne vedd le az ujjad, hanem szorítsd rá a fogólapra. Továbbra is szólni fog ha jól csináltad. Ezt már lehet nyújtogatni. 😊.

Bangyee
A nyújtást akkor valszeg tremolóval nyomataj, nem? He amúgy jó tudni hogy így hangzik az üveg hang elektronyoson :p

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

mumpic
Na, itt van az üveghangos mp3. Ha valami gebasz van vele akkor szóljatok, bár nem hiszem hogy tudnék vele csinálni valamit mert nem értek hozzá, de nekem sikerült megnyitni 😊. Érdemes meghallgatni mert jókat csinál a csóka. Még a természetes üveghangokat is megnyújtja, az is egy érdekes technika 😊. Kb 1:20 tól van a mesterséges része.

McGrady
hm, ma összejött 5-6 óra 😊

Kuss!-magyarázta.

Én van amikor egy napot is, de van amikor két napig, 1 napig semmit. Amugy kb. naponta 1 ora.

Sacred & Diablo 2 fan ;)

bens
õõ...a gyakorlás azt jelenti h gitározol. tehát úgyértem h magát a gitározást mennyit gyakoroljátok :-)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Sikerült az üveghang, de nagyon csendes. olyat hogyan kell ami a Slipknot Duality számában van? 0:30-nál kezdõdik ez a riff és mindig egy übeghangal van befejezve. nah mostan ezt hogy kell?(részeletse4n lécci, mit hogyan, merre😊)

Sacred & Diablo 2 fan ;)

mumpic
oké, feltöltöm a cuccot valamerre, de most Kinkupa lesz, nem fogok ráérni 😊). Majd 24 óra múlva kb 😄.

hááát, mit nézünk gyakorlásnak? :-)

ha azt, hogy teszem azt leckét, vagy a zkr-al megbeszélt számokat, akkor én egy héten max 3-4 órát, + heti egyszer egy 2 órás próba.
hogy csak úgy pengetek, meg örömzenélek magamnak, az úgy napi 1 - másfél óra

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
volt, amikor 6ot nyomtam le, suliidõbe, kb 2 óra összesen...de többet kéne :S

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Én napi 1-2 órát gyakorlok, elég változó...

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Mr_no_NaMe
Oks akkor megnyugodtam 😊
Amúgy már lenne egy igénylõ arra az mp3ra 😛
mumpic
Mesterséges üveghangot mindenhol megpendítve lehet csinálni, csak valahol nehezebb. Egyébként az sem mindegy hol érsz hozzá a pengetõs kezed ujjával. Én úgy szoktam, hogy megkeresem azokat a pontokat a bal kezemmel. Ugyanúgy mint a természetes hangokat, a jobb kezed alatt is ugyanúgy fog szólni, sõt, ugyanazokat a hangokat is el lehet találni. (ugye a 12. bundnál a legméllyebb, és attól elfele magasabb lesz, mindkét irányba) Szóval több ilyen hely is van, mindegyik másmilyen felharmóniát csatol hozzá a megpendített hanghoz. Van egy mp3mom amin mindenféle üveghangos ügyeskedés van, ha kell feltöltöm valahova, mert tanulságos 😊.

Ja, és hogy a kérdésre is válaszoljak, mindegy hogy csinálod, ha szól akkor jó 😊

bocss de üveghang kidásával igazatok volt eszembe jutot egy satriani szám és ott a bundok kõzõt nyomja az üveghangot nemis akkár hogy
Mr_no_NaMe
Amúgy a mesterséges üveghangot azt nem úgy kell csinálni, hogy megpengeted az E húrt a 3. (asszem itt a legtisztább) boundnál aztán a pengetõs kezeddel az ujjadat hozzáérinted kicsit a húrhoz? Hát én a pengetõt szoktam hozzáérinteni, mert sajna az ujjammal nem nagyon megy :S
Ha erre rászokok az nem gond? Bár afelõl is kétségeim vannak, hogy jól fogom-e egyáltalán a pengetõt 😮
mumpic
már a nullához konvergál sajnos, de régebben szinte mindig a kezemben volt amíg otthon voltam.

Ron Ragm
Hétköznap 0-4 órát
Hétvégén van hogy fél napot, van hogy semennyit, kedvtõl függ

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

bens
ti mennyit gyakoroltok egy nap?

ez most ilyen közvéleménykutatás :-)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

McGrady
jóéjt neked is, sokat pengess 😛

Kuss!-magyarázta.

na jó éjt skacok megyek pengettek egy kicsit utána jõhet egy jó kis need for speed
McGrady
jaja, mondhatni 99%-ban azon múlik hogy mennyit gyakorolsz.

Kuss!-magyarázta.

látod pedig a gyakórlás fontos ha komolyan gondolod a gitározást én 35 évesen kezdtem 4 éve
látod pedig a gyakórlás fontos ha komolyan gondolod a gitározást én 35 évesen kezdtem 4 éve
mumpic
Oké, én csak bökdösõdtem <#vigyor2>. Gyakorolni sajnos nincs sok idõm a suli miatt, meg nem is merem felhozni a gitáromat a koleszba úgyhogy marad a hétvége 😞.

akkor sokkat gyakorolj és probálj megtanulni az irási hibbáimat nézd el légyszi
mumpic
Hogyne. Nem is értem a kérdést. De szöveget nem szeretek kibogarászni, mert teli van helyesírási, gépelési, és központozási hibával.

mumpic
ájájáj, ez a nevezéktan 😄
Tudom hogy ugyanarról beszélünk, de pontosítani kéne. Nekem úgy tanították, hogy a természetes üveghang az, amit a gitár nyakán csinálsz, balkezes ujj-hozzáérintéssel, a mesterséges pedig egy ballal lefogott hang pengetõkezes ujjhozzáérintéssel. Én arra gondoltam az elõzõ hozzászólásban hogy egy természeteset csinálsz, leveszed az ujjad, akkor még peng, közben meg egy másik húron megkeresheted ugyanannak a hangnak a lefogott változatát.

szeretsz gitározni?
McGrady
+ hangolásnál is segítenek

nemtom, én úgy tanultam hogy magát a bundot kell érinteni, és úgy megpendíteni, akkor lesz n.h.
az a.h-t meg mindenki tudja 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
mi meg gyõzzük kifésülni hogy miket írsz néha <#bee1>
Amúgy jókat lehet az üveghangokkal játszani. Szerintem s legjobb megoldás, ha megpendítesz egyet, hagyod pengeni, és megkeresed a megfelelõjét a lefogott hangok között. Így lehet sztem a legkönnyebben megtanulni hogy milyen magasságban vannak, aztán hatékonyan lehet alkalmazni õket késõbb, és színesíteni velük a játékot. <#wink>

csak gyõzzem ki fésülni
a 2 és 3 bundok között is vannak, ott sûrûsödnek.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

természetes üveghangok nem csak a 12-9-7-5-4 bundoknál vannak, csak próbáld ki amiket leírtam, némi torzítással mondjuk 😊

lehet hogy igazadvan de én ahol tanultam ot errõl nem volt szó
akkor sem értem 😊
természetes üveghangok vannak a #15440ben leírtakban is

hát a természates üveghangok miatt
ezt mér nekem mondod

az üveghang másnéven felharmonikus hang ugy szolaltatod meg hogy a húrt az ujjunk csak finnoman érinti a meg adott érintõk felet stb.a többirol már volt szo
peig vannak olyan természetes üveghangok, amik bundok között vannak 😊
pl: 3,4; 2,6; 2,3; stb.