Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

iko
A méret a lényeg 😊

spam. sry

bens
akkor gáz :-D

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

McGrady
akkor gyakorold le-fel pengetéssel, késõbb semmire se fogsz jutni ha ezt nem tudod

Kuss!-magyarázta.

õõõ hát izé... hát hogy a fenébe ne akarnék megtanulni gitározni<#vigyor0>
bens
hát ez attól függ h meg akarsz-e tanulni gitározni :-)

McGrady
hát, gáznak nem gáz, de elõbb-utóbb muszáj lesz áttérned a le-föl pengetésre

Kuss!-magyarázta.

szasztok
lenne 1 kérdésem: az nagy gáz ha egy számot el tudok játszani csak lefelé pengetéssel jó tempóba, de le-föl pengetve meg nem?<#conf>
McGrady
elsõ fok, harmadik fok, ötödik fok a dúr hármashangzat

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Á Michael Angeloval nem kell törõdni, az hülye 😄 Mutáns görény, így született, ez van. Génkezelt amerikai pöts, de azé ideadhatná a fél karját... 😄 Van még pár video róla, ahol pl sima gitáron váltogatja az alul-felül fogást a bl kezével, de olyan gyorsan, hogy nem is látni 😛
íme: http://www.youtube.com/watch?v=XTYTMvETkno&search=michael%20angelo
Nem gyorsított felvétel 😉
A haja itt is LOL... xD Mondjuk a zenéjét nem mondanám túl egyedinek. Egy dolog a gitártudás és egy másik a dalszerzés... Ezé szeretem Jeff Loomist me õ faxa mindkettõben. ^^

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

D dúr az D F# A!
köszi!
a kvint kavart meg, mert akkkor az nem 4 egész hang külömbség, hanem 3egész és egy fél...

sza.sa

mégsem: D-F#-a?

sza.sa

Christiansen
nem, A a legfelsõ hang.

Lehetne egy kérdésem?
Hármahangzatoknál ugye a dúr akkord így épül fel: alap-nagyterc-tiszta kvint
Akkor a D-dúr: D-F#-A#? jól számoltam?

sza.sa

bens
milyen haja van : |

mumpic
bakker, ez durvább mint Adam Fulara.. Az is custom kétnyakún tappingel, de azok egyirányba néznek..

Mr_no_NaMe
Akkor sztem Peavey!

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Mr_no_NaMe
Nekem van egy kisebb Peaveyem (Blazer 158) hát az hihetetlen jól szól.
Olyan mértékben fasza, hogy egy jóóóóódarabig más erõsítõre nemis nézek. Meg ez egy továbbfejlesztett nagyobb erõsítõ szóval én 110%ban a Peavey mellett voksolok (Y)
ezeket a videókat amiket ide beszúrtok(PL:#15501)hogyan lehetne elmenteni a winyóra?

Choty
akkor csak a PEAVEY...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Hell boy
Nekem is inkább a Peavey felé húz a szívem de azért gondoltam megkérdem itt is. Fõleg metálosabb mûfajra kellene Maiden,Hammerfall,Nightwish de esetleg 1-1 Shadows nóta is belefér vagy hasonló. De inkább metál. Ja és egy digitech rp80assal használnám.

sztem te két különbözõ típust láthattál, 70 ezer forint differencia nincs ebben az országban sehol...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

mumpic
De biztos eredeti, úgyértem a Fender cég csinálja, csak a koreai gyárában, kifejezetten kiskategóriás erõlködõnek. FM

Peavey mindenféle képpen, a másik Fender télleg nem az eredeti, azt pár pénzzel többért adnák, meg a felirat se nagyon egyezik. De amugy HellBoy milyen célra kellene, mármint mit jáccani, meg mennyit, meg elsõsorban te mennyit tudsz gitáron?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

mumpic
Annak a Fendernek csak annyi köze van a Fenderhez hogy rá van írva. Koreában rakják össze, és elég keveset tud. Viszont pont ilyen peaveyje van egy ismerõsömnek, és az egekig magasztalja. Na meg leírás alapján is többet tud. Én azt venném meg. 😊.

Én véleményem szerint Fender. De én Fender mániás vagyok😊
Hell boy
szerintetek melyibe lenne érdemesebb beruházni?

Peavey Studio Pro 112

-65 Watt -1 x 12 inch-es Blue Marvel hangszóró -2 csatorna -díjnyertes TransTube áramkör -különbözõ erõsítõ karakterisztikák -lábkapcsolóval kapcsolható zengetõ -minõségi rugós zengetõ -effekt út -külsõ hangfal csatlakozás
63900,-

Fender FM65R

- 65 Watt teljesítmény - 1x12" hangszóró - lábkapcsoló csatlakoztatható - 1 tiszta és egy torzított csatorna - 4 sávos EQ - presence kontroll - fejhallgató kimenet
62900,-

Bangyee
Hmm csak nem egy szekrényajtó-strato? Na nem köcsögösködni akarok, csak hát ennyi pénzért nem látok rá garanciát, hogy tényleg fából van és nem furnérlapból... nemtom ti hogy vagytok ezzel, de sztem azért a minimum egy gityónál hogy fából legyen...

Samicket azóta megcsodáltam élõben. Naon pöpec. De mire sort kerítek a megvételére, lehet már le is állnak a gyártásával :S

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Vanek
hi! budapesten kívûl télleg ilyen "olcsón" lehet gityóhoz jutni? most jártunk kõszegen,és egy sima kis hangszerboltoban egy vdiúj ibanez 100e ft volt,ami bp-n kb 170alatt nem kapsz... Tudtok nagyobb hangszerboltot,aminek honlapja is van,és nem olyan drága mint bp?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Amse
képed van a cuccról?

sötétkék Stagg szólógitár tokkal együtt eladó!!
-3 single coil pickup, vintage tremolo
-22 bund, 3 poti, 5 állású kapcsoló
25000Ft
Borgi
sry 😞
nekem most volt ujdonság :/

porki fagyok fállalon

bens
nekem van egy samick basszerom, de nincs vele baj. sztem teljesen jól szól, még a precision basshoz képest is.

Bangyee és mindenki😞legfõképp Bangyee mert te hoztad fel) Amugy a Samick-re visszatérva, nekem is egy Samickem van(LSM-70 egyik elõzõ prototipusa). A közhiedelemmel nagyon is jól szól. Egy dupla humbucker van benne, nagyon jol szol. Használtan vettem, az elõzõ tulaj nagyon megkimélte. Eredeti alkatrészek vannak benne. Igaz ez még a Samick "csaknéhánydarabotlegyártunkésmegnézzükmennyirekelendõ" idõszakából való, magyarul ezt még jol összerakták, minõségi alkatrészekbõl, de az ujakrol nem tudok véleményt mondani.A leszúrásáról pedig annyit, hogy mindig a Ibanez Rg-hez hasonlitottak, és ezért kapott szar értékelést. Azt ajánlom menj le valakihez/boltba és próbáld ki. Ha teccik amit hallasz/látsz/érzékelsz akkor vedd meg szívbaj nélkül.

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Borgi: jerryc.tw és jerryc.co.uk . JerryC az eredeti aki feldolgozta rockos formában. Itt a tabja ha érdekelne valakit: http://www.ultimate-guitar.com/tabs/j/jerryc/canon_rock_tab.htm
és a jerryc.co.uk alulrol le lehet szedni a számot.

Én már gyakorolgattam régebben, jo hogy beirtad, most megint eloveszem. Koszi😄

Sacred & Diablo 2 fan ;)

bens
tényleg jó. (de már vagy 5× volt)

Borgi
huj.
na megtaláltam, elnézélst a zavarásért :$
amugy ha valkit érdekelne akkor

Pachelbel, Johann : Canon In D

porki fagyok fállalon

Borgi
http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF1A8&search=mario%20%20guitar
fiuk lányok ez tökjó.
amugy mieza zene originálba? :$

porki fagyok fállalon

nekem is a G húrom hangolódik el a legjobban! :-)
valamiféle világméretû G húr-összeesküvést szimatolok a dologban.. :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

mumpic
Már volt, a mesteséges üveghang tud visítani. Csak jól kell eltalálni. Gyakorolni-gyakorolni! 😊

mumpic
Hát nincsmit 😄

Nekem is a G húr hangolódik a leggyakrabban! 😄. Nem tudom miért van, remélem majd jön valaki aki megmondja, mert engem is érdekel! 😊).

Megoldás?
McGrady
ja, nekem is a g húr hangolódik leggyorsabban

Kuss!-magyarázta.

Choty
1. szerintem a fenderekben sz*r a tremoló úgy ahogy van.
2. a g húr a legérzékenyebb ilyenekre.

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Azt hogyan kell megcsinálni, hogy visitson az üveghang? (Pl: Slipknot - Duality, a 2. riff)

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Lenne egy kérdésem, ha tremolozok egy kicsit, miért hangolodik el csak a G húrom? Amugy Fender Lite Ash Stratom van és amikor megvettem ezzel nemvolt gond. Egy kicsit is hozzáérek már hangolhatom. Bár 2 mp, mert fülre szoktam, de mondjuk egy szám közbe nemállhatok neki hangolni..
Dejó, a természetes hangok nyújtását nekem egyszer egy barátom mondta, hogy az akkori gitártanárja tud olyat (Akela gitárosa). Mondtam neki, hogy biztosan az nem természetes vagy tremolóval csinálja. Ez kb 5 éve volt és nem is gondoltam rá azóta, de most hogy írtad hogy kell hát kipróbáltam és rögtön ment! 😄 Erre eddig én mért nem gondoltam? Tök jó, köszi!
Okés, köszi, próbálkozok.

Sacred & Diablo 2 fan ;)

mumpic
A természetesnél csak épp hozzáér az ujjad a bund fölött a húrhoz. A mesterségesnél pedig rendesen lefogod, és úgy pendíted, hogy egyszerre ér hozzá a pengetõ és a hüvelykujjad. Ilyenkor szól a rendes hang, meg egy hozzácsatolt üveghang. Ha jól találod el, akkor egészen visít. Lehet lágyan is, erõsen is, talán kicsit a hangja is más lesz. Ki kell tapasztalni. Ugyanúgy keresd meg azokat a helyeket ahol szól a mesterséges üveghang, mint ahogy a természeteset keresed. Aztán viszonyíthatsz valamihez. Én pl hármat jegyeztem meg, az elsõ a humbucker mágnespontjai fölött van, a második a hangszedõ hátsó pereménél, a harmadik meg egy karcolás fölött 😊.