Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
nemtom, mi ez a nagy felhajtás, meghallgatod a számot, sztem hallani lehet majd ha tompítva lenne vmi 😊

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
úgy szokták jelölni hogy p.m. ...................................... ameddig az adoot rész tart

Bangyee
Ezaz gitároscsata! 😄

A tenyérrel lefogós mókát palm mute-nak híjják, és szerintem a tabokon általában pm-el jelölik, amúgy nemrom mi a .... jelölés. :S

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Mr_no_NaMe
Ennyire zavar? Neharagudj eme súlyos lelki traumáért amit okoztam neked.
????
direkt írtál hülyeséget? ezt nem vágom...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ez a normál hangolás, csak az amerikai terminológia a H-t B-nek írja...

Hell boy
a tenyered alsó részét kell hozzá érintened, szóval egy kicsit lefogod és akkor lesz ilyen tompított hangzása.

Nem mtudjátok, hogyan kell azt csinalni amikor . . . . van a hangok alatt? Van aki azt mondta, hogy a tenyerem also részét kell hozzáérinteni a hurhoz, van aki meg azt, hogy elengedi a hurt. Most melyik? :$

jah és ezt hogy kell: Tunning ( E A D G B e ) ?? Ez a sima hangolás?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Mr_no_NaMe
Direkt írtam úgy :C
Magyarul zengetõnek hívják.
Térbeli hangzást szimulál. Olyan, mintha a gitár egy szobában vagy teremben szólna - attól függ, hogy állítod be.

nem VÍZhang, hanem VISSZhang, mert a visszaverõdõ hangot hallod; a VÍZhang maximum csobogás lehet...

a reverb meg nem feltétlenül visszhang, lehet az csak simán zengés is

Mr_no_NaMe
De mér nem? 😄SA
Akkor mi.
uhh.... Gizike meg a gõzeke effektus....

mumpic
Gyájj, 'vízhang' <#ijedt>

Mr_no_NaMe
Térhatás keltõ. Mintha garázsban lennél vagy egy kinti terepen szal ilyen vízhang féleség.
A peavey erösittök tecenek, csak nem tudom h mit jelent a reverb ... elmondanátok?
Rigley
Esetleg Roland Micro Cube (~24e Ft.) Ne tévesszen meg a 2W-os teljesítmény, nagy hangja van. +csomó elég jó effekt. Otthonra szerintem nagyon jó, ha nem a legjobb.

Info

Bolt

dddstudio.tk

Mr_no_NaMe
Bocs nem láttam :S
Mr_no_NaMe
Peavey Rage (18k) vagy Peavey Blazer 158 (24k reverbel) csak ezeket ajánlom ilyen árkategóriában. Blazerem van és ezredszerre is elmondom, hogy isteni hangja van 😊
Ron Ragm
Peavey Rage, esetleg Blazer ha nem bírod ki Reverb nélkül.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

McGrady
nekem marshall mg15-ösöm van, igaz 30-ba került, de jól szól, meg ugye a név adja a minõséget 😊

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
😄

Hali! Tudnátok ajánlani vmi jó kis gyakorló kombót? 10-25W ra gondolok és max 25e Ft bezárolag. Tippeket kérnék 😊
tattaratta
kössz

McGrady
ja, a melegtõl is hangolódik ?😄DD

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
nem gáz..jön a nyár, jön a meleg, nemsoká lebegni fognak a húrjaid<#hehe>

tattaratta
nem. nincs meg hozzá a kar 😊

Ron Ragm
Nem használsz tremolot? Nekem akkor szokott csak fölfele hangolódni el.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

tattaratta
remélem hogy csak ennyi a kombó hibája, bár baromi lusta vagyok szétszedni, hogy átkössem. a húrokkal kapcsolatban pedig tényleg elhanyagolható hömérsékletváltozás volt csak az elmúlt idõszakban, és !mindig! csak fölfelé hangolódik.

Regent-eknél hajlamosak arra, h az impedanciák feliratát felcseréljék, én egy basszuskombóval jártam így..

a húr fölhangolódás meg sztem a hõmérséklettõl lehet, lineáris hõtágulás, meg egyebek (mai zh roxxx :-) )

tattaratta
ki se "mozdult" a lakásból, és már hónapok óta ezt csinálja. folyamatosan hangolódik fölfelé.

Christiansen
Télen minden alkalommal..összemegy.

tattaratta
halihó!
<#help>
hallott már valaki olyanról, hogy egy gitáron az összes húr gyakorlatilag azonos mértékben !FÖLFELÉ! hangolódik el?
a másik problémám, hogy azonos jelforrás esetén az erõsítõ(regent vm60) "high" bemenetét használva szól hangosabban a cucc. annak nem a magas jelszinthez méretezett kis elõerõsítésûnek kéne lennie?
kicsit bosszant, hogy a fele cuccom fordítva mûködik 😞

Hell boy
okés, köszönöm a választ és bocsi a lámaságért!!

külsõ hangfal mindig a hátoldalon van...

És a hátoldala?
A külsó hangfal csatlakozó általában ott van.

Hell boy
Miért van az hogy a Peavey Studio Pro 112-nél azt írják hogy "-effekt út -külsõ hangfal csatlakozás "
de ha megnézem pl ezt a képet róla akkor semmi ilyesmit nem találok rajta?

Choty
OFF.
házilag csak "sufnituning" módszerrel fogod tudni.
Ha elviszed valami hagszer-boltba/készítõhöz... hát rámegy a gatyád...
autóknál mondták ezt:
"veszel egy Ladát, mert azt könnyû tuningolni... Ráköltesz többszázezret: lesz egy versenyképes bivaly verdád...
DE AZ AKKOR IS CSAK EGY LADA!!!
Tehát mindenki gondolja meg aki belekezd, az elsõ csavar meglazítása után nincs megállás..." (ezt nem oltásnak szántam)
gitárra ugyanez érvényes...
a gitár (még ha 28.000.- usa dollárba is kerül !!!) csak egy eszköz...
ha ki tudod fejezni magad rajta akkor ok... de ha nem???
szal' mindenkinek inkább a keze...
U.i.: én a gitármotyók beszerzésével vagyok ilyen "betegség" szintjén... mindig nézem mit tudnék még jobbra cserélni, aztán a végén nem lesz belõle semmi mert itt a család, és õket (is) nagyon szeretem...<#wave>
ON

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Borgi
remélem téleg j9n valami okos, mert enem érdekelne eza dolog 😊

porki fagyok fállalon

Bangyee
Na most ha azt veszed, hogy egy LED élettartama igencsak nagy és erre még rá is teszel úgy hogy mondjuk csak felépésen kapcsolod be õket, meg még villódzniuk se kell, mint mondjuk a számgép ledeknek... akkor én arra tippelnék, hogy ha rendesen megcsinálják a cuccot, akkor elõbb rohad el a gitár, minthogy kiégjen a led...

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

mumpic
Hát figyi. Csak tippelek, de sztem sokat nem kell faragni, mindössze annyit, hogy az inlayeket kiszedik (vagy gyárinál eleve nem is teszik bele) és a helyére beledugnak egy-egy ledet. Nem tudom hogy a fogólap mögött, a pálca üregében van-e elég hely a kábelnek, de sztem arra vezetik. Ja, és elemrõl megy, azt meg oda teszik ahova tudják, általában a potiüregbe. Egy volt osztálytársam a basszgitárjára csinált Knight Rider fényt, és a zsebében volt az elem koncert közben 😄D
Ja, ha meg megdöglik, akkor sztem le kell szedni a fogólapot, nem hiszem hogy máshogy meg lehet csinálni. De majd jön valaki okos aki megmondja, mert tényleg csak tippelek.
(Tényleg, Match merre van?)

Borgi
boldog szülinapot 😊

porki fagyok fállalon

Borgi
és még annyit szabad kérdezni hogyaz utolag (da éljek továbbra is ezzel a szóval) belemahináltat, ha megdöglik egy led akkor azt halandó ember kitudja cserélni? vagy darabokra kell szedni a kicsikét?
megigy bele furnak-faragnak utolag a nyakba? 😮
hja, és honnan kapja a kraftot amitöl világit?
tudtok mondani valahol oldalt ahol infokat találok erröl? :$

porki fagyok fállalon

<#worship>

McGrady
happy bday, FiReBoy 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
van alap is, meg belemahinált is 😊 mindenesetre szerintem hülyeség. megdöglik egy LED, és szét kell kapni a nyakat hogy megcsináld..., nekem nem valami rokonszenves dolog, de kétségkívül látványos.

Borgi
sziasztok fiuklányok.
mostláttam ojan gitárt hogy a bundok világitottak benne ahol ezek a jelöléesk lennének.
ekezet a gitárokat alapba igy csinálják, vagy vallamit belemahinálnak?

porki fagyok fállalon

Nem is tudtam, hogy TalkBox nem mai találmány:
Talk Box

sza.sa

McGrady
hello! ide feltettek egy Guitar Battle lemezt, 2001-es nagyon szép, melódikus szólókkal, most hallgatom nagyon bejön, tessék szedni! rapidshare-es, freevel le lehet húzni.

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Ezek a ruszkik mindenbõl nagyot csinálnak... 😄 Megalomán népség. hmm, lehet hogy ilyen balalajka alakú elektromos gityót csináltatok majd egy custom shoppal... mekkora lenne má xD Hmm, de mintah már csináltak volna ilyet most ugrik csak be...