Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(haverom. jól nyomja)
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
És itt mondtad ki a lényeget.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
az opelos dolog annyiban sántít, hogy ha valaki ingyen elviszi az autód, akkor neked nem marad egy másik ugyanolyan a garázsban :-)
ha egy fájlt osztasz meg, természetesen letöltik, de a saját példányod megmarad. míg az autós példában az Opel remélheti, h veszel egy másik autót, a zenekiadó nem számíthat rá, h a letöltõs emberke meg is veszi a lemezt. (bár a Dream Theater: Octavarium lemezét megvettem eredetiben, annak ellenére h letöltöttem :-) )
de szerintem hagyjuk, a többieket úgyse érdekli szerintem...
ja, és izéé........ööö........... a kerekes dologtól eltekintesz némi sörért cserébe? :-)))
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Hozok egy softwares példát: Billinél biztos, hogy jól fizetnek, de az alkalmazottak egy petákkal sem látnak több pénzt azért mert a kis vörös patkány tele nyomta a világot Windowssal.
Átfordítom az autós példát. Van egy Opelom. Fizettem érte. Aztán kiteszem az utcára, nesztek, ingyen vihetitek! Ebbõl az Opelnak szemernyi haszna sincs. Tehát ez bûn. 😊)
Valóban bûn közzé tenni az általad felsoroltakat. Cserélgetni is az, vajon?
Szerencsém van és az e=mc2 képlet segítségével kitalálok egy csúcs dolgot. Kinek fogok jogdíjat fizetni?
Ezek miatt találták ki a korlátozott szerzõi jogokat! Igaz, tüsszögnek miatta a nagy gyártók, forgalmazók no és a többi!!
Valóban eldõl majd a vita, nélkülünk, bár nem hiszem, hogy az internetet, vagy a szabad információ, tudás áramlást bármely nagy cég tartósan megállíthatja.
Amúgy az én õsöm találta ki a kereket! Beperelek mindenkit!! 😊)
bandának manager-e sztem inkább a tengerentúlon van, nálunk eléggé valószínûtlennek tartom :-) max. a "nagyoknak"
de most vegyünk egy kezdõ bandát: átlag 2000 Ft körül van egy kezdõ banda lemeze. miután levontunk minden költséget (lemezbolt, gyártás, stúdió, kiadó, stb.) kb marad 800 Ft a zenekarnak. 4 tagú zenekarnál ez fejenként 200 Ft. 1000 eladott lemez ma már kisebb siker, de tegyük fel, h õk elsõre befutnak: kapnak fejenként 200 ezer forintot, bruttóban. szép pénz, de nem lesznek belõle milliomosok.
az mp3, film, stb. közzététele, ingyenesen is jogsértõ, a MAHASZ honapján fel is van tüntetve.
a közkincsé tett tudásban van igazság, abban meggyõztél :-)
1984-ben vettem egy Faludy szamizdatot az aluljáróban. Lopva persze... Akkor a III/3 vitt volna el, ma az MPA, a RIAA, a BSA, és a többi hasonszõrû társadalmi szervezet, ami a becsület grálsága mellett, a nagy lék bezsebelését tûzte ki célul. Ld. Microsoft=BSA. A fejlõdés mindig a közkinccsé tett tudás alapján lép elõre.
Egy meghallgatós CD-t nem fog megvenni senki. Ugye ma Mo-n ebbõl van több... Az eredmény ismert!
A sírás-rívás, hogy nincs pénz finanszírozni az újakat, no meg a többi, hidd el, duma. Nem kell az elején milliomossá tenni a managert, és a kezdõ bandát. Hát ennyi.
Törvénysértõ az, amire van törvény! Ha nincs rá, szabályozza az erkölcs! Minden törvény annyit ér amennyit betartanak belõle, vagy amennyit be lehet tartatni!
A bûn az, ha pénzt csinálsz az Mp3-aidból, a kottáidból, a filmjeidbõl... stb. stb.
nah ha ezt érted akkor minden elismerésem 😊)
na plz!!! írj pár szót róla! olyat akarok venni, már próbáltam nekem nagyon bejön, de jól jönne egy kit értékelés egy tapasztalt használótól is 😊
Kuss!-magyarázta.
a többi akkordnál is ez van pl. 7/9b -> belerakasz egy 7. és egy 9b-t és ennyi 😊
remélem segítettem,bár lehet h egy szót sem értesz belõle 😄
Szóval te itt úgy írsz a tabról, mintha mp3 lenne. Szerintem semmi köze a két dolognak egymáshoz. Ha letöltöm a kottát, attól még úgyanúgy megveszem a cd-t, mintha nem lenne meg, sõt, én már vettem úgy cd-t hogy elõtte láttam a kottát. Amit a Guitar-Pro lejátszik, azért annyira nem élvezhetõ (még RSEvel sem), hogy helyettesítse az eredetit. Szóval akkor most milyen kár is éri a zenekarokat egy gp file letöltésével?
Kuss!-magyarázta.
ez am csak a mysongbookra vonatkozik?vagy az összes gitárkottára? sztem ez egy elég érdekes dolog.. Hogyha mondjuk tábortûzgitár közben lecsap a kottarendõrség az illegális kottatartókra.. :/
1ébként lenne egy kérdésem. az "agyonbonyolított" akkordoknál milyen skálában kell improvizálni? ha pl. van egy Cm maj7 akkord.. akkor az errevaló mol skálát erre kell módosítani? szal a C D Eb F G Ab B (természetes moll)7.fokát fél hanggal emelni kell -> C D Eb F G Ab H lesz? vagy ezek a skálák nincsenek valahol leírva? vagy most nagy idétlenséget kérdeztem? túl sok a kérdõjel 😄
De ilen címet nem tudni, HIBA 😉
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Éppen ezt mondtam, hogy ilyenkor jön az, hogy ki-mit tud 😊
http://torrentreactor.net/
Advanced Search, aztán írd be, hogy a Guitar Pro 5.
Le lehet tölteni a GP5-öt RSE támogatással + serial, stb...
Ill. külön a komplett GP adatbázist is.
Bízzunk ezekben az arcokban, akiknek lételemük a törényszegés 😊))
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Rég jártam erre, pontosabban szóltam hozzá a témához.
Ez a mysongbook, most ez van 😞
Szar ügy, ...
De torrent-es oldalakról le lehet tölteni a GP5-öt full adatbázissal, ami 22.000 TAB-ot jelent. Akinek ez nem elég 😊
Abban benne az összes Metallica ami alapból tiltó listás, etc...
Ha más kell, arra meg rákeresünk majd. Ezek a dolgok ugyanakkor a legjobb kezdeményezések, hogy összehozzanak mégjobban egy közösséget. Pl. ezt a fórumot is. Keresek egy TAB-ot, xy-tól. Nem lelem, honnan lehet leszedni.
Egy közösségnek pl. használ egy ilen dolog 😊
Itt-ott ezek után is fellelhetõek lesznek majd a TAB-ok, legföljebb más források után kell majd nézni.
Nem petíció kellene ide, hanem egy arc és egy szerver aki felpakolná azt az összes GP tabot egy szerverre és ingyenesen letölthetõvé tenni, pl...
😊))
vegyünk egy példát: van egy bûvész, aki abból él, hogy "varázslataival" elkápráztatja a közönséget, akik persze ezt élvezik. Ha te saját magadtól megtanulod azt a trükköt, akkor persze te is elõadod, te is kereshetsz vele valamennyit, az eredeti bûvész tudta nélkül. Viszont ha felteszed a netre, akkor mindenki ismerni fogja, a bûvész pedig hoppon marad.
vagy kicsit életszerûbben: profi zenész vagy, aki a zenéjébõl él meg. Te hogy fogadnád, h valaki megtanulta a számod, és mindenki más számára elérhetõvé teszi?
Írsz egy könyvet, valaki beszkenneli, esetleg begépeli, és felteszi a netre, ahol bárki letölthei, anélkül, hogy egy minimális összeggel megtérítené a fáradozásaidat.
Sokan mondjátok, hogy "mit ártok én nekik, ha letöltöm?". Egymagad persze, nem sok vizet zavarsz. De gondolj bele, hogy mi van akkor, ha mindenki más így tesz? Amikor egy zenekar a stúdióba vonul, nem kis összeget hagy ott egy komplett album miatt. Azt valamibõl ki kell fizetni. Kezdõ zenekar saját pénzbõl, az ismertebbeknek viszont a kiadó. De értelemszerûen pénz csak akkor van, ha valaki meg is veszi a lemezt. Ha mindenki letöltene, honnan lenne pénz? A kiadók vajon érdekeltek lennének-e új zenekarok támogatásában? Persze hogy nem, hiszen rizikós, csak a nagy bandák lemezeit gyártanák, mert nekik vannak olyan rajongóik, akik elvbõl megveszik az új lemezt...
Ma Magyarországon 5000 db eladott lemez már aranylemez. 10 éve még kb. 10-15 ezer példány volt... Kevesebben veszik -> többe kerül -> még kevesebben veszik -> még többe kerül->... 22-es csapdája lesz belõle. És hiába adnák olcsóbban a kiadók: megszoktad, hogy a netrõl bármi ingyen letölthetõ.
most mit akarok mondani: nem azt, hogy szórj hamut a fejedre, és menj el nepálba 10 évig remetének. Én is töltöttem le már zenét, tabot, videót, stb. Csak ha azt mondják, hogy mostantól kezdve NEM; akkor elfogadom, és nem kiabálok, hogy "Ez nem ér, nem hagynak lopni". Mert ugye mindig az kiabál, akinek a háza ég.
Bocs h ennyit írtam, de sztem pár embernek meg kéne ismernie a dolog másik oldalát is, mielõtt elkezd mindenkit szidni.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Kíváncsi lennék mit szól ehhez a guitar pro, mert szerintem eléggé le fog esni a forgalmuk.
Sebaj, van nekünk még nekünk 911tabs!
Elõ a notepad-el! Sosem adjuk fel! 😄
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
sajnos a "jó" erõsen szubjektív dolog. :-)
az megint másik kérdés, h a kiadók uralják a szerzõi jogokat, egy nagy banda (pl. Metallica) sztem magasról lesz*rná, h kezdõ zenészek az õ számaikat játszák
az ilyen alakok még a saját anyjukat is eladnák...