Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
metal dobos együttest keres!!!

(haverom. jól nyomja)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Keresnék egy Fender® Molded Cases gitártokot, ha tudjátok merre lehet kapni irjatok pls!
Hát nem is tudom... áll az alku!! 😊)
Bangyee
Énis ép ezt akartam mondani... bár egyesek szerint az a progrtesszív, amit mi annak gondolunk. Ha valaki a mEtallica Oriont progresszívnak véli, hogy gyõzöd meg, hogy nem az? 😊 Mert végülis nincs ilyen szószerinti stílusdefiníció (bár más mûfalyhoz sincs)... Ezzel együtt a Stratovarius az vegytiszta powermetál, szerintem is.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Ron Ragm
"(bár a Dream Theater: Octavarium lemezét megvettem eredetiben, annak ellenére h letöltöttem :-) )"
És itt mondtad ki a lényeget.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

a Stratovarius inkább power metal, mint progresszív -szerintem.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ja, szerintem is sanszos, h nem mi fogjuk eldönteni a fájlcserélés jövõjét :-)

az opelos dolog annyiban sántít, hogy ha valaki ingyen elviszi az autód, akkor neked nem marad egy másik ugyanolyan a garázsban :-)
ha egy fájlt osztasz meg, természetesen letöltik, de a saját példányod megmarad. míg az autós példában az Opel remélheti, h veszel egy másik autót, a zenekiadó nem számíthat rá, h a letöltõs emberke meg is veszi a lemezt. (bár a Dream Theater: Octavarium lemezét megvettem eredetiben, annak ellenére h letöltöttem :-) )

de szerintem hagyjuk, a többieket úgyse érdekli szerintem...
ja, és izéé........ööö........... a kerekes dologtól eltekintesz némi sörért cserébe? :-)))

#15636-tól vannak a témáról kommentek. 😊

Vanek
hi! mi van a mysongbookal? minden kottát letiltottak...nem olvastam vissza,ha már beszéltetek róla sorry... azért engem pls informáljatok..

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Hell boy
Tud valaki Hammerfall-Secrets gp tabot adni?

Gitárost keresek (Kecskemét, Szeged) 5-6 éves zenei tapasztalattal komoly zenekarba progresszive metal stílusba(DT, Stratovarius) Akit érdekel privi rám!
McGrady
ja, hogy úgy, mostmá megtisztultam thx 😊

Kuss!-magyarázta.

Ja még valami. Ami nálunk van ezen a téren hungarikum. De tényleg.
Ok! A stúdiós dolgot aláírom... Jó pofa dolog, a MAHASZ tilt, az ARTISJUS adót szed. Nálunk is van manager, még ha néha nem is így hívják. A nagy zsé nem a kezdõ bandákból van, ezt hidd el. Nem azok verik a tam-tamot akik kezdõ bandákból élnek! Ez az egész mizéria pedig amcsi találmány és az extra profitról szól. Amúgy a NOX egy év alatt 80 millát haknizott össze...
Hozok egy softwares példát: Billinél biztos, hogy jól fizetnek, de az alkalmazottak egy petákkal sem látnak több pénzt azért mert a kis vörös patkány tele nyomta a világot Windowssal.
Átfordítom az autós példát. Van egy Opelom. Fizettem érte. Aztán kiteszem az utcára, nesztek, ingyen vihetitek! Ebbõl az Opelnak szemernyi haszna sincs. Tehát ez bûn. 😊)
Valóban bûn közzé tenni az általad felsoroltakat. Cserélgetni is az, vajon?

Szerencsém van és az e=mc2 képlet segítségével kitalálok egy csúcs dolgot. Kinek fogok jogdíjat fizetni?
Ezek miatt találták ki a korlátozott szerzõi jogokat! Igaz, tüsszögnek miatta a nagy gyártók, forgalmazók no és a többi!!
Valóban eldõl majd a vita, nélkülünk, bár nem hiszem, hogy az internetet, vagy a szabad információ, tudás áramlást bármely nagy cég tartósan megállíthatja.
Amúgy az én õsöm találta ki a kereket! Beperelek mindenkit!! 😊)
nem mint zenére gondoltam, hanem mint szellemi termékre. egy autót lopni bûn, de a gyárból ellopni a terveket szintén az - pedig mi kára származik a cégnek attól, h magamnak építek egy autót? (OFF: az ipari kémkedést állítólag tanítják is valahol... :-) )

a stúdiós dolog nem igaz :-) én konkrétan egy stúdiónál vagyok gyakornok, és csak akkor van pénz, ha jön egy banda felvételt készítettni. meg különben is, a bér mibõl származna, ha nem a bevételbõl?

bandának manager-e sztem inkább a tengerentúlon van, nálunk eléggé valószínûtlennek tartom :-) max. a "nagyoknak"
de most vegyünk egy kezdõ bandát: átlag 2000 Ft körül van egy kezdõ banda lemeze. miután levontunk minden költséget (lemezbolt, gyártás, stúdió, kiadó, stb.) kb marad 800 Ft a zenekarnak. 4 tagú zenekarnál ez fejenként 200 Ft. 1000 eladott lemez ma már kisebb siker, de tegyük fel, h õk elsõre befutnak: kapnak fejenként 200 ezer forintot, bruttóban. szép pénz, de nem lesznek belõle milliomosok.

az mp3, film, stb. közzététele, ingyenesen is jogsértõ, a MAHASZ honapján fel is van tüntetve.

a közkincsé tett tudásban van igazság, abban meggyõztél :-)

A bûvész száma, akkor is a bûvészé lesz, bárki csinálja. Ha nem töltöm le az mp3-at, kölcsön kérem a haveromtól az eredetit. Amúgy ilyen alapon, ha elkérsz egy Babits kötetet és kimásolsz belõle egy verset, mert tetszik és mondjuk be akarsz vágódni a barátnõdnél, ez már lopás! Kérj engedélyt az elhunyt költõ hozzátartozóitól. A stúdiókban dolgozók is bérbõl élnek... A bandáknak többet kell koncertezni. 😊 Stúdióbandák hátrányban.
1984-ben vettem egy Faludy szamizdatot az aluljáróban. Lopva persze... Akkor a III/3 vitt volna el, ma az MPA, a RIAA, a BSA, és a többi hasonszõrû társadalmi szervezet, ami a becsület grálsága mellett, a nagy lék bezsebelését tûzte ki célul. Ld. Microsoft=BSA. A fejlõdés mindig a közkinccsé tett tudás alapján lép elõre.
Egy meghallgatós CD-t nem fog megvenni senki. Ugye ma Mo-n ebbõl van több... Az eredmény ismert!
A sírás-rívás, hogy nincs pénz finanszírozni az újakat, no meg a többi, hidd el, duma. Nem kell az elején milliomossá tenni a managert, és a kezdõ bandát. Hát ennyi.
Törvénysértõ az, amire van törvény! Ha nincs rá, szabályozza az erkölcs! Minden törvény annyit ér amennyit betartanak belõle, vagy amennyit be lehet tartatni!
A bûn az, ha pénzt csinálsz az Mp3-aidból, a kottáidból, a filmjeidbõl... stb. stb.
Hell boy
hát én megvagyok vele elégedve teljesen mert az árához képest nagyon jó kis darab. Ami egyik jó tulajdonsága hogy van benne cabinet modellezés szal ha nem csöves az erõsítõd akkor is nagyon szép hangokat ki lehet belõle csalni. nagyon jó torzított hangjai vannak sztem a lightosabb rocktól a kemény metálig és a clean hangzások is jók benne. az effekteket nem sûrûn használom csak néha de van benne szinte mindenféle úgyhogy lehet válogatni viszont 1xre csak 1 fajta effektet tudsz használni szal pl. chorust meg phasert nem lehet 1xre stb. Ja és a wah sajna elég gagyi benne de hát az általába így szokott lenni a multiknál (tisztelet a kivételnek)ja és elõnyös hogy van rajta exp. pedál is amit több dologra is használhatsz. a digtech elég népszerû mostanába nem véletlenül.. és bár nem ez a legjobb multieffekt de ha még nem vagy profi és nem koncertezel olyan sokat stb. akkor sztem nagyon is hasznos cucc!

hmm..próbáld ki azt a rajzolgatós módszert 😊 rajzold fel az akkordot,minden hangját,írd rá hogy mi hanyadik fok.. pl. ha van egy G dúrod (barrés lefogással a 3.fekvésben) akkor ugye az e húron lefogott G az 1. fok,az A húron lefogott D V.fok,aztán a D húron megint egy elsõ fok,a G húron egy nagyterc, a H húron egy V. fok és az E-n újra egy elsõ fok.. és egy 7-est keresünk.. mivel G 7. foka F,ezért azt kell keresni h hol lehet lefogni pluszba egy F-et,erre ennél az akkordnál 2 esély van a barré elhagyása nélkül : egy a D húron (felemelhetjük az ittlévõ elsõ fokot emrt van még belõle több is😊 vagy pedig a H húron egy (a V-t is felemelhetjük mert van még egy másik)

nah ha ezt érted akkor minden elismerésem 😊)

Mr_no_NaMe
Na mondtam én 😄
McGrady
hm a végét nem értem, a 7-es akkordosat 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
rp80???
na plz!!! írj pár szót róla! olyat akarok venni, már próbáltam nekem nagyon bejön, de jól jönne egy kit értékelés egy tapasztalt használótól is 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hm, nagyjából vágom thx 😊

Kuss!-magyarázta.

ööh a dúr és a moll akkordok közt többnyire csak a terc a különbség, a dúrnál nagy terc a mollnál kisterc.. ezt legjobban a sima e-dúr és e-molnál látni .. próbáld meg úgy hogy lerajzolod az akkordot,és a lefogott hangokhoz odaírod hogy az alaphangnak mi hanyadik foka,egy sima dúrnál 1.fok,3.fok (nagy terc) és 5.fok van,molnál ugyanez csak kis3.. és ha pl 7-es akkor csak annyit kell tenni hogy keresel valahol egy 7. fokot ,és lefogod,de az a lényeg h az alaphang megmaradjon,és legyen benne 1,3 és 5. fok,mert így teljes
a többi akkordnál is ez van pl. 7/9b -> belerakasz egy 7. és egy 9b-t és ennyi 😊

remélem segítettem,bár lehet h egy szót sem értesz belõle 😄

Hell boy
Hát sztem nagyon ott van a szeren!! Ma egész nap gitároztam szinte, télleg nagyon jó hangja van! Mondhatnám úgy is hogy végre hallom a gitárom rendes hangját. pláne az RP-80assal így együtt odabasz. legalábbis számomra. szal megérte megvenni. és még fel se kellett érte menni pestre hanem házhoz hozták 😊 kell ennél több?😊

Azzal én is egyetértek, hogy lopás letölteni az mp3-akat és ezért nem megvenni a lemezt, de szerintem te itt keversz valamit. Arról van szó, hogy bezárnak tabokkal foglalkozó oldalakat. Azt mond meg nekem hogy milyen hátránya származik a zenekarnak abból, hogy valaki letölti a kottát és eljátsza otthon? Pénzügyileg minimális az a bevétel ami a hivatalos kottákból folyik be, szóval ezt kihúzhatjuk. Ha valaki megtanulja és eljátsza a zenekarával, felveszik lemezre és kiadják, az már egyébként is jogszabálysértés, mivel fizetniük kell a zenekarnak, hogy eljátszhassák/felvegyék lemezre.
Szóval te itt úgy írsz a tabról, mintha mp3 lenne. Szerintem semmi köze a két dolognak egymáshoz. Ha letöltöm a kottát, attól még úgyanúgy megveszem a cd-t, mintha nem lenne meg, sõt, én már vettem úgy cd-t hogy elõtte láttam a kottát. Amit a Guitar-Pro lejátszik, azért annyira nem élvezhetõ (még RSEvel sem), hogy helyettesítse az eredetit. Szóval akkor most milyen kár is éri a zenekarokat egy gp file letöltésével?
McGrady
ilyesmi engem is érdekelne, csak kicsit lájtosabb szinten; mi a különbség a sima dúr-moll és a dúr-moll7-es akkordok közt?

Kuss!-magyarázta.

Üdv.. látom itt is téma ez az illegális dolog..
ez am csak a mysongbookra vonatkozik?vagy az összes gitárkottára? sztem ez egy elég érdekes dolog.. Hogyha mondjuk tábortûzgitár közben lecsap a kottarendõrség az illegális kottatartókra.. :/

1ébként lenne egy kérdésem. az "agyonbonyolított" akkordoknál milyen skálában kell improvizálni? ha pl. van egy Cm maj7 akkord.. akkor az errevaló mol skálát erre kell módosítani? szal a C D Eb F G Ab B (természetes moll)7.fokát fél hanggal emelni kell -> C D Eb F G Ab H lesz? vagy ezek a skálák nincsenek valahol leírva? vagy most nagy idétlenséget kérdeztem? túl sok a kérdõjel 😄

Mr_no_NaMe
Tényleg??? Hogy szól? Jó? Teccik? REGÉLJ 😄
Mr_no_NaMe
Már szedem is gyorsan...22000 tab...ez kész 😄
KranaZoli
Ja, és én letöltõnek a BitLoard alkalmazást használom.
De ilen címet nem tudni, HIBA 😉

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hell boy
Megvan a peavey erõsítõm<#hawaii><#wink>

Mr_no_NaMe
Jajó thx csak annyi torrent keresõ van annyi találattal tudod...fingom se volt hol keressek rá. Köszike!
KranaZoli
Ne haragudj, de Én most itt nem fogok ezzel pöcsölni.
Éppen ezt mondtam, hogy ilyenkor jön az, hogy ki-mit tud 😊

http://torrentreactor.net/

Advanced Search, aztán írd be, hogy a Guitar Pro 5.
Le lehet tölteni a GP5-öt RSE támogatással + serial, stb...
Ill. külön a komplett GP adatbázist is.

Bízzunk ezekben az arcokban, akiknek lételemük a törényszegés 😊))

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Mr_no_NaMe
Hú azt a torrent linket megadod priviben? Nagyon hálás lennék 😊
KranaZoli
Hi!

Rég jártam erre, pontosabban szóltam hozzá a témához.
Ez a mysongbook, most ez van 😞
Szar ügy, ...

De torrent-es oldalakról le lehet tölteni a GP5-öt full adatbázissal, ami 22.000 TAB-ot jelent. Akinek ez nem elég 😊
Abban benne az összes Metallica ami alapból tiltó listás, etc...

Ha más kell, arra meg rákeresünk majd. Ezek a dolgok ugyanakkor a legjobb kezdeményezések, hogy összehozzanak mégjobban egy közösséget. Pl. ezt a fórumot is. Keresek egy TAB-ot, xy-tól. Nem lelem, honnan lehet leszedni.

Egy közösségnek pl. használ egy ilen dolog 😊
Itt-ott ezek után is fellelhetõek lesznek majd a TAB-ok, legföljebb más források után kell majd nézni.

Nem petíció kellene ide, hanem egy arc és egy szerver aki felpakolná azt az összes GP tabot egy szerverre és ingyenesen letölthetõvé tenni, pl...
😊))

A Metallicás dolog valóban igaz, sry érte.

hát nem tom..

vegyünk egy példát: van egy bûvész, aki abból él, hogy "varázslataival" elkápráztatja a közönséget, akik persze ezt élvezik. Ha te saját magadtól megtanulod azt a trükköt, akkor persze te is elõadod, te is kereshetsz vele valamennyit, az eredeti bûvész tudta nélkül. Viszont ha felteszed a netre, akkor mindenki ismerni fogja, a bûvész pedig hoppon marad.

vagy kicsit életszerûbben: profi zenész vagy, aki a zenéjébõl él meg. Te hogy fogadnád, h valaki megtanulta a számod, és mindenki más számára elérhetõvé teszi?
Írsz egy könyvet, valaki beszkenneli, esetleg begépeli, és felteszi a netre, ahol bárki letölthei, anélkül, hogy egy minimális összeggel megtérítené a fáradozásaidat.

Sokan mondjátok, hogy "mit ártok én nekik, ha letöltöm?". Egymagad persze, nem sok vizet zavarsz. De gondolj bele, hogy mi van akkor, ha mindenki más így tesz? Amikor egy zenekar a stúdióba vonul, nem kis összeget hagy ott egy komplett album miatt. Azt valamibõl ki kell fizetni. Kezdõ zenekar saját pénzbõl, az ismertebbeknek viszont a kiadó. De értelemszerûen pénz csak akkor van, ha valaki meg is veszi a lemezt. Ha mindenki letöltene, honnan lenne pénz? A kiadók vajon érdekeltek lennének-e új zenekarok támogatásában? Persze hogy nem, hiszen rizikós, csak a nagy bandák lemezeit gyártanák, mert nekik vannak olyan rajongóik, akik elvbõl megveszik az új lemezt...
Ma Magyarországon 5000 db eladott lemez már aranylemez. 10 éve még kb. 10-15 ezer példány volt... Kevesebben veszik -> többe kerül -> még kevesebben veszik -> még többe kerül->... 22-es csapdája lesz belõle. És hiába adnák olcsóbban a kiadók: megszoktad, hogy a netrõl bármi ingyen letölthetõ.

most mit akarok mondani: nem azt, hogy szórj hamut a fejedre, és menj el nepálba 10 évig remetének. Én is töltöttem le már zenét, tabot, videót, stb. Csak ha azt mondják, hogy mostantól kezdve NEM; akkor elfogadom, és nem kiabálok, hogy "Ez nem ér, nem hagynak lopni". Mert ugye mindig az kiabál, akinek a háza ég.

Bocs h ennyit írtam, de sztem pár embernek meg kéne ismernie a dolog másik oldalát is, mielõtt elkezd mindenkit szidni.

Ron Ragm
Szép kezdeményezés, csak szerintem ezeket az internetes petíciókat nem igazán veszik komolyan. Na mindegy, azért egy aláírás belefér.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Szerintem is túlzás amit a MSB-vel tettek. Nem hiszem hogy sok pénztõl esnének el a zenekarok, mert valaki letölti a tabokat. Csak nem gondolják, hogy valaki úgy hallgatja meg az albumukat, midiben, és ezért nem veszik meg a boltban? A kottafüzetek meg tényleg borzalmasan drágák és egyáltalán nem olyan élvezhetõek, mint egy gp file, ráadásul nincs is olyan sok azért, ami elérhetõ mindenkinek. Szerencsére nekem megvan a 2-3 hónappal ezelõtti MSB archív (GP5 regisztrációkor adták ajándékba, 40ezer file) és azóta és letöltöttem mindent, ami kellett. Abban is egyetértek, hogy a Guitar-Pro bevétele is így tuti csökkenni fog. Csak kitalálnak valamit... legutóbb csak a dalszövegeket tiltották ki a gp fileokból, szóval azért még van remény.
Jogilag min helyes? Nem vagyok benne biztos, hogy igazad van. A jogot per pillanat a média mogulok próbálják irányítani. Pl. RIAA. Elmaradtak a fiúk néhány évtizedet. Kérdésem: meg tudsz fizetni egy Met kottás (tab) füzetet Mo-n 10800 Ft-ért. Plusz hibás!!! Sztem nem. Egyébként pont a Metallica volt az akik elkezdték Ulrich vezetésével verni a nyálukat a Napster ellen, anno. Azóta áll a bál. Ez kb. olyan, hogy mennyi bevétele lenne az államnak, ha minden szabálysértõt elcsípnének és sikerülne õket megbírságolni. Röhej. Biztos marha mód megkárosítok mindenkit, ha itthon lejátszom a Nothing Else Mattert. Amúgy, valamit játszanod kell, hogy esetleg eljuss egy szintere, h mondjuk színpadra lépj. Nem fog menni egybõl saját szerzeménnyel, hacsak nem egy Mozart vagy. Sajnálom, hogy a globalizáció világában még ilyen fingreszeléssel kell foglalkozni. Én még emlékszem arra a világra, amikor még Záray-Vámosit sem lehetett kapni kotta formájában. Ezt szocializmusnak hívták. Elindult a stzabad nyugat ebbe az irányba, csak az el nem tett dollár milliók diktálnak mindent. Lassan odaérünk, hogy egy CD-t csak egyszer hallgathatsz meg. Ld az USA echte DIV-x formátumú DVD-i. Csak gratulálni tudok. 😞
Match
ehh, ez a mysongbook dolog elég durva...
Kíváncsi lennék mit szól ehhez a guitar pro, mert szerintem eléggé le fog esni a forgalmuk.
Sebaj, van nekünk még nekünk 911tabs!
Elõ a notepad-el! Sosem adjuk fel! 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

jó, senki sem lehet tökéletes, valakinek az tetszik, h egy nagyhajú igénytelen állat beletép a húrokba, és szólózik egy nagyot; valakinek meg az, h egy VIII. kerületi iskolázatlan tuskó arról "énekel", h milyen jó lopni...

sajnos a "jó" erõsen szubjektív dolog. :-)

McGrady
ja, de akkor is vazz 😄

Kuss!-magyarázta.

jó, az Oscar-díjat se mindig az élvezhetõ filmek kapják.. :-DD

jogilag sajnos így helyes, a zenekarok számai az õ saját szellemi termékük, és egyik tab letöltõs oldal sem kért engedélyt ezek közlésére.
az megint másik kérdés, h a kiadók uralják a szerzõi jogokat, egy nagy banda (pl. Metallica) sztem magasról lesz*rná, h kezdõ zenészek az õ számaikat játszák

az ilyen alakok még a saját anyjukat is eladnák...

Szevasztok!Valaki tudna adni egy oldalcímet (lehetõleg magyart) ahol fenn vannak basszusgitár leckék? Elõre is köszi!

Hell boy
Ez mekkora fa**ság hát menjenek oda ahova gondolom. Mi az hogy nem lehet tölteni? Ez ellen nem lehet valamit tenni? feltörjük az oldalt és leszedjük az összes tabot?

McGrady
a black eyed peas vagy miafaszom is kapott grammyt...hát nemtom, nekem eddig a grammyrõl a Led Zeppelin jutott eszembe, mostmeg :SSS

Kuss!-magyarázta.