Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
Ezér nem kell 100 ezerér venni gitárt, hogyha már úgyis dobszerkót vennél, meg fõleg 100% kezdõ vagy...
Veszel 20k-ért egy Baltimore-t vagy akármit ami jó olcsó és kész. Azon gyakorolgatsz aztán úgyis elválik, hogy akkor maradsz e a gitránál vagy mész dobolni.
A másik:És ha nem jön be a gitározás akkor elbaxtam 100 ezret és még lehet elpasszolni se tudom a gittyót!
Szóljon a g*ci "láda" azt jóccakát 😄
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Nem cinkelni akaralk, csak ez úgy tetszik 😄
Elõbb fogsz elmenni metál irányba, mint klasszikus felé.
Én javaslom, hogy vegyél pl. vmilyen olcsóbb fajta rock gitárt. Vorson-t, vagy Aria Metal szériát. Nézz körül a hangmester.hu oldalon.
Aztán vegyél mellé vmilyen olcsóbb szobai combót. Max. 30E pénzért. Ill. vegyél vmilen pedált. Vagy egy torzítót, vagy multieffektet.
Jó esetben kb. 100 ezer pénz körül megúszod a dolgot. Ezzel szerintem jó ideig elvagy és akkor tudsz játszani "akusztikus" darabokat és rock, metál zenét is.
Sok sikert!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
amirõl ti beszéltek, az a korrektebb, dinamikusabb hangkép, szubjektív hangérzet, ezt írja le a Weber-Fechner pszichofizikai törvény (hangintenzitás és hangérzet közti összefüggés).
ahogy Choty linkelte, számít a hangszóró érzékenysége is, de akkora intenzitásbeli különbség nem adódik.
a marha drága csöves erõsítõk (Vox, Fender) önmagukban eléggé keveset érnek, õk csak bemikrofonozva érnek valamit; csak az egyedülálló hangjuk miatt annyira értékesek.
McGrady: 15W-os dob mellett? csutakra kitekerve nem sokáig fog az mûködni...
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Mongyuk kezdésnek milyet vegyek??Valami olcsókéne!Meg gondolom nekem is olyan "lyukas középen gitárt" javasoltok!
De ez mégis milyen??Ez az akusztikus???
Na ennyi😄
a tranyós erõsítõt 50%-nál ne tekerjétek nagyon tovább!
a csöveseket meg 50-75% között járassátok.
csöves High-gain: überdurvametálreszelésekhez ;-)
csöves Crunch: a "kiskutyás harabdálás"-tól a tökös distro-ig...
a tranyós: szvsz elég "szõrös" a hangja de ízléseg és ... PÉNZ ugye!!!
Ha csöves a végfokod, akkor a 60W szól legalább akkorát mint egy 100-as tranyós.
De a Wattokkal ne dobálózzunk, olvassátok el ezt: Watt vagy decibel?
na akit meg érdekelnek az ilyen témák az kérdezzen... nem off-olok tovább...
rommá aláz egy 100W-os Hartke-t pl,
nagyon nem mindegy hogy tranyós vagy csöves a cucc.
vagy egen? :$
porki fagyok fállalon
Kuss!-magyarázta.
2 * 750 W, 4 Ohmon! az már döfi! :-)
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
de oda is van irva hogy "main riff (play 2x)",
de hallgasd a számot és ugy, tudni fogod.
lehet hogy sokat segitene neked egy Guitar Pro nevü program beszerzése ;-)
Choty: 100W körül, akkor csak az a 160k körüli Marshal a menõ?
AVT100 Zárt kombó, digitális effekt, 1x12", 100W Celestion, ECC83 158400 Ft.
mondjuk ez nekem méretileg egész kicsitnek tünik, az 50*60cm-ével.
de lehet azér jo hangos is tud lenni :$
vagy ez is még csak ilyen "kispályás"? :$
porki fagyok fállalon
Felmerül gondolom bennetek hogy hát milyen egyszerû a tabulatúra és ez a hülye meg hogy nem tud eligazodni rajta de egy számnak gondolom 2-3 sor minimum kéne hogy legyen na már most ezen az oldalon én egy negyed soros tabulatúrát találok azt nem értem légyszíves magyarázzátok már meg nekem?
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
Én azt a HIWATT-ot azért nagyon kipróbálnám.
Csak azért mert Marshalll felirat van a kombón, még nem garancia, hogy az a sound kell neked. A tranyós végfokú Marshallok szerintem nem szólnak olyan jól. (persze azért nem rosszak),DE! Ha igaz tökös Marshall hangzást akarsz magadnak mint a nagyok, akkor csak Full Csöves cuccot érdemes venni. (de kinek van annyi pénze...?)
Mégiscsak Marshall, minõségérõl és hangzásáról híres, de sajna még ilyen erölködõvel nem volt dolgom.
porki fagyok fállalon
Egyébként konkrétan meg kellett volna határoznod, hogy otthon szeretnéd-e zavarni a szomszédokat (bár kétlem, de azért megkérdem 😛) vagy esetleg koncerten szeretnéd-e alkalmazni ezen cuccok valamelyikét?
http://www.musichello.com/?f=30&m=7&listID=6659
ittcsak
108000ft.
de vajon hogyhogy ennyi, jó ez fiukák? :$
porki fagyok fállalon
1. Marshall MG G-100DFX Ára: 120.000 Ft
100 Watt • 2 lábkapcsolható csatorna (tiszta/crunch és overdrive1/overdrive2) • a tiszta/crunch csatornán érzékenység, mély, közép és magas állítás • crunch kapcsolóval a tiszta csatornán is túlvezérelt blues hangzás • az overdrive1/overdrive2 csatornán érzékenység, hangerõ, magas, közép (contour), mély állítás, od1/od2 kapcsoló, amely a torzítás mértékét állítja finomabbról keményebbre • fejhallgató/vonal kimenet • CD bemenet • 12'' hangszóró • digitális effektek (visszhang, zengetõ, flanger, kórus/visszhang) • külön zengetõ • csöves hangzás emuláció, effekt loop• két kapcsolós lábkapcsoló (csatorna váltás és effekt be/ki)
2.Behringer LX1200H (vagy Behringer GMX1200H) Ára: 64.500 Ft
ÉS
Behringer BG-412H Ára: 74.100 Ft
3. Marshall MG G-250DFX Ára: 129.000 Ft
2x50 Watt • 2 lábkapcsolható csatorna (tiszta és overdrive) • a tiszta csatornán hangerõ, mély, közép és magas állítás • az overdrive csatornán érzékenység, hangerõ, magas, közép (contour), mély állítás •, fejhallgató/vonal kimenet • CD bemenet • 2x12'' hangszóró • digitális effektek (visszhang, zengetõ, flanger, kórus/visszhang) • külön zengetõ • csöves hangzás emuláció • effekt loop • két kapcsolós lábkapcsoló (csatorna váltás és effekt be/ki)
4. Hiwatt G100/112R Ára: 88.000 Ft
100 Watt • 12" Hiwatt hangszóró • tiszta és overdrive csatorna (lábkapcsolható) • az overdrive csatornán agresszív torzító kapcsoló (külön érzékenységgel, kontúr állítással) • 3-sávos EQ (mély, közép, magas) a tiszta és overdrive csatornán is • zengetõ (lábkapcsolható) • effekt hurok hangerõ állítással • külsõ hangfal kimenet, vonal kimenet • fejhallgató kimenet
Én nem értem, szerintem olyan egyértelmû dolog ez. Amikor elõször láttam ilyet akkor csak azt nem tudtam hogy mi a neve, de tök világos volt hogyan kell használni, manapság meg mindenki megkérdezi. Egyébként meg júz gúgül.
Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!