Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Choty
szerintem attól függ hogy milyen gyorsan akarod pengetni. ha gyorsan, akkor oda-vissza. egyébként meg kényelmi szempont...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

szasztok az a kérdésem lenne hogy hammer on illetve pull off-nál is fel le kell pengetni pl van 1^2 3^4(^=hammer on) akkor 1re le 3ra pedig fel kell pengetni? mert én már úgyis hallottam hogy 3ra is csak le kell
Szevasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy régi basszergitárt hozzá lehet e kötni számítógéphez? Nem kurja szét, mint a hifitornyot? Elrõe is köszi! Zotya

Mr_no_NaMe
Ez nem úgy megy, hogy most gitározni szeretnék dehamár van 100k-m akkor inkább dobolok...
Ezér nem kell 100 ezerér venni gitárt, hogyha már úgyis dobszerkót vennél, meg fõleg 100% kezdõ vagy...
Veszel 20k-ért egy Baltimore-t vagy akármit ami jó olcsó és kész. Azon gyakorolgatsz aztán úgyis elválik, hogy akkor maradsz e a gitránál vagy mész dobolni.
xy21
Huhh Kössz de nekem nem sok kedvem van 100 ezret költeni egy gitárra meg ha már lenne 100 ezrem akkor inkább már dobszerkót veszek!
A másik:És ha nem jön be a gitározás akkor elbaxtam 100 ezret és még lehet elpasszolni se tudom a gittyót!

KranaZoli
Neeem ezeken van a lényeg.
Szóljon a g*ci "láda" azt jóccakát 😄

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ha rock zenét akarsz játszani még véletlen se vegyél középen lyukas gitárt 😊
Nem cinkelni akaralk, csak ez úgy tetszik 😄

Elõbb fogsz elmenni metál irányba, mint klasszikus felé.

Én javaslom, hogy vegyél pl. vmilyen olcsóbb fajta rock gitárt. Vorson-t, vagy Aria Metal szériát. Nézz körül a hangmester.hu oldalon.

Aztán vegyél mellé vmilyen olcsóbb szobai combót. Max. 30E pénzért. Ill. vegyél vmilen pedált. Vagy egy torzítót, vagy multieffektet.

Jó esetben kb. 100 ezer pénz körül megúszod a dolgot. Ezzel szerintem jó ideig elvagy és akkor tudsz játszani "akusztikus" darabokat és rock, metál zenét is.

Sok sikert!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

mumpic
ja, meg ha belegondolunk, az erõsítõkben az anyagot is és a munkát is meg kell fizetni. De komolyan, a tranzisztor olcsóbb, és sokrétûbben lehet felhasználni mint egy elektroncsövet, ami már darabra is drága, plusz foglalat is kell neki, és hamarabb is pusztul, kell neki fûtés, stb stb. Úgy vagyok vele, hogy ezekbõl az újabb digitális kügyükbõl és elõfokokból, meg sima tranyós vagy fetes cuccból ki lehet hozni olyat mint egy jó csövesbõl. Csak akarni kell 😄

emberek, ne a Watt számból induljunk ki! az egy fizikai mennyiség, "csöves Watt" és "tranyós Watt" nincs!!
amirõl ti beszéltek, az a korrektebb, dinamikusabb hangkép, szubjektív hangérzet, ezt írja le a Weber-Fechner pszichofizikai törvény (hangintenzitás és hangérzet közti összefüggés).
ahogy Choty linkelte, számít a hangszóró érzékenysége is, de akkora intenzitásbeli különbség nem adódik.

a marha drága csöves erõsítõk (Vox, Fender) önmagukban eléggé keveset érnek, õk csak bemikrofonozva érnek valamit; csak az egyedülálló hangjuk miatt annyira értékesek.

McGrady: 15W-os dob mellett? csutakra kitekerve nem sokáig fog az mûködni...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Én azt javaslom (saját példámra) vegyél egy Squier gitárt(elektromos) az jó kezdõ gitár szerintem teccetõs a külseje és viszonylag olcsó. Járj el gitártanárhoz aki megtanitja neked az alapokat és onnan már szabad a pálya!
McGrady
jaja
meg, késõbb még változhat a stílusa

Kuss!-magyarázta.

mumpic
ömm, szerintem, -hangsúlyozom- szerintem nem kéne a kezdõktõl megkérdezni hogy milyen stílsban akar majd játszani. A kérdésébõl kiderül hogy nemigen látott eddig gitárt. Ha most megtanul kvinteket fogni akkor azzal nem megy semmire. Tanuljon alap-akkordokat, skálákat, összhangzattant. Ezeket bármilyen gitáron lehet, ami pontosan van beállítva és szól.

xy21
Hát Rokk!

Milyen stílusba akarsz játszani?
xy21
szeretnék elkezdeni gitározni és lenne pár kérdésem!
Mongyuk kezdésnek milyet vegyek??Valami olcsókéne!Meg gondolom nekem is olyan "lyukas középen gitárt" javasoltok!
De ez mégis milyen??Ez az akusztikus???
Na ennyi😄

Choty
Ja és szerintem:
a tranyós erõsítõt 50%-nál ne tekerjétek nagyon tovább!
a csöveseket meg 50-75% között járassátok.

Choty
A full csöves cucc alatt azt értem hogy az elõ- és végfok is csöves. Te azt írtad hogy ECC83. Ez csak elõfok csõ. Nem vagyok Marshall szakértõ nem tudom hogy ezenkívül van e benne végfokcsõ is (pl:6L6, El34,stb...) Sok olyan erõsítõ van aminek csöves az elõfoka, de ne dõljetek be ennek! (csak ha tényleg az a sound kell...) Álltalában a végfok legyen csöves, az elõfok meg attól függõen hogy mire kell lehet:
csöves High-gain: überdurvametálreszelésekhez ;-)
csöves Crunch: a "kiskutyás harabdálás"-tól a tökös distro-ig...
a tranyós: szvsz elég "szõrös" a hangja de ízléseg és ... PÉNZ ugye!!!
Ha csöves a végfokod, akkor a 60W szól legalább akkorát mint egy 100-as tranyós.
De a Wattokkal ne dobálózzunk, olvassátok el ezt: Watt vagy decibel?
na akit meg érdekelnek az ilyen témák az kérdezzen... nem off-olok tovább...

Na ezaz! Egy Marshall 100W-sel meg csúnya lenne ha nemszolna csak maxon dob mellett..
Christiansen
Na ja, de azért egy 30W-os csöves Fender Blues Junior
rommá aláz egy 100W-os Hartke-t pl,
nagyon nem mindegy hogy tranyós vagy csöves a cucc.

McGrady
az én 15ösöm maxon tûrhetõen megy dob mellett, szal nem kell félni 😊

Kuss!-magyarázta.

Haverom 60W-s behringere megy dob mellett nem maxon akkor sztem sok 100W-s is megy!
Borgi
deazér egy 100w-ost csak nem kell dob mellet full-ra nyomni.
vagy egen? :$

porki fagyok fállalon

McGrady
én mindig fullon használom próbán a marshallom, azért lehet majd lejjebbveszem nem akarom hogy tönkremenjen 😊

Kuss!-magyarázta.

Marshallok pedig arrol hiresek hogy birnak nagy hangerõt.
mumpic
Full hangerõn nem illik használni semmilyen cuccot, mert nem arra állították be. A tranzisztoros cuccok eleve csúnyán is szólnak a max felé közeledve, a csövesek meg sokkal hamarabb megpukkadnak, szóval, ha nagyobb hangerõt akarsz akkor inkább több wattot kell venni mint kitekerni csutkára.

100 W az még semmi....

2 * 750 W, 4 Ohmon! az már döfi! :-)

Digitechnél az angol útmutatót érdemes olvasni, a magyarban semmi sincs rendesen leírva

Bangyee
100W azért már tud szólni rendesen, ha kibírod mellette full hangerõn, kemény legény vagy 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Hát én itt sok negyed sort látok, nincs itt semmi gáz, ez egy korrekt tabulatúra. Oda van írva mit hányszor kell játszani, szóval vagy mond el érthetõen hogy mit nem értesz, vagy nézeges dtovább és rájössz, magadtól. 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Borgi
azokat játszák, többször szvsz
de oda is van irva hogy "main riff (play 2x)",
de hallgasd a számot és ugy, tudni fogod.

lehet hogy sokat segitene neked egy Guitar Pro nevü program beszerzése ;-)

Choty: 100W körül, akkor csak az a 160k körüli Marshal a menõ?
AVT100 Zárt kombó, digitális effekt, 1x12", 100W Celestion, ECC83 158400 Ft.

mondjuk ez nekem méretileg egész kicsitnek tünik, az 50*60cm-ével.
de lehet azér jo hangos is tud lenni :$
vagy ez is még csak ilyen "kispályás"? :$

porki fagyok fállalon

CLINT EASTWOOD9
A tabulatúrákat http://members.aol.com/delirium4u/offspring/tabs/kick_him.txt találtam ezen az oldalon az offspring eggyüttes számainak a tablatúráit de nem tudok eligazodni rajta.
Felmerül gondolom bennetek hogy hát milyen egyszerû a tabulatúra és ez a hülye meg hogy nem tud eligazodni rajta de egy számnak gondolom 2-3 sor minimum kéne hogy legyen na már most ezen az oldalon én egy negyed soros tabulatúrát találok azt nem értem légyszíves magyarázzátok már meg nekem?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Zolcsi01
JA az angolnyelvûben tényleg benne van csak a magyarban(4 oldal lett a 28 oldalas könyvbõl) nincs így részletesen leírva.

,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH

Zolcsi01
köszi szépen

,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH

Hell boy
hát végigléptetsz a beállításokon (baloldali 2 nyíl) az expression-hoz ilyenkor az expression-nál villog a led lámpa és még 1 amelyik világít annál a beállításnál amelyiket vezérelni akarod a pedállal szal ha itt léptetsz tovább (jobb oldali 2 nyíl) akkor kiválaszthatod hogy a hangerõ kell-e neked vagy az effektek esetleg a torzítás mértékét akarod-e majd pedállal szabályozni stb. végül rányomsz a store gombra és kiválasztod hogy melyik számhoz mentse a beállítást és újra store gombot nyomsz. de sztem a használati útmutatóba is benne van 😊

Zolcsi01
Digitech Rp80-as tulajdonosok segítsetek!!! Nem tudom bekalibrálni az expression pedált. Valaki legyen olyan kedves és írja le lépésrõl-lépésre a folyamatát!!! Elõre is köszi!!!

Ha nem csöves már nem ugyanaz, bár van benne csöves hangzás emuláció bár nemtom mennyire közelíti meg.
Choty
(ez Borgi-nak is szól)
Én azt a HIWATT-ot azért nagyon kipróbálnám.
Csak azért mert Marshalll felirat van a kombón, még nem garancia, hogy az a sound kell neked. A tranyós végfokú Marshallok szerintem nem szólnak olyan jól. (persze azért nem rosszak),DE! Ha igaz tökös Marshall hangzást akarsz magadnak mint a nagyok, akkor csak Full Csöves cuccot érdemes venni. (de kinek van annyi pénze...?)

Én a helyedben a g100dfx-et venném, magyarán szólva az elsõt én is. 😊
Mégiscsak Marshall, minõségérõl és hangzásáról híres, de sajna még ilyen erölködõvel nem volt dolgom.

Borgi
énis affelé hajlok, és ugyanerre kéne 😊

porki fagyok fállalon

Fender tokot nemtudtam venni, majd nyáron lesz rá pénzem a ballagásom után😊 Hát Próbaterembe meg kis koncertekre. Én nagyon az elsõ marshall felé hajlok szerinted?
Hell boy
mert biztos észhez tért a musichello vagy akciós vagy ilyesmi. nem hiszem hogy bármi baja is lenne

Borgi
legyen szives veleki nekemis válaszolni hogy ezaz erõsitõ mér olcsobb ennyivel a többihez képest? 😊

porki fagyok fállalon

Huhh. Jól betáraztál így májusra. Elõször egy Fender tok, mostmeg 100ezrekért erölködõ? 😊

Egyébként konkrétan meg kellett volna határoznod, hogy otthon szeretnéd-e zavarni a szomszédokat (bár kétlem, de azért megkérdem 😛) vagy esetleg koncerten szeretnéd-e alkalmazni ezen cuccok valamelyikét?

Borgi
na valami hasonlora énis szivesen várnám a választ 😊
http://www.musichello.com/?f=30&m=7&listID=6659
ittcsak
108000ft.
de vajon hogyhogy ennyi, jó ez fiukák? :$

porki fagyok fállalon

Szeretném a segítségetek kérni a választásban.

1. Marshall MG G-100DFX Ára: 120.000 Ft

100 Watt • 2 lábkapcsolható csatorna (tiszta/crunch és overdrive1/overdrive2) • a tiszta/crunch csatornán érzékenység, mély, közép és magas állítás • crunch kapcsolóval a tiszta csatornán is túlvezérelt blues hangzás • az overdrive1/overdrive2 csatornán érzékenység, hangerõ, magas, közép (contour), mély állítás, od1/od2 kapcsoló, amely a torzítás mértékét állítja finomabbról keményebbre • fejhallgató/vonal kimenet • CD bemenet • 12'' hangszóró • digitális effektek (visszhang, zengetõ, flanger, kórus/visszhang) • külön zengetõ • csöves hangzás emuláció, effekt loop• két kapcsolós lábkapcsoló (csatorna váltás és effekt be/ki)

2.Behringer LX1200H (vagy Behringer GMX1200H) Ára: 64.500 Ft

ÉS
Behringer BG-412H Ára: 74.100 Ft

3. Marshall MG G-250DFX Ára: 129.000 Ft

2x50 Watt • 2 lábkapcsolható csatorna (tiszta és overdrive) • a tiszta csatornán hangerõ, mély, közép és magas állítás • az overdrive csatornán érzékenység, hangerõ, magas, közép (contour), mély állítás •, fejhallgató/vonal kimenet • CD bemenet • 2x12'' hangszóró • digitális effektek (visszhang, zengetõ, flanger, kórus/visszhang) • külön zengetõ • csöves hangzás emuláció • effekt loop • két kapcsolós lábkapcsoló (csatorna váltás és effekt be/ki)

4. Hiwatt G100/112R Ára: 88.000 Ft

100 Watt • 12" Hiwatt hangszóró • tiszta és overdrive csatorna (lábkapcsolható) • az overdrive csatornán agresszív torzító kapcsoló (külön érzékenységgel, kontúr állítással) • 3-sávos EQ (mély, közép, magas) a tiszta és overdrive csatornán is • zengetõ (lábkapcsolható) • effekt hurok hangerõ állítással • külsõ hangfal kimenet, vonal kimenet • fejhallgató kimenet
Hell boy
az messze van sajna 😞

bens
csongrád megye

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

mumpic
Az tabulatúra. Jobb esetben hat vonal van. Azok a húrok. A legalsó a legméllyebb. A számok pedig a lefogott bundok. Amik egy vonalban vannak függõlegesen, azok egyszerre szólnak. Esetleg vannak egyéb jelölések, vagy oda vannak írva hogy mit jelentenek, vagy nem.

Én nem értem, szerintem olyan egyértelmû dolog ez. Amikor elõször láttam ilyet akkor csak azt nem tudtam hogy mi a neve, de tök világos volt hogyan kell használni, manapság meg mindenki megkérdezi. Egyébként meg júz gúgül.

CLINT EASTWOOD9
Aki tudja légyszíves írja már be hogy a tabulátort hogyan kell használni amiben a kották vannak?

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Hell boy
és helyileg hol van az a dobos?