Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van a korg.com-on egy videó róla, remélem jó a link
valakinek van ilyen cuccal közelebbi tapasztalata?
Mondta, hogy ebbõl erõsítõvásár lesz... montam neki vegyen használtat, najó de milyet.
Tehát otthonra egy igényes hallású, rock hajlamú gitáros növendéknek ajánljatok valami erõsítõt, 20-30-esetleggg 50 ezer pénzért. Köcce!
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Még Én sem prószáltam, mert nem volt rá idõm 😞 de annó amikor vettem akkor mutatta a srác, csak azóta nem kellett...
Õ is a pedált használta hozzá, de melyiket (Detune, Pitch, Whammy) azt má nem tom.
Szerintem erõsítõ válogatja, de nem hinném, hogy kárt tenne egy erõsítõben, hogy akár egy oktávval alacsonyabb szól...
Tyú!
Én már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy döngetni egyet jó mélyen 😊))
De ma se lesz rá idõm 😞
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
érdekes mert lehet olyat is hogy 1 oktávval lejjebb és úgy szól mint a bassz gitár 😊
Remélem nem tesz kárt az erõsítõben mert ugye ha bass gitárt kötünk rá akkor az hazavágja de ha lehangolt szóló gitárt akkor mi a helyzet? vagy ez csak a hangszedõktõl függ?
De Én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy lehangolja a hangot a nélkül, hogy át kellene hangolni.
Nem erre való a Detune funkció?
Ez szerintem 1xerûnek tûnik és lehetséges, hogy csak Én képzelem így, de igazán meg lehetne oldani, hogy egy hang frekvenciája ennyi, és Én 2 egész hangal akarok mélyebb hangzást. Hát keverje ki az effekt, vagy a számítógép.
Mostanában elkezdtem nézegetni a Guitar Rig 2 progit újra, mivel unokaöcsém ezt használ (igaz, hogy Õ SB Audigy XT hangkártyával 😊 , de újra meg kellett állapítanom, hogy beszarás mennyi jól összedobták ezt a progit!!!
Egyenlõre Nekem csupán az a problémám vele, hogy a gitár combóra kötöt a kimetet akkor sokkal szarabbul szól, mint a PC speaker 😞
Õ egy Videoton hangfalra köti és döng Neki, mint állat. Át kell nézni, mert kúrva sok állítási lehetõség van benne. Szerintem még nem találtam meg a megfelelõ erõsítõ modellt és mikrofonozást, ...
Egy hátránya, hogy Én találok benne a dobgépet 😞
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Elindult az elsõ magyar online gitár-oktató honlap, Nagy Dávidnak a Pokolgép nevû együttes gitárosának, és Dénes Viktornak a Contrast nevû zenekar gitárosának köszönhetõen.
A két zenész úgy gondolta, átadja eddig megszerzett tudását, és ehhez legalkalmasabb felület az Internet. A www.gitarozz.hu címû honlap profitot nem hoz számukra, mégis örömmel készítik a weboldalt, és folyamatosan frissítik zeneelméleti, technikai anyagokkal, továbbá könyv-, lemez-, DVD-és koncert ajánlóval.
A szerzõk szerint, ami az oldalon megjelenik nem szentírás, egyszerûen azt írták le, amit korábban tanultak, hallottak.
A honlapra látogatók ingyen megismerkedhetnek a kottaolvasás titkaival, letölthetnek kezdõknek, középhaladóknak és haladóknak szóló gyakorlófeladatokat, valamint beszélhetnek a hasonló érdeklõdésû látogatókkal a fórumon. A szerzõk gitárvásárláshoz is adnak hasznos tanácsokat, sõt e-mailt is lehet nekik írni.
Most már tényleg csak gitár és internet kell a muzsikáláshoz, és persze kitartás.
de megérte az árát? :$
vagy átcsosztak? :$
porki fagyok fállalon
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Zoli: van multieffektem (RP80as) és van rajta hangoló csak hát lustaság fél egészség 😄
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
De szerintem a Guitar Rig 2 is tudja szoftveresen. Vagyis nagyon remélem, hogy tart már itt a technika. Áthangolni Én sem fogom, az tuti. Akkor inkább ez egy magasabb KillSwitch szám lesz 😊
Ja, Peavey, úgy könnyû 😉
(könnyebb 😊
Hétvégén találtuk ezt az oldalt:
http://www.ultimate-guitar.com/
Lehetséges, hogy ismeritek, akkor sorry 😞
Viszont minden GP TAB-ot le tudtunk tölteni innen, ami a MySongBook-on tiltva volt. Unokaöcsémmel most elkezdtünk megnézni pár számot.
Slayer -> South Of Heaven
Pár Metallica lesz, pár Megadeth, de úgy döntöttünk, inkább vmi újkeletû dolgokat fogunk nézni, amik még nem annyira lerágott csontok 😊
Az egyik ilen a KillSwitch nevû együttes lesz. Alig dúrva. C-ben játszanak az arcok. Nekem keggyetlen bejön, mert eszméletlen jó riff témák vannak benne, nagyon dönget, nincsenek benne felesleges szóló témák. Jó kis zene.
Unokaöcsém, csak HIFI-t használ és a Guitar Rig 2-t. Beszarás mennyire jól szól. Igaz, profi gép és Audigy XT hangkártya. Nekem az Audigy 1-es alapzajos, de ezen semmi alapzaj és vmi brutál jól szól. Csak mondtam Neki, hogy nehogy majd buli közben dobjon egy hátast a Windows XP 😊 Sorry, kis szünet, mert újra kell indítani a gépem 😊
ha nem, akkor meg pénzkidobás volt 😊
marshall valvestate vs100r-es
félcsöves szerkezetet 84k-ért.
jó biznic volt? :$
porki fagyok fállalon
igen, állat, de akkor is 😄DD
Kuss!-magyarázta.
mondjuk más a stílusuk, de sztem Blackmore nagyobb egyéniség meg nem csak technikamaster 😊
Kuss!-magyarázta.
http://video.google.com/videoplay?docid=1157841187640080358&q=steve+morse+solo
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
ja, ha már effekt: ma valahogy a kezembe jutott a Metál Hemmör, és ahogy lapozgattam, találtam egy reklámot az új Zoom effektektrõl, egész pofás külsõt kaptak az új modellek!
ilyen elõszülinapi ajánék volt az effekt 😄
Kuss!-magyarázta.
Akkor Boldog születésnapot! Pont ma van?
Mert Nekem ma van!!! Mindenki igyon egy barackpáleszt!!!
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
pl. nyomod erõsítõn, effekt nélkül, simán szól, effektet benyomod, ráküldesz pl. egy visszhangot és szól visszhanggal 😊 persze, van csomó más fajta ketyere is, akár te is keverhetsz ki magadnak egy jó hangzást.
Kuss!-magyarázta.
egy Behringer X-Vamp
sztem nagyon király, pont ideális nekem, kiváló lesz gyakizásra, meg még nem vok olyan profi szinten hogy kelljen egy nagyobb cucc, ez nagyon jó 😊

Kuss!-magyarázta.