Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a GT-8 mellett még ez a versenyzõ lehet tuti befutó😄
sajna egy vagon péz kell hozzá<#nezze>

mumpic
Azért mondtam az Me 30, mert a zoom egyszerûen gyenge. Szerintem szar hangja van, és a menüje is hagy kívánnivalót maga után. Pl amikor egy olyat próbálgattam, mindig a hangerõ beállításával volt gondom, mert az effektek hangerejét egyeszerûen nem állították be.

na várj, most mi szakdt el? ha a rézszál, akkor azt érdekes lesz megforrasztani...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Köszi az infot. No, a lényeg a következõ, ZOOM 606II-m van, de ráakadtam egy ME-30-ra. Nem tudok dönteni. Az ME-30 35000 ropi. Egy új effekt, pl. KORG AX1500 56000. Valahogy ár arány gondom van. Nyûgös, hogy az ME-30-ban nem találtam pl. Acoustic modellezést... Vagy csak én voltam béna? A ZOOM-ban több funkció van, tény, viszont a menüje roppant nehézkes... Szívesen veszem bárki tanácsát, fõleg ha egy kicsit részletesebb, bár tudom, kifizetni nekem kell.
Amúgy eladó egy Stagg Floyd Rose tremoló (nem törött, nem vetemedett, stb.), Stagg humbucker pickupok, 4 db, 2 nyak, 2 híd. Az állapotuk újszerû, alig használtak. A hangjuk szép bársonyos, de tudnak dögösen is szólni. Az egyik pár LP-bõl való, a másik egy Ibanez koppintásból. Hibátlan mindkettõ. A gitárjaimban pickupot cseréltem, mert más hangra vágytam. Irányár, pickuponként 4000, tremoló 8000 pénz. Alkudni lehet. Eladó még továbbá egy Tune-O-Matic híd, 1500 Ft, és elektroakusztikushoz hangoló kulcsok, 6db, nem használt, 3000 Ft. Licit, alku emailban, [email protected]
Aham, humbucker volt, de a faszi meg tudja csinalni, nem kell a polcon tárolni, egy forrasztás és kész.

Sacred & Diablo 2 fan ;)

tekercs elszakadt? akkor ez humbucker hangszedõ volt?

Match
ha a tekercs elszakadt, akkor az bizony max arra jó hogy kirakod a polcra!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

meg van a probléma forrása, vmi tekercs elszakadt a hangszedoben és az csinalja, meg nem a llegjobb a hangszedo, és azért is van egy kis háttérzaj. koszi a segitséget all.

Sacred & Diablo 2 fan ;)

mumpic
az Me 30 sokkal komolyabb cumó
már csak használtat kapsz, de olyan 30-40 et még mindig megér.
ha azt kérdezed hogy melyiket vedd meg, akkor szerintem ezt.

ez fájt :-)

hali, én nemrég kezdtem elektromos gitáron játszani. egy olcsó, nem nagy márkás Behringer-el, de naon megérte, fõleg, hogy az erõsítõ ajándék volt
Szasztok!
Szerintetek melyik jobb, a ZOOM 606II, vagy a BOSS ME-30? Szteke az utóbbi mennyit érhet? Köszke. Fontos!
KranaZoli
Tyú, belefáradtam ebbe a sok földelési témába 😊
Villany gitár nem?
Hát zúgjon, búgjon és rázzon 😊
(sorry 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

az nem földelési hiba, szimplán zajos lehet a hangszedõ, vagy a kábel vesz fel valamit.

a gitár húrlábjánál szokták leföldelni

viszont mivel azt mondod, h ha hozzérsz, abbamarad a zúgás, azt jelenti, h az oda van rendesen forrasztva.
szerintem a konnektort kéne megnézni, h a föld be van-e kötve. panelházi konnektoroknál nincs bekötve, tapasztalat meg épületvillamossági szakember is mondta :-)

vagy még az erõsítõdnél van valamilyen gubanc. a gitárnak sztem nincs semmi baja

mumpic
a beszámolók alapján ugyanaz mint a gt6, csak két kimenõ csatornája van, amit össze lehet mosni, gyorsan váltani a kettõ között meg ilynek. Két erõsítõre lehet kiküldeni és úgy. Meg van valami solo gombja is. Bossus.com-n van róla videó.

na már nem is kell Korg,most a GT-8-ra izgultam rá😛
esetleg tapasztalat??

Choty
vagyis amiatt zúghat de ez eggggyáltalán nem természetes...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Choty
Hidd el azt a gerjedés miatt is csinálhatják... (stb. stb. stb.)
de a gitár nem zúghat a földelési hiba miatt!!!

mumpic
Szerintem mindenkinél ilyen. Egyes koncertfelvéetelek látni hogy a gitáros letekeri a hangerõpotit két szám között, hogy ne zúgjon.

Choty
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Naneeeee. mitõl lenne így mindenkinél????
A földelési hiba még életveszélyes is lehet. és egyáltalán nem biztos hogy a gitárral van a baj... (de valószínû).

Akkor mindenkinek ezt csinalja? Biztos? Én nem vok ilyen biztos benne...

Sacred & Diablo 2 fan ;)

ok, thx, de akkor mit csinaljak vele? ebben nem tudtok segiteni?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Milyen bveteg már ez a koporsó alakú gitártok😊
mumpic
Hát figyi, nem tud máshova menni, te leszel a földelés. Legalábbis sztem ez minden gitárnál így van. ugyanúgy csattan mindenkinek a gityója ha hozzáér, és ugyanúgy zúg meg gerjed ha nem játszik rajta valami dallamot. Bár asszem a gerjedés függ az erõsítõ teljesítményétõl, a zúgás lehet hogy nem. De most hülye vagyok, valaki majd megaszondja.

KranaZoli
Nekem is ilen volt az elsõ gityóm.
Igaz, az csak az elsõ pickup-oknál csinálta ezt. Szerencsére új cuccos volt, garis. Visszavittem ,hogy cseréljék ki és kicserélték szó nélkül.

Nem prószáltad máshol, másnál is?
(földelési dolgok miatt) - bár szerintem is gityó hiba lesz és érdemes elvinni vmi bótba...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

és ez? gitár 2

Sacred & Diablo 2 fan ;)

sztetek milyen? megéri az árát? gitár

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Nd
Vintage52

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

A földeléssel az a baj, hogyha a húrokhoz hozzáérek akkor reccsen egyet, ha pedig nem erek hozzá, akkor gerjed az egész. És nem tom mit csinaljak, vmi technikai szakértõ nem tudna segiteni? Annyit tok hogy egy fém drótnak kell hozzáérnie a gitár fém részéhez... De honnan hova kell mennie e drótnak? Hova kell érnie? És melyik fém részéhez? Vki segitsen!!!!!!!!!!!!!!!

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Nd
igazából nem sokat volt használva, csak próbákon. Talán még karc sincs rajta.
Azért adnám el, mert nem használom. Nem kell, nincs szükségem rá. (régebben azt hittem hogy van)

Csak én még jó drágán vettem (90+) úgyhogy 50 alatt nem adom el, inkább porosodjon a polcon. (viszont lehet találni akciókat, ahol 50-60 között hozzádvágják, szal lehet jobb ha újat veszel)

Bár hogy mivel jobb egy új, azt nem tudom (na jó, gari)

Amúgy meg, szerintem érdemes kisvasutat építeni. Persze drágább, de szép lassan lépésrõl-lépésre kell csinálni. Nem véletlen hogy profi gitárosok elõtt a színpadon nem látsz multieffektet

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

mumpic
miért adod el, milyen állapotban van, mennyiért? 😊

Mivel én is "növendék" vagyok erõsítõben nincs sik tapasztalatom.. 😞

Nekem Peavey Blazer 158-am van, nekem tetszik... 😊

sza.sa

KranaZoli
Hát nem tudom...
Ha legközelebb megyek majd az unokaöcsémhez, akkor hozok majd hangmintát.
Neki SB Audigy XT van és vmi eszméletlen jól szól egy Videoton hangfalon.

Nekem alaplapi és azon is jól szól. Az Audigy 1-esen is.
Sõt, ahogyan lentebb írtam a PC hangszórón sokkal jobban szól, mintha a combo lenne a kimenet.

Nálam 7vgén megdõlt, hogy ezzel a progival nem lehet jó hangzást csinálni.
Sõt!

Extrém elképzelésünk unokaöcsémmel, hogy milen jó is lenne egy jó kis banda úgy, hogy a háttérben PC-k vannak 😊

Death Kraftwerk 😊))

Igaz, ehhez az is hozzátartozik, hogy mindketten informatikusok vagyunk 😊

Az erõsítõ vásárlásnál szerintem az a gáz, hogy nincs lehetõsége az embernek normálisan kipróbálni. Ugyanis szerintem ehhez több óra kellene, nyugodt körülmények, saját gitár, stb.. és több napon keresztül prószálni a jószágot, hogy amikor az ember kiadja a több 10 ezer pénzt, akkor biztos legyen, hogy jól döntött...

Igen, én ismerek akinek mûködik... illetve félig nekem is, csak valami impedancia illesztési gond lehet a hangkártya meg a gitár között... (Squier Stratom van)

sza.sa

Bangyee
De itt valaki írta, hogy haverjának, vagy neki meg mûködik... valahogy csak rá lehet venni h mûködjön :S Na minnegy.
Marad az erõsítõkérdés, aki tud plíz segítsen. elõre is kösz!

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Én is így jártam, A Guitar Rig 2-ben alig volt 1-2 effekt, ami használható volt, a többi csak zúgott, gerjedt... 😞 Pedig a hangkártyám birta nekem is...

Sza.sa

sza.sa

Bangyee
Erre mondjatok plíz valamit!
Na haver vett egy Fame gityót, PRS kópia, csúcsjókis darab, csak erõsítõje nincs hozzá. Guitar riggel próbálja torzításra bírni, de naygon extrém, kezelhetetlen hangokat kap, pedig jó hangkarija van. Szal nem nagyon mûxik a cucc.
Mondta, hogy ebbõl erõsítõvásár lesz... montam neki vegyen használtat, najó de milyet.
Tehát otthonra egy igényes hallású, rock hajlamú gitáros növendéknek ajánljatok valami erõsítõt, 20-30-esetleggg 50 ezer pénzért. Köcce!

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Nd
Hy

Nekem van egy eladó AX1500-am, ha esetleg valakit érdekel.

mumpic
hát, vegyél húrokat és rakd föl, ha meg a többi húr már elég régi, akkor érdemes egész készletet venni 😊

A földelésen mi baszódott el?

Figy ne kacagjatok ki, de lenne egy problémám, ilyen még nem volt, még húrozást se csinaltam. Egy órája kb. elszakadt egy két húrom, és most nem tudom mit kellene csinalni. Gondolom nektek is volt már ilyen, és azt akarnám kérdezni, hogy mit csináljak, hogyan és hol?
Jah és a földelés is elbaszódott, mit csináljak vele?
(ez nem az én és gitárom napja volt )

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Én is ilyenre szeretném lecserélni a Zoom-omat... 😊
Egyébként a hangmester.hu-n még akciósabb... 😉

sza.sa

sza.sa

McGrady
nekem X V-Amp-om van, meg lehet oldani a késõs ügyet, az effektek is franyeszek nagyon csak ajánlanitudom 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
segáz :o)

Viszont ha benne van a korg árában az adapter, akkor hmmm... 😄
Addig kell venni amíg nincs nyári szünet és jön az ösztöndíj! 😄

Ron Ragm
Az Behringer nem DIgitech, nem szóltam, hülye vagyok már, felejtsétek el.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Digitechnek vannak olcsóbb multieffektjei, azok is elég szépen tudnak szólni, csak itt-ott egy kis kompromisszumot kell kötni (konkrétan a V-Ampra és a késésére gondolok)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

"Ezután következik a fejhallgató kimenet aljzata (3,5 jack) és a hálózati tápegység csatlakozója (a KORG 9V-os tápegysége tartozék, az árban benne van)."
Elvileg jár hozzá!

mumpic
A digitechhez viszont igen. Nagyon szimpatikus, fõleg hogy már a kis pedáljaik is igen jól szólnak. Koncerten már volt szerencsém hallani (asszem GNX-3) nagyot is, és azt kell mondanom hogy nagyon meggyõzõ hangja volt. Csakhát, mocsok drága sajnos 😞.

mumpic
Asszem adapter nem jár hozzá!

én is hallodtam demokat róla,elég meggyõzõ ennyi pézé!