Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
és gitárokat készíteni vele.
Tudom, hogy milyen egy tökéletesen felépített gitár.
és azt is tudom, hogy a piacon lévõ gitárok 90% messze van a tökéletestõl.. gyakorlatilag félkészen, gyors munkamódszerrel, de nem túl pontosan készítik el a gitárokat, nem reszelik be tökéletesre se a bundokat, se a húrvezetõ nyerget, és a hidat sem reszelik be a nyak rádiuszához pontosan... nem a gibsonokról, esp krõl, vagy music man ekrõl beszélek..
szóval szerintetek.. ti vennétek egy olyan gitárt mondjuk olyan 100-150 ezer ft körüli áron.. ami tényleg tökéletesen van elkészítve, tökéletesek a bundjai.. tökéletes a nyereg, a híd.. és maga a fa is szépen van elkészítve.. viszont egy új márka a piacon..
2. Felso kategorias cucc, minosegi anyagokbol precizen osszerakva. Talan mahagoni test/nyak, javor top eben (!) fogolappal.
3. Ez szubjektiv, de szerintem GYONYORU!!!
szerinted miért adnál ki ennyit ezért a gitárért? miért olyan értékes?
<#szeret>#szeret><#szeret>#szeret><#szeret>#szeret><#szeret>#szeret><#szeret>#szeret><#szeret>#szeret>
Bezzeg amikor lett volna ra penzem, nem akarta eladni... <#gunyos1>#gunyos1>
Aztán az utolsó bundot ujjal lenyomod.. majd a nyak közepénél.. 8. 9. bundnál megméred egy résmérõvel a húr és a bund közti rés nagyságát.
Kell egy minimális távolság mert a húr középtájt nagyobb amplitudóval rezeg, és kell neki a hely.
Na most az a probléma, hogy itt tized milliméterekrõl van szó.. és hogy ezt szemmel és vonalzóval nem lehet jól bemérni. Kell egy résmérõ.
kb 2-3 ezer ft.
aztán utána jöhet a húrmagasság beállítása a hídnál..
le kell õket nyomni egyszerre és úgy mérni a távot vagy elõször itt, mérni majd ott, mérni vagy pontosan mit akar?
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
ugye nem vagyol kokeró?

Digitech whammy: 199$
DigiTech RP255: 149$
Egyiket sem ismerem, de a fenti infok alapjan szerintem mind ugyanarra fogunk gondolni... <#vigyor3>#vigyor3>
Sajnos
A legolcsóbb = gitár + gitár usb link + lewarezolt feltört amplitube, guitar rig. 50 ezer körül
Haladó, középszint = gitár (+ minõségi hangszedõk) + jó minõségû analóg tranzisztoros kombó ( mondjuk peavey bandit) + multieffekt (gt8)
200 ezer körül
profi szint = egy valóban jó gitár + minõségi hangszedõk + full csöves fej + 212, vagy 412 es gitár láda + minõségi multieffekt + egy két jóféle analóg pedál.
650 ezer.. 1 millió ft.. a csillagos ég
Milyen pedalnyomkodos effektre gondolsz? Pl. whammy biztos nincs olcso multieffektekben? Vagy esetleg hangerot/distortiont akarod vezerelni vele?
"Ja meg az sem hátrány hogy van némelyiken usb kimenet szóval rögtön tudnék vele felvenni."
A multkor meg azt irtad, hogy nem tervezel felvenni! <#bee1>#bee1> Ha igy akarod hasznalni, akkor szamitani fog az amp sim minosege...
Csak wah miatt nem vennek multieffektet.
Pl.: GT5, GT6, GT8, ME5, ME10, ME50 nagyon jó multik, a régebbi ME-k amik még japánbna készültek még ma is tökéletesen szólnak, a GT meg hát csak GT, vagy ott vannak a Korg AX1500, AX3000 azok is jó cuccok. Az ilyen Zoom cuccokat el kell felejteni viszont, azokból csak a "csöveseknek" van normális hangjuk, esetleg említeném még a VOX ToneLAB ill SE multikat.
én ha floydos gitárt vennék.. azokból is a schallert venném, mert úgy tudom az a legjobb.
nem értek hozzá, kétség se fér hozzá, de pont a tremoló az, amirõl azt szoktam olvasni, hogy nagyon kényes a minõségre, mert az egész gitárra kihatással van. értsd: ha fos minõségû és nem bírja tartani a hangolást, akkor az nagyon nagyon nagy szívás
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Én az ilyen pedálokat tartottam meg, mint maxon od-9 az ibanez ts-9 eredeti verziója, fulltone ocd, boss ds1.. stb
szóval az olyan pedálokat amik analóg torzítók..
mert úgy gondolom, hogy ma még digitálisan a különféle analóg cuccok torzítását nem lehet kielégítõ szinten szimulálni, utánozni..
sajnos ma még nem tartunk ott..
viszont a különféle modulációs dolgok tökéletesek digitális alapokon..sõt..még jobb is mert nincs alapzaj, intermodulációs torzítás, stb
azt kell mondanom, hogy a pod hd ban lévõ amp szimulátorok sem tökéletesek.. mert direkt úgy kell finomhangolgatnom, tekergetnem, hogy kijöjjön belõle valami olyasmi ami leginkább hasonlít egy csöves erõsítõ hangjára..
pl.. mikor a mesa dual rec et hívom be.. alapból egy sistergõ digitális szart kapok..amiben semmi dög nincs.
viszont aki már hallott élõben egy dual rectifiert..az tanusíthatja, hogy ennek az állatnak milyen mellbevágó mélyei vannak.. alapból igazi csöves hangja van.. nem játék
Magyarok közül én EWR féle kopikat hallottam, azok is nagyon jól szólnak, és szerintem olcsóbbak is a Kasledereknél.