Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki

AtomHeart
En ujan nem vennek gityot, esetleb majd 50 ev mulva, ha addig meggazdagszom. <#hehe>

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

izé.. lehet venni kéne fa cnc marót, amivel tized miliméter pontosan lehet marni a fát. számítógép vezérléssel meg minden.
és gitárokat készíteni vele.

Tudom, hogy milyen egy tökéletesen felépített gitár.
és azt is tudom, hogy a piacon lévõ gitárok 90% messze van a tökéletestõl.. gyakorlatilag félkészen, gyors munkamódszerrel, de nem túl pontosan készítik el a gitárokat, nem reszelik be tökéletesre se a bundokat, se a húrvezetõ nyerget, és a hidat sem reszelik be a nyak rádiuszához pontosan... nem a gibsonokról, esp krõl, vagy music man ekrõl beszélek..

szóval szerintetek.. ti vennétek egy olyan gitárt mondjuk olyan 100-150 ezer ft körüli áron.. ami tényleg tökéletesen van elkészítve, tökéletesek a bundjai.. tökéletes a nyereg, a híd.. és maga a fa is szépen van elkészítve.. viszont egy új márka a piacon..

AtomHeart
Nyomj refresh-t, szarakszik a youtube.

nem látok semmit

AtomHeart
Nem kapcsolodik annyira szorosan a topichoz, de valahogy imadon, muszaj ezt itt is megosztanom:

Fehercsoki
Gitár viszonylatban annyira nem is drága... A nevesebb gitárok kb. itt kezdõdnek.

AtomHeart
1. Mert Carvin, ujan usaban 1800$ korul aruljak.
2. Felso kategorias cucc, minosegi anyagokbol precizen osszerakva. Talan mahagoni test/nyak, javor top eben (!) fogolappal.
3. Ez szubjektiv, de szerintem GYONYORU!!!

szerintem nem ér ennyit ez a carvin.

szerinted miért adnál ki ennyit ezért a gitárért? miért olyan értékes?

AtomHeart
Carvin CT6m

<#szeret><#szeret><#szeret><#szeret><#szeret><#szeret>

Bezzeg amikor lett volna ra penzem, nem akarta eladni... <#gunyos1>

Fehercsoki
Jól be lehet mérni, csak tökéletesen nem.

ja.. ezt úgy kéne elvileg, hogy az elsõ bundra kápót teszel.
Aztán az utolsó bundot ujjal lenyomod.. majd a nyak közepénél.. 8. 9. bundnál megméred egy résmérõvel a húr és a bund közti rés nagyságát.

Kell egy minimális távolság mert a húr középtájt nagyobb amplitudóval rezeg, és kell neki a hely.

Na most az a probléma, hogy itt tized milliméterekrõl van szó.. és hogy ezt szemmel és vonalzóval nem lehet jól bemérni. Kell egy résmérõ.

kb 2-3 ezer ft.

aztán utána jöhet a húrmagasság beállítása a hídnál..

Fehercsoki
Nem feltétlenül ezeknél, elsõ bund plusz az amelyiknél a nyak a testhez csatlakozik.

AtomHeart
Na latod, ugyanarra a problemara gondoltunk, csak kettonk kozul te vagy az optimistabb! <#nevetes1>

AtomHeart
Le kell nyomni ezeknel a bundoknal.

Fehercsoki
Miért mert nem hallgatok Belgát?

az 1. és 13. bundon mit akar jelenteni a nyíl?
le kell õket nyomni egyszerre és úgy mérni a távot vagy elõször itt, mérni majd ott, mérni vagy pontosan mit akar?

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

gyanús vagy te nekem
ugye nem vagyol kokeró?

Fehercsoki
?

fehérváron eltemették nagyváradon észrevették

Fehercsoki
Hogy a Digitech nagyon rendes és ha multit veszel tõlük mindent olcsón megkapsz egyben?

AtomHeart
Most neztem az arakat egy kulfoldi oldalon.

Digitech whammy: 199$
DigiTech RP255: 149$

Egyiket sem ismerem, de a fenti infok alapjan szerintem mind ugyanarra fogunk gondolni... <#vigyor3>

a rohatt életbe is.. egy korrekt elektromos gitár felszerelés.. elég húzós játék anyagilag.
Sajnos

A legolcsóbb = gitár + gitár usb link + lewarezolt feltört amplitube, guitar rig. 50 ezer körül

Haladó, középszint = gitár (+ minõségi hangszedõk) + jó minõségû analóg tranzisztoros kombó ( mondjuk peavey bandit) + multieffekt (gt8)
200 ezer körül

profi szint = egy valóban jó gitár + minõségi hangszedõk + full csöves fej + 212, vagy 412 es gitár láda + minõségi multieffekt + egy két jóféle analóg pedál.
650 ezer.. 1 millió ft.. a csillagos ég

Fehercsoki
Digitechbe van Whammy és Pitch Shift is.

Fehercsoki
Whammy nincs? Hát az kár, hangerõ még jó lehet, lehet vele jó kis hegedû szerû hangzást összehozni. Hát most nem akarok felvenni, de nem csak 1-2 hónapra tervezek, késõbb biztos jó lenne, vannak beépített erõsítõk, gondolom azok jók.

AtomHeart
"Nem csak a wah, jó lenne a többi "pedállalnyomkodós" effekt is"

Milyen pedalnyomkodos effektre gondolsz? Pl. whammy biztos nincs olcso multieffektekben? Vagy esetleg hangerot/distortiont akarod vezerelni vele?

"Ja meg az sem hátrány hogy van némelyiken usb kimenet szóval rögtön tudnék vele felvenni."

A multkor meg azt irtad, hogy nem tervezel felvenni! <#bee1> Ha igy akarod hasznalni, akkor szamitani fog az amp sim minosege...

Fehercsoki
Ja meg az sem hátrány hogy van némelyiken usb kimenet szóval rögtön tudnék vele felvenni.

Fehercsoki
Nem csak a wah, jó lenne a többi "pedállalnyomkodós" effekt is, meg hát van amelyikbe van dobgép, még nem próbáltam ki, de biztos jó úgy gitározni.

AtomHeart
Szvsz ezen a felvetelen eleg meggyozo: http://www.youtube.com/watch?v=2ReZZ0lvxDw

Csak wah miatt nem vennek multieffektet.

Fehercsoki
De az gagyi nem?

AtomHeart
En a helyedben egy hasznalt Artec wah-t probalnek eloszor, 10k korul mennek...

Fehercsoki
Hát elsõsorban expression effektek kellenének, de analóg pedállal vezérelhetõk, mert az nyilván nincs egy erõsítõn, és sajnos ehhez olyat nem is lehet venni. Leginkább a wah érdekelne, mert elég alap dolog és most nincs.

AtomHeart
De milyen effektek erdekelnek, mi az, amit a voxod nem tud..?

joshua
Hát csak én úgy vagyok vele, hogy amíg nem egy wembley arénában játszok, addig annyira nagy differencia nincs élõben egy koncerten, ha felveszek valamit gépen, akkor pedig úgyis tudok kölcsökkérni egy kurva drága rackes effektet😄 Viszont nálam a pénz dominált elsõdlegesen, 14ért jutottam hozzá használtan, ebbõl meg kb 1 boss pedál jött volna ki. De tényleg jobbak a bossok, viszont nekem otthonra meg kis koncertekre megfelel a zoom.

Fehercsoki
Találtam jó áron Boss ME-30-at, akkor inkább az mint Digitech vagy Zoom?

Fehercsoki
És a Digitech RP255 milyen?😄

Hecker007
Digitálisra nem rossz a zoom, de én pl inkább az analóg cuccok hangját szeretem 😄 meg hát na, egy Boss-hoz képest is iszonyat mû hangja van a zoom effekteknek. Egy G2 egyébként nekem is van itthon, ha megyek valahova hosszabb idõre és viszem a gitárt akkor fülessel tökéletes gyakorlásra szerintem, de erõsítõre kötve már kevésbé szeretem.

joshua
Nekem az elõzõ multim egy Korg AX3000G volt...mondjuk én csak effektekre használtam, torzítást az erõsítõmbõl szedtem, arra teljesen megfelelt. Viszont a torzításai valami iszonyat csúnyák voltak😄 Azóta el is adtam, mert nem volt nekem túl praktikus, mondhatni túl sokat tudott számomra, így most a pedalboardom úgy néz ki, hogy van az elején egy crybaby, utána egy digitech whammy, végén pedig egy Zoom G2-es. És amire én használom a zoom-ot, tehát csak tremolo,phaser,flanger,delay effektekre, azokat szépen teljesíti, mást viszont már annyira nem vállalnék be vele😄 A Peavey Bandit 112 erõsítõmben ott egy nagyon szép torzítás és voálá, az én cuccom.

Hecker007
És az miért baj hogy régi? 😄
Pl.: GT5, GT6, GT8, ME5, ME10, ME50 nagyon jó multik, a régebbi ME-k amik még japánbna készültek még ma is tökéletesen szólnak, a GT meg hát csak GT, vagy ott vannak a Korg AX1500, AX3000 azok is jó cuccok. Az ilyen Zoom cuccokat el kell felejteni viszont, azokból csak a "csöveseknek" van normális hangjuk, esetleg említeném még a VOX ToneLAB ill SE multikat.

Fehercsoki
Ja igen bocs elírtam=/

AtomHeart
Jaah neked multieffekt kell, nem effekt pedal. Ilyenbol analogot regota nem gyartanak...

Fehercsoki
Az a baj, hogy használtan csak régi multi effekteket árulnak=/

Fehercsoki
Értem, hát én konkrét típust szerettem volna, de itt van egy amit kinéztem: Zoom G2.1Nu, használtan találtam is egyet egész jó áron.(bár az még egy régebbi változat) Ezt lehet hangkártyának is használni.

hát ja.. a tremolón nem érdemes spórolni.
én ha floydos gitárt vennék.. azokból is a schallert venném, mert úgy tudom az a legjobb.

nem túl bátor dolog pont treomolóból másolatot venni?
nem értek hozzá, kétség se fér hozzá, de pont a tremoló az, amirõl azt szoktam olvasni, hogy nagyon kényes a minõségre, mert az egész gitárra kihatással van. értsd: ha fos minõségû és nem bírja tartani a hangolást, akkor az nagyon nagyon nagy szívás

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" &#8212; Canalys Analyst Tim Coulling

én az effektekkel úgy vagyok, hogy a drága pedálokat minimális szintre kell szorítani, és inkább multi effektet érdemes venni.

Én az ilyen pedálokat tartottam meg, mint maxon od-9 az ibanez ts-9 eredeti verziója, fulltone ocd, boss ds1.. stb
szóval az olyan pedálokat amik analóg torzítók..
mert úgy gondolom, hogy ma még digitálisan a különféle analóg cuccok torzítását nem lehet kielégítõ szinten szimulálni, utánozni..
sajnos ma még nem tartunk ott..
viszont a különféle modulációs dolgok tökéletesek digitális alapokon..sõt..még jobb is mert nincs alapzaj, intermodulációs torzítás, stb

azt kell mondanom, hogy a pod hd ban lévõ amp szimulátorok sem tökéletesek.. mert direkt úgy kell finomhangolgatnom, tekergetnem, hogy kijöjjön belõle valami olyasmi ami leginkább hasonlít egy csöves erõsítõ hangjára..
pl.. mikor a mesa dual rec et hívom be.. alapból egy sistergõ digitális szart kapok..amiben semmi dög nincs.
viszont aki már hallott élõben egy dual rectifiert..az tanusíthatja, hogy ennek az állatnak milyen mellbevágó mélyei vannak.. alapból igazi csöves hangja van.. nem játék

Hecker007
Hozzátenném én is a TC-t, Line6 pedálokat, Digitech-ek közt is akad egész sok ami jóféle.

Magyarok közül én EWR féle kopikat hallottam, azok is nagyon jól szólnak, és szerintem olcsóbbak is a Kasledereknél.

T.C electronic pedálokat is nézd meg, nekem némelyik hangja nagyon bejövõs.
AtomHeart
Boss, Ibanez/Maxon, MXR, Electro harmonix - ezeknek vannak jo cuccaik amiket sok hires gitaros hasznal, es nem dragak annyira. A hiresebb modelleket meg masoljak sokan, nalunk pl Kasleder keszit Ibanez TS-9 masolatot, ami hasznaltan 15-20l korul megy. Dragabbak kategoria pl Wampler, Catalinbread, Okko, Zvex...