Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
És ITT egy szerintem elég érdekes cikk a Vintage típusú tremolókról. Ebben említik is néhány ilyen kenõanyagnak a nevét.
ha úgy vesszük, hogy a húr átfut a görgõkön.. majd átmegy a testen és úgy adja át a fának a rezgést.. akkor ha úgy vesszük ez a görgõs dolog nem szívja ki annyira a húrból a mozgási energiát mint a fix V vájat.
Lehet hogy jobban hagyja a húrt élni a saját életét..
nem tudom..csak tippelek. de érdemes lenne kipróbálni hogy milyen hatása van a hangra
Engem amugy nagyon idegesit az LP-n ahogy a hurok "reccennek" ahogy ide-oda csuszkalnak a baban amikor cleanen jatszok nagyobb hajlitaskor, fontolgattam egy ideig, hogy bekenem valamivel. <#idiota>#idiota>
biztos jót tesz a húr rezgésének.. meg kíméli a húrokat is a szakadástól
Morse balkezes es jobbkezessel tolja. Batio "ambidextruous" es mindkettovel tolja.
Noelról speciel tudom, hogy mivel bal kézzel ír meg az a domináns keze alapból, ballal kezdett gitározni is, de nem ment. Elkezdett jobbkezes gitáron játszani a jobbal és egybõl kezdett fejlõdni.
Régen én is kísérleteztem azzal, hogy mi van, ha bal kézzel jobban menne. Az akkordozás rendben is volt jobb kézzel, néha még kényelmsebb is volt meg természetesebb valahogy, de a pengetés egy borzasztóan finom mozgást igényelt, amire a bal kezem nem volt képes, csak sikálni akusztikuson.
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Szeretem a cicákat
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R
Balkezes zongoristák is "jobbkezes" zongorán játszanak (igazából van tükörzongora balkezeseknek, de nagyon ritka...).
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Még annyi kérdésem lenne hogy én ugye bal kezes vagyok. Ez mennyire gáz? Mert egy bal kezes gitár irtó drága és kevés is van belõle (magyarul nincs rá igény). Meg tudnám tanulni jobb kézzel szerintetek?
ez egy olyan eljárás, hogy a fát berakják egy vákumkamrába, fûtõlapok közé.
Majd vákumot hoznak létre.. ilyenkor a víz forráspontja lecsökken, minél nagyobb a vákum annál alacsonyabb a forráspont. Annyira lecsökkentik, hogy már szoba hõmérsékleten elforr a fában lévõ nedvesség.. erre még rásegítenek a fûtõlapokkal.. és szép fokozatosan, kíméletesen kiszívják a fából a nedvességet.
Lehet megér egy próbát, viszont elég költséges eljárás.
De a fene se akar várni 10 évet hogy készre száradjon a fa.. ezzel elég fél nap is.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Ernie Ball Single Nickel 9
Ernie Ball Single Nickel 10
<#hehe>#hehe><#hehe>#hehe><#hehe>#hehe>
Meg azért nem olcsó egy gitár, ennyi pénzért meg megcsinálhatnák normálisan.
nem mindenki tudja beállítani a gitárt.. és ne hogy azt hidd hogy mindenki be tudja reszelni a nyerget, meg a hidat.. vagy ezeket kicserélni ha valami el van baszva..
Én azt tudom, ha én nyitnék, vagy vezetnék egy ilyen hangszer boltot, nem csak a pult mögött ülnék és verném a farkam két vásárló között, hanem csinálnék is valami hasznosat...
mondjuk mikor ráérek, fognám a gitárokat és egyéb pengetõs hangszereket.. és tökéletesen beállítgatnám õket.. ha kellene cserélném a nyerget, hidat, stb.. a megfelelõ szerszámokkal csak pár perc.
ha használt hangszereket hoznak be.. átvenném õket és felújjítanám õket.. a lakk leverõdésre is tudok megoldást.. kb 10 ft anyagköltségbõl .. és kb 10 perc munkából áll.
Ha kellene a használt gitárokat is újra bundoznám (kb 2 ezer ft anyag költség).. ha meg lenne vetemedve a nyak.. újra csiszolnám a nyakat is.
szegény hangszerek, életben kell õket tartani ameddig csak lehet.
Tudni kell, hogy minél öregebb egy fából készült "gitár" hangszer, annál jobb a hangja, úgyhogy érdemes megõrizni õket az örökké valóságnak ha lehet.
Jaja, irtam regebb, hogy velem is pont igy bantak ket helyen is...
múltkor bemegyek a hangszer boltba.. kezembe veszek egy akusztikust.. belenézek a nyakába.. látom hogy visszafelé hajlik.. hátra vagy egy két milimétert.. a húrmagasság meg olyan fél centi körül volt..
mondom az eladónak, a hangszerésznek, hogy kicsit túl magas a húrmagasság, be kéne reszelni pontosan..
erre azt mondja, hogy az pont optimális, hogy így a jó, meg amúgy is az akusztikus gitároknál ilyen nagy szokott lenni..
és ezt mind a pofámba vágta..a szemembe mondta.
Egyszerûen hülyének nézik a vásárlót. Szemrebbenés nélkül, rásózzák a szemetet szegény fiúkra, akik meg szeretnének ismerkedni a zenéléssel..
ilyen rohadt genyó alakokat.. legszivesebben pofán basztam volna a faszit..ha nem lett volna 100 éves.. meg ha nem lennék ilyen kis girnyó
Ha talalsz leiras alapjan neked tetszot, ami foldrajzilag is kozel van hozzad, elmehetsz megnezni.
Femhurosat ajanlanek, rock zeneben az a gyakoribb.
18 vagyok és lassan ballagok. Arra gondoltam hogy én is belépnék a gitárosok világába, már egy jó ideje terveztem hogy beszerzek egy gitárt. Most a ballagási pénzbõl úgy gondoltam hogy vennék is egy akusztikus gitárt kezdésnek, aztán ha tényleg jól is menne a gitározás, akkor késõbb beruháznék egy elektromos szólógitárra is.
Nagyon szeretem a rock-ot ezért tényleg jó lenne egy elektromos, de ugye eléggé költséges egy olyat venni, mert maga az elektromos gitár kerül vagy 40-50 ezer forintba, plusz egy elektromos gitár nem is elektromos gitár erõsítõ nélkül ami szintén plusz költség. Szóval nem akarok kockáztatni és inkább egy sima akusztikusat szeretnék 20-30 ezerért.
Milyen boltokat és milyen gitárokat ajánlotok?
köszi mindenkinek
-Elnézést hogy jutok e a konzervatóriumba?
-Sok gyakorlással
xD
Egyébként meg csalj😊
vagy vegyek rá vékonyabb húrokat?
(haverom most kölcsönadta a squier stratoját, és ég-és föld a különbség, mintha vattát fognék ahhoz képest bár összehasonlítani nincs sok értelme)
<#nezze>#nezze>
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
próbálkozhatsz szárítókamrával, ahol szokták gyorsszárítani a gitárokat, de nem tudom, hogy az mennyire minõségtartó vagy ilyesmi.
olvass utána a neten, hátha árulnak pl. elõreszárított testeket valahol vagy ilyesmi és abból lehet jobb dolgozni.
viszont, honnan szerzek több éves kiszárított mahagóni, meg jávor fát, amikbõl a nyakat maratom ki?
úgyértem, ha nem tökéletesen kiszáradt a fa.. akkor az elkészítés utáni években vetemedni fog.. és akkor szart nem ér az egész.. hiába olyan pontos a gitár. =(
amúgy szerintem lehet ilyen gépeket bérelni is. ha megszerkeszted kompáteren a gitárt az utolsó századmilliméterig, megveszed a nyers fát és elviszed kimarni, esetleg csinálsz több gityót, akkor elviheted ilyen nyári zeneirendezvényekre(hangfoglalás, ilyesmi talán), demóztathatod, megmutathatod embereknek és lehet lesz rád akkora érdeklõdés a kedvezõ ár miatt, hogy megéri venned egy ilyen gépet vagy mittudomén, huzamosabb ideig bérelni és akkor talán kapsz kedvezményt.
én nem mernék belefogni, mert nincs semmi mögöttes tudásom, de rációt látok benne.
bassgitáros ismerõsöm is egy ilyen rendezvényen botlott bele egy úriemberbe, aki házilag készít bassgitár erõsítõket, kipróbálta és annyira beleszeretett, hogy pár hónap múlva vett is tõle egyet és imádja.