Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, mert az baj?
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B, (Neck/Middle/Bridge) (APS=Alnico Pro Staggered)

De úgy látom fekete... 😞

sza.sa

Amiket adnak a Fender Lite Ash Stratohoz alapbol.. Nemtom milyen van benne.
Ha egyszer kipróbálod megtudod, bár 30k az tényleg durva, ennek már igazából eszmei értéke van, valszeg komoly storyja van és ezekbõl nem gyártanak naponta 500-at, hanem évente párszázat, vagy megrendelésre, természetesen kézzel keszítik és a legjobb anyagokból, plusz különleges berakásokkal.
Konkrétan milyen pickupokról is van szó?

sza.sa

McGrady
vegyél Dimarziot, az má megszólal 😊

Kuss!-magyarázta.

Sajnos felvilágosítottak, hogy seymour pick up nem igazán jó rockra.. Ezért csörömpölt torzitáson a fenderem. Mit ajánlotok, mit tegyek? Mire cseréljem le? Van aki megvenné ezeket a seymour pick upokat? Elvileg vagy 30e ez a 3 pick up igaz?
Ron Ragm

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Az Opciók - Midi beállításoknál próbálkozz. Valamelyiknek jónak kell lennie. 😊

Vanek
hi! az mitõl van,hogy hirtelen nem szól a gitarpro? be van kapcsolva a hangfal,mp3 szól,még az introzenéje is a gpnek,semmit nem állítottam át,de a tabok már nem szólnak,se a hangszerek...

R U Ready?!?!? ...broken soul...

JS1200 review van a nyitólapon. Azt írja, hogy 2200$-ért vette, de most néztem, hogy 1400$-ért meg lehet kapni. Ha õsztõl nem kellene tandíjat perkálnom az egyetemen... :-/

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Bangyee
Ja tom, hogy hegedûre mondtad 3-4 évet, én csak szembe állítottam, hogy a gitárnál valszeg ilyen nincs, azt mégis milyen drága.
Érdekes dolog lehet aza p.u. készítés... de nagyon kell tudni ahhoz, hogy tudatosan hozz létre egy bizonyos hangzást.<#wow2>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

mumpic
A hegedûre mondtam a 3-4 évet. Nekem olyan mesélte, akit valódi mesternek tartanak, hogy õ úgy szokta, hogy félre teszi, van, hogy hetekre, hónapokra, és aztán ha van ötlete, akkor dolgozik rajta egy kicsit. Az meg csak a végén derül ki, hogy mennyit ér, amikor megszólal. A gitár ilyen szempontból más kicsit, mert annál a hangzást viszonylag lehet sejteni elõre, bár azért... Kézzel készült pickup-oknal eléggé csak a végén derül ki, hogy mi lesz belõle.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Vanek
hi! vki tud küldeni nekem egy James bond-os guitarpro tabot? mert elegem van,hogy az összes taboldal nem müxik (mysong,911...)

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Bangyee
Hát de azt kétlem, hogy egy ilyen akkusztikus gitárt 3-4 évig farigcsálnának. Összeszednek minden létezõ drága alapanyagot, és összerakják mint bármely másikat, oké biztos teljes kézimunkával (legalábbis remélem) de ezzel együt egy ilyen gitár sztem 1 hét alatt megszületik és lehet h sokat mondtam. Vagyis ez az én benyomásom, hisz mégiscsak egy tömeg-gitár gyártó mûhelyében készítik vagy miefne.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Ha mesterhangszer, akkor simán. A hegedûknek is húzós áruk van, és nem csak a Stradivarinak, de egy-egy jobb nevû mai mesterének is. 1-2 mila körül kezdõdik, benne van 40 év tapasztalat és 3-4 év munka. Az már más kérdés, hogy kinek éri meg egy ilyen drága gitárt megvenni; a hegedûsök jobban a tudatában vannak a hangszer értékének.

celza8807
amugy azt a zöldet leszámítva szép egy gitár... 😊

A#1

celza8807
hát az a zöld tényleg nem a legszebb... és kösszi! a google pedig kiment a fejembõl.. <#banplz><#lama><#lama><#lama><#lama><#nyes>

A#1

az idézet alatt volt egy kép, de ilyen undorító buzizöld színben, inkább nem linkeltem...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

aki keres az talál, avagy az ember legjobb barátja a kutya, de csak a Google után ;-)

idézem a thefade.net-rõl:

"Josh's guitar in the No One Knows video: it's not his usual Ovation. Josh plays a Maton Mastersound MS520 in the video made by Maton Guitars out of Australia. Here's a picture of a sea-green MS500 model, which is very similar to the MS520 (Josh's is jet black with a white pickguard):"

celza8807
valaki tudja milyen ez a gitáár?! <#szomoru1><#confused> Josh Homme gitárja a No One Knows címü szám klipjében.. lécci segítsetek!

A#1

mumpic
Najó, én asszem elvbõl nem fogok Martin gitárt venni! Tegyetek ti is így! 😄

Bangyee
Ausztrál!<#banplz>
Eza fasság ám! Mos mutassatok má elektronyos gitárt 3milla felett! Najó biztos van, de mégis egy akkusztikus gityóban fele annyi anyag és elektronika van. Ez már ilyen elzállt árképzés, még ha aranyhúrjai és gyémánt berakása is van nekije, akkor se szól annyival jobban, mint pl egy 100ezres gitár <#duhos2>

USA vagy jamaicai dollár? <#idiota><#idiota>

mumpic
jah, a 30.000 az persze dollár

mumpic
apicsába...
30 rongyért minimum hogy énekel is...
Mi a franc kerül ezen ennyibe???

Asszem a legszerényebb referencia listája a Martinnak van az összes cég közül:

http://www.martinguitar.com/artists/famous.php

Asszem, a Gibson jó lesz, csak elõbb eladom a házat <#wink>. Tök mindegy mit veszek, gyüjtenem kell rá...Szerencsére hétfõtõl dolgozok, onnan már csak 1 hónap! ...bár lehet hogy az õseimet meg kéne fûzni, hogy névnapomra lepjenek meg egy gitárral. <#lookaround>
mumpic
szerintem meg kezdjen ezzel:

Gibson Hummingbird Custom

A Mezzoforte-nál potom 2.098.000 Ft-ért osztogatják.

a hangsúly az elején a ritmusérzéken is van, ezért kezdjen egy triangulummal <#idiota><#idiota><#idiota>

McGrady
nemtom, nekem ez sose okozott gondot, sztem mindkettõvel el lehet kezdeni, megszokás kérdése az egész.

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
ha fémhúros akusztikus érdekel valakit, van egy eladó Stagg SW201N-em. Yamaha hangolóval 18e HUF.
ilyen:

meg ilyen:

tok nincs hozzá.

Bangyee
Mert az nem elektromos<#miaz>

Bangyee
Hát ja ha idõben elkezdi az ember, akkor akár 1évesen is eljácca a smoke on the watert 😄
Avagy úgy jár, mint Jeff Loomis 16 éves korában... megnyert egy gitárversenyt, ezzel ni: http://www.neondreamers.org/media/jeff-16.mp3

Ron Ragm
Lehet hogy gondot okozott neki átállni (kinek nem okoz gondot), de ezentúl fog tudni játszani elektromoson és akusztikuson is, valamint elektromoson pl a barrés akkordokat sokkal könyebben veszi ha már akusztikuson megedzõdött rajtuk.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

mumpic
7 húrosat? ménem rögtön citerát?

Bangyee
Akkor mond meg neki, hogy vegyen 7 húros gityót! <#banplz>
Amúgy énis a fémhúros akkusztikust ajánlanám, 10-20 ropiért. Én 21 múltam és idén kezdtem el bénázni a gitárral, szal sztem te is kezdj bele FaKing!

mumpic
Nekem sem tetszik a nylon húr, de van fémhúros akusztikus. Ha elektromoson akarja folytatni inkább olyannal kéne kezdenie mint egy klasszikus gitárral. Van ismerõsöm aki pl megszokta a vastag nyakat, és gondot okozott neki átállni az elektromosra.

Hell boy
nekem spec sose jött be a nylon húros épp azárt mert szar lefogni a húrjait és vastag a nyaka, sztem jobban igénybe veszi az ujjadat mint az fém húros. Elõször én is azon próbálkoztam de valahogy nem tetszett és örülök neki hogy vettem egy elektromost és nem azon az akusztikuson ügyetlenkedtem. persze attól is függ hogy mit is szeretnél majd játszani.

bens
ha találsz admira gitárt olcsón, azt ajánlom.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
ilyen idõs koromban kb én is tudtam így...

Muszty-Dobai féle gitáriskola. Az elsõ lépések megtételéhez tökéletes. Elõször nylon húros gitárt vegyél. Ha még egy év múlva is a kezedbe veszed, válthatsz acél húrosra. A nylon húr nem nyírja ki az ujjaid annyira az elején, széles a nyaka, van hely az elején ügyetlenkedõ ujjaknak, elég olcsó, tul kép egy kínai noname is tökéletesen megfelel. Aztán léphetsz tovább. Sok sikert!
Köszönöm a segítséget! Esetleg tudtok valamit ajánlani akusztikusból?
osztom a kolléga úr nézeteit, elõbb inkább akusztikuson érdemes elkezdeni tanulni. (tanulni meg sose késõ, szal hajrá :-) )

következõ generáció😊
nem lehet elég korán kezdeni,amúgy jópofa

mumpic
na bojzengörlz, figyuzzátok ezt a vidijót, fõleg akinek a visítós üveghang kellett, az az ötödik percnél jól nyissa ki a szömit 😊

videó

bens
vegyél egy akusztikus gitárt 10ezerért, és ha még 1 év múlva is akarsz gitározni, akkor elég lesz drágábban gondolkozni...
én legalább is ezt ajánlom. rengeteg olyat láttam már, h srác vett 30-40ért gitárt, aztán két hét múlva adta el 20ért mert rájött h ez a gitározás nem neki való.

Üdvözlet a Föld nevû bolygó lakóinak!
22 évesen érdemes gitározni tanulni? Milyen gitárt vegyek?(sajnos max.30-32e van rá) Please help me! Gondolkoztam Stagg s300-on, vagy Vorson EDG-45-ön...de sajnos nem érek hozzá. 😞
Béla Flek