Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
A sebességrõl: most, hogy mondod lehet, hogy a gond az izületeimmel van 😞 A kezem elég vékony és hosszúak az ujjaim, de az mondjuk igaz, hogy szinte az összes izületem eléggé merev (pl. focizni is azért nem nagyon tudok, mert elég kicsit fordul csak a lábfejem bokából). A gyakorlás az megy, utóbbi idõben (mondjuk jó 2 év kihagyás után) szinte majdnem minden nap minimum 3/4 órát foglalkozok a dologgal.
Ahogy írod az is gond lehet még nálam, hogy nincs ott a kép a fejemben. Amikor számokat írok, akkor a riffek simán jönnek, meg akkor végig pörög a fejemben a dallam, de ha szólót akarok csinálni, akkor jóformán hangonként rakom össze a dolgot ezért is lesznek mindig olyan bénácskák.
Egyszerûen nem tudok fejben összerakni egy szólót. Ti hogyan csináljátok? Szal hogyan jön össze egy hirtelen lejátszott szóló? Mittomén olyanok mennek, hogy akkor most kezdek pár nyújtással, amibõl egy gyors felmenetel után fogok tappingolni egy kicsit, aztán pár nyújtás? Szóval begyakorolt figurákat egymás után rakvaa megfelelõ hangnemben és váltásokkal, vagy inkább megy valami dallam a fejben ami meg van szinezve a trillázásokkal még a legpörgõsebb, legtechnikásabb szólónál is?
ha úg ydöntesz, h másik gitárt veszel, inkább a hangját tartsd elsõ szempontnak, ne az legyen a fontos, h elmondhasd "nekem Fenderem van"
Hellhammer: nem feltétlenül a gyorsasg a lényeg a szólónál, Eric Clapton-t nem véletlenül hívják "Slowhand"-nek
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Sebesség. Hmm. Gyakorolni, gyakorolni... De nyugodj meg, lehet, hogy az életben nem fog sikerülni gyorsabbra venned a figurát. Függ az ízületeidtõl, az ujjaid hosszától, no meg, hogy az agyad, milyen gyorsan juttatja el az ujjaidhoz a szükséges infot, hogyan tudja a két kéz munkáját koordinálni. Én is a ritmusgitározáshoz állok közelebb, bár ugye én már 41 vagyok és csak 2 és fél éve gitározok... Az okok a fentiek. Ha mindenkinek menne a szóló, nem lennének ritmusgitárosok. 😊) A kreativitásod, ettõl függetlenül mûködik!! Amit akarsz a fejedben van, csak az ujjaid nem azt akarják mint az agyad. Ugyebár annak elõrébb kéne járnia mint a kezünknek. Ilyen a festészet is. Itt a kép a fejemben, csak nem tudom a kezemre erõltetni, amit a fejemben látok. De jó volt Mozartnak. 😊) Gyakorolj sokat a nagyoktól, még ha nem is megy olyan gyorsan. Aztán lehet egy kicsit a stíluson változtatni. Jah, nem mindegy milyen magasak a húrok, no és milyen vastagok, milyen energiával pengetsz. Ez is a sebesség rovására mehet. Amúgy, a technikája mindenkinek hiányos marad. 😊) Amúgy mit gondolsz egy banda amelyik igazán jó zenét csinál, miért csak egy vagy két évente dob piacra egy tíz számból álló lemezt?
Szal jó hallani, hogy másnak is vannak hasonló problémái mint nekem. A tanár sokat segíthet, már ha van pénze az embernek. Ha nem, marad az autodidakta módszer. Jimmy Hendrix és Mike Oldfield is így tanult. Nekünk miért ne menne!
Két kérdésem lenne 😊 Elõször a konkrétabb: egy Epi LP-100-asom van. Szerintetek érdemes ezt upgrade-elni EMG pickupokkal meg valami jóféle hangolókulcsokkal, vagy inkább rakjam el a pénzem és vegyek valami magasabb kategóriás gitárt? Alapból meg vagyok elégedve a gitárommal, nem zajos, elég tömör a hangzása (mondjuk kellett rajta alakítanom rendesen, hogy így legyen), kényelmes a nyaka. Viszont a hangolókulcsok elég gagyik, nehezen lehet behangolni, hamar elmászik, a pickup választó kapcsolót nem tudom úgy megcsinálni, hogy kattanás illetve zaj nélkül kapcsoljon (pedig rém egyszerû szerkezet) továbbá valahogy nem elég masszív nekem az egész, ja meg csavarozott a nyaka 😊
Szóval érdemes ezeken a dolgokon megpróbálnom javítani, vagy inkább alapból jobb minõségû gitárra gyûjtsek? Igazából ami bejönne nekem az az LTD EC-500 (itt a legelsõ) csak hát ez így hirtelen elég drága nekem (szal vagy fél év kellene mire összeraknám rá a pénzt+eladni a mostanit) meg nemtom, hogy itt magyarországon egyáltalán tudnék-e venni ilyet.
A másik dolog: immáron kb. 10-12 éve nyomom kisebb nagyobb megszakításokkal, de sajna elég hiányos még a technikám. Ritmusgitározok jórészt, mert valahogy a szólózáshoz soha nem sikerült kigyúrnom a sebességet, meg valahogy nem megy. Ilyen 100-110-es bpm-nél elpötyögök 16-odokban de gyorsabban nem megy sehogy se, akármennyit gyakorlok 😞 Ismerem a dúr, moll, pentaton meg blues skálákat majdnem mindenféle fekvésben, némileg értem a zeneelméletet is, de valahogy ha arra kerülne sor, hogy fakítsak egy szólót, ilyen tök béna lúzer cuccokat tudok csak összehozni, miközben állítólag jó számokat írok (a zenekarom emg az ismerõseim szerint). Szerintetek mit lenne érdemes csinálnom? Gitártanár sajna nem opció, magamnak kellene megoldani a dolgot. Magoljak be mindenféle figurákat meg összekötéseket? A sebességet mivel lehet a legjobban fejleszteni?
Köszi mindenkinek, aki válaszol 😊
Fix híd, két humbi.
A teste nehéz, a nyaka viszont kényelmes és pontos, nekem bejön.
A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert pl nekem tetszett, amikor egy H&K-n játszottam vele. De nem is lehet sztem összehasonlítani nagyobb gitárokkal, mert mindenki kezében másképp szólal meg egy hangszer, nekem meg még nem volt lehetõségem drágább holmit kipróbálni.
Került volna asszem 55 ezerbe, de elhoztuk 30ért, ennyiért sztem bõven kurvajó, sõt láttam már hangszert 70-80 ezerért ami kifejezetten szar volt ehhez képest.
Õ úgy csinálta, h beszélt a codásokkal,a kik hoztak neki külföldõl.
Szerintetek megéri 63ezerért egy boss me-50-es effektpad?
Vagy van jobb ötetetek, ami jobban megérné?
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
sza.sa
bangyee, fenderem van, nem samickem.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
sztem Dimarzio lenne a jó pickup, teljesen zajmentes pickup-szett kb 30K, a honlapon külön stílusokra is ajánlják
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
A frontline-ban mindnek van a kezében egy.
Amúgy a highway széria körül van valami balhé, az hogy USA, az nem fedi teljesen a valóságot, de én nem ismerem pontosan a történetet. Valami olyasmi hogy nem minden részét amcsiban tákolták. A highway 1 meg valójában egy 50000 km hosszú pánamerikai sztráda, rajta el lehet ugrani pl mexikóba is. Bár nemtom hogy ez jelent-e valamit.
Mindenesetre más fórumokon, fõleg az indexén eléggé le szokták gagyizni a highway-eket.
Én meg asszem pártatlan maradok, a legjobb gitár a világon az én samickem <#crazya>#crazya>
ha meg ragaszkodsz a Fenderhez, ott van a Fat Strat.
sza.sa
sza.sa ezekre mennének a fekete pickupok sztem..
A leírás szerint a V100CS a jávor top-ban különbözik...
Mondjuk az esetleges vásárlás még odébb van, de jó azért tájékozódni... 😉
sza.sa
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
Ha már említetted a céget... gondolkoztam már én is egy esetleges késõbbi pickup cserén, de arra jutottam, hogy ha humbuckert akarok, akkor nem sokkal több ha veszek egy másik gitárt... 😊
Néztem a Vintage V100CS gitárt. Vintage
Véletlenül nem próbáltad még ki valamelyiket?
sza.sa
Squier Strato
sza.sa
Mindenesetre, ha nem tudod hogy milyet szeretnél, akkor ne vedd meg az elsót, járj utána, sok oldalon van hangminta a pickupokról, meg asszem a Vintage 52-ben már ki lehet próbálni a hangszedõket mielõtt megveszed.
sza.sa
sza.sa
sza.sa