Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

megmondaná valaki hogy mit kell állítani az effekten vagy a hankszerkesztõ progin hogy ne torzítson a felvétel?
próbáltam tekergetni hangerõt,magas-mély szabályzót,bemeneti jelszintet de mindig recseg a felvétel😞
bocs tudom hogy ez nem teljesen zeneszerkesztõ fórum de talán a gitár miatt belefér😄

tudok nekem ajánlani egy elektro-akusztikus gitárt max 30e Ft-ért? elõre is köszönöm

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

zero the hero
kösz arengeteg válasz, na mind1 sikerült találni 1 jó oldalt, ha valakit érdekel akkor klikk és jó gitározást

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Az van, hogy szereztünk haverommal spéci piezo cuccot, de elég halk, és azért lenne jó tudni, hogy mit tud egy gyári. Én most csak galádul a húrok alá tettem be (a csont és a lekötés közé) a nejlon húros gitárra, mert nem akartam szétszedni a húrlábat. Lehet, hogy csak ezért kicsit a jele...

Ja, egyelõre kísérleti a dolog, de azért úgy néz ki mûködni fog, úgyhogy ha valaki szeretne ilyen piezos cuccot jó áron, az szóljon! Vonós hangszerre is lehet (pl. jazzbõgõ).

Meg úgyszintén van iszonyatállat kézzel készült tekercses pickup vintage hangzásokhoz. Ez viszont kiforrott dolog, hanszerész készíti és profi cucc. Az ár megegyezés szerinti, és ha nem kemény rockra kell, akkor különbözõ árkategóriában rendelhetõ és biztosan jobban megéri, mint egy sorozatgyártott dimarzio vagy seymour duncan. Az ürge modern gitárokkal nem nagyon foglalkozik, de meg lehet próbálni rádumálni, hogy kísérletezzen.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

jó kérdés, inkább egy hangszerészt kérdezz.. 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

nem vagy egyedül 😊

Nekem nemteccik amit a gitáros mûvel.
Az érdekelne, hogy mekkora a jele, és hogy kell-e hozzá illesztõ elektronika, ha hagyományos gitárerõsítõn akarom használni.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Köszi. A piezot tudtam, de az aktívban tévedtem. 😊) Hiába, mindig tanul az ember. 😊)
Nem egészen, a piezzo meg az aktív hangszedõ két külön piskóta.

Piezzo hangszedõkben van egy kristály, ami kifelé nem mutat polaritást, ellenben ha mechanikai hatás éri õket, megváltozik az alakjuk, a bennük lévõ ionok elmozdulnak, és dipólussá válnak, aminek az eredménye a piezzoelektromosság. A hangszedõ esetén a deformációt a húrok keltette levegõ sûrûsödések-ritkulások okozzák, azok pedig a legerõsebben a húrlábnál jönnek létre, ezért teszik mindig oda; vagy beépítik a testbe (pl. elektromos hegedûnél), ahol a test rezgései miatt jön létre piezzoeletromosság.

Az aktív hangszedõ egy mágnesmagos tekercs, amit egy 9V-os teleppel táplálnak. A telep feszültsége érzékenyebbé teszi a mágnest, amitõl a megnõ a jelszint, és eléggé combos torzított hangokat lehet kihozni a cuccból. Elõnye még az, hogy kevésbé függ a fa fajtájától, hátránya viszont az, hogy metálon kívül másra nem használható, mert tiszta csatornán is torzul.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Az elektroakusztikus gitárhangszedõk piezo elektromosok, ez tuti. Sztem az aktív hangszedõk indegyike az, bár lehet, hogy tévedek. 😊 Konkrétan mire lennél kíváncsi?
Használ valamelyikõtök piezo hangszedõt?

Hellhammer
Aha, nézelõdtem ott a fórumokban, aztán tegnap vettem egy Laney Klipp fejet. Jól szól <#eljen>

tattaratta
sokan kerestek már itt különbözõ effekt kapcs. rajzokat. találtam egy fél megás csomagot, van benne 9 V-os táp is.
kapcsolási rajzok

gyula159
már sikerült megoldani😊

zero the hero
valaki tud 1 jo guitar pro tabos oldalt? mivel sajnos a mysongbook.com nem megy, jah es a 911tabs az pedig nem a legjobb, szoval e 2 kivetelevel ismer meg valaki valami jot? 😊

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

gyula159
sziasztok! le tudnátok írni nekem röviden h mit kell tennem ahhoz hogy a felvett gitárhangot guitar rig 2-vel effektezzem? adobe audition-t használok, próbáltam hozzáadni a rig 2-t de unsupported-ként rakta be az effektek közé, és inaktív a menüpont...😞

Mr_no_NaMe
Az jó lenne htxvm :o)
Choty
Laney fejeket/kombókat a Hangmester.hu - Adok-veszek topic-ban mintha láttam volna, de kérdezz rá...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

úgy hogy letöltöd ezt itt!
feltelepíted,kiválasztod hogy az asio driver mûködjön és elvileg mennie kell!

Hell boy
a groove agent 2-t hogy tudom megcsinálni hogy mûködjön rendesen? mert nekem megse szólal

nem😛

esetleg par beallitasomat elkuldom ha kell:>
Mr_no_NaMe
Segítsz? 😄
bekell jol allitani nagyon jo hangokat lehet kihozni...
Mr_no_NaMe
Jaaa úgy má értem 😊
Hellhammer
Ja ha estleg tud valaki eladó Laney Sound vagy Klipp fejet, akkor az ne fogja vissza magát <#wink>

Hellhammer
Audigy 2 van nekem. Nemtom mi lehet a gond neked. Én csak a vst plugin részét használom, és azt sem élõben. Szal feljátszom natúrban effektezés nélkül a gitárt, és csak mikor visszahallgatom, akkor hallatszik rajta az effektezés.

Mr_no_NaMe
A Guitar Rig 2 neked, hogy szól ilyen jól??? Milyen hangkarid van?
Nekem olyan szarul szól, hogy nemigaz.
McGrady
oké, köszi 😊

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Ha megnézed azt a screenshotot, amit elõször raktam be (ez), akkor a bal felsõ sarokban a sávok választása (1-16 17-32 bus all) fölött van két kis kék mezõ. Na ott a jobb oldalival tudod belõni azt, hogy milyen ütemben megy az egész. Belekattintva a számhoz simán csak beírod, hogy milyen bpm-ben akarsz nyomulni. Aztán alatta a 4 kis gomb balról jobbra: metronóm a visszahallgatáskor, metronóm felvétel közben, a metronóm elsõ ütéseinek kiemelése, metronóm beállítások. A beállításoknál tudod megadni, hogy hangmintát vagy midi hangot használjon-e metronóm hangnak, illetve azt is hogy beszámoljon-e mielõtt elindítja a felvételt (count-in). Ha nem pont erre gondoltál írd le, hogy mi az ami pontosan érdekel 😊

McGrady
a cakewalk guitar tracksbe, hogy milyen legyen a dob üteme stb.
nekem szólt dob, amikor vettem fel

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Milyen dob? Milyen konfig?

McGrady
hû köszi 😊
abban tudtok segíteni, hogy a dobokat hol tudom konfigolni?

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Jaja próbáltam már, hogy lemixeltem a zenét és azt új projectbe berakva meglöktem egy minimális reverb-el meg kis eq állítgatás még, de nem lett sokkal jobb 😞

Alapból úgy állítom be, hogy a két gitár kihúzva jobbra és balra olyan 30-50% között (+néha rányomok sztereo delay-t vagy chorust), a basszus nagyon minimálisat (3-4%) valamelyik oldalra, a dob meg szétrakva mint állat 😊 (láb középen, pergõ kicsit jobb, lábcin kicsit bal, a crash-ek és ride-ok jobbra balra páronként, ugyanígy a tamok is)
Azaz a dobot most már a groove agent-el csinálom és ott már normálisan sztereóban mikrofonozott dobszerkók vannak.

Hellhammer
Van vst effekt telepítve a gépedre? Ha igen, akkor a keverõpult nézetnél van egy ilyen kis világoskék színû négyzetes rész. Oda bele jobb-klikk és az elõugró menûben már mazsolázgathatsz az effektek között. Miután beraktál egyet lehet még többet is hozzátenni, aztán az effekt nevén dupla klikk-el lehet megnyitni az adott effekt kezelõfelületét és állítgatni az állítgatni valót 😊

Ha nincs vst effekted telepítve akkor szerezz be (Amplitube, Guitar Rig pl) 😊 Miután ezeket felraktad, akkor a start menüben van egy olyan is a guitar tracks mellet, hogy valami vst blabla (nem emléxem így hirtelen és melóban vagyok). Na azt elindítva megadod a könyvtárat ahova a vst plugint installáltad és õ szépen láthatóvá teszi a guitar tracks számára is.

McGrady
az effekteket hogy tom megcsinálni, hogy menjenek? bocsi a láma kérdésért 😄

Kuss!-magyarázta.

Choty
próbáltál már minimális reverb vagy delay effektet rárakni? csak pár tized másodp-nyi feedback-el? (és persze ne ez domináljon a hangzásban)

Hellhammer
Köszi 😊

A hetesben direkt csináltam olyanra a hangzást az egyik gitársávon, de lehet nem teljesen olyanra sikerült mint akartam. Szal ilyen oldschool crunch szerû torzítást akartam, nem megazúzósat (arra ott a másik gittársáv). Amivel gondban vagyok általában az az, hogy meghallgatva a felvételeim és monduk egy akármilyen "rendesen" felvett zenét, az enyémben valahogy nincs meg a térérzete meg a panorámája a felvételnek meg nem igazán akar egyben szólni az egész, érzõdik, hogy külön-külön van összerakva.

Choty
Nekem kicsit Heavy, de jó. Teljesen jót tudtam rá Jammelni. :-D
A 7.ben csak csiszolni kell a hangzáson. Gratula! Csak így tovább.

McGrady
ja megvanmá köszi 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
és élesíteni hogy tudok?

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Ja a 4. gomb ami ilyen pont meg körívek az a monitorozási funkció. Ha van akármilyen effekted rányomva a sávra, akkor játék közben hallod az effektezet hangot is. Én nem használom, mert sajna elég nagy latency-m van és marha szar, hogy megpengetem a gitárt és csúszva hallom vissza.

Hellhammer
Jaaa. Elõtte "élesíteni" kell a sávot amire rögzíteni akarsz. Minden sávnál van 3 gomb: M,S,R. Az M a mute - elnémítod azt a sávot, a S a solo azaz csak a kiválaszott egy sáv szól, a R a record <- ezt kell benyomni és akkor tudsz felvenni. Egyszerre több sávra is rögzíthetsz akár, de sztem ez fölösleges, hisz a felvétel után is lehet másolni a sávok között is a felvett cuccot (legegyszerûbben úgy, hogy a ctrl-t nyomvatartva drag&drop a felvett anyagon.

McGrady
nem lehet megnyomni a record gombot.

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Pontosabban? Nemtom mi lehet a gond, nekem egy cd verzió van, az mûködik rendesen. Sokfelé láttam, hogy csak ilyen 50 mega körüli verziók vannak (nagyjából annyi a telepítõje amúgy, a többi hangminta nekem).

McGrady
leszedtem ezt a cakewalkos izét, de nem enged felvenni...ilyenkor mit kellcsinálni?!?!?!

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Nekem is Audigy 2 van és én a mikrofon bemenetre kötöm. Ha a vonalbemeneten akarsz felvenni, akkor kell elõtte valami ami erõsít a jelen (pl. keverõ, multieffekt fülhallgató kimenet). Ja meg azért is szólhat csak az egyik oldalon mert lehet (nemtom biztosra), hogy a line-in sztereó, a mikrofon bemenet meg mono - a gitár meg alapból mono ugye.

húúúúúúú köszi a kimerítõ választ,kipróbálom és ha összehozok valamit beteszem ide(ha érdekel valakit is rajtam kívül😊
amúgy még az a gondom hogy line in-be bedugom akkor csak az egyik hangszóró szól a másik is szól egy picit de kurva halkan😞a mikrofonbemenetrõl mûködik csak annak szerintem nincs olyan minõsége.Audigy 2-em van!
bocs a sok offért<#zavart1>