Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hellhammer
Erre annyit tudok még mondani, hogy a guitar tracks-ban (ezt ismerem, lehet más progiban is van) van olyan lehetõség, hogy beállítod, hogy menjen a metronóm a felvétel alatt és akkor viszonylag pontosan tudod felvenni a gitárt. Lehet akármilyen hangot beállítani neki, de én általában midire nyomom és akkor midi dobkészletbõl a lábcint nyomja takjelnek.
Persze olyat is lehet, hogy egyik sávra betolsz valamilyen dobot, aztán annyit állítasz csak be a atkon, hogy a felvétel elõtt beüssön neked 1 vagy 2 ütemet (vagy akármennyit) aztán a felvétel alatt a már betolt dobsávra játszol rá (vagy akár a többi már felvett cucc is szólhat neked a felvétel közben, attól függ mennyire bírja a géped).
Aztán a vagdosásnál meg be lehet állítani a snap-ot (mittoménmi a magyar neve), hogy vagy zenei ütem alapján tudsz navigálni, vagy akár sokkal finomabban (sample szinten, szal ilyen nagyon kicsiket is lehet léptetni).

Hellhammer
Én a Cakewalk Guitar Tracks Pro 3-at használom felvételre. 32 sávon tud keverni, támogatja a VST és DXI plugineket, egyszerû a kezelése. Szal nekem bejött 😊
Screenshot:
Track nézet
Keverõ nézet

Dobra régebben a progiban lévõ dob loop-okat használtam, aztán mostanában a Steinberg Groove Agent 2-t, effektezésre az Amplitube és a Guitar Rig 2 jött be.

Itt van 2 hangminta is, hogy nagyjából mi milyen (az összes felvétel úgy van, hogy simán bedugtam a gitárt mindenféle effekt és egyéb cucc nélkül az Audigy-m bemenetére):
Az elsõben minden Amplitube és a Guitar Tracks dob loopjai: klikk
A másodikban pedig Guitar Rig 2 és Groove Agent 2: klikk

Légyszíves nem fikázni a pontatlanságokat és mellényúlásokat 😊 Ezek ilyen pre-alfa verziók, csak azért vannak, hogy tudjam mutatni az elképzeléseimet a zenekarunkban a többieknek.

Izé, elírtam. Szóval õk mindeketten fiatalok, csak amit írtam abból nem ez jön le.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Bangyee
Kösz ezeket meglesem majd. Bár nemis állítottam, hogy a slide és hawaii ugyanaz. <#rolleyes> Mondjuk azt olvastam, hogy a hawaiiak találták fel a bottleneckes slideolást.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

A hawaii gitár meg a slide azért kicsit más. Ha már slide gitár, akkor két mai napig aktív elõadó: Ben Harper, John Butler Trio. Ben Harpertõl a Live from Mars koncertet ajánlom, mert jobb, mint az albumok.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

köszi mindenkinek,próbálkozok!

Szia! A Cool Edit is használható. Kijelölöd amit akarsz, csak elõtte ne felejtsd el felnagyítania sávot! Jobb oldalt van egy kis ablak sor. Ott beírhatod a kijelölés végét és elejét, aztán del, vagy cut, vagy copy. Pofon egyszerû. A Sound Forge már ennyire nem egyszerû dolog. Az Adobe Audition több sávot is kezel és mivel a Cool Edit az alapja, a kezelõfelület is hasonló.
most se értem.. 😊
tehát neked a külön sávok kellenének, vagy micsoda?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
Én elég zöld vagyok még Toolból, keveset hallgattam a régebbieket, de az új is bejövõs. Csak nem rendeltetés szerûen hallgatom - nem mélyülök el benne, fotelben ülve, kezemben a szövegkönyvet szorongatva...<#vigyor4>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Choty
Téééllleg... "új" Tool hogy tetszett nektek?

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Bangyee
Mivel ez egy gitártopic, arra kell gondoljak, hogy úgy értetted: Hawaii-gitár rulez. De akkor meg mé Toolt hallgatsz? <#idiota>

Choty
szerintem próbáld meg a Sonic Foundry: ACID PRO -ját. A régebbi verziók is egyszerûen és jól használhatók arra, hogy felvedd amit akartál, és utána akár sávokat készíts belõlük. Elég egyszerû "szabdalni" a track-eket...

hát a gugli erre nem dob semmit😞

a vágás beillesztésen azt értem hogy a rec gomb benyomása után már megy a felvétel tehát annak számítja a progi,de nekem csak a "nettó"(nevezzük hasznosnak)felvétel kell.
namost ezt ugye ki lehet jelölni,de az nem pontos vagyis így manuálisan nem az...ezt most így nem tudom jobban elmagyarázni😊
nincs ezekben a progikban valami opció erre?

ha van hasznalhato multieffect akkor azzal sure.
a progi Mastracker.. de kell hozza jo hangminta hogy hasznalhato legyen
hangmintának ott a GT-8,azzal nincs is gond😛
a pontos nevét meg tudod adni?

ja hogy ez demo?? akkor szép hogy nincs benne :-)

mit szeretnél vágni-beilleszteni?

esetleg meg a fruity loops-al probalkozz..
zenekarral 😄

komolyabban .. en trackert hasznalok (mastracker) de itt minden eggyes dob baszus szinti hangot eggyesevel kell bepotyogni es nem art hozza jo hangminta... es erre ra lehet gitarozni.. ehhez meg a guitar rig 2ot ajanlom.. eleg jo hangokat lehet kihozni belole.
na szeva,lehet hogy a demo verzió miatt nem találtam...na mindegy maj próbálkozok😊
a vágás-beillesztésre tudsz valami tanácsot adni,hogy lehetne azt pontosan megcsinálni?

összegezném:hogyha össze akarok dobni valami zeneszerûséget akkor mivel tudom ezt a legegyszerûbben,leggyorsabban,legprofibban,leg.....elkészíteni

sztem te vagy a láma (már boccs :-D)
a Nuendo3 simán tud wav-ba menteni

szasztok!
használ valaki gitár felvételére valamilyen progit,ha igen milyet?
kipróbáltam már egy párat de valahogy egyik sem jött be eddig.vagy túl bonyolultak vagy túl egyszerû,valami több sávos kellene.
most próbáltam a Nuendot de nem lehet elmenteni wav-ba,vagy csak én vagyok a láma😛
a legtöbb programmal a vágási-illesztési részénél volt gondom,tehát hogy felveszek egy részletet és azt elejétõl a végéis oda illesztem be ahova akarom!
cool edit-el is próbáltam,de nem megy😞

Pink Floyd: P.U.L.S.E koncert+ video. Na ott aztán Gilmour csinál zenét Hawwaii gitáron. Fantasztikus. Volt egy idõszak én is kacérkodtam vele, de csak a Harley Benton szerkezete kapható itthon, 23000 pénzért. Aztán, annyira nem voltam elkötelezve, inkább csak hallgatom a hangját. 😊)
Pink Floyd: P.U.L.S.E koncert+ video. Na ott aztán Gilmour csinál zenét Hawwaii gitáron. Fantasztikus. Volt egy idõszak én is kacérkodtam vele, de csak a Harley Benton szerkezete kapható itthon, 23000 pénzért. Aztán, annyira nem voltam elkötelezve, inkább csak hallgatom a hangját. 😊)
McGrady
Boldog szülinapot, Versy!

Kuss!-magyarázta.

Hawaii rulez!

Bangyee
Megtaláltam elveszett ikertesómat! <#wave>
Én meg belszerettem a slidegitárba, már hallgatás szintjén... szívbemarkoló, hatalmas fíling.<#hawaii>

tájékozódási pontok,gyakorlatilag egy "térkép".
vizuális emberkéknek(mint én is)kötelezõ😄

Osz még csak össze se beszéltünk 😊

A változatosság kedvéért én meg nem értek egyet 😊
Próbáltam már ezt a játékot, meg az igazi gitározást is párszor és persze, hogy nincs köze hozzá. De ez egy játék és nem is hirdeti magát másként, mint ügyességi ritmusjáték. Nem gitároktató program. Annyi köze van a valódi gitározáshoz, mint a F1, vagy Rally játékoknak az autóvezetéshez, vagy a lövöldözõsöknek a valódi háborúhoz. Szórakoztatni akar. Annak viszont elsõ osztályú, k...a jó zenékkel tele. Nem hiszem, hogy egy játékon számon kéne kérni, hogy miért csak játék és kevéssé valóság.

Bangyee
Ez nem a gitárnak állít konkureniát, ilyet nem az vesz, aki zenélni akar. Ez csak FUN. Tod vannak autóversenyes játékok is, mégse várható el mindenkitõl hogy induljon a forma1-en.<#zavart1>

de beteg <#idiota><#idiota><#idiota>

McGrady
hmmm
szórakozásnak biztos jó, de én maradok a sima gitárnál 😊
egyetértek Hell Boy-al, a gitározás nem annyiból áll hogy megfogod a nyakat ott ahol kérik (én kb. ezt vettem ki a cikkbõl😊

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
ez egy kicsit erõltetett. meg nagyon lealacsonyítja a gitározást mint zenemûvészeti ágat. sztem a játék árából telik egy normális gitárra + erõsítõre és akkor már meg is tanulhat az illetõ télleg gitározni. vagy az esetleg már túl nehéz...?

Gyerekkorában mindenki álmodozott arról mi lesz majd belõle ideális esetben, ha egyszer felnõ. Én történetesen valahol az autóversenyzõ és a rocksztár között ingadoztam, de valahogy egyikbõl sem lett semmi. Ugyan az autóversenyzõ énemet a magyar sztrádákon is tudtam némileg kamatoztatni, a hajlóbálós, levegõben gitározós énem mindig elhanyagolva maradt - egészen idáig.

http://www.hardwired.hu/art.php?id=40&p=1

McGrady
😄D
az biztos 😄

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Ezt nekem is csinálja és agyfelbaszás 2006

mumpic
hogy ne tévedj el ha olyan béna vagy mint én, és nem tudod kapásból jelölés nélkül hogy melyik bundon vagy 😊

Choty
azok csak tájékoztató jellegûek...

McGrady
faszom, nem tudja valaki hogy mé csinálja azt a fasz guitar pro hogy van egy tempó, azt lejjebb veszem, jó meghallgatom, visszateszem eredetire de még mindig lassú.
megõrjít :@

Kuss!-magyarázta.

hogy tudjad hova nyuljal :>
Hell boy
most egy láma kérdés jön: mire is jók pontosan a bundoknál a jelölések? (amik legtöbbször pontok a 3. 5. 7. 9. 12. stb.. bundoknál)

Choty
Hát, Januárban kezdtük csak, úgyhogy számoknak csak az alapjait raktuk össze (raktam, mert más nem vette rá a fáradtságot). Próbáltunk valami szélsõségektõl (Punk, metál stb.) mentes funky-s blues-os (néha elektrós szintis) vidám, mindekinek az arcára mosolyt csaló zenét összehozni. De a szintis meg a basszeros nem voltak elég odaadóak... A dobos is renceresen késett. Nem volt énekes... Viszont volt egy fuvolásunk meg jött volna egy szaxis. A perkás haverommal mi nagyon komolyan vettük. De ketten kevesek vagyunk.
Ha valaki tud valami hasonló zenekart aki gitárost keres, szóljon ám!!!

😊 és milyen zenét nyomtatok?
Choty
Mégsem adom el... :-D
Feloszlás elõtt áált zenekar, és hírtelen a basszgitáros helyébe szerettem volna lépni, de ahhoz ezt el kelett volna adnom, és venni egy olcsóbb gitárt meg egy basszt. De végleg feloszlottunk, úgyhogy nagyon jó lesz nekem a gitározás továbbra is...

jajj, mért adsz el egy ilyen gyönyörûséget? 😞
rezsofiz
jézusom ez mekkora szar 😄

sazl : c

Az midi gitárral lehet komoly, felgitározni a dobot ;-)

Hellhammer
Hát zongorát nem akarok venni 😊
De hol látsz 5k-ért midi billentyûzetet? Itt is kb 20 körül vannak a legolcsóbbak 😞
Asszem ez a midi dolog ki fog maradni az életembõl sajna, pedig tegnap töltöttem le egy tök jó dob-sampler progit, amit sajna csak midirõl lehet vezérelni 😞 (mondjuk a dob hangok megvannak, csak elég macera egy keverõprogiban összeállítani a dobtémát a hangminták húzogatásával, másoláûsával)