Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nd
www.codahangszer.hu

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Ezt meglehetne nézni valami honlapon?? Boltja hol van?
Hell boy
Hát ilyen dallamosabb metálra gondoltunk heavy/power/szimfonikus Hammerfall, Maiden, Strato, Edguy, Nightwish stb. stílus. Elõször feldolgozások aztán majd saját számok. Jah és Bp-n. Van eddig basszer dob szinti ritmus gitár és egy nõi énekes jelölt akit még meghallgatunk.

Match
milyenbe, hol?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hell boy
Nincs itt vki szólógitáros aki beszállna egy most alakuló metál zenekarba?

tattaratta

tattaratta
codában talán még van 10000ért új, bár tok nélkül 😊

Vanek
Ibanez S 270 kb mennyit ér használtan? jó állapot,stb?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Még valami... Internetrõl való rendelésrõl mi a véleményetek? Mennyi esély van arra, hogy hibás gitárt küldenek ki?
szijasztok!
Akusztikus nylon húros gitárt szeretnék venni... 10.000ft alatt!
Nem tudtok olyat ajánlani, ami ebben az árkategóriában van, és mondjuk tokkal együtt???
Nagyon köszi!
Annaaa
Melyik Marshall fej van itthon 600ezer fölött? Valami sorszámozott anniversary modell?
Én is végeztem egy gyors számolást, de nem 600ezres erõsítõvel.
Tegyük fel valaki nagyon metálkodni akar egy JCM2000 TSL half stackkel. Ez itthon bõ lével számolva 460ezerbe fog fájni neki. 100wattos full csöves fej és egy hozzá való láda.
Ahhoz, hogy ez a szett amerikából megérje, kb 1400-1450 dollárba kell kint kerülnie újonan (+szállítás+vám+ÁFA+apró). Tudsz mutatni helyet, ahonan a zsírúj Marshall JCM 2000 TSL + Marshall 1960A ládát 1400 dollár alatt megveszem és szállítanak Mo-ra?

Egyébként a Musican's Friend oldalon, ugyanez a szett 4000 dolláros listaáron van jelezve, de csak most (😊)) elhozható 2135 dolcsiért is. Bár gondolom ez egy marha drága hely, mert így is a magyar ár fölött adják. 220 forintos dollárral számolva ez a cucc majdnem 470ezer forint. Mondom, itthon 460.

mondjuk azt, hogy 1500$ a fej (listaáron egy ilyen 2400!), az mai dollár árfolyamon 330e Ft, áfával vámmal 425e. Hajón a szállítás max 200 dolcsi, így kijön a fej összesen mondjuk 450-bõl, és az csúcsmodell. Itthon ennyiért a peaveyt adják, egy ilyen marshal minimum 600e.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Choty
Egy igazi Marshall fej akkor jó igazán (szerintem), ha tényleg full csöves... Az meg vagy 40 kiló (posta ktg.) Értéke az egekben (vám). Tehát számold ki:
USA-ban: Marshall fej + posta ktg. + Itthon: vám(8%)+ÁFA(20%) (!!!)
Ehhez még hozzájön az árukezelési díj ami kb.1000-1500.-Ft + ha vidéki az ember és nem tud éppen felutazni pestre 30 napon belül, akkor a Magyaro.-i posta ktg is rájön... Én ma beszéltem a pesti vámosokkal telefonon... hát nem túl kompromisszumképesek. De ha valakinek tényleg vannak kapcsolatai, vagy kifog valami naggyon jót, akkor ok. De ez szerintem nagyon ritka... (Szerintem)

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Egy marshall fej még vámmal együtt is olcsóbban kijön usa-ból hozatva, mintha európában veszed meg. Kint nagyon jó áron lehet kapni cuccokat, csak a megfelelõ helyen kell venni. Az autó más tészta, és ott nem a sós levegõ a gáz, hanem az, hogy itthon se alkatrész, se 100 Ft-os benzinár.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady
hmm, Totora vagy Claptonra jobbszeretnék menni, bár ezse rossz :-)
Nem nagyon jön be az új lemeze

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
nem használok torrentet<#vigyor5>

Erre szerintem megéri elmenni:
Satriani a PECSA-ban

McGrady
lehet, nekem csak ezvan meg 😄D
nemtudsz vmi torrentet hogy honnan szerezhetem meg a többit?

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Ja, szerintem pont a Malmsteen-es a legsz@rabb,
a legjobb pedig a legrégebbi, Eric Johnson-nal<#eljen>

McGrady
minap belenéztem a frissen letöltött G3 Satriani, Vai, Malmsteen videóba, egész jó, kezdem megszeretni Satrit és Vait :-)
Most a Petruccisra vadászok, elég lassan jön 😄
Ti láttátok valamelyiket?

Kuss!-magyarázta.

ha valaki a héten Pellérden a Tajti-Musicban jár, az keressen engem, itt vagyok nyári gyakorlaton :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Choty
Szerintem ne hozassatok semmit USA-ból, mert (szinte) minden vámköteles.
Az EU-ból meg vámmentesen lehet hozatni bármit, ergo ha németbõl hozatsz, akkor kb. ugyanott lennél (vagy még jobban is jössz ki), és legalább nincs annyi papírmunka meg utánajárás... (szerintem)

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Hellhammer
Sztem az átalakítást próbáld megkérdezni a hangmester,hu fórumán a barkács vagy csöves erõsítõ építés vagy marshall topicban. A hajóztatás jó ötlet? Én régebben autót akartam hozatni az USA-ból, de lebeszéltek róla, mert állítólag a konténerben teljesen kinyíródik a kasztnija a hajón a sós-párás levegõ miatt. Nemtom az erõsítõt mennyire viselné meg ez, meg hogy azokat mennyire csomagolják be hermetikusan.

Hellhammer
"Az akció a készletre és a júniusban beérkezõ darabokra érvényes." Szal lehet, hogy már vége a dolgonak 😞
Én is gondolkoztam rajta, csak sajna hirtelen nem volt rá lóvém. Sztem mindenképp jobban szólna a kombód, ha kinyomod egy ilyen 412-re. <#eljen>

ezek megvesztek, 423e-ért árulják a JS fejet? pedig azzal szemezek egy ideje, de lehet, hogy inkább áthajóztatok egy marshall bácsit amerikából. igaz is, tudja valaki, hogy foglalkozik-e valaki itthon 110V-ról 230-as átalakításra _profi_ minõségben?

Ja, a láda biztos jó hangos.

disorder14
Sziasztok
A kérdésem lenne hozzátok ami a következõképp hangzik:
A Peavey magyar oldalán most néztem hogy 4*12-es gitárládát árulnak 69000 Ft-ért.
(Supreme 412 XL).Nos, hallott már valaki valamit ezekrõl a ládákról,estetleg vélemény,tapasztalat?Szerintetek egy Peavey Studio pro 112-vel hogyan szólna?
Egyébként õ lenne az:
http://www.peavey.hu/barataink2.php?id=174

egy gitár úgy alapból gyárilag zörög? azért olyat már nem tudnak eladni, szerintem. pár éve még talán.

AtomHeart
Ay epiphone fantasztikus kezdo gitarok, es nem csak! Ha sikerul olzant kifogni ami nem zorog, akor szuper lesz!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

http://www.coloriffic.com/

Hellhammer
Nekem is Epiphone gitárom van. Én meg vagyok vele elégedve, teljesen patent gitár, csak a hangolókulcsok kezdenek már elhasználódni lassan, rájuk férne egy csere.

Ron Ragm
Igaz csak annyi közöm volt hozzá hogy úgy másfél máterre volt tõlem (és nem a gitárboltban), de jókat hallottam róla.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

ddomi87
sziasztok.Jövöhéten egy elektromos gitár vásárlását tervezem.elsõ e.gitárom lesz. egy Epiphone Les Paul Special II EB-t néztem ki...
Vkinek volt már Epiphone gitára,mit halottatok errõl a márkáról, vagy errõl a tipusról?tapasztalatok?
köszke

ööö...retekegér...!

Pont most néztem, hogy már nem gyártja a fender azt a tremolot, amit még két éve lehetett kapni; nézegettem is, hogy érdemes lenne olyat venni, de nem volt valami szépen megcsinálva a gitár, ami volt a boltban. meg a hss konfig nem tetszett. aztán persze idõ közben ki lett belezve, mert kiderült, hogy az s1 kapcsolás sem ér sokat

tattaratta
vintage '52 oldalán van pár kép strató nyakrólról satu(és minden nyom)eltávolítás mozzanatairól 😊

gyárilag is van valami, de talán csak mexikói. van viszont valami spéci locking tremolo néhány deluxe modellen. az a gáz, hogy a strat nyakra nem igazán szerencsér felbarkácsolni a floyd rose-t.

tattaratta
a fender.com-on hirtelen csak vintage tremolóst láttam

tattaratta
gyárilag is van ilyen, vagy barkács mint a satu?

Nem vagy vaksi. Tényleg Floydos!
tattaratta
a képen levõ stratón tényleg floyd rose van, vagy csak én vagyok vaksi?

Nem kell satu, ha jók a kulcsok. Az én fenderemen schaller locking kulcsok vannak. Három rugó elég kell, hogy legyen a húrok megfeszítésére. Arra kell figyelni, hogy jól legyen beállítva a tremolo a megfelelõ húrnyomáshoz. A sima strat tremolón van a bakokon egy-egy V alakú bemarás, és oda illeszkedik a húrtartó rész ékje. Na most a húrtartónak kicsit magasabban kell állnia, mint a holtpont, mert ha pont a holtpontba van állítva, akkor elhangolódik. Szoktak olyat is, hogy teljesen visszahúzzák a húrtartót a testhez, viszont akkor csak leengedni lehet a hangot; másrészt megnyomja a lakkozást.

Én Fenderemmel is ez a baj, de érdekes modon csak a G húr, viszont az nagyon érzékeny. Hallaccani lehet, hogy felül a satubol kintebb ugrik a húr. Látok sok helyen, hogy fémböl csinálnak rá, egy olyan mennyibe fáj? Mint pl itt is:
meg par opcio. ( lehet ezek se megfeleloek 😊 )
vegyel jo tremolot bele , vagy add el a gitart es vegyel masikat amiben jo tremolo van :>, vagy satut a nyakra(talan)...
igy hirtelen ennyi.. de biztos van 1szerubb es jobb megoldas😊 majd a szakik elmondjak<#heureka>
Hell boy
Mit tegyek ha tremolo kar használatakor mindig elhangolódik a gitár?

(az "akkor ne használd" vagy "hangold vissza" opciók nem megfelelõek 😊)

40e-nél többet ne nagyon várj érte

Sziasztok! Kicsit off, de hátha valakit érdekel: Eladó Behringer GX112 effektprocis gitárerõsítõ, 2 éves, alig használt eredeti dobozában, kézikönyvvel, lábkapcsolóval, rengeteg beépített effekt, 60W, 12"-os Jensen hangszóró, sztereó vonal ki/bemenetek, sztereó effektek, tiszta/torzított csatorna, MIDI Interface(!), szép állapotban, csak szobában, gyakorlásra volt használva. Irányár: 60.000 Ft (új ára 76.000 Ft), vagy kisebb csere értékegyeztetéssel.
Képek itt: www.geocities.com/flathead1932/bluedevil.html
Érdeklõdni: 20/203-9471 vagy [email protected]

eléggé az, én vizsgáztam is ilyenbõl, de már nem emlékszem 😊

hátööö, akkor az nagyobb gond :-)
elmagyarázhatom, csak qrva hosszú lenne

stain: létezik asszem egy képlet, h mekkora a húrban terjedõ hullám sebessége, iszonyat undorító :-)

http://www.kettering.edu/~drussell/Demos/string/Fixed.html
http://www.geocities.com/CapitolHill/Lobby/7049/strmpl.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_series_%28music%29

még az is le van írva, hogy hogyan kell méretezni, ha saját magad akarsz húrt gyártani 😊

Borgi
hát. nemtudom mi aza csómopont meg a duzzadóhely 😊

porki fagyok fállalon

melyik része nem tiszta? 😊

Borgi
azthiszem nekem ehhez még nönöm kell egy kicsit 😊
de azért köszönöm szépen.
mondjuk csak az alapfogalmakat nem értem (azthiszem ez pont elég 😛)

porki fagyok fállalon