Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Poppos akkordtologatáshoz jobb azért a fémhúros.
Elfelejtettem írni hogy újjal szokás pengetni:
Egy kis videó, amin egy tehetségtelen japán (kínai?) kislány Paganinit tol klasszikus gitáron. 😊
A western gitárt meg többnyire pengetõvel:
Clapton mester egy fémhúros akusztikuson nyekergi a Laylát.
A nejlonhúros akusztikus gitárt hívják klasszikus, vagy "spanyol" gitárnak is. Ez a hagyományos gitárhangszer utódja. Több száz éve állati bélbõl voltak a húrok, ma mûanyagot (damilhúrokat) használnak, amit többnyire a gitártestre ragasztott húrlábra kell csomózni. Klasszikus gitárdarabokhoz vagy flamenco játékhoz ajánlott. A teste általában kisebb, a nyaka szélesebb. A hangja lágy,selymes.
Klasszikus gitár és játékstílus:
Az "akusztikus" gitárt folk, vagy western gitárnak is hívják. Populárisabb zenékhez fejlõdött ki és a nagyobb publikumhoz, valamint a pattogósabb ritmusokhoz nagyobb testet (hangosabban szól) és fémhúrt kapott. A nyak vékonyabb a teste öblösebb. Más a merevítése, mert a fémhúrok nagyobb erõt fejtenek ki a testre. A hangja éles, erõteljes. A húrláb többnyire már. Itt nem hurkolják a húrokat, hanem a fémhúr végén lévõ kis gömböt beakasztják, ezért nem valószínû, hogy kapsz olyan gitárt, ami késõbb átalakítható (bár elképzelhetõ, hogy létezik ilyen).
A western gitár inkább a popzenében divatos:

Fém húros és nylon húros ügyben egy kérdés: egy gitárra fel lehet szerelni mindkét fajtát? Pl. kezdetben nylon húr lenne feltéve (könnyebblefogás, gyakorlás), majd az idõ haladtával ezt kicserélni fém húrokra (szebb hangzás...)
Egyébként nézegettem az internetet gitár vásárlás ügyben. Olyan 18-20 ezerért már lehet kapni akusztikus gitárokat. Ezek megérik, kezdõ szintnek (tanulni) megfelel?? Mert ugyanilyenek vannak 100 ezerért is?!?
Persze elég hamar megszokja az ember a kemény fém húrt, de kezdésnél akár ez is számíthat.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
lacibacsi: Ha a lányod télleg nem akar "rock-banda tagja" lenni a késõbbiekben akkor egy fémhúros akusztikust lenne érdemes sztem venni. Kicsit kényelmesebb a nyaka általába mint a klasszikusnak és a fém húrokat jobban le lehet fogni mint a klasszikus gitár nylon húrjait és persze sokkal szebb hangjuk is van. de vannak itt nálam okosabbak õk is biztos mondanak véleményt.
Az esélytelenek nyugalmával kezdtem visszaolvasni a fórumban, de ennyi hozzászólással nem fogok bírni. Ezért felteszem a kérdésem (ha volt már ilyen, kérlek ne bántsatok)
Az a helyzet, hogy a kislányom eltökélte, hogy gitározni fog. Sajnos ehhez a hangszerhez nem sok közöm (közünk) volt eddig. Õ játszik furulyán és zongorán, egy kicsit én is konyítok a zongorához.
Szóval nagyon szeretne gitározni. Ezért úgy gondoltam meglepem õt közelgõ szülinapján egy gitárral... És itt kezdõdnek a bajok. Milyen gitárt is vegyek. Semmiképp nem szeretnék elektromos gitárt, tehát marad az akusztikus, vagy a klasszikus.
És itt a kérdésem lényege. Melyiket? Akusztikust, vagy Klasszikust?
Eddig azt sem tudtam, hogy ez két külön kategória, most meg nem igazán tudok dönteni. Persze, egy hangszerboltban biztosan tudnának segíteni, de a fórum közössége sokszor sokkal jobb tanácsokat ad, mint akármelyik profitorientált eladó/szakértõ.
Szóval milyen gitárt érdemes venni, ha azt vesszük figyelembe, hogy a lányom nem egy filharmonikus zenekar, de nem is egy rock-banda tagja akar lenni, hanem egyszerûen szeretne örömet okozni a gitárjátékával mindenkinek.
Minden alkotó jellegû tanácsot elõre is nagyon köszönök.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Nem nagyon rendeltem még amerikából így, általában a kinti ismerõs megrendelii nekem és vagy lehozza vagy leküldi.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
de minden egyéb ami kell az ott van a gitárodba 😄
Hell boy: ha alapból nincs a gitáron koptató akkor inkább hagyd...nagyon szét kéne vágni hozzá a gityót.
rendelni ITT lehet.
húrok le, potitekerõl le, összes csavar ki, aztán erre meg visszacsavarozod...
semmi forrasztgatás vagy ilyesmi nem kell.
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
Ha össze tudnám szerelni már megrendeltem volna😄
Bár az én gitáromon nemtom hogy mutatna..
nézegetni lehet a wdmusic-nál, a music123-nél, illetve a musiciansfriend-nél...meg még ezer helyen 😄
Elég drága (nem tudom már mennyi volt...35-50 dolcsi között), és ahhoz képest szar minõségû.
Kézzel gyártják mert a hátuljába bele van gravírozva a készítõ neve, meg hogy sharp concepts, de ettõl még nem passzoltak tökéletesen a lyukak, a pickup-ök helye meg pláne...azt úgy kellett beleerõszakolni...tehát melegen nem ajánlom.
Apropo, nekem is lenne egy kérdésem.
A jövõben le szeretném cserélni a gityón a hidat és a kulcsolat (tul képp ennyi nem volt még cserélve rajta 😄).
A kulcsoknál nincs kérdés 😄 Sperzel vagy schaller (inkább) locking cuccok, viszont a hídnál parázok.
Szívem szerint valami locking-os menne oda is, de a fender direkt ilyen gityókra tervezett locking trem-jét sehol se kapni, meg amúgy is kurva drága.
Aztán olvasgattam a wilkinson-okról, és eléggé megtetszett, az ára is ok, csak nem tudom kell e valamit módosítani a gitáron hozzá.
Floyd rose-t nem akarok 😄
Továbbá még le lehetne cserélni a saddle-öket a hídon, mert ugyan ilyeneket a wdmusic-nál lehet kapni locking-osba, és még a magassága is állítható, viszont a strato-ba csavaros tremolókar van, ami ugyebár egyet jelent a szaral gitáros körökben 😄
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
Fogtam már a kezébe😊 még játszottam is rajta halkan😊