Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
A kulcstéma engem is érdekel továbbra is hol tudok venni és milyet érdemes? Meg még hogy satut mikor érdemes rárakni a gitárra?

Így már könnyebb. A Wilkinson tremoló jó bele. Bocs az elõbb Vintage-t írtam, de a márka neve Wilkinson. (A Vintage gitárokban is Wilkinson hardware van, no meg jó pár más hangszerben is. Pl. Yamaha) Esetleg a felfüggesztõ csapok furatának méretén kell változtatni, az pedig fúró kérdése csupán. 😊Így ránézésre a fészek mérete jó. A fekete Floyd R. trem ára 17000. Wilkinson hangoló kulcsok olyan 6000-tõl már vannak.
Galeriamban ottvan szal lathatod :> az hogy nem tudom belerakni az nem az en benasagom hanem hogy nem tiszta hogy minden floydos tremolo belemegye a gitaromba.. ezert is gondoltam arra hogy "hangszereszel " rakatom bele..
Miért ne tudnád kicserélni. Ha igazán szereted a hangszered, hát megteszed és nem viszed sehova. Nem nagy meló, csak figyelni kell és utána nézni itt-ott a neten. Kínai hangolókulcsokat ne vegyél, széles skálán válogathatsz, 5-30000 Ft-ig, rajtad múlik. Az eredeti Floydos trem nagyon drága, de vannak már licensz gyártottak olyan 14000 körül. Tudom, én Vintage mániás vagyok,de Vintage márkában komplett trem-ot kapsz, satuval, rugókkal, csavarokkal. Azt hogy melyik Floyd trem jó bele, ahhoz látni kéne a gitárt.
Udv.. lenne egy fontos kerdesem.. van egy osregi 89es Kramer Pacer Custom II -es gityom es kicsit felkene ujitani.. uj elektronika(ertem ugy ,hogy poti, pickup valto, pickup felezo, kabelezes. pickupok maradnak) hangolokulcsok(ebbe is kene help mit erdemes) uj tremolo.. na a fontos kerdes hogy mien tremolot vegyek bele? igazabol nem nagyon tremolozgatok de hamar van benne es igy van kitalalva a gityo akkor legyen is benne kesobb😊 .Floyd rozsit tremolo kell.. illetve masik hogy hol csinaltassam meg a gityot?(2 helyen gondolkozom vintage52, es medgyesi) vagy erdemesebb itthon osszerakni? egy tremolot szerintem siman kitudok cserelni szal nemgond ,csak azt nem tom barmeik tremolot (floyd rozsis) bele tudom rakni problema nelkul?
Hellhammer
Hát azért azt nem mondaném, hogy egy aktív hangszedõ csak reszelésre jó. Én az EMG-ket ismerem és azért elég szép tiszta hangjuk van.
Ja meg arra kell figyelni, hogy a gitárokban 250k-s vagy 500k-s potik vannak, az EMG-nek 25k-s kell, de ha normális helyen veszed, akkor ott a csomagban vannak potik meg jack aljzat is.
Nem hallottam még aktív-passzív párosítást, de az tuti, hogy nagyon hozzá kell nyúlni a hangerõpotin az aktívnál, ha azt akarod, hogy ugyanazzal a hangerõvel szóljon mind a kettõ (hogy ne legyen nagy differencia, ha átkapcsolsz játék közben). Másik fórumban egyértelmûen lebeszélnek mindenkit errõl a megoldásról, de ha kevés a pénzed akkor elindulásnak jó az ha külön-külön kicseréled 😊

Hell boy
ezt a gitárt nem széndékolom eladni 😊 nekem vhogy többet jelent mint egy hangszer vagy egy darab fa 😊

na de kérlek, mi más lehetne még? :-)
(fõleg a te esetedben :-PP)

ja, írni meg nem tok: *klippeTEket

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
hehe 😄
bóknak veszem 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

ja, ilyesmire gondoltam

jut eszembe, megnéztem a klippeket. Vazz, mekkora egy állat vagy :-P

Match
sztem arra próbált célozni hogy összeteszed a gitárodnak az árát meg a leendõ hangszedõidét és veszel egy jobb gitárt.

Hell boy
épp elég lenne egy "profibb hangszeere" összeszedni a pénzt nemhogy még hangszedõt cserélgetni benne... na mind1 majd 20-30 év múlva talán 😊

hááááááát... a GRX széria inkább a kezdõ kategória, szerintem inkább gyûjts egy profibb hangszerre, és abban cserélgess hangszedõt.

meg ahogy mondtam, az aktívval csak zúzni tudsz, lágyabb hangszín esélytelen vele

Hell boy
mondjuk annyira torz zúzásra azért nem vágyom... szóval lehet mégis a passzívnál maradok

Hell boy
Ibanez GRX22

háááát... jó kérdés. az aktív hangszedõnek bazi erõs jele van, ami torz zúzáson kívül másra nem nagyon jó. ha a passzívval együtt használod, lehet h észre se fogod venni, h a másik hangszedõ is jelen van. ha külön-külön szoktad használni, akkor végülis nem gáz.

milyen gitárod is van?

Hell boy
és ha a hídhoz rakok egy aktív EMG-t a másikat meg hagyom akkor nagyon gáz lesz a hangja együtt?

aktív hangszedõhöz csak egy (vagy kettõ) 9 V-os elem kell 😊
egy darab még elfér a potméterek között, esetleg egy picit kell faragni

amúgy sry, hülyeséget mondtam, szólógitárhoz nem lehet szettet kapni (legalábbis a dimarzio-nál biztos nem). a sajátom alapján aszittem lehet....

11 körül itt leszek. 😊)
Hell boy
vagy lehetséges hogy azok oda kerülnek ahol a hangerõ poti meg a pickup kapcsoló dolgai vannak? (jól elbeszélgetek itt magammal 😊)

Hell boy
aha télleg de nem sokkal olcsóbb az se mintha külön veszem. meg a zugye 1xre sok pénz így meg apránként tudom. az aktív hangszedõknek külön olyan gitár kell amibe elfér az a sok plussz cucc?

Hell boy
szettbe is lehet? olyat még nem találtam.

persze, meg lehet oldani, csak ha késõbb a másikat is ki akarod cserélni, akkor többet költöttél a hangszedõkre összesen, mintha vettél volna egy rendes szettet

Miért ne lehetne. A helyzet akkor is ugyanaz, bár mondjuk érdekesen szólhat adott esetben a kettõ együtt. 😊)
Hell boy
mondjuk még azon is gondolkoztam hogy mivel többnyire csak a hátsót (hídnál lévõt) használom oda vennék valami jobbat és a másik meg maradna. olyat lehet? vagy csak párba érdemes?

Hell boy
de a codánál csak ilyen 20 fölötti Dimarzio-t meg EMG-t láttam...

Nd
a Codánál beleraknak neked akár 10 különbözõ pickupot, és csak azt veszed meg, amelyk a te gitárodban úgy szól, hogy az neked tetszik.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Hell boy
igen de összehasonlítani csak akkor tudom ha megvettem :S

Hát, ehhez össze kellene hasonlítani ugye, hogy hogyan szól a gitárodban ez, meg az eredeti. Bár ez mindegyikre igaz, bármilyen pickup mellett döntesz.
Hell boy
szóval egy Ibanez GRX22 gitár gyári pickupja vs. a lentebb láthtó Wilkinson 😊

Hell boy
akkor már csak az a kérdés hogy ez mennyivel jobb mint az enyim

Igen, ilyen,Wilkinson HWWB. Kisebb képem nincs, sajna nekem csak 20k-t engedett feltölteni. 😊) Bár még tudok a méretén csökkenteni. 😊)
Hell boy
kissebb nincs? 😊 ez akkor olyan mint ez?

Talán most sikerült.
Mindjárt megprószálom, csak le kell vinnem a Goldenemet, mert már becsurrantott. 😊)
Röviden, eladók. Két Willkinson Humbi, egy nyak, egy híd. 6000/darab
Match
10 ezerért örülj ha megszólal, nem hogy szépen.

Ide is beirok: 10 E ft-ért vennék basszgitárt, akármilyen lehet, lényeg hogy azért a hangja szép legyen, esztétikai állapota annyira nem érdekes.
Hell boy
nekem nem de ékezet nélkül rakd fel a fájlokat ill képeket

Choty
Én nekem mind a 3szor megjeleníti... szépek, de mit is akartál ezzel?

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Kivan a faxom!!!!
IMG]/forumkepek/2006_07/WHHBBhátul.jpg[/img]
Szia! Mondj egy mail címet inkább átküldöm, mert ezen a feltöltõsdin bekrepáltam. Sorry
Choty
BÁÁÁÁÁÁZZZZZZZZZZ. Ezt a Paganini témát ahogy játsza...
<#wow1><#wow1><#wow1> Elveszem feleségül... <#wow1><#wow1><#wow1>

Claptont pedig mindig is szerettük...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Nd
na ja. A technika a kezében van, csak zénélni nem tud...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Match
láttam élõben...olyan durva dolgokat tud azon a gitáron...
Amit ezen a videón játszik az semmi...de élõben csinált olyanokat hogy jobb kézzel ritmusozott, bal kézzel szólózott.
Meg játszott led zeppelint etc etc szintén a double guitar-on.

Hallgatni nem nagyon bírom, de eszméletlen a csávó.

SaintSavin
ha még nem volt: kicsit vicces 😊, de azért nem rossz