Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudna nekem valaki segíteni akár egy átlátható kapcsolási rajzzal hogy egy aktív és egy passzív pickupot hogyan lehet összekötni? 2 humbi: nyaknál passzív, hídnál aktív, 1 hangerõ poti 1 hangszín poti 1 három állású kapcsoló.
EMG-HZ H3, a H4 elõdje, passzív, sztem nem is nagyon kapni most már mert a H4-et árulják mindenhol.
A hangjáról nem sokat tudok mondani, nem nagyon szeretem az emg-ket.
A hangjáról nem sokat tudok mondani, nem nagyon szeretem az emg-ket.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
ahaa
értem végignéztem a videót, ennek egy részét láttam már 😊
jól játszanak mind a ketten 😄
nah majd egyszer talán én is 😄
köszi a linket! 😊
értem végignéztem a videót, ennek egy részét láttam már 😊
jól játszanak mind a ketten 😄
nah majd egyszer talán én is 😄
köszi a linket! 😊
ezt nézd meg: Crossroads Duel
ebbe a srác slide-al nyomja
ebbe a srác slide-al nyomja
Sajna az EMG pickupokat nem ismerem. Árlista a kulcsokról valóban nincs most fent. Marad a mail vagy a telefon. Az Ovation koppintás gitáromon cseréltem kulcsokat, mert a kínai gyártmányú kulcsok nagyon gagyik voltak. A komplett (kulcsok, alátétek, csavarok, anyák) 6 darabos kulcskészletért 6500 Ft-t fizettem bruttó. Remek, zárt kulcsok. Majd dobok róluk képet a galériába.
bocsesz az öcsém nickjével írtam...
egyfolytában fórumozik a pofátlan 😛 😄
szval az iceman-os üzi én voltam...
de változatlanul érdekelne egy olyan slide gyûrûs videó...
egyfolytában fórumozik a pofátlan 😛 😄
szval az iceman-os üzi én voltam...
de változatlanul érdekelne egy olyan slide gyûrûs videó...
nem tudtok neten egy olyan videót amiben használnak slide gyûrût?
izgatja a dolog a fantáziám, nem nagyon láttam még ilyet vagy nem emléxem nem tudom...
izgatja a dolog a fantáziám, nem nagyon láttam még ilyet vagy nem emléxem nem tudom...
Iceman
és egyébként ismeri valaki ezt a fajta EMG pickupot?
Nekem egy wilkinson kulcskészlet kellene csak az a baj hogy árlistájuk nincs arról.
Nekem egy wilkinson kulcskészlet kellene csak az a baj hogy árlistájuk nincs arról.
ja meg másfél éve akusztikuson nyomom
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
Punk pl.:Blink 182
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
kosz az infot
A Wilkinson arany tremoló az anyacégnél 17450 Ft, tehát léezik valóban arany színben. 3 verzióban gyártják, arany fekete króm.
Felhívod õket telefonon. Megbeszéled, hogy mi kell, és szerintem elküldik postán. Ha mégsem, én megveszem neked és elküldöm. Még talán egy kis kedvezményt is tudok csiholni. 😊)Amúgy EMG árlistát is találsz az IFK weblapján.
lehet, hogy igazad van..bar a tremolo kar nagyon "aranyossan" nez ki 😊
mindegy a helyszinen majd kifog derulni 😊
koszi az oldalt.. nemtom ,hogy nem jutott eszembe pedig ma mar egyszer be is linkelted meg nezegettem is kapcsrajzokat ott😊 mostmar lassan telleg pihiznem kene.
mindegy a helyszinen majd kifog derulni 😊
koszi az oldalt.. nemtom ,hogy nem jutott eszembe pedig ma mar egyszer be is linkelted meg nezegettem is kapcsrajzokat ott😊 mostmar lassan telleg pihiznem kene.
Az arany színû az tutira arany? Én a megnevezésbõl (CR) krómra tippelnék, és a képen valószínûleg csak a háttér és a megvilágítás miatt tûnik aranynak.
Ha esteeg itthon nem találod amire szükséged van, akkor külföldi oldal: www.guitarelectronics.com
Írtam.. 😊) www.IFK.hu A Megyóék is onnan rendelnek.
Ernie Ball vagy Roto. Ezek nem olyan vészesen drágák és elég jók. Bár metálra inkább Ernie...
ahhaam.. tenkju, vmikor be kell mennem medgyoba asszem kicsit nezelodni. webaruhazuk eleg verszegeny..
esetleg nem tudtok vmi weboldalt ahol lehet rendelni gitar alkatreszeket?(pickup valtok, potik , hangolokulcsok , pickupok , tremolok stb) akar kulfoldi is lehet csak kuldjenek magyarba is :>
Wilkinsonok... 😊) Jó mind a három!
hmmm nezegetem ezt a harom tremolot, Medgyesinel lehet kapni. Igazabol az arany szinure hajazok szntetek jo lehet?
az egyik kozuluk dragabb 18 rongy a masik ketto 15 koruli
Floyd Rozsi 1
Floyd Rozsi 2
Floyd Rozsi 3
es ahogy nezem siman passzolna a kramerembe..
az egyik kozuluk dragabb 18 rongy a masik ketto 15 koruli
Floyd Rozsi 1
Floyd Rozsi 2
Floyd Rozsi 3
es ahogy nezem siman passzolna a kramerembe..
Gitár hardware. www.IFK.hu
Gratula, hogy megcsináltad!
Milyen zenét játszol, vagy akarsz játszani?
Fasza <#eljen>#eljen> Örülök hogy sikerült és megcsináltad magad, nem pedig lehúzattad magad egy mûhelyben <#wink>#wink>
Hello mindenkinek. szeretnék venni 1 stagg gitárt és nem tom milyet vegyemmert nekem tetszik az s 301es széria de azon csak humb.pickup van,vagypedig 1 s150bkt
azon meg 3 single coil.melyik éri meg? vagy melyik bõl lehet tbb mindent kihozni?
azon meg 3 single coil.melyik éri meg? vagy melyik bõl lehet tbb mindent kihozni?
ha technikailag akarsz fejlõdni, az csak rajtad múlik, addig kell nyüsztölni, amíg nem megy...a ritmusra ráérzés már más tészta, ahhoz kell egy alapvetõ érzék, de szerintem ha odafigyelsz, összpontosítasz és úgy gyakorolsz sokat, akkor egy idõ után magától is menni fog 😊
Kuss!-magyarázta.
jah hát most gyakorolok eleget a nyáron 😊
már most látom az eredményét, szval egy kicsit már könyebben mennek a szólók, de bõven van még mit tanulni...
már most látom az eredményét, szval egy kicsit már könyebben mennek a szólók, de bõven van még mit tanulni...
Nem, csak talán gyorsabban megy. Amúgy a gyakorlás mindent megold. 😊)
üdv!
én egy "kezdõ" gitáros vagyok (másfél max két éve játszogatok magamtól)
nem tudtok ajánlani valamilyen gitárleckét vagy valamilyen módszert amivel kicsit tovább képezhetem magam??
egyenlõre nincs pénzem tanárra, addig viszont szeretnék fejlõdni 😊
ha van valami tippetek ötletetek az megköszönném
jah és a jelenlegi tudásomról annyit hogy Dúr, moll, sus, és néhány hetes akkordot tudok játszani ill. ismerem a barrés változatokat is
jah és pár könnyû gitászólót, gitáros részt 1-2 számból le tudok pötyörészni
leginkább az a problémám, hogy mivel magamtól tanultam néha nehezen érzek rá az akkordozás ütemére, szerintetek ezt csak tanárnál tudom megtanulni???
én egy "kezdõ" gitáros vagyok (másfél max két éve játszogatok magamtól)
nem tudtok ajánlani valamilyen gitárleckét vagy valamilyen módszert amivel kicsit tovább képezhetem magam??
egyenlõre nincs pénzem tanárra, addig viszont szeretnék fejlõdni 😊
ha van valami tippetek ötletetek az megköszönném
jah és a jelenlegi tudásomról annyit hogy Dúr, moll, sus, és néhány hetes akkordot tudok játszani ill. ismerem a barrés változatokat is
jah és pár könnyû gitászólót, gitáros részt 1-2 számból le tudok pötyörészni
leginkább az a problémám, hogy mivel magamtól tanultam néha nehezen érzek rá az akkordozás ütemére, szerintetek ezt csak tanárnál tudom megtanulni???
nem csak tremolokarban, hanem komplett tremoloban persze😊 kicsit faradt vagyok ugylatszik
tremolokarban esetleg meg lenne vmi otlet?mit erdemes venni rozsisbol?
na vegeztem:> kircsi lett mukszik rendessen minden <#worship>#worship>
mar csak el kell mennem uj potikat venni mert hat azokkal vannak gondok..
mar csak el kell mennem uj potikat venni mert hat azokkal vannak gondok..
Valahol volt egy honlap, ahol mindenféle pickup vezetékezés fent volt... Remélem megtalálom..
Vintagekramer.com on azis fentvan szal igymar konnyu lesz :>
Sopronban van egy cég, ami a Wilkinson hardwarek kizárólagos forgalmazója, no meg egy csomó más cégé is, pl. Hughes And Kettner, BC Rich, Encore, stb. stb. Mindenféle hardwaret forgalmaznak, no, meg EMG pickupokat. Satut általában a klasszikus Floydos gitárokra tesznek, mert egy meghatározott húrhosszal manipulálsz. Kisebb az esélye az elhangolódásnak, a tremoló rendesen visszaáll nullpontra, a kulcsok nem kapnak extra terhelést. A tremoló használatánál, hiába erõs a kulcs, akkor is nyúlhat pluszba a feltekert húr, a kulcs visszamozdulhat. A felsõ nyereg mögötti húrszakasz visszatérése eredeti helyzetébe eltérhet a kívánttól, hisz a felsõ nyereg mintegy megosztja a húrt.
Még a humbuckered vezeték színezését kell megfejtened és akkor teljesen jó is vagy 😊 (pl. amiben biztos vagyok, hogy a DiMarzio és a Seymour Duncan totál eltérõ vezeték szinezést használ)
aahh koszonom.<#integet2>#integet2>
asszem akkor nekiugrok ma, remelem sikerul osszehozni.
asszem akkor nekiugrok ma, remelem sikerul osszehozni.
Na így már vágom, hogy mit szeretnél pontosan. Ehhez a problémához itt találsz segítséget 😉
forditva :> VintageKramer
igen innen szedtem meg regen a rajzokat
igen innen szedtem meg regen a rajzokat
szal jelenleg
HSS
5 allasu pickup valto
2 hangszin
1 hangero
a felallas csak vhogy a pickup felezot is be akarok iktatni mert nagyon jol tud szolni :>
HSS
5 allasu pickup valto
2 hangszin
1 hangero
a felallas csak vhogy a pickup felezot is be akarok iktatni mert nagyon jol tud szolni :>
igen nem nagy dolog igazad van .. kabeleket mar enis forrasztgattam vissza meg kabelezgettem is picit mert nagyon osszevissza volt tekeredve az egesz es kicsit "rendet" raktam.. csak egy gaz van es lehet hogy en vagyok a bena ,hogy gyarilag van egy pickup felezo is amit az istenert se tudok normalisan bekotni..(sajnos rajzot se talaltam ienrol) amit tudni kell rola hogy 6 "laba" van de elvileg a pickupbol ugye csak 4 kabel jon meg a fold.. szal fingom nincs hogy kene bekotni..(elektronikahoz hulye vok , de rajz alapjan azeer meg tudnam csinalni😊 ) pontossan mar meg nem mondom hogy mi volt a gaz de ha jol emlekszem hiaba kotottem barhogy nem felezte a pickupot.. ma asszem nekiugrok megint + keresgetek megint rajzokat hatha.. Poti infot meg koszonom nem vagtam
Van olyan lap, hogy www.kramerforum.com 😊 Ott a "Features" oldalon, alul van pár Kramer gitár vezetékelésérõl fotó, nemtom a tied köztük van-e. Egyébként ezen az oldalon lefelé menet a litában is van HSS gitár kapcsolási rajz (ilyesmi). De itt is találsz elég jó leírást a normális bekötésrõl és árnyékolásról. Ez alapján csináltam meg egy haverom gitárját is, az is HSS elrendezésû 3 potival + 5 állású kapcsolóval (talán vannak képek is róla valkahol a gépemen, majd megnézem).
Nem egy nagy dolog ezeket megcsinálni, csak egy jó forrasztó páka, forrasztó ón, kis kézügyesség és türelem kell hozzá (esetleg egy multiméter, ha biztosra akarsz menni) 😊
Én amúgy nemrég vettem 2 új potit a Medgyesinél, mert beszartak a régiek. 1045 Ft volt darabja. Úgy vegyél, hogy van lineáris és logaritmikus (audio) poti. Lineárist általában a hangszínhez használnak, audio potit meg a hangerõhöz. Ezt a poti házán lévõ betûbõl tudod megállapítani, hogy milyen az "A" jelzésû az ausio poti, a "B" jelzésû pedig a lineáris. Nézd meg a gitárodban, hogy milyen van hol és olyat vegyél (elõfordulhat, hogy a hangszínnél is audio poti van).
Ha esetleg kell még segítség, kérdezz bátran, megpróbálok segíteni (nemrég én is újravezetékeltem 2 gitárt - haveromét meg az enyémet - aztán néha nekem is jól jött volna a segítség, mert volt hogy párszor újra kellett csinálnom a dolgot, mert nem teljesen jó lett elsõre).
Nem egy nagy dolog ezeket megcsinálni, csak egy jó forrasztó páka, forrasztó ón, kis kézügyesség és türelem kell hozzá (esetleg egy multiméter, ha biztosra akarsz menni) 😊
Én amúgy nemrég vettem 2 új potit a Medgyesinél, mert beszartak a régiek. 1045 Ft volt darabja. Úgy vegyél, hogy van lineáris és logaritmikus (audio) poti. Lineárist általában a hangszínhez használnak, audio potit meg a hangerõhöz. Ezt a poti házán lévõ betûbõl tudod megállapítani, hogy milyen az "A" jelzésû az ausio poti, a "B" jelzésû pedig a lineáris. Nézd meg a gitárodban, hogy milyen van hol és olyat vegyél (elõfordulhat, hogy a hangszínnél is audio poti van).
Ha esetleg kell még segítség, kérdezz bátran, megpróbálok segíteni (nemrég én is újravezetékeltem 2 gitárt - haveromét meg az enyémet - aztán néha nekem is jól jött volna a segítség, mert volt hogy párszor újra kellett csinálnom a dolgot, mert nem teljesen jó lett elsõre).