Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és ki mondta hogy õ???😄D
McGrady
höhö, néha aszittem hogy a Soma gitározik 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
igen, és stormbringer barátunk nem õ 😊

Kuss!-magyarázta.

Match
ha valaki tud a gotoh cég hivatalos lapjának a címérõl, vagy akár csak egy leírást a termékeirõl (a wilkinson licenced tremolók érdekelnének) az plz segítsen.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Huh.. Azért meg kéne itt vigyelni minden tag technikáját még a dobszerkót is milyen egyedi. Ja meg hát axl öltözéke..😄
Felmész a http://sabbadiak.uw.hu-ra ott vigyorog a topkép közepén.. Róla beszélek.
McGrady
õ nem a sabbadiak tagja 😄

Kuss!-magyarázta.

Ez a tõserdõ fesztivál.. Minket hivtak ide fellépni csak a fele banda családi nyaraláson van😞 (mert 4en vagyunk és 2 testvér elment)

Ja amugy láttam a koncerteteket rock caféba, nemvolt rossz. De az énekes néha mellényúlt.
Fiúk, lányok ismeritek a Szar fesztivált? (SZabadszállási Amatõr Rock Fesztivál). Jövõre is terveznek egyet a sikerre való tekintettel. Ha érdekel titeket: SABBADIAK.UW.HU

ez a bácsi is tud gitározni<#eljen>

Hellhammer
Küldöm majd. Fogsz kapni egy email-t a letöltési linkkel.

kösz
Hell boy
Hellhammer
Ha adsz email címet, akkor yousendit-el tudok küldeni neked amplitube-ot és guitar rig 2-t is.

Borgi
szerintem az a szám DropC-be van, és a szám elején, csak smán az elsõ 0-1-2bundokon szórakozik, föl, s alá 😮
és szvs a szám 80%-a, ez :$

porki fagyok fállalon

McGrady
sajnos nem találtam meg, de itt a magyar dalok közt jópár TCS kotta is van, hátha találsz jót 😊

Kuss!-magyarázta.

hi all
Valaki el tudná nekem küldeni a california überalles (Tankcsapda) tabját?
Megköszönném, mert sehol nem találom. címem: [email protected]

Amúgy én nagyon régen hallgattam TCS-t amikor még nem volt a pop zenék közt, de most h megint kezd elszakadni ettõl a mûfajtól és inkább egyedit alkot ezért leszedtem az új albumukat. Vélemény: közepes lett.
McGrady
egyszer hallottam egy számát, irigy mirigy paródiába, hát mit ne mondjak, elég takony szám volt 😄

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Nem tudna vki Aplitube plugin pakkot felrakni nekem? vagy esetleg más VST-t amibe vannak igényes torzítások.

Hell boy
Hellhammer igazad volt télleg jó az EMG. Nagyon tetszik a hangja.

Christiansen
egyszerû popzenész.

celza8807
hallod! ehhez az ibanezhez már nem is kéne erõsítõ!!! 😄 már magától megszólal... 😊
amugy jól gondolod, hogy megéri, én a sajátomat (22W) kb35 ezerért vettem, a gityó (samick) is annyi lett volna, és gondoltam, jóvan, megveszem a gitárt is az erõsítõ mellé.. 😊 hátha jó lesz valamire.. XD
szóval startolj rája!!!

A#1

Háhá, emberek, emberek! Mit gondoltok errõl a Mester Tamásról? Elég nyálgépnek tûnik, de igazából én a gitártudására lennék kíváncsi a ti szemszögötökbõl.

Bangyee
Aham, hát mert találtam egy használt VOXról hírdetést, 15W - 25ezerért és van beépített tremoló effekt az alapdolgokon túl. Jól gondolom, hogy megéri? 😄
Amúgy újonnan szervált elektronyos gityómnak lenne a párja... Ibanez sv470, 1993-ból, japán gyártmány, H-S-H Bartolini pickupok, vintage trem, mahagóni test, csavarozott jávor nyak locking kulcsok, 5 állású autómatikusan felezõ pu-selector ésss hát szép...<#zavart1>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

celza8807
bírják rendesen.. 😊
22 Wattos kombóm van, és nagyon szépen szól! a beépített torzító is megállja a helyét minõségben bármilyen stílusban

A#1

Bangyee
A VOX erõsítõk elbírják a keményebb torzítást igénylõ stílusokat, vagy inkább csak jazz- rock-ig érdemes használni õket?<#lama>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

celza8807
nekem is SB live!-om van, viszont combó nélkül szar, kombóval meg nem veszi át rendesen.. azt akarom mondani ezzel, hogy nem engedi rögzíteni, hanem egybõl a hangszóróra teszi ki a hangot, bárhogyan váltom a beállításokat, és ott meg iszonyat csúnya a hangja..
de lehet, hogy mégis én állítom be rosszul a dolgokat..
milyen felvevõprogit használsz, és a beállításaid hogyan néznek ki?

A#1

asszem 65 ezer és az egyik pc hardware boltban kapható

nekem combo-n keresztül SB live! szépen felveszi

Hell boy
megoldottam 😊 viszont úgy tûnik nem kell földelni mert nem búg. de kurva jó hangja van 😄

Hell boy
hangerõpotihoz kötöm akkor is búg 😞

celza8807
jujj... 😄 mennyibe fáj? mer árat nem láttam
talán annyi az értelme, hogy számítógéphez esetleg nem lesz annyi gond és nem kell spec hangkártya meg egyebek... így könnyebben lehet rögzíteni.

jut eszembe! milyen hangkártyát ajánlotok rögzítéshez? (max 15ezer HUF)

A#1

gyula159
elvileg a hangerõpotival

Hell boy
már csak földelni kellene csak nem tudom hogy a tremolot mivel kell összekötni. valaki help!

hallottatok már USB portra köthetõ gitárról? link, igazából nem tudom mi haszna van

Hell boy
csak az a baj nem tom mihez volt hozzákötve :S

Kösd vissza a vezetéket amit levettél a tremolóról, mert az a földelése. Elvileg utána megszûnig a zúgás. 😊)
Hell boy
kezd jó lenni de valamiért búg mindig ha a húrokhoz érek akkor is mi lehet a baj? valami nem szigetel jól? vagy kell neki vmi földelés szerû? mert volt egy vezeték hozzákötve a tremolóhoz is de azt leszedtem mert ki kellett venni mindent.

az télleg vai bátyó

Hell boy
érdekes mert ha megfogom azt kis csatlakozót ami a pickupba megy akkor elkezd búgni vagyis a jel akkor elmészik odáig sõt ha a hangerõt letekerem akkor nem búg szal azzal sincs gond de akkor hol a hiba? az számít mondjuk hogy a húroktól milyen messze van a pickup?

Hell boy
és olyankor mi van ha összekötöttem mindent mindennel a kép alapján mégis baszik szólni?

Bangyee
Ez miféle film? 😄 Poén nagyon 😄 És nyomják állatmód... Elõször azthittem h a pirosgityós muksi a Steve Vai, de mégsem. Vagy mégis?<#miaz>

Hellhammer
Nemtom az enyémre írtad-e, de abban a kapcsolásban, amit Hell boy belinkelt ez nem oldható meg, mert mindkét hangszedõ hangerejét egy potival szabályozza. Akkor sima lenne teljesen a dolog, ha legalább két hangerõ poti lenne, de így elég necces.
A PA-2 helyett esetleg még annyit lehetne tenni, hogy egy ellenállással lecsökkenteni a jelszintjét az aktív pickupnak a passzív szintjére (mondjuk akkor meg pont elveszik az aktív pickup értelme).

Match
állítólag a potikkal (emg-hez 25K, passzívhoz 250K) meg lehet oldani hogy normálisan szóljon, vagy be lehet installálni egy PA-2 nevezetû kis elõerõsítõt (szintén emg kütyü) ami dob rajta 20 dB-t.

Hellhammer
Megcsinálni mindent meglehet <#smile>
Ha gyorsan tudod állítgatni a hangerõt miután váltasz a pickupok között, vagy ha nem zavar az hogy az aktív pickup 4-5-ször olyan hangos lesz mint a passzív (illetve középsõ állásban elnyomja a nyaki pickup hangját), akkor sima ügy. Szerintem mindenképpen a legegészségesebb megoldás az lenne, ha mindkettõ pickupod vagy aktív vagy passzív.

Match
hát pedig odamegy....

Hell boy
pickuphoz nem lehet mert arra egy 3 fejû izét kell rátenni és mást nem

Match
figyelembe véve hogy az elemnem a pickup-öt kéne táplálnia, ezért a pickup-be...
Egyébként az emg olyan mint a lego...becsavar, összedug, és kész...

Hell boy
egyébként itt az a kábel ami az elemtõl megy és nem mutatja a végét azt hova kell kötni?

kép

Hell boy
hangerõ poti mind2höz 250k kell a hangszín az amelyik 500-as a passzívnál de legfeljebb azt nem kötöm rá. szóval szted meg lehet csinálni?

Hellhammer
Ahogy én tudom az aktív pickuphoz teljesen más ellenállású potméter kell (25k), mint a passzívhoz (500k), szal ez lehet, hogy így hogy nem külön-külön hangerõ és hangszín poti van a 2 pickuphoz neked nem fog mûködni.