Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
nemrossz, mondjuk én nem ilyen formájút vettem volna, de szép gityó 😊
meg nagyon szépen szól 😊)

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Ez azt jelenti, hogy ne nézzük meg a linket? 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

remelem szep nagy bant kapsz..
Van és lesz is ezen az oldalon pár érdekesség

nemsokára guitar tabokat is fogok ide feltenni 😉
Hellhammer
Sajna szólókat nemtok írni. Azaz írni tudok csak eljátszani nem megy 😊 Sajna valamiért nemtok gyorsan játszani, akármennyit gyakorlok nem lazulnak/függetlenednek az ujjaim így egy bizonyos tempó felett (olyan 120 bpm) egyszerûen ha befosok se tudok tempóban nyomulni.

Hell boy: hát olyan 11-12 éve vettem elõször a kezembe gitárt, de voltak kihagyások, szal összeségében olyan 4 évet mondanék, ebbõl 1 évet jártam zenesuliba.

Hell boy
Hellhammer te mióta gitározol?

Christiansen
<#banplz>sajnos nem<#hehe>

Meghallgattam a számaidat, az új gityó tényleg nagyon jó!
Írnod kéne szólókat még!

Hellhammer
Így már fasza. Nagggyon brutál 😊 Ti játsszátok?

Hellhammer
Köszi 😊
A dobot azt a Toontrack Drumkit From Hell (EZdrummer) VST plugin-el csinálom. Az a lényege, hogy berakom VST hangszernek, aztán midi sávon szerkesztem a dobot és ezt a sávot adom bementre az EZdrummer-nek, amiben faszául belõtt dob hangminták vannak, szal nem szar midi dobhangzás lesz.
A gitárokat külön-külön veszem fel, vagy a Nuendo-t használom vagy a Cakewlak Guitar Tracks-et a keverésre/felvételre. Az effektek is VST pluginek Amplitube meg Guitar Rig 2 amelyikhez épp hangulatom van 😊
Amúgy régebben volt ilyen felvétel készítésrõl szó itt, olyan 1-2 hónapja talán.

Mr_no_NaMe
Ezeket te mivel csinálod? Szal dobgép megy alatta? A többi gitárt is te veszed föl? Vagy hogy? Mer naon jó 😊
Hellhammer
Köszi 😊 Jaja a hídnál EMG 81 van a nyaknál EMG 60. Annyira csilingelõen szólnak (fõleg a 60-asban), hogy az erõlködõmön nyomatva le kell tekerni a gitáron a tone potit úgy 3/4-re hogy ne legyen fülsértõ (mondjuk a hangerõ sem kicsi😊).

Hellhammer
Na itt van az Epiphone-os felvétel: klikk
Ez ugyanaz az LTD-vel: klikk kicsit elbasztam, mert egyik résznél elfelejtettem beletenni az egyik gitárt de nem vészes 😊

Aztán van még egy felvétel, még nincs kész, ezt csak úgy felraktam. Ez is még az Epiphone-al van: kilkk

Hell boy
Szép szerzemény 😊 és látom EMG-kel van ellátva <#eljen>

Mr_no_NaMe
Töccsed csak kiváncsiak vagyunk 😊
Christiansen
Choty
a különbség valószínüleg abból adódik hogy nem egy kategóri a két hangszer... Én kiváncsi vagyok a hangmintákra!!!

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Hellhammer
Nekem 0 hosszúságú az mp3 amit lementek errõl a linkrõl 😞

Hellhammer
Tegnap sikerült végre átvennem az új gitárom, most heppi vagyok nagyon <#vigyor>
Itt van, a feketeség az új szerzemény:

Nagyobb felbontásban.
Valami istentelenül szól, benne van a metál rendesen <#eplus2>
Régebben vettem fel így itthon fabrikált számot még az Epiphone-al, aztán felvettem ezzel is, a felvételkor beállításokhoz, effektekhez nem nyúltam szal lehet hallani a különbséget. Majd feltöltöm valamikor a két számot is ha esetleg valaki meg akarja hallgatni...

Ui: az Epiphone-om még mindig eladó. 65e-ért azonnal vihetõ 😊

Christiansen
Tényleg, mutassunk egymásnak pár dalt, amikben jó hangszínek vannak,
nekem az ilyesmi visszafogottabb torzítású fusion dolgok jönnek be:
szóló 2:00 után
kicsit keményebb..

Match
jah, amíg übermetált játszottam alap volt a compressor 😄
Aztán amikor hangsúlyozni akartam rájöttem hogy nem az igazi 😄

Amúgy heppi vagyok, úton van az M6 top maunt 😄😄😄😄😄😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Christiansen
Szerintem akkor is tök jó, a 2 EQ-val meg lehet találni azt a hangszínt amit keresel a koszos trash-tõl a fényes sípolós hangzásig.
Persze nekem nem kellenek ultratorz dolgok, ezért vettem csak overdrive-ot.
Ami szerintem elmossa a hangok karakterét,az a kompresszor, nem is használok soha.

Match
egyetértek...
az mt2 elmossa a hangokat, semmi karaktere nem lesz, és tök mindegy lesz hogy 500 ezres ESP-n tolod vagy egy musima-n (sarkított példa).

Christiansen
Nekem bejött a Metal Zone.
Kása alatt mit értesz? Alapzajt?

Match
jah, meg mesélhetnél róla egy picit 😊

Match
a nem 2 point syncronised az a vintage 6 csavaros...
egyébként 1/8-as inch magasan van a tremolo hátulja...a fenderhez adtak ilyen beállítási útmutatót és az alapján van.
Milyen holt pont?

Choty
Én boss torzító pedálokat amúgy sem ajánlanmék de a Metal Zone-t meg fõleg nem... kásás mint állat... Akkor inkább DOD,Digitech,stb...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Hell boy
én meg pont hogy vmi durvábbat keresek 😊

Hell boy
igen az lesz csak 100km-es körzetbe nincs hangszerbolt úgyhogy az egy külön program...

én most szereztem egy ds-1-et, a többi túl durva nekem

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady
ki kell próbálni 😊)

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Igeb az mt2esre már én is gondoltam de itt írták már hogy szar és hogy mki próbálja eladni. vagy vmi ilyesmit

Christiansen
Én egy Boss Od3 overdrive pedált használok, és még vonalból is kegyetlen jól
hasít!
Metalhoz Boss MT2-est ajánlok,nézz utána:
Boss

Hell boy
használ vki közületek analóg torzítót? Milyen a hangjuk ha mondjuk nem egy csúcskategóriás csöves erõsítõre vannak kötve hanem egy kissebb 60W os tranzisztorosra? esetleg tudtok olyat aminek elég metálos hangzása van?

roberto
valaki tudna mutatni 1 torzitó kapcsolást?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

McGrady
ja, szépen szól phaserrel a motyó 😄

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Az oroszok már a spájzban vannak!<#banplz>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Hát legalább egy GT6 effektpad hever a lábánál, meg amúgyse szarral gurít az ember, jóféle stratoja van nekije - aki így játszik mondjuk annka legyen is.

nem sokol márkájú véletlenül a gitárod?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Vagy a kábeled szedte össze, vagy pickupokban lévõ tekercs. Esetleg az erõsítõn belül valami kábel, tekercs, vagy huzalellenállás.
Hell boy
bejött az erõsítõmön vmi ruszki rádió 😄 ez hogy lehet? 😄

A Yamaha Pacifica 604W-men V100 GOTOH Wilkinson tremolo van. Tegyek fel róla képet?
ok, milyen az a nem synchronized? 😊 mert az gondoltam, hogy egy tremoló rögzítve van ;-)

na jó nem kekeckedek. Nem tudom, hogy a tiéd hogy van beállítva, leengeded-e hátul a testig, vagy el van emelve inkább fölfele, hogy magasra is lehessen vele nyújtani. Csak mert nekem is hangolódott és egy kicsit tovább engedtem a holtponton túl, és azóta jó.

PAF Pro hangminta. Bocsi, egy hónapja nem volt gitár a kezemben, mert nem voltam itthon, úgyhogy elég béna.

http://www.lacko.hu/pub/mp3/PAF.mp3

McGrady
húhú, nagyon tud a csávesz 😊

Kuss!-magyarázta.

hat .. szntem mindenki ugy fogja ahogy neki a legjobb.. amugy jo vid <#eljen>
Hát.. lehet hogy már volt.. Elég érdekes fogja a pengetõt nem?
Match
rögzített, tartott, csatlakozásiponttalellátott...
a bedugós tremoló kar neve pop in arm asszem, tehát azt odaírnák...

mi benne a synchronised?

Match
szótár:

2 point syncronised=2 tartó van becsavarva a testbe és az tartja a tremolót.
with stainless steel saddles: rozsdamentes acél húrtartók (amibe van a 2 csavar amivel a magasságot lehet állítani, meg egy amivel az oktávot...nem tom mi a magyar neve).

Az enyémnek is ez a neve...és csavarós...

Akkor lehet, hogy nekem nem olyan van. Ezt írja rá a fender.com: two-point synchronized tremolo with stainless steel saddles. Nem csavarós, bepattintós.