Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem lehet, hogy át kell állítani a Speaker Correction-t? Kell, hogy legyen egy ilyen beállítás, legalábbis az enyémen van (RPx400).

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
érdekes..
hangminta bezzeg nincs

Hellhammer
Az lesz az 😊 Köszi a javítást, nem vagyok formában, úgy látszik...

Most nézem a már lentebb belinkelt Zoom G9.2t specifikációját és hát azon érdekes pedál van 😊 Nem csak fel/le lehet nyomkodni, hanem oldalirányban is mozog (elfordul vagy mi). Ez úgy mûködik, hogy pl. wah-nál a fel/le csinálja a hagyományos wah vezérlést, közben oldalirányba tekergetve a lábbal a pedált módosítani lehet vagy a drive gain vagy a putch shift paramétert. Egyébként gondolom, hogy akármilyen paranétert rá lehet programozni a 2 tengelyre,

mumpic
expression 😊)

Hellhammer
Ja az RP-50 és RP-80 csak annyiban különbözik, hogy az RP-80-on van depression pedál is. Mondjuk vettem egy hangerõ pedált, amit az RP-50 control bemenetére dugva már ugyanazt tudja mint a 80-as.

Hellhammer
Nekem RP-50 van, itthon jó gyakorlásra, de sajna próbán már nemtom használni. Régebben egy ilyen elõfok-csöves mindenes Austrovox erõsítõn nyomtam (4 független csatorna, eredetileg énekre csinálták, de ment rajta gitár és néha basszus is). Aztán olyan 2 hónapja vettem egy full csöves Laney fejet és azzal már nem nagyon szeretik egymást 😞
Amíg az Austrovox-on be tudtam rajta állítani jó kis harapós torzított hangzást, addig a Laney fejen valahogy nagyon mû hangzása volt. Van egy Marshall Guv'Nor pedálom, azon viszont pont fordítva van, azzal az Austrovox-on nem tudtam normális hangzást kihozni, a Laney fejjel meg úgy szól, hogy leviszi a fejem 😊
Próbáltam azt, hogy torzítást a pedállal és a modulációs/delay/zengetõ effekteket meg az RP50-el, de nem jó, mert hiába kapcsolom le az elõfok modellezést a multin, meg állítom be úgy benne az EQ-t hogy ne módosítson semmit, mégis elveszik a gitár dinamikája. Emellett valamiért van egy állandó sistergõ alapzaj még úgy is, hogy elemrõl megy és le van tekerve a hangerõ a gitáron. Szal most már inkább csak itthon használom, de arra teljesen jó.

Hell boy
Igen meg vagyok vele elégedve, sztem nagyon jó kis multieffekt. Persze ahogy az ember egyre többett gitározik, fejlõdik mindig vágyik a jobb hangzásra ezért akarok vmi komolyabba beruházni. Viszont ha még nem volt semmilyen effekted és még nem is vagy profi gitáros akkor mindenképp érdemes egy ilyennel vagy hasonlóval kezdeni. Gondolkoztam rajta hogy ha veszek újat akkor ezt eladom ha érdekel akkor szólj.

meg vagy vele elegedve? en is gondolkodok rajta, hogy vegyek

LYONESS - Your Cashback Company

Akkor már Digitech GNX, nem?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hell boy
Hell boy
Inkább erõsítõ modellezõt de legyenek benne effektek is.

Végülis effektet akarsz vagy erõsítõ modellezõt? Ha effektet, akkor kék boss multi, de cry baby ahhoz sem árt külön. Félelmetes, hogy egy orig cry baby mennyivel jobb, mint az összes többi, amit eddig multieffektben hallottam/próbáltam.

Hell boy
csak én a kis rp80-asomon még félév után is találtam új dolgokat 😄

McGrady
azt szard le hogy kivana faszuk, nem kell elsietni 😊)

Kuss!-magyarázta.

<#eljen>
Hell boy
van kombóm igen. de valószínûleg az lesz hogy majd összecsomagolok pár napi hideg élelmet és végigjárok pár hangszerboltot jó esetbe csak 1et ahol ki tok próbálni mindent multiba bár lehet hogy a f*szuk ki lesz velem 😊 de másképp nem lehet 😊 ja meg összeszedek rá vhogy pízt.

Hellhammer
Match ezt neked <#eplus2>

Én multieffektben az új Zoom csöves cuccot próbálnám ki szívesen. Ezt vagy ezt. Ebben az árkategóriában nem nagyon van más multieffekt ami valós csöves elõfokkal van és állítólag ez a Zoom már nem az a szar mûanyag Zoom amit eddig sikerült csinálniuk.

ugyertem van rendes kombod / ladad stb vagy pcre kotned hogy vonalbol vegyel fel? mert ha utobbi akkor pod..
boldog szulinapot<#eljen>
mien arban ?
es foleg mire kene ?
Hell boy
Valami kicsit komolyabb multieffektek közül ti mit ajánlanátok?

Match! heppi börzdély! 😊

Match
thnx a lot 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
Happy birthday, Match 😊

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
A képek közt ott van, hogy lecsiszolja smirglivel a lakkot. Meg ahogy néztem a tremolószerkentyût azért kibombázta a helyérõl. Mondjuk az ilyen csicsás festés nem az én stílusom. Számomra a legszebb díszítõ elem a fa mintázata... 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Nagybátyám festõmûvész, kicsit jobban tud ilyet 😊 Sajna gitárokról nem rakott fel képet a weboldalára, csak motorról: http://www.homoki.ch/airbr3.htm

Ha normálisra akarjuk, akkor azzal kéne kezdeni, hogy leverjük a lakkot, aztán festjük le és utána újra lelakkozzuk.. Ja és én szétszedném darabokra.
McGrady
ez ilyen sufnituning 😄DD
egész szép lett...

Kuss!-magyarázta.

Jó sok gépelési hibát vétettem. 😊)
Gitárfestés
Egész jól bánik az Airbrushal, de afestés fázisairól nem sok fogalma van a fickónak. Azmeg, hogy a gitár már nem lett széttszedve, a munkát elev gagyivá teszi. 😊)
McGrady
jah, igaz 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
huhh, azoktól énis viszolygok 😄

Kuss!-magyarázta.

Hozzásorolnám még a Jacksont meg nagyon a szélére az Ibanezt is.
Bangyee
Jahát a stratot pl énse metálnak szántam, csak azért mondtam hogy az tetszik. Az ilyen übermetál fazonok meg pláne nem jönnek be, maximum az explorer forma elfogadharó még... 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

McGrady
hát, azokat énse 😄
ESP/LTD, B.C Rich, Dean szerintem a metal gitár 😊
ejj, azaztán télleg metal 😄D

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
EZT legyen szíves följátszani valaki, kíváncsi vagyok hogy megy nektek. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
most majdnem megvilágosodtam, úgy kiszállt belõlem a lélek. 😄

Eric Johnson,aki nem ismeri esetleg annak itt a lehetõség!
mint egy gép,nem semmi😛

Mr_no_NaMe
Közike :o)
Hellhammer
200

Hellhammer
Mondjuk én a Stratot meg PRS-t nem tudom metálhoz elképzelni 😊
Talán abban egyetértünk, hogy a legmetálabb gitár mondjuk ilyesmi 😊

McGrady
érdekes....ezekszerint túl régimódi vok 😄

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Hát pedig sokan használják metálhoz... feketében még el is tudom képzelni, de amúgy énse csipázom a LP-t. Inkább valami testplasztikás superstrat vagy PRS forma, vagy kerekített strato esetleg...

McGrady
ja, értem 😊
hát énis szeretem a les paul formát, csak valahogy metalhoz nemtom elképzelni 😊)

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
..bár nem vagyok oda a metálért. 😊

sz4bolcs
Ez az LTD mennyibe kerül?

sz4bolcs
tök jók ezek a számok, Hell

Hellhammer
Köszi 😊
Nekem a Les Paul forma az, ami igazán bejön bármilyen márkáról is van szó, meg a 30. évfordulós szériából sztem ez a legszebb (itt vannak).

Hellhammer
Itt egy torrent link: klikk (hátha kibasznak érte 😛)

Hellhammer
Nekem úgy sikerült, hogy Nuendo-ban beraktam VST Instrument-nek. Aztán ott lesz neki egy sáv, és ott már lehet a midi dobot alkotni. Van ilyen kis hülye ikonja ami egy nyíl és zongorabillentyû részlet, arra kattintva behozza az ezdrummer felületét.

Mr_no_NaMe
Köszike.
Nemtucc egy helyet ahonnan gond nélkül leszedhetném ezt a Drumkit From Hell-t?
Elég sok helyen szétnéztem, de sehol sem találtam :S
Hell boy
Ezt az EZdrummert hogyan lehet elindítani? vst plugin? mert nekem nem jeleníti meg