Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Olyat boltban hallottam és nem tetszett. Igaz, olyasvalaki próbálgatta akinek a gitározáshoz nem sok köze volt. Pedálnál is igaz: a szand a kézben van !😄

Hell boy
A Boss MD-2 Mega Distortion-ról van vkinek vmilyen tapasztalata/véleménye?

McGrady
egy sima erõsítõ, egy kis tranyós marshall.
a konfigot megmajd megnézem, thx 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Hehe, ezt értsd úgy, hogy a pedál csak a jelalakot formálja meg. Különbözõ pedálok másképp teszik ezt. Az erõsítõ meg jóhogy hozzájárul a torzítás soundjához, hiszen az erõsíti fel a jelet, amit a pedál alakít. Minden erõsítõ torzít, de olyan torzulás amit nem biztos hogy hallani lehet, inkább csak kimérni. A jó erõsítõ azért jó, mert kicsi torzulással erõsíti a jelet minél nagyobb szintre.

Amúgy, nekem a Vermona (ssh!😊) kombómhoz a Ds-2-n a Tone meg a Dist tekerõket félnél kisebbre sosem tekerem, és úgy egész jó. Ha meg átkapcsolok Turbo-ra (ilyen nincs a ds1-en), akkor nagyon könnyen visít 😊.

Hellhammer
De nem kell egybõl költeni, lehet kölcsönkérni cuccot, meg hangszerboltban próbálgatni is a kérdezés mellett 😉

azért inkább kérdezzen, mielõtt százezreket elkölt kísérletezéssel 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hellhammer
Kombód van, vagy fej+láda? Az is marha sokat számít, hogy min szól. Amit én hallottam eddig kombókat, azoknak nem volt igazából testes hangjuk, de lehet segíteni rajta kiegészítõ hangszóróval.
A zenekarunkban a másik gitárosnak egy 100w-os, nyitott 1x12-es kombója van. Na arra rátettük az én elég gagyi homemade 4x12-es hangfalamat, és ég és föld volt hangzásban a különbség. Aztán meg múltkor ismerõs kihoztott egy alap (Valvestate fejhez való) 4x12-es Marshall ládát, na akkor meg azon döbbentem, hogy az én ládámhoz képest az mennyivel jobban szól, kiváncsi vagyok mondjuk egy fullosabb (mondjuk 2 vintage + 2 greenback hangszórókkal építtet) Marshall láda mit szólna.
Igazából az én tervem az, hogy egyedileg épített hangszórókat használok majd, van egy faszi akinek nagyon jó munkái vannak, vele csináltatnám. Szal idõvel lesz majd egy zárt 2x12-es és egy nyitott 2x12-es ládám, ez a konfig állítólag szebben szól mint a zárt 4x12, csak hát pénzben is több.
Szal azért érdemes ezen a hangfal dolgon is kisérletezni kicsit, ha nincs meg a megfelelõ hangzás.

McGrady
igen, énis ma hallottam ezt, hogy az erõsítõ NAGYON sokban hozzájárul a torzítás soundjához, de az enyimnek nincs jó torzított hangja, úgyhogy kell az a pedal 😊

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Teesék itt van két eladó Roland Cube 60:
egyik
másik
Az elsõ talán még aktuális, mert nemrég rakták fel a hírdetését, és már júniusban is hírdetve volt. Sztem az 50-60e érte teljesen korrekt, feltéve hogy rendben van a cucc.

Amúgy itt egy idézet James Hetfield-tõl torzítás témájában 😊
"Distortion always starts with the amp. Pedals just sit on top of the sound. They don't feel like a full part of it, just some fuzz on top. You can fiddle with parametric EQs and all that shit for days, but it still won't have the smooth distortion of an amp. The last time I used a distortion pedal was on Ride the Lightning. It was an Ibanez Tube Screamer, like Kirk uses. It really helps his solos cut through, but it puts a shitty coating on smooth rhythm tones, and it was hard to not make it sound like a pedal..."
Röviden összefoglalva: a torzítás csak az erõsítõtõl függ. Tök mindegy milyen pedállal és effektel baszkódik az ember, az erõsítõnek kell fasza torzítást csinálnia a pedál csak rárak egy kicsit.
Egyébként én is gondolkozom rajta, hogy átalakíttatom az erõsítõm torzított csatiját, mert elég vintage hangja van mivel 72-ben készült, így nem is használom. Azt mondják van benne jó sok csõ, amibõl ki lehet hozni a dögöt nagyon minimális alakítással. Majd hamarosan kiderül mire képes a cucc 😊

Line6?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

hat sok allitasi lehetoseg nincsen 😄
nem metalra van az biztos.:>
McGrady
na, megvettem elsõ boss pedálomat, DS-1est, de nem vagyok (még) 100osan megelégedve vele, akinek innen van olyan motyója, tudna adni egy jó kis settinget? eddig még csak ismerkedek vele, nem sikerült még kikeverni igazán dögös hangzást, most arra vadászok 😊)

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hú, a behringernek van egy modellje, amirõl tudok, ott van 99 beépített effekt a
sima/torzított csati mellett...régen olyanom volt, az effekteket még konfigurálni is lehet valamelyest, úgyhogy ki lehet keverni jókis hangzásokat

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Én meg azt kérdezném, hogy ismertek még a Roland Cube-hoz hasonló, beépített effektekkel rendelkezõ gitárkombót. Mert naon szeretnék egy ilyen erölködõt gyakorláshoz, mert kompakt és mégis sok hangzást lehet kihozni belõle(nem kell multieffekt meg pedál meg ilyen "vackok"...) És hát jó lenne használtan szerválni az anyagi vonzatok miatt, igenám, de használt rolandot ezidáig nem láttam még, szóval ha lenne más ilyen erölködõ is az könnyítené a dolgomat, növelné a keresés esélyét... 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

jaés nemtuttok v.mi jo "zeneszerkesztöt" amire lehet pengetni?
ezt az Ezdrummert honan lehet letöteni?<#help><#banplz>
Amse
tegnap néztem meg én is a videóit és nagyon komolyak 😊
nyomhatna egy pörgõs / beindulós nótát is... ,de respect az öregnek.

zero the hero
wááá imádom a fémhúros akusztikus hangjáááát ^^ végighallgattam az összeset (a hangja is jó a faszinak, csak néha ne tenné ki az ingbõl a hasát 😄)

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Hellhammer
Az ezdrummer egy vst instrument, kell hozzá egy vst host program amibe be tudod rakni. Régebben írtuk már, hogy ki mit használ (pl. Cubase, Samplitude, Nuendo, Ableton).

McGrady
boldog szülinapot, mr noname!

Kuss!-magyarázta.

mumpic
nyugis lazaság
Több vidijója van az ürgének, de sztem jól tolja az öreg 😊

Én letöltöttem egy 700M-s ezdrummer verziót, ami felhányt egy csomó cuccot, de se ikon se exe... ?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hell boy
Érdekes hogy sehol nem lelni. Pedig elvileg létezik de ezekszerint nem túl népszerû

emule-n van pár verzió... beraktam letöltéseb de maj' 4GB... 😞

sza.sa

az a sima ezdrummer abban sincs sajna..
enis ezt kerestem jo reg ota😄
a lenyeg hogy ez egy expansion pack ezdrummerhez. (ezx)
oszesen 3 van
itt van info
ha vki ralelne nekem is szolhatna<#integet2>
McGrady
ilyet találtam
EZdrummer.v1.0.VSTi.AU.HYBRiD.DVDR-DYNAMiCS

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Ez nincs meg senkinek? Átfésültem a netet de nem találtam pedig jó kis cuccnak tûnik.

Hell boy
Már helyretettem a fejembe a dolgokat 😄

Mr_no_NaMe
Nembaj 😄
McGrady
gondolom mr_no_name -el, neki van rp 200-asa

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Én kérek elnézést 😄 asszem keverlek vkivel 😄

Volt valahol egy videóm, ahol Pat Metheny ezen játszik. Lehet, hogy az imaginary day elején?

McGrady
nem, mivel Behringer X-Vampom van 😊)
a torzító meg a wah pedal kivételével szépen szól a ketyere

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Ennek az EZdrummernek a drumkit from hell kiegészítõjét honnan lehetne levarázsolni? Valaki találkozott már vele?

ddomi87
70-72 ben készült a felvétel...akkor még a jó zenekaroknál nem számított annyira a kinézet...(eleve page-en is valami kötött kardigán van)leszarták magasról a kinézetett...a zene volt a lényeg....
nekem meg van ez a koncert amugy dupla Dvds...állat....

ööö...retekegér...!

elég randa egy gitár

http://en.wikipedia.org/wiki/Danelectro

a gitár is megér egy misét,villanyos de klasszikus? a fogólapja!
én szélesebbnek látom mint a hagyományos pl:strato nyak

ezt látnia kell mindenkinek!
azért érdekes hogy elvileg én is gitározok és õ is,csak hát a kettõ között egy univerzumnyi tér helyezkedik el😄D
a világ talán legnagyobb gitárosa és dobosa 12 percben<#eljen>

Hell boy
az RP-200ason be szoktad kapcsolni az erõsítõ modellezést?

Match
20ért még olcsó is 😄
egyébként a boss legdrágább torzítópedálja szinte, de cserébe legalább kurvajó 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
na, kipróbáltam a DS-1et nem szólt rosszul, még a DS-2t majd levadászom, aztán amelyik jobb azt...az od-3mal meg az a gond hogy túl drága...20at kérnek el érte, a multim volt 20 körül :S

Kuss!-magyarázta.

Eladó egy Kustom Quad 65 dfx 65 wattos, tranzisztoros kombó! a kombó négy csatornás, beépített effektes. Használati utasítás jár hozzá! A két év alatt szinte alig volt használva, akor is csak szobában, ezért kívül belül kifogástalan állaotban van. Ára 55000 Ft (irányár) Érdeklõdni lehet tel: 06205634178 email: abonyibalint@yahoo. com Bálint

Match
DS2 nekem is volt...
Kis full csöves MW-3-as erõsítõt max hangerõn orrbavágtam vele, még a turbo-ba se kellett átváltani és kurvajó fasza kis harapós rock hangzása volt.

Ami igazán jó az a boss overdrive/distorsion (asszem OD-3)...a másik gitárosunknak olyan van, beköti a multieffektbe, és ha rálép, akkor hirtelen olyan hang jön ki a gitárból hogy leszedi a fejem 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

mumpic
Nekem Ds-2 van. Volt szerencsém az Mt-2-t is kipróbálni, és szerintem a ds2 jobb. Igaz, a metal zone-ból több hangzást ki lehet hozni, talán még a turbo distortionét is átfedi, de nem olyan részletgazdag mint amaz. Nem elég testes a hangja szerintem, és tényleg sokat kell tekergetni mire ki tudsz belõle hozni egy igazán jót.

McGrady
hm, úgy látom mindben van valami...hát holnap elnézek a város összes hangszerboltjába, aztn amelyik a legjobban bejön azt sztem megveszem...ha lesz rá keret 😊)
köszi a tanácsokat 😊

Kuss!-magyarázta.

Ron Ragm
Metal Zonenak az a hátránya hogy nehéz jó hangzást kikeverni belõle, és azt nagyon könnyû elbaszni.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Basic
A metal zone tényleg nagyon jó effekt. Én régebben, amikor még nem volt egy effektem se, azon gondolkoztam, hogy azt vegyem meg, vagy egy multieffektet.

Hellhammer
Én nem ismerem a metal zone-t de másik fórumon óva intik az embereket tõle. Állítólag nagyon elmossa a hangokat és kásásan szól. Mondjuk ez is ízlés kérdése.
Nekem a DS-1 és Marshall pedálok hangja jött be eddig, de szívesen kipróbálnék egy Proco RAT 2 vagy Turbo RAT vagy egy MXR Zakk Wylde pedált is.