Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szeretnék venni egy új gitárt, de nem igazán tudom, melyik márka milyen minõséget nyújt, és ebben kérném a segítségeteket.
Négy márkát nézegettem igazán (mind Les Paul féle stílusú):
Stagg L-400, L-500 (50.000)
Johnson JLP-9, JLP-10 (57.000)
Harley Benton HBL-500 (47.000)
Epiphone Special II. (50.000)
Az Epiphone-t volt szerencsém kézbe venni, kényelmes a nyaka, a hangja sem roszz, de küllemre egyáltalán nem jön be. A többit csak neten láttam.
Szerintetek melyikkel járnék legjobban?
Sok a különbség a 2 és a 4 potméter között? Van hangzásbeli különbség a nyitott vagy zárt pickup között? Bocsi, ha hurkaságokat kérdeztem.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Én is nagy gondolkodásban voltam pár hónapja, hogy milyen cuccot vegyek. Max 100e Ft-ot szántam rá, így a kiszemeltek között volt Marshall 8080-as kombó, Peavey Bandit, Roland Cube 60 esetleg egy Marshall MG100-as fej vagy kombó. Igazából csöves cuccot akartam, mert mikor olyanon játszottam párszor még régebben, nagyon megfogott az a hangzás amit ad.
Ahogy kérdezgettem ismerõsöktõl/fórumon egyre többször került a képbe, hogy régi Laney cuccot kellene vennem. Igazából a Laney Sound fejet néztem ki de sajna sehol nem lehetett kapni, így egy Laney Klipp fejet vettem meg. 70e Ft volt az ára, de ha ügyes az ember sztem 60-ért is lehet beszerezni (én nagyon nem tudok alkudni és már türelmetlen is voltam tovább várni a "nagy" vételre).
40 körül lehet már találni 2x12-es ládát vagy 60-70-ért 4x12 is van. Szal így az ember ott van olyan 110 körül. Marhára nem bántam meg, hogy így döntöttem és nem egy félcsöves vagy tranyós kombót vettem 80-90-ért. Össze nem lehet hasonlítani a hangzásbeli különbséget, annak ellenére sem, hogy a Laney Klipp fej amit vettem eléggé vintage darab, hisz 72-ben csinálták. Haverom azt mondta, hogy "arcbamászós" a hangja, és tényleg átszólja magát próbán is a többi hangszer között.
Szal én azt mondom, hogy nem elérhetetlen. Nem biztos, hogy érdemes 30-40 ezret kiadni egy 30W körüli nevesebb gyakorló erõsítõre, amit aztán úgyis cserélne az ember, lehet kapni 15-20 körül is használt cuccokat amik megteszik kezdésnek. Multikra sem biztos, hogy megéri kiadni több tízezret, így akár már kezdéskor meg tud az ember spórolni 30-40-et, ahonnan már csak közelebb van a 100, mint 0-ról kezdve 😉
Szal kis elõregondolással viszonylag kis pénzbõl is lehet jó hangzást megoldani, csak tudni kell hogy mit akar az ember és eltökéltnek kell lenni a kezdeti lemondásokhoz.
Kuss!-magyarázta.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Kuss!-magyarázta.
a nem rég kijött Behringer gitárokra nem is merek gondolni
magyarul a behringer tré. van az X-Vamp, vagy milyen nevû gitáreffekt, bank váltáskor kihagy egy fél másodperce. Az agyonfikázott Zoom-ok nem csinálnak ilyet.
szal ha valaki hosszútávra akar vásárolni, akkor inkább gyûjtsön, és vegyen egy rendes cuccot, ha nme akarja fél év múlva visszavinni, mert tönkrement. nem csak Boss létezik, van kompakt pedálja a DOD-nak, az Ibanez-nek, a Marshall-nak, az Alesis-nek, a Monachor-nak, stb...
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Kuss!-magyarázta.
1. Nem fém hanem mûanyag dobozban van. (na és? Nem ugrálni kell rajta...)
2. Mert nem kellett fejlesztõket kifizetni, hiszen mindegyik koppintás...
Szerintem igenis egy próbát megér. A BOSS pedálok sem olyan nagyon jók mint tartják róluk. (Egyébként meg az effekteketbõl és pedálokból is csak a drágák igazán jók...)
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
de egyébként is, nagyon szép szólóhangszíneket lehet kikeverni...persze, a wah pedal nem nagy durranás, a többi effekt azért nemrossz. középhaladó motyónak tökéletes 😊
Kuss!-magyarázta.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
1. A Boss hangmintákra ne adjatok. A gyártó mindig jól kikeveri a hangzást. Szarral nem tudnák eladni nem? A valóságban mindegyik máshogy szól (némelyik csak egy picit).
2. Az BOSS RV sorozatból sokan azt mondják csak a régi RV-2 volt csak használható, a többinek mûanyag hangja van. Én vagy az RV-3-at vagy az RV-5-öt próbáltam, már nem tudom, de nem volt vészes. (csak szerintem újjonnan drága. Esetleg a Behringer pedálokat kéne kipróbálni még.)
3. A Dunlop sok fajta Wah-t gyárt Van Hendrixnek sima Wah pedálja is: JH-1. Nekem is iylen van. Van FUZZ-al, Hangerõvel, stb.-vel ellátott is... Elég sok fajtát gyártanak. Ha metál zenére kell a akkor én a Morley wah pedáljait ajánlanám. Azok valahogy jobban összeillenek a disznó tortyogókkal. A CryBaby-k meg egyszerüen k***a jók...
Nem tudjátok hol kapok jó minõségû lábkapcsolót? Olyan kellene, amin legalább három vagy négy kapcsoló van masszív dobozba beépítve, esetleg led visszajelzéssel.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
a les paulok a legszebbek.
György
Azért adom el, mert vettem másik gitárt és nincs szükségem 2 gitárra.
Itt megtekinthetõ (és némi felvett hanganyag is van).
Az ára 65e Ft, adok hozzá puha tokot és pántot is ha szükséges.
ha jól tudom Hendrix is "ilyet" használt,igazi klasszikus wah hangzás
Kuss!-magyarázta.
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Errõl a torzítós témáról meg annyit, hogy biztos igaza van Hetfield papának, deegy olyan erõsítõ, aminek a saját torzítása is ultrafaszán hangzik, az nagyon nagyon sok pénz - itt jön a képbe a pedál hisz töredék árért jó hangzást ad. nem adatik meg sajna mindenkinek, hogy full satck-el nyomja...<#shakehead>#shakehead>
Kuss!-magyarázta.
Neked torzító kéne hozzá, másnak wah, hajaj mi lesz még itt? 😄
A végén, ha megtoldod mindennel ami kéne hozzá hogy jobb legyen, akkor már a multi nem is fog kelleni. 😄
Amúgy ja, szívesen beruháznék egy multira, csak kéne valaki aki megszponzorál, mert ez a fõiskola most lefogyasztja a buxámat.
DD-6-os kurvajóóó, nekem keeellll 😄
valami nem túl nagy de értelmes program kéne, mert egy gyengusz gépen csinálnám mert itt ennél bajok vannak a hangkártyával :/