Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DummyBoy
Hmmm ... én egyenlõre játszani szeretnék megtanulni, nem javítani ... bár késõbb tuti az is érdekelni fog 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Ron Ragm
Vorsont akkor érdemes venni, ha nem értesz a gitár felépítéséhez,de meg akarod tanulni milyen "belülrõl".
Az enyém legalább már háromszor szét volt szedve (igaz a lehetõ legolcsóbb abból is)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

DummyBoy
Köszönöm a segítséget ... Akkor maradok az elõzõleg kinézett pár darabnál ...
Proggikat beszerzem ... Még1x köszönöm!!!

Ha valakinek közben beugrik jó kis oktató program/könyv/oldal, akkor még dobjon nekem rólla infót!

Elõre is köszönöm!!!

Bangyee
Hangolásra is van progi, válogass... ott ahol megtaláltad a revalvert, csak akad ilyen tuner is... 😊
Haveromnak Vorson LesPaulja van valami 60-70K volt... õ még nem panaszkodott... de én se vennék olyat 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

DummyBoy
Ok, köszönöm ... Proggit megtaláltam, felraktam, már csak el kell mennem megvenni a gitárt 😊

És akkor Vorson-t hanyagoljam ...

Hell boy
Vorson az egy rakás... olyat még kezdésnek se érdemes sztem.

DummyBoy
Köszi, a proggira rákeresek, gitárok közül akkor ezzel nem nyúlhatok mellé, ez is jó ...

És a Vorson? Bár ez olcsóbb kategória ...

Még 1 kérdés... ez a proggi (Vagy valami hasonló ...) segíthet a hangolásban is?

Bangyee
Én az AlienConnections Revalver nevû progit használom, kis alapszintû erõsítõ szimulátor, elég kira. Amúgy furcsamód úgy is szól nálam a gitár, ha nem használom a progit... sima clean hangzással szól minden hókuszpókusz nélkül, de valszeg be kell állítani valahol valamit, hogy a line-in szóljon a hangszórókból.
Az általad nézett gitárfélék, azaz eza SG-forma vonal viszonylag univerzális. Ha egy ilyen Ibanezt vagy Epiphonet veszel kezdésnek, nemnagyon nyúlhatsz mellé.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Amugy nem csak heavy metált játszok, sok bluest is meg stb..
Maidennél láttam már alap custom fendert még amercican seriast is, meg seymour duncan pickupos amcsi seriest is..
DummyBoy
Ehh ... most nézegetem tovább, találtam Vorson gitárokat ...

Mire kell odafigyelni vásárláskor? Pickup-ok márkája, típusa ilyesni?

Ejj ... nem szeretek ilyen láma lenni 😞 😞

DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

Elõször is sorry, hogy nem olvasgatom végig a topicot, gyors kérdésem lenne 😊
(Úgyis elolvasgatom majd, de 17k hozzászólás nem kevés 😊 )

Régi álmom hogy eccer megtanulok gitározni ... most el is határoztam magam ...
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem ...

Azt terveztem, hogy veszek egy elektromos gitárt (Mert nincs hangja és nem zavarom vele a környezetemben élõket 😊 ), majd öszekötöm PC-vel, és így próbálkozom elõször ...

A nagy kérdés: létezik-e ilyen proggi amivel nagyjából azt hallhatom fejhallgaóval mint ahogy gitár szólna ... Késõbb majd effektezés és ilyenek is jók lennélnek, de ez távoli cél, egyenlõre maradjunk az alapoknál 😊
Tehát olyan proggi, ami mondjuk visszaadja nekem a gitár hangját ...

2: Nem tudom milyen gitárt vegyek 😊 Néztem párat, kérdeztem ismerõst, voltam hangszerboltban, annyit mondtak hogy kinézetben és hangzásban különböznek ...

Mivel a hangzáshoz nem értek még 😊 ezért kinézet alapján egy pár Ibanezt néztem és egy Epiphone-t ... Annyit akartam csak hogy sima egyszínû fekete gitárom legyen ... Így maradtak: Ibanez GAX 30, Inabez GAX 70, Ibanez GSA 60,Epiphone SGSPEC-EB ...

Melyiket ajánlanátok? Vagy esetleg egyéb más márka - típus?

Valamint jó gitároktató könyvet és/vagy honlapot is keresnék ... Elõre is köszönöm!!!

Bangyee
Oké a Maiden-metál az más tészta... én ilyen modern metálra asszociáltam egybõl... <#beka3> Õk meg HSS-el tolják, nemde?

Match
iron maiden 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Bangyee
Elnézve a cókmókjait, amúgy se kispályás.<#pardon1>

Bangyee
Na és ha HH, de felezhetõ? 😊
Egyáltalán Heavymetálhoz miért stratot akarsz használni, Verseghy??

Match
hát szerintem a delta tone-ok elég szarok...
Jó, nem egy alja kategória, de ha már az embernek fendere van akkor szólaljon már meg úgy hogy leszedje az emberek fejét 😊
Tehát támogatom hogy ha úgy adja anyagi helyzeted akkor cseréld le.

Stain: nem azt mondtam hogy szarok, csak spec, én jobban szeretem a single-t...
Spec azt se szeretem ha a középsõ pu nincs leeresztve a koptató szintjéig (a tiszta hangzások miatt)...de ezek már a saját mániáim...
a PAF meg dimarzio....nem lehet rossz 😊

a csávó simán sztár lehetne, ha nem csak másolna: http://www.youtube.com/results?search_query=gustavo+guerra

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Azért a PAF Pro, amit vettem a múltkor, eléggé hasít szólóknál, pedig akárhogy számolom a tekercseit, humbucker. Gyárilag négy kivezetése van, elvileg valami push-pull ökörséggel meg lehetne oldani, hogy cseles üzemmódokban is mûködjön, kéne venni hozzá potikat, kíváncsi lennék mit csinál.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Én is ezt csinálom majd... az ebay-en már meg is vettem egy HSS koptatót, pont ugyan színût, mint a mostani... Csak még azt kell eldönteni majd, hogy kell-e rendes humbucker, vagy elég lenne egy singlebucker (Copper, FastTrack...)

sza.sa

McGrady
hát, talán meg lehet oldani, hogy mégis menjen a gari...beviszed a boltba, aztán aszondod hogy elemrõl ment, úgyse tudják rádbizonyítani az ellenkezõjét...remélem 😄D

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
Akkor megmondom nekik hogy elemmel használtam és nem adapterrel 😊

ha szól, akkor jó :-)
viszont ha bármi gond van a pedállal, akkor a gari nem érvényes, mert nem BOSS adaptert használtál

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Igy megy ez.. Mert gondolkozom, ha cserélek majd egyszer pickupok ebbe, akkor veszek rá másik koptatot és rakok bele másmilyet.. Vagy az hülyeség lenne?
Match
az SSS nem éppen a metál nagyistene...
Persze mint mindenhol, vannak kivételek...
A HH-t utálom...nem szeretem ha elöl hum van...rengeteg szólót játszok az elsõ pickupön, és oda sztem kell az a karcos jellegzetes single hang.

Én abszolút HSS párti vagyok....és csak SSS-es gitárjaim vannak 😄

Hard rock/heavy metál hangzásba melyik legjobb? HSS HH vagy a SSS strato?? Vagy teljesen pick up függõ?
Hell boy
Akkor nem jókat próbáltál 😊 szûrt adapter kell hozzá ennyi a lényege annak hogy ne búgjon, most vettem egyet 2 és fél ropiér, faxán mûxik és nem búg.

Match
jah, és 22 bundos, nem 21 mint a mostani bullettek 😊

Match
van az is...állat gityó...
valami régi bullet series...
Vintage tremolo, a fender elektronikája benne, csiszolt nyakkal...
Olyan nyakat én még nem láttam...
Kényelmes, és olyan erõs hogy amikor basszusgitárhúr volt rajta meg se kottyant neki 😊
Ha jól emléxem egyszer állítottam be a pálcáját 😄

squiered?😊
én kipróbáltam egy halomféle adaptert, de csak boss-al marad csendben, 5K

Match
Középre nem tudsz humbuckert tenni 😊
Az én squieremen egyszerûen megoldották hogy tényleg minden beleférjen..nincs kivágva a pickupöknek a hely szépen formára, hanem egy szép nagy kocka van belemarva.....akár 6 single is belemegy 😄

Ha nem búg vele

Hell boy
Szerintetek boss pedálhoz jó másik adapter is ami kompatibilis a pedállal vagy ragaszkodjak a boss által gyártott-hoz?

Bangyee
Jááj szegény test, hogy szét van faragva, furkálva...<#wow3>

Hell boy
igen a hely megvan a humbuckernek is. csak kell egy olyan koptató is hozzá.

Minap húrt cseréltem, mert már kezdett rozsdásodni az Earnie Ball, kapott a gitár egy szett Elixirt. hamár leszedtem a húrokat, leszedtem a koptatót és mögénéztem egy kicsit...
akit esetleg érdekel, itt vannak a képek:
Squier Standard Strat elektronika
Squier Standard Strat test
Úgy látom mindenféle pickup variációt meg lehetne valósítani...

sza.sa

Juj, a Petrucci féléket eddig nem is láttam, hát szétröhögtem magamat rajtuk! 😄
Ezek zseniálisak. John Petrucci gyilkoló módba kapcsolható pick-up-jei, meg Eric Johnson, aki nem buzi 😊

Bangyee
Én úgy vagyok vele, hogy amíg arra a szintre jutok, hogy érdekeljen a profi hangzás, addig megfelel nekem, és meg is éri mondjuk egy Cube30-as... és akkor még multieffektre se kell költenem, mert elég a beépített effekt is...

mumpic
*nekem

mumpic
bjútifullos 😊
De akkor sem kéne ilyen Fém Zóna kettes 😄

Hell boy
Dobtam fel egy hangmintát csak kiváncsiságból hogy mi a véleményetek a hangzásról.

csak egy végtelenül egyszerû riff egy Lacuna számból (másra ilyen tájt már nem is nagyon lenne erõm) dobbal meg valami szinti szerûséggel.
multinak a fejhallgató kimenete van a gépre kötve és semmien effekt nincs rátéve.
swp.mp3

Hellhammer
A különbözõ fa fajtákról (azaz arról, hogy melyiknek miylen tónusú a hangja, illetve mire használják) itt egy összefoglaló oldal: klikk.

Hellhammer
Mint Hell boy említette nekem is van egy eladó Les Paul-om 😉 Bár kicsit többért adom, mint amit belõttél itt árkategóriát.
Egy kicsit bõvebben: a felsorolt gitárok mindegyike égerbõl készült. A Gibson Les Paul jellegzetes mély tónusú hangját az adja, hogy mahagóniból készítik a testét és a nyakát (nem akarom fényezni a cuccom, de amit árulok gitárt az mahagóni test éger borítással és mahagóni nyak). Nemtom mennyire mész a kinézetre és mennyire inkább a Les Paul hangot keresed 😊
A zárt és nyitott pickup közötti hangzást nem tudom megmondani, mert sajna nem volt lehetõségem kipróbálni.
A potikról viszont tudok mesélni 😊 A 4 potinak csak akkor van jelentõsége ha középsõ állásban használod a gitárt, azaz egyszerre szól mind a két hangszedõ. 2 potival csak egyszerre tudod módosítani a hangerõt és a hangszínt, 4 potival viszont külön-külön tudod állítani a nyaki és a híd pickup hangszínét és esetleg a hangerejét. A hangerõt csak azért esetleg, mert minden gyártó máshogy vezetékeli a gitárját. Az eredeti Gibson Les Paul bekötés szerint középsõ állásban mindkét hangerõ poti "master" hangerõ azaz egyszerre tudod csak állítani a hangerejét mindkét hangszedõnek (sztem sok más gyártó csinálja így). Ezt azonban kis módosítással át lehet úgy kötni, hogy külön-külön állítható lesz a hangszedõk hangereje, azaz a hangzásba izlés szerint tudod belekeverni a nyaki és a híd pickup hangját.

Hellhammer
Köszi a reklámot Hell boy 😉
Amit írtam, azt azért írtam, hogy ha esetleg valaki át akarja gondolni a dolgot, abban megerõsítsem vagy esetleg elgondolkozzon a dolgon akárki is 😊
Bnõm öccse is 1 éve kezdett gitározni, és az elejétõl magyaráztam neki, hogy vagy olyan cuccott vegyen ami olcsó, vagy pedig olyat, amit sokáig használni fog. Akart már rögtön a legelején venni erõsítõt is, de azt mondtam neki, hogy amíg nem játszik zenekarban addig fölösleges és kezdésnek úgysem tud olyat venni ami megfelel majd késõbb is.
Most jut lassan oda, hogy venne a haverjától egy Marshall cumót (AVT-100 fej + hozzá való láda - de csak kb fél/háromnegyed év múlva lesz eladó). Erre már azt mondtam neki, hogy talán okés, de mivel egyfolytában arról mesél nekem, hogy neki a Marshall sound az ami kell, mégis intem õt ettõl a fejtõl, mert ebbõl nem fog neki az kijönni, mert ez nem full csöves cucc, azaz nem teljesen az a hang amit keres. Szal az alatt az idõ alatt amíg a srác még használja a cuccot, inkább gyûjtsön lóvét és spóroljon, mert talán összejönne egy csöves marci is belõle.

celza8807
mentsd magad az epiphone les paul spec. II-tõl!!! 😊
nem sok jót hallottam róla.. túlságosan is az egyszerûségre mentek a tervezõk ezesetben...
az az LP100-as még nem lett eladva??! akkor az az enyém lesz!!!!!! 😉) senki ne merészelje lenyúlni!!! (najó, talán mégis engedem...)

A#1

Mr_no_NaMe
Ez viszont megteszi azér 😊
Mr_no_NaMe
Milyen gitárod van? Mert ha már gitározol egy idelye és ezeket nézted ki új gitárnak...hát...sztem ha már van elektromos gitárod és újat akarsz akkor min. 100 fölött nézzél.