Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

attól függ mennyit szánsz bele
én ajánlanék egy Fender highway One Stratot 160ezer és ezt nem fogod soha lecserélni csak venni mellé egy jobbat..
McGrady
kezdésre szerintem jó lenne, egy kb. középhaladó szintig tuti megfelel...csak ellenõrizni kell hogy rendben van-e vele minden

Kuss!-magyarázta.

signs
Squier Bullet ?

www.sabian.com

Ron Ragm
Lehet azért játszani rajta.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

signs
Én a 30 ezer ft-os szettre gondoltam. Nem tudom abban milyen gitár van, de valószínûleg nem egy csúcsminõség... 25-28 ezerért én tök korrektnek érzek egy Vorson-t vagy egy Squier-t kezdésre... A 19 ezer ft-os gitárt meg kicsit túl olcsónak találom <#vigyor0>

www.sabian.com

gyula159
Sokan szidják a Vorsont az tény, de nem tudom hogy közülük hányan próbálták már. Nekem most van egy Vorson LP-m (ez a 3. gitárom), de elég sok hangszert próbáltam már, és nem mondanám hogy annyira szar lenne. Nem egy csúcsminõség, de azt ennyi pénzért nem is lehet várni szerintem.

McGrady
Mennyi is egy szett? 50-60 körül? Annyiért Squiert vagy Johnsont már kapsz, mindkettõ jó márka (szerintem legalábbis, pillanatnyilag mindkettõbõl van nálam), kezdésre meg fõleg tökéletesek 😊 Johnson honlapja
Az Epiphone-t is szokták dícsérni, bár én azt a márkát annyira nem ismerem, de árban kb. ott mozog ahol az elõbbi kettõ.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hûûûû, én is Ibanezt akarok majd ha nagy leszek (=ha lesz mánimánimáni) 😊 vagy Gibsont 😊

Kuss!-magyarázta.

signs
Hát a Vorson-okról eléggé megoszlanak a vélemények, az eddig olvasottak alapján.

www.sabian.com

vorsont ne vegyél semmiféleképpen. Vegyél fendert az jó😄 de kezdhecc egy squierel is ha nincs pénzed.
signs
Üdv!
Szeretnék elkezdeni gitározni, és csak annyit szeretnék a jobban hozzáértõktõl megtudni, hogy ez a Vorson gitár milyen márka? Relatív olcsón nagyon szép gitárokat gyártanak, leglalábbis nekem tetszik. Hogy a nyak, test...stb milyen fából kéne legyen sajnos ahhoz nem értek, de ahogy nézegettem, legtöbbször a juhar fanyak fordul elõ, a legolcsóbb és a legdrágább árkategóriában is.
Szettet semmiképpen nem szeretnék venni, arról azt hallottam nem jó minõségõ... (hangfal+gitár...stb). Akkor már vegyek hasonló árkategóriában csak egy gitárt. Ja és mindenképpen elektromosban gondolkodom, azt még hozzáteszem... Vélemények? Köszi!! <#beka3> Amúgy én több mint tíz éve dobolok, csak most szeretném bõvíteni a hangszertudásomat <#guluszem1>

www.sabian.com

Bangyee
Az említett guitar rig (nem árt egy jobb hangkari) vagy revalver (egyszerûbb, kevésbé sokrétû, de nem kell hozzá semmi xtra)

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Üdv 😊
GuitarRig 2

sz4bolcs
Én csak az FX box-ról tudok, de biztos van több is.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Sziasztok!
Volna egy elég láma kérdésem.
Vettem egy elektronyos gityót és olyan progit keresek a számítógéphez ami képes effekteket rápakolni.
Tudok ilyet javasolni? 1átalán lézetik ilyen?
Csak a neve kellene a progniak.
Elõre is köszi.

byeZ
celza8807
az ibanezek jók. tanáromnak valami nagyon hasonlója van, és õ megvan vele elégedve.. én is ibanezt vennék..

A#1

Ron Ragm
A kép nem akar megjelenni, kirakom linkbe.

Ron Ragm
Megjött a píz, és a kövektezõt néztem ki magamnak:

Ibanez GRG 270

Duplasatu, Floyd, kétoktávos nyak, hársfa test, HSH pickupok. Jávor nyak, rózsafa fogólap

Vélemény, tapasztalat, akármi?

Bangyee
Settingsnél vedd le az extra output latencyt. Nekem integrált hangchipem van és viszi az 5ms-os beállítást... szinte észrevehetetlen. A processing chunk size nálam 128 sample...
A throughputnál meg 1sec-re van állítva nálam.

Ügyes eza kis húzottszemû naon... bárcsak énis pelenkáskoromba kezdtem volna... 😊

Amúgy kinéztem magamnak egy kis erõsítõt végre. Vox AD15... Erõsítõszimu, effektek... kúl.<#hawaii>
Csak lenne má pénzem...

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Hell boy
google--> asio driver --> elsõ találat: http://www.asio4all.com/😄 Télleg nagyon fáradt lehettél 😊

McGrady
hát szerintem nyugodtan tanulhatsz elektromoson akusztikus gitárra való játékot, aztán ha lesz dobgitárod akkor azon lejátszod azt jónapot 😊
én legalábbis nem csinálok szívbajt ebbõl 😄

Kuss!-magyarázta.

DummyBoy
Hmmm ... ASIO drivert hol találok? Este keresgettem, de sehol semmi (Vagy fáradt voltam ...)

Engem az elektromos része jobban érdekel ugyan, de akusztikuson is meg szeretnék majd tanulni, hogy egy-két grillezés alatt legyen mivel ökörködni 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

McGrady
hát ja, mindkettõvel kellõen gyakorolni, akkor hozzászokhatsz mindkettõhöz...

Kuss!-magyarázta.

Vastagabb lenna a húr mint az ujja😊 Kurvajó srác..
Hell boy
A jóhoz könnyû hozzászokni 😄 én is gyakorlatilag elektromoson kezdtem és az akusztikus akkordok továbbra se tudnak lekötni 😛

DummyBoy: A Revalvernek mûködnie kell még az én kis SBLive 5.1 es karimmal se volt benne késés szal Audigy-vel simán mennie kell viszont fontos hogy legyen ASIO drivered mert anélkül nem mûködik a dolog.

Ron Ragm
A titok hogy néha elõ kell venni az akusztikust is, és játszani azon.

sapkafej
nagyon könnyen hozzászokik az ember keze a villanygitárhoz, utána meg már nagyon nehéz 😞

György

gondold el mit bénáztam amikor pesten kipróbáltam egy "teknõshátút"😄
nem tartom magam egy zseninek,de ami addig üzembiztosan ment az akkor darabokra hullott szét...néztek is rendesen az eladók😛

sapkafej
én másfél évig akusztikusoztam, megvettem a villanyt és már másnap se tudtam rendesen lefogni az akusztikuson a dolgokat...

György

annyira azért nem gáz,de az tuti hogy az akusztikus alapok után "könnyebb" elektromosra átszokni mint fordítva!
én eddig csak villannyal nyomtam,igaz egyszer kipróbáltam egy akusztikot de olyan magasan voltak a húrok(nem igazán lehet húrlábat álítani)hogy alig bírtam lefogni:/
ha téged az elektromos része érdekel kezdjél azzal azt kész😛

DummyBoy
Ehhh ... még egy láma kérdés: Tényleg ennyire gáz, ha valaki elektromos gitáron kezdui az alapokat? Már a 4-ik helyen olvasom, hogy kezdeni akusztikuson kell ... Mindenféleképp tervezek egy akusztikus gitárt, de majd csak akkor ha már a gyakorlásom nem üldözi el a környékbeli kóbor kutyákat is ...

Ennyire fontos lenne?

Más: Kipróbáltam a Revalver-t (A gitárgondom ugyanis a várnál gyorsabban oldódott meg 😊 ) ... Egyelõre Line-in-t nem sikerült beizzítani, csak a mic-rõl mûxik, DirectX-et használva, de késik a hang ... Audigy2-es kari (AU4-es driverekkel ...) Ti mit ajánlotok ehhez a progihoz? WDM - ASIO - Directx?

McGrady
huh, ügyes gyerek, belõle nagy gitáros lesz...azaz van 😄DD

Kuss!-magyarázta.

nem semmi,gondolom gityóval eggyütt jött a világra😛
az is biztos hogy nem 12-es húrozással nyomja😄D

sz4bolcs
Srácok õõõõ <#ijedt><#guluszem1>

lefosom a bokám.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

vezérlõpultnál jelforrásként a Vonalbemenetet kell megjelölni, majd az elnémítást le kell róla venni, és ennyi; semmilyen program nem kell hozzá

a Vorson egy rakás szamóca, evezõlapátnak se jó, mert annak túl nehéz

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

mumpic
Általában azt hogy az elõfokban és a végerõsítõben is tranzisztor helyett elektroncsõ végzi a jelerõsítést 😊

rezsofiz
ez a csöves cucc mit jelent pontosan?

sazl : c

McGrady
izé, hangolós helyett ear trainer oldal 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
ear master pro-t ajánlom mindenkinek, kb. ugyanez mint a hangolós, csak sokkal több opció, kényelmes, egyszerû felület, van magyar verzió is
torrentrõl tudtok szedni ha tört kell, csak az már angol assszem 😊

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Ez az ear trainer nem megy nekem 😞.
Hiányzó bõvítmények blablabla, de hiába telepítek ezt-azt, akkor sem lesz jó.
irgumburgum

Hell boy
Nekem még a mobilon is van eadge hang midibe 😊 sõt még eadg hang basszra is 😊

mumpic
Csóró fõiskolásként nekem sok lenne a havi hatezer. Amíg én jártam tanárhoz -igaz nem Pesten- addig havi 2800at fizettem, heti egy óra volt, és a havi díj akkor is ennyi volt, ha egy hónapra öt óra esett. Rendes ürge volt Janibá 😊.

Hellhammer
Ja gitártanár ügyben érdemes felkeresni a hangmester.hu fórumán a játéktechnika topikot. Ott sok segítõkész gitáros akad, és páran vállalnak tanítást is elfogadható összegekért.

Hellhammer
A fülre hangolós dologról jutott eszembe 😊
Ear trainer.
Ez egy kis progi, ami abban segít, hogy benne legyenek az ember fülében a hangközök, akkordok, hangok. Sztem érdemes gyakorolni ilyeneket is, hisz hiába van az ember fejében az évszázad riffje, ha nem tudja lejátszani 😉

Bangyee
Hírdetésben láttam pár olyat, hogy 1500/óra, meg havi 6000(heti egy óra)... Az még egész tûrhetõ.

mumpic
Szerintem egy rendes oktató minden szempontból jobb mint önmagában egy könyv, vagy pár tabulatúra, esetleg egy haver. Egy gitártanárnak a gitározás minden csínja-bínja benne van a kezében. Egy tanár meg tudja mondani hogy mi az amit rosszul csinálsz, és hogyan kéne helyette csinálni. A gitártanár nem csak számokat fog megtaníttatni hanem technikákat. Meg tudja tanítani a zeneelméletet, legalábbis amennyi feltétlenül fontos, tudja hogyan kell fejleszteni a ritmusérzéket, és mivel ott van élõben melletted, meg tud mutatni mindent, ami máshol csak leírva van, el tud játszani mindent gyorsabban, lassabban, megmutatja részleteiben, egészben, és mindenféle tanáccsal lát el. Szerintem mindenféle szempontból hasznos dolog, csak ugye, kurvadrága dolog, fõleg Pesten. 😞

Ja, amúgy valaki írta a hangolós progi dolgot. Ha jót akarsz magadnak, akkor tanulj meg fülre hangolni! Szerintem ez egy alapja a gitározásnak. Sõt, az ne mondja magáról hogy gitáros, aki még a gitárját sem tudja behangolni.

Bangyee
Én ezidáig egy percet se töltöttem oktatóval, na nem büszkeségbõl mondom. Nincs is mire büszke legyek (még :p )... bár egy gitáros ismerõsöm azért elindított úgy ahogy... mutatott pár akkordott, meg elmondta a lényeget (ne zörögjön, hogy kell fogni stb.) de kb ennyi instrukcióval indultam el. Aztán már csak énis interneten meg könyvbõl nyomulok. Mondjuk a könyv rögtön zeneelmélettel kezd, olyan szárazon és tömören, hogy egy kukkot nem értek (Andrásik Remo - Gitár kézikönyv). Idén suliban felvettem viszont egy Zeneelmélet c tárgyat, hátha ott jobban leesik majd a tantusz... 😄

DummyBoy
Munkatársaimnak van egy zenekara, és valszeg az egyik gitáros srác mellé fogok beköltözni majd albérletbe, Õ azt mondta segít az alapokban ... egyedül nem biztos hogy bele mertem volna kezdeni ...

Szóval az "oktató" elméletileg megvan 😊

Köszönöm az infókat, utánnanézek mindnek 😊

Hellhammer
Ha tudsz torrent-el letölteni, akkor itt egy link. Mondjuk ez inkább csak metál és rock téma, az akkordozást nem nagyon taglalja.
Aztán van még ez az oldal.
Még egy oldal.
Ez angol nyelvû.
Remélem ennyi elég lesz egyelõre 😊
Mondjuk javaslom, hogy legalább pár óra erejéig keress fel egy gitár oktatót, aki megmutatja az alapokat, és akkor tuti helyesen rögzülnek majd a dolgok. Ha rosszul tanulod meg, utána marha nehéz változtatni késõbb.

Hi!
Nekem van pár oktató DVD-m, ha érdekel, keress meg, küldök pár infót. Van egy eladó Muszti-Dobai könyvem is... 😉
Nézetm egy ilyen könyvet is, jónak tünik: Gitársuli

Ha megint vennék kezdésre gitárt akkor ezek közül válogatnák: Squier, Vintage, Ibanez.

sza.sa