Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Hát ez nem jó hír a pénztárcámnak x(

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

roberto
vagy inkább ?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

roberto
vagy inkább

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

roberto
szerintetek érdemes megvenni?S301 pure
ha blink 182,nirvana,s.o.a.d offspring ilyeneket akarok játszani?

Match
hát, pedig egyesével nem nagyon lehet kapni...
ha meg lehet is akkor úgysem lesz ugyan olyan sehol, és hülyén fog kinézni hogy 1 kulcs másféle 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Bangyee
93-as Ibanez sv470. Ez az eredeti kulcskészket is faja abból a szempontból, hogy lockos. Csakhát úgylátszik egy darabja gyárihibás. Nincs kedvem tök új lockos készletet venni 10ezeré. 😞

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
milyen gityó?
Ha úgy érzed hogy megérdemel egy jobb kulcskészletet akkor inkább vegyél rá egy set-et...

Bangyee
Hát tudja fene hogy mitõl, anyagfáradás... végülis 13 éves hangszerrõl van szó. De lehet hogy ez egy égi jel, hogy ideje átállni 9rõl 10-es húrokra és megvenni az új bridge pu-ot...<#zavart1>

Match
Carvin VL212 kombóról valakinek van véleménye? 😊

McGrady
ejjbazz :SS hogy?

Kuss!-magyarázta.

Bangyee
Hát én még ilyet nem basztam... letört csakúgy magától a G húr hangolókulcsáról a csonk (amire a húr van tekerve). Szabályosan kettétört a lyuknál. Remélem kapni ilyenkis csonkbiszbaszt valahol...<#wow3>

Végülis késõbb át lehet szerelni. De ha jól számolom a két DiMarzio van vagy 30e

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady
igazad van 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
igazad van 😄

Kuss!-magyarázta.

johnsonba??? DIMARZIÓT???????? inkább gyûjts egy rendes gitárra :-PP

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

csodás dolog az internet, lehet rajta böngészgetni ;-)

Bangyee

Gitárt nem adok kölcsön.. Amugy is most darabokba van a fenderem. Teljesen szét van szedve.. Majd jövöhéten ha visszaadják a pick upok tetejét meg a koptatot összerakom..
McGrady
páze, nálad fogok zenélni eldöntöttem 😄D

Kuss!-magyarázta.

cr3ativ3
van valahol eladó olcsó elektromos gitár?

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Van egy kicsi ami egy Marshall MX10 Meg a próbatermünkbe egy 120W-s Laney TFX2 kombó... És mind2 kurvajól szól szerintem.
Bangyee
Hát mennyire fontos a beépített effekt meg erõsítõszimuláció? Mert ha nem annyira, akkor valami jókis reverbes, hangszínállítós, gainállítós 15Wos is megteszi... Laney, Vox, Marshall vagy akármilyen márkásabbak közt keresgélj, de érdemes kipróbálni az olcsóbbakat is, nem mindig maradnek el a nagy márkáktól ebben a kategóriában.

McGrady
nem tõled kérdeztem :-))
Versheghy 17310-es hszére reagáltam
hát írd fel azok amik szóba jöhetnének aztán kerekedj fel és próbáld ki õket
amelyik szerinted a legjobban szól, azt vidd

Kuss!-magyarázta.

Ez az hogy most semmien mert most fogok Gitárt venni és hozzá erõsítõt.Nagy valószínûséggel iet fogok venni Squier STD Fat Strat RW SPM.
McGrady
most milyen van?

Kuss!-magyarázta.

Akkó szted mien erõsítõt veeek? (30k-é)
Bangyee
Ahogy nézem a kettõ között a különbség csupán egy kisjack bemenet (pl mp3 lejótszóhoz) és aza powersqueeze funkció ami valamit berhel a sustainnel... nem ép létfontosságú dolgok, hangzásban ugyanaz lesz a két ládikó... és ezek a cubeok alapvetõen inkább ilyen kis minizúzdák bár szép cleant is produkálnak, de amit hallottam 30-as modell az egész jó volt úgy összeségében, a pénzét megéri. Csak egy szívfájdalmam van, mégpedig hogy ebbe a szegény kis 15-ösbe basztak reverbet rakni, az pedig rengeteget számít hangzásban.

Nekem sima volt és nem teccett.. De hát izlések, lehet hogy neked ez jön be..
McGrady
figyi, próbáld ki 😊
bemész a hangszerboltba és meghallgatod mindkettõt...kezdésre szerintem mindegy, ami neked tetszik azt kûdjed :-)

Kuss!-magyarázta.

Jajj elírtam nem Roland Cube x15 hanem Roland Cube 15X <#crazya><#vigyor2><#crazya>
Szerintetek 1 Roland Cube X 15 vagy csak sima 15 jo lenne 1 Squier STD Fat Strat RW SPM??
McGrady
én is dimarzioban gondolkodom a johnsonomra 😄

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Próbált itt már valaki Fender Blues Junior-t?
Állítólag lealáz 100W-os tranyósokat is,és egy nevesebb belvárosi klubban elég volt neki 12-bõl 4-es hangerõ<#wow2>
A harmony-central.com-on is 8.7et kapott,nem ismeri valamelyikõtök?

ja bocs az elõfok-os hülyeség miatt csak így olvastam és ...
Bangyee
Dimarzio Megadriveról valami tapasztalata van valakinek? Torzítása valszeg über, de jó lenne tudni, hogy vajon a cleanje mennyire szép...<#miaz>

az nem két elõfok, te :-) azt csatornának hívják, és ma már elvárható minden kezdõ gitárkombótól, h ilyen legyen, az alább felsoroltak mind ilyenek.

A két elõfoku alatt azt értem hogy Az egyik a "clean", vagyis a tiszta hangzásért felelõs, a másik,az "overdrive" pedig a torzítottért.
Roland Cube-15: 25E
Roland Cube-15X: 26E
Crate GT15: 26E
Crate GT15R: 31E
Marshall MG15CDR: 37E
Vox PF10: 24E
Vox PF15: 35E

forrás: MezzoForte (www.hangszeraruhaz.hu)

így hirtelen felindulásból ezt a párat tom javasolni, természetesen ha találsz olyat, amely hangzásban és árban neked megfelelõ, akkor értelemszerûen azt célszerû megvenni

"két elõfokú" alatt nem tudom, mit értettél; arra gondolsz, h egyszerre 2 gitár tudjon rajta megszólalni?

ÉS sztem két elõfoku kéne...
30k-ért miet vegyek szerintetek?
Még csak itthon-ra kõõ de azé szeretném hogy jol szoljon.(néha fel kell idegesíteni az õsöket is szal értitek<#eplus2><#vigyor2><#eplus2>)
Akko szerintetek csak rolandba gondolkozzak?
30 W-ot azért nem ajánlatos próbákra vinni, maxra kihajtva hamar megsül. inkább 60-100 W között érdemes nézelõdni zenekarozáshoz

Hellhammer
Itt lehet a Roland erõsítõkrõl több infót olvasni.
A Micro Cube-ot kifelejtettem az elõbb, de sztem az csak játékszernek jó 😊
A roland.com-on valahol található bemutató video is az erõsítõkrõl, egyszer már néztem õket, de most valahogy nem találom õket.

Hellhammer
Erõsítõnél is az az alap kérdés, hogy mennyi pénzed van rá, és hogy milyen zenét szeretnél játszani 😊

De így látatlanban tudom ajánlani a Roland Cube szériát. Igaz, hogy személyes tapasztalatom nincs vele (azaz a Cube szériával, régebben volt egy 50W-os 4x10-es Roland kombóm annak szép hangja volt nagyon), de amit eddig hallottam róla az mind pozitív volt.
Van mindenféle méretben azaz 15-20-30-60 wattos teljesítményben. A 15-20-as csak otthonra jó gyakorlásra/tanulásra sztem, a 30-as maxra kihajtva talán elmegy próbaterembe is, a 60-as talán még kisebb klubbokba is elég fellépésre (meg ha jól tudom lehet rá kiegészítõ ládát is kötni, úgy meg aztán végépp elég egy 4x12-es ládával).
A 15 és 15x-ben csak torzított és tiszta csatorna van, de a 20x, 30, 30x, 60 verziókban vannak egyéb beépített effektek is (phaser, flanger, delay stb.) asszem az "x" szériába már raktak beépített hangolót is. Szóval én ezt tudom javasolni 😉

Na ha midnen igaz megvan mien elsz a gityom: http://www.codahangszer.hu/showstuff.php?termekID=717
Tudnátok hozzá ajánlani erõsítõt?
ÉS olyat is ami késõbb is jo lehet más gitárokhoz is!
Kösz elõre is!!
Pedig manapság már mindent igy csinálnak😛
És ezek már a deluxe modellek, mert legalább a bundok végénél a nyakat kézzel kerekítik le, és nem gép csinálja, ahogy néztem. Akkor is lesz nekem egyszer egy olyan, amit nem így csinálnak sorozatban, hanem kézzel... :-)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hellhammer
Hát én a fekete-króm startot választanám. Egyébként árakról tájékozódhatsz pl. itt vagy itt vagy itt de itt van csomó hangszerüzlet linkje.

McGrady
figyelj, elmész egy boltba, ott megkérded hogy van-e nekik, kipróbálod mindkettõt, és amelyik jobban tetszik! kezdésre mindkettõ kiváló 😊

Kuss!-magyarázta.

Meg a standard az jobb mint az affinity nem?
Csak azt nem tom hogy ez mennyibe kerül pontosan:
http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0321800543