Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(ja, és csak azért éreztem sértõnek azt, mivel a multimédás hangszóró elég lekicsinylõ kifejezés a legdrágább 5.1-es rendszerre a piacon... :-))
ha a multimédiás hangszóró és társai szerû dolgokat sértõnek találod, akkor miért írod bele a hozzászólásodba, hogy azt használsz? na mind1.
béke
...meg kell egy kis lóvé is persze 😄
De egy frankó szólóhangszín nem létezhet delay nélkül,sõt!
Erõsítõszimulációval próbáltam,stúdiófelvételkor. Vannak benne jók,pl. a Mesa-s
nagyon tetszett. A kis Zoom hangszíneibe nem babráltam bele anno, kb. 20 percet molyoltam vele azt annyi..hát csúnya hangszínekre jó,
pl.alternatív,szintipop és death zenékhez..meg gyakorlásra,és arra,hogy megtanulja az ember miként mûködnek az effektek.
Nem is akartam összehasonlítani én, csak általánosságban azt akartam kihozni,hogy egyenlõre(!) a multik nem versenyezhetnek az analóg pedálsorokkal,pláne vintage sound esetén.
A multikban szerintem ezek jók:
-EQ
-zajzár
-reverb
-delay
-phaser,flanger,egyéb mod.effektek
Amik borzasztóak:
-torzítók
-chorus-ok
-wah (fõleg!)
a POD-ot erõsítõszimulációval próbáltad, vagy csak úgy simán? merthogy a régebbi zoomokban olyan mintha nem lett volna. ez így máris nem olyan korrekt összehasonlítás 😊
bocs az oltós hangnemért, de egy kicsit felment a pumpa
Engem nagyon megfogott, eszméletlen szép. Remélem ,hogy jó kezdõgitár, s nem egy kukába való fadarab.
kezdõ gitárosoknak -mint pl én😛- nagyon jók...mindenkinek ajánlom...
ööö...retekegér...!
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Tehát bementem a hangszerboltba hogy kéne cucc, és eredetileg egy hiwatt stack-re gondoltam.
Mondtam hogy 200-at szánok rá, de hiwatt nem volt, volt ott egy 120-as elõfokcsöves (de mineK?) powerstate. Mondom megnézzük, összeszerelik, kaptam egy squier gitárt, elkezdtem játszogatni és 5-10 perc játék után közöltem az eladóval hogy ez egy szar (persze õ elõtte el akarta nekem adni 😄).
Erre mondta hogy "jaaa, ha így állunk akkor hallgasd meg ezt" mutatott a carvinra..
Kivette a squiert a kezembõl, és mondta hogy most kapok egy gitárt 😄
Adott egy carvint (ami árához képest jó, de azért nem nyûgözött le), összelõtte a vl212-t, én meg majd leestem a székrõl 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
A variálhatósága ugyan az mint a gt6 custom wah-jainál(már volt dolgom pw-vel).
Továbbá azt hiszem azt próbálta elmagyarázni Hellhammer, ami miatt én 3 évig fogok vizetni egy erõsítõért.
Innentõl tárgyljunk a multikról 😄
De nem szólom le õket...de azért kíváncsi leszek hogy az elvileg csoda gt6 (jó, nem ma) mire lesz képes a 9 csõvel úgy, hogy mindössze a delay+chorus effektjeit fogom használni...
Remélem kurvajó lesz...nem akarok +50 ezret költeni pedálokra...erre sincs pénzem.
a gt-8ban sem az alap torzítások a legjobbak, de szerintem ott is van legalább 1-2, ami tökéletes és nem mûanyag, persze ha olyan csöves cuccot veszel amit 3 évig fizetsz, akkor azzal ne hasonlítgasd 😊
Stagg H300-BK nevû gitárról tudtok mondani pár szót?
Szerintem nagyon jól néz ki, persze nem döntõ érv, no de azért mégis 😉
Nem túl olcsó 41ért?
A torzítói használhatatlanok...egyedüli ami normális hangot csinál benne az a booster, az is csak szólókiemelésre jó.
Az erõsítõ szimulátorok már jobbak, azokból egész fasza hangzást lehet kihozni ha összekészítesz az erõsítõd mellé egy heti hideg élelmet meg hálózsákot.
egyszer 3 éjszakát szenvedtem egy beállítással, és valahogy nem akart az igazi lenni. Végülis a sound már egész jó volt, csak a hangszínelés nem akart kijönni..na de ez már az én hibám.
A GT-vel ennyi bajom van, a többi effekt viszont tényleg fasza.
A digitális torzítás halálát akkor fedeztem fel amikor egy hangszerboltba lefikáztam egy powerstate cuccot, mire a hangszerboltos megkért hogy játszak akkor egy picit egy másik cuccon.
Kezembe nyomott egy Carvin gitárt, és rákötött egy Carvin VL212 kombóra (utálom a kombókat alapból).
Na az elsõ pengetésnél rá kellett jönnöm hogy a gt egy szar. Ebben a combo-ban 9 csõ van, ebbõl 5 az elõfok. Ha meghallgatsz egy opethet, vagy egy petrucci riffet, aztán beteszel egy black label societyt vagy egy slash snakepit-et, rögtön hallani fogod hogy mi a különbség egy vonalból felvett digitális cucc és egy csöves analóg hangzás.
És petrucciék nem használnak szar cuccokat.
Egyébként a kombót hamarosan magamévá is teszem, igaz 3 évig fogom fizetni, de egy életen át nem lesz szükségem másik erõsítõre (max a gt-t cserélem majd pár kispedálra).
Anonymous: A PW-10-ben a gt-6 cosm rendszere dolgozik, tehát ugyan azok a wah-ok vannak benne mint a gt-6-ban (ami egyébként meglepõen jó, elõtte gt3-om volt, abba rendkívül szarok voltak).
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Nekem egy GT-8-am, számítógépen használom egy Loghitech Z-5500, 5.1-es hangfalszettel és nagyon szeretem. Én használtam régebben Zoom multieffektet, majd utána boss pedálokat is, van egy PW-10-em is. Ha mostanában meghallok egy Zoom hangzást vagy Digitechet, akkor csak mosolygok hogy mennyire mûanyag hangzású, gagyi az egész a Boss-okhoz képest. Meg kell mondjam, hogy mivel már több mint egy éve használom a GT-8-at, elég jól kiismertem, rengeteg effektet raktam össze és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Abszolút autentikus hangzása van, mindent tud szinte hibátlanul, amit egy Boss vasút tud, rengeteg torzító, köztük az OD-k, Mt-k, meg ami van, tökéletes wah-ok (bár tény, hogy ebbõl jobb a PW-10 meg egy Cry Baby), delay, reverb, chorus, pitch shifter, pedal bend, harmonizer, hangoló, compressor, zajszûrõ, anyámtyúkja... valamint nagyon jól szimulálja a különféle nevesebb erõsítõk hangzásait, sõt, a legjobb torzítások azok köztük vannak (Mesa, Edge pl). Hellhammer, ha a haverod füllhallgatón lõtte be a hangzásokat, akkor nem csoda hogy bénák voltak. Nem kell ide semmilyen extra dolog, hogy jól hangozzon, egyszerûen csak úgy kell beállítani a hangzást, a kimeneti beállításokat rajta, hogy jó legyen és szuper hangja van. Emellett, kényelmes, elegáns, nem kell minden próba/koncert elõtt egy óráig rakosgatni a cuccokat, kábeleket, megkeresni a hiba helyét, stb, hanem kész van minden, lerakod és kész (meg szám közben sem kell 5 helyre lépkedned, ha egy kicsit összetettebb hangzásra akarsz váltani ugye...). Egy másik nagyon fontos dolog, hogy olcsó ha figyelembe veszed, mennyi effektpedál van belezsúfolva, amelyek darabonként 20-50Ft között vannak és ugyanezt tudják. Én nem azt mondom, hogy nem lehet jobb hangzású vasútat összerakni, persze hogy lehet, csak kb 4szer ennyiért. Megéri meggondolni mit veszel, mielõtt elkezded építeni a sorodat és megy el a sok pénz. Csak egy jótanács 😊
Én még nagyon nem tartok ott hogy ilyeneken törjem a fejem, egyelõre elég az erõsítõbw épített multi, sõt még sok is...
compressornak Marshall Shredmaster kellene asszem, de nem nagyon láttam hogy lehetne kapni 😞
Kuss!-magyarázta.
Úgy szeretném, hogy külön overdrive és torzító és akkor lehetne jó kis crunch-os témákat is nyomni a metál zúzások mellett. Overdrive-nak a Proco Rat-et néztem ki, de sajna itthon nem lehet kapni, így az csak e-bay-rõl lesz majd, torzítónak meg MXR Dime Distortion-t ami sajna elég drága. A wah pedál nekem egyértelmûen Crybaby, egyedül a kórussal vagyok gondban, mert nemtom mi az ami igazán fasza (a régi Ibanez kórust dicsérik sokan, de az ritkaság, meg ha lehet is kapni akkor kurva drágán adják).
Pl. wah,torzító/overdrive,chorus,(reverb),delay.
Egy ilyesmi jól összehangolt pedálsor MINDEN multit lealáz.
(pláne ha eq,kompresszor és zajzárpedál is van)
Amúgy én eddig 5 féle multit próbáltam, egy régi(még fekete) Zoom-ot,
Digitech Rp200-at,egy régi Korg-ot,Boss Gt8at és POD XT-t,
és a POD volt a legtermészetesebb hangú számomra.
Szal például õ is már annyira rászokott a multieffekt által adott hangzásra, hogy egy sima alap fej+láda megoldás már nem jó neki. Na én ezt szeretném elkerülni 😉
Mondjuk azt még szívesen kipróbálnám, hogy egy jobbfajta multit használni elõfoknak, aztán azt bele egy csöves végfokba és úgy mit szól.
de manapság észre lehet venni, hogy a nagyobbak közül is egyre több van, aki multit használ, úgyhogy azokból is van olyan cucc, ami aztán tényleg szól 😊
Kuss!-magyarázta.
Mondjuk most nekem a lehetõ legegyszerûbb megoldás van most amin nem is nagyon akarok változtatni: gitár -> hangoló pedál -> torzító -> erõsítõ, de ez is csak azért mert az erõsítõm torz csatiján a torzítás max blues zenéhez lenne jó és mi nem azt játszunk.
Számítógépen viszont elég tûrhetõ digit. effektek vannak, szeretk velük pöcsölni, de még a 2.6 GHz-es pc-m is kevés ahhoz, hogy valós idõben röccenés nélkül lemenjen a dolog. Ezt a felvételt pl. szeptember végén-október elején csináltam, aztán azóta baszkódtam a keveréssel, effektekkel, pluginekkel (na nem egyfolytában minden nap, de elég sokat 😊). Ez full digitális, a gitárt is mindenféle effekt nélkül nyomtam be a gépbe. Mikor exportáltam a cuccot, a 4:40-es számot kb 7-8 perc alatt számolta végig, szal jó 140-150%-os prociterhelés lenne élõben ami azért mutatja, hogy abszolút nem szólalna meg normálisan. Szal én úgy vagyok vele, amíg legalább ilyen hangzást nem lehet multieffektben hozni élõben (10 sávos grafikus eq, multiband kompresszor, torzítás, erõsítõ szimuláció, hangfal szimuláció, reverb - kb ez az alapja, de van még 1-2 dolog) akkor addig inkább kisvasút.
úgylátom, a csúnya zöld Line6 itt is bejátszik 😄D
Kuss!-magyarázta.
Bár cáfolja a dolgot hogy 2 éve egy dirty rock&roll zenekarban vagyok 😊
De tényleg, mit kell felismerni?
És mi köze ennek ahhoz hogy valaki metálos vagy nem?
Oda van írva minden 😊
én megnéztem õket, de nemtudom mik azok 😊
csak össze jön ez😄

köszi😊
a gityója kétszer-háromszor ennyi,ezeket csak az új felvételnél használta.
esetleg valaki felismer egy-két dolgot?😄