Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ti akko most ezt http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0321800543
vagy ezt http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0321703506 vennétek?
Lehet elég hülye vok ien sok információ után de még nem értek olayn sokat a gitárokhoz sõõt...
Hellhammer
Ja én helyedben a sima fat stratot választanám (tehát ami 1 humbucker és 2 single-coil). Torzított riffeléshez úgy is a hátsó humbuckert használnád, nyaknál meg sztem szebb egy single-coil hangja (mondom ezt úgy, hogy egyébként nagy humbuckermniás vagyok 😊).

Hellhammer
55e Ft körül van újonan. Havernak volt Squier fat strat-ja amit kipróbáltam párszor, de nem standard hanem affinity (az az óccsóbik kategória), nemtom mennyi különbség van a 2 széria között szal nem biztos hogy amit írok az áll a standard-ra is.
A nyaka nekem kicsit vaskosnak érzõdött de nem vészes sztem, jól beállítva könnyen lehet rajta játszani (Epi LP-100-hoz és LTD EC-2005-höz hasonlítva). Jól van kiegyensúlyozva a gitár, se nem nyak se nem test nehéz, totál elengedve is úgy áll ahogy kell, nem billen el egyik irányba sem. A lakkozása nem túl kemény, könnyen meglátszanak rajta a használat közben keletkezõ behatások nyomai. A hangoló kulcsok faszák rajta, bár nemtom hogy hosszabb távon hogy bírják.
A hangjában egy dolog tetszett a többi felejtõs volt, az pedig a nyaki pickup hangja tisztán torzítás nélkül. Az viszont számomra nagyon odabaszós volt 😊 (lehet hogy azért mert igazából csak humbuckeres gityókat használtam és ezért jön be ennyire a single-coil hangja). Sztem nem zúzós metálra van kitalálva, attól magasabb tónusú a hangja. A hangkitartása is lehetne jobb, bár azért nem rossz egy csavarozott nyakú tremolós gitárhoz képest. Zavaró lehet még az, hogy a hátsó humbucker és a másik 2 single-coil pickup hangereje között elég jelentõs eltérés van, ezt nemtom hogy lehetne kiküszöbölni.
Sajna eléggé zajos gityó (bár ez a single pickupok miatt is van némileg, bár a hátsó humbuci is zajoskodott eleget) hamar gerjedt. Próbáltuk leárnyékolni ami segített valamit, de a gerjedés megmaradt sajna bár az is kezelhetõbbé vált. Lehet, hogy a pickupok nem voltak kiöntve viasszal, odáig nem jutottunk el hogy kiderítsük/kiöntsük, mert eladta a srác a gityót. A tremolóját nem próbáltam, mert nem volt sose meg a kar hozzá, de eléggé hajlamos volt az elhangolódásra 4-5 számonként ellenõrízni kellett (bár nemtom a tremolo hogy volt beállítva, lehet hogy nem 10-es húrkészlethez és azért volt így).
Összességében sztem egy korrekt alsó kategóriás gitár, kezdésre kíváló, megéri a pénzét, de komolyabb dolgokra nem ajánlanám. Koncertezésre csak úgy, ha van egy hangoló pedál is az effekt útban 😉
Ismétlem, amit leírtam az az Affinity szériával kapcsolatos, a Standard lehet, hogy pár dologban jobb kidolgozású.

Halee! Valakinek van itt ien gitárja??: http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0321703506
http://www.squierguitars.com/products/search.php?partno=0321800543
és akinek van vagy az is mondhatna akinek nincs 1 kis véleményt!!
és hogy meik mennyi kb(kápéba)
Elõre is köszönöm!!
mumpic
olvass vissza
egy két oldallal ezelõtt volt róluk szó

Basic
Sziasztok! Ajánlanátok néhány effekt programot gitárra? Az egyik haverom vett pár hete gitárt, és állandóan utánam jár elkérni az effektjeimet.
Én meg örülnék pár egyéb zenei programra, akármire, ami jól jöhet, mondjuk egy dobszimulátor.

ziggy stardust?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

nem tudom milyen anyagot szedtél be, de én is kérek belõle! :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

😄<#wow1><#vigyor2> az a lényeg hogy jol érezted magad<#eplus2><#eljen><#vigyor4><#vigyor2>
Hellhammer
Én épp az elõbb kitaláltam az univerzum egyetlen és valóban igazi dallamát. Ahogy elkezdtem játszani a gitáron, egyre tûntek fel a szememim elõtt a rég letünt korok képei, és néha egy teljességgel idegen világot láttam. Egyre jobban belemélyedtem a zenébe, a hangok folytak ki az ujjaim alól, aztán csak arra emlékszem, hogy a barátnõm lökdös és szólongat aggódó hangon és amit játszottam az csak egy totális zagyvalék volt. Ezután ért az igazi sokk, az összes gitártudásom odalett, úgy látszik, hogy az univerzum igazi dallama meghaladja a halandó emberek felfogóképességét, és az agy a legegyszerûbb módon védekezik. Nem tudom mitévõ legyek ezután.

(bocs mndenkitõl, de úgy néz ki túl sok Lovecraftot olvastam az utóbbi idõben <#idiota>)

McGrady
gondolom úgy értette magát a dolgot, hogy még nem tud gityózni, de majd megtanul és akkor majd a számot is megcsinálja 😊

Kuss!-magyarázta.

És mé zavar titeket hogy kitalált egy dallamot?
Olyan nagy dolog? És mi van akko ha nem tanult még gitározni lehet hogy majd fog?
Meg akko is ha zavar hogy beírt ide ne foglalkozz vele.Sztem ti sem voltatok rögtön gitárvirtuózok...
Christiansen
De nem írja bele egy fórumba a semmibõl.

McGrady
miért csesztetitek szerencsétlent? sok ember kitalál dallamokat anélkül hogy tudna hangszeren játszani 😊)

Kuss!-magyarázta.

szerintem ne is gitározni tanulj. tekerõlanton nagyobb sláger lesz.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Christiansen
jólvan,akkor már nem is kell hogy megtanulj,gazdag leszel.

Max Cool: ilyenkor meg szokás mondani milyesmi zenét szeretnél játszani,
kik a kedvenc gitárosaid, mennyi pénzed van a dologra és mindjárt tudunk segíteni.

Hát még igen tabokat tanulok lassan meek gitártanárhoz is sztem...
Elektromosat veszek (ha gondoljátok erõsítõ tippeket is mondhattok)
És elektromosbol szerintetek meik félét?És ....?...?...?<#vigyor2><#pardon1><#guluszem1>
McGrady
Hello!
kezdõ vagy? mert ha igen, akkor 40-50e körül kapsz elektromos gityót, ami arra tökéletesen jó, hogy megtanulj rajta játszani, akusztikust 20-30 körül kapsz ugyanilyen szintre. nézzél körül van sok hangszerbolt ahol lehet válogatni

Kuss!-magyarázta.

ügyes vagy.

akusztikus, elektroakusztikus, el. gitár, basszus gitár, stb..

Haleee!
Most szeretnék gitárt venni magamnak.
Nézegetem õket meg 1 keveset értek is hozzájuk de nem tom meik márka mien és hogy meik féle mien vagy hasomlo és ha van oylan aki ért hozzájuk vagy iesmi vegyen már fel msn-re kösz!!
msn: [email protected]
van itt vkinek spider II komboja? mekkorat szolnak ezek? nekem probara is kene szal a 210 vagy a 212esen gondolkozom.. vkinek tapasztalat?
Mr k
<#lama>
<#kocsog>

Email: [email protected] | Msn: Akinek kell megadom privátban

Nd
és melyik az? csak nem mondjuk az 10? azt könnyû megjegyezni. Szép kerek...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Mr k
Még nem tudok gitározni, de most kitaláltam egy számot, amit meg is jegyeztem, angyon jó szvsz 😊

Azt gondold oda.<#vigyor3>

Nd
már nem azért, de nálam még véletlenül sem sikerül ütemre játszania egy hangot sem.

Ez jó? 😮

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

jaa, az már más, akkor riszpekt <#eljen><#worship>

Christiansen
ritmussal mi lesz?..<#wilting>

a padlóra még jön rendes szõnyeg, csak le kell szegetni körben. A plafon az egész jó, mert álmennyezet van, fölötte meg 20 centi üveggyapot.

hát nem egy nagy vaszisztdasz amit csinál a srác...

Épp kerestem a legújabb videóklipjüket, mikor ezt találtam. Egész jól nyomja a gyerek.<#eljen> Megmerném kockáztatni, hogy jobb, mint az eredeti.
Papa Roach - Last Resort by mitudoménhogyhívjákagyereket

Bangyee
Ezt el nem tom mondani hogy mennyire kurvára tetszik!<#wow2><#worship>
Csak a blog szövegében korrigáld az elírásokat, hisz aki igényes a munkában, legyen igényes a prezentációban is... 😊

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Mr_no_NaMe
Ember...mit nem adnék ha nekünk is lenne egy normális pincénk amit átalakíthatnék :S
Nagyon faszántos lett gracca (Y)
jó lett, de a padlóval meg a plafonnal mi lesz? :-)

McGrady
hé, ez tök jó 😊

Kuss!-magyarázta.

Borgi
hozzám is 😛

porki fagyok fállalon

pofás, jöhetsz hozzám is 😊

Mr k
Báttyám ma vett gitárt, meg kéne tanulni gitározni(basszus gitár)

Hasonló kategóriájú gitárok. A Stagg-en biztos állítgatni kell majd. Sztem próbáld ki mind a kettõt, mert csak így tudod eldönteni, neked melyik jön be igazán.
Halidéj.
Pesten keresek elektromosgitár tanárt, ha valaki megtudna dobni használható infóval, azt megköszönném. -nem arra gondolok h arkadiahagszer.hu, stb. 😊

Annyi mindent mondhatunk a nőknek: szépek, okosak... -persze hazudunk, de azért mondhatjuk.

roberto
ja és nem tudtok a fenderen kivûl olyan márkát ami mustang formát gyárt?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

roberto
Szerintetek melyiket vegyem stagg s-300 seria vagy vorson edg 45, 46?blinket nirvanát ilyesmit akarok játszani

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Balkezest általában az ismertebb modellekbõl gyártanak, pl mexikó strat van, az 400$.

vagy írsz valamelyik boltnak (Árkádia, Oroszlánbarlang, stb..), h milyen balkezes gityót tudnának hozatni...

Fordíts meg egy Stratót, ha Hendrixnek jó volt 😉 Amúgy meg a Hangmester.hu fórumán keresd meg Birta Miki topicját, õ balkezes, lehet, hogy tud segíteni!
természetesen ezresekben gondoltam..

üdv mindenkinek!

érdeklõdék, hogy van e köztetek balkezes gitáros forma? akinek mellesleg nem alsókategóriás hangszere van. már egy jóideje keresgélek, de csak a legszutykább kategóriában látok left handed gityókat. ez elkeserít.<#vigyor5>
jelenleg egy ilyen hangszeren tanulok, de pl. szinpadra nem igazán álnék ki vele... nem egy überdrága hangszerre gondolok, de egy 100-150 forintos bc rich, ill. esp már kielégitené minden vágyamat. 😄 szóval ha valaki tud ilyen üzletet/hallotta valakitõl/olvasott róla hogy vannak minõségi balkezes gitárok az országban, ne kíméljen az infóval! köszi.