Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
jól énekel

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ddomi87
ezer bocsi a volt már ez a leányzó, de marha jól elõadja ezt a számot...nézzétek meg...

ööö...retekegér...!

Bangyee
Látom hogy ez valamiféle Vai signature Ibanez, de a színe az borzadály.<#nyes>Mondjuk ha ép hozzámvágnák, akkor boldogan halnék bele koponyasérülésembe<#rolleyes>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Aquir
csak szép mintás és talán azér nem tetszik mert nem látod részletesen =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Bangyee
Király király... érdekes volt a videón a gitár színe. Lehet hogy a valóságban nem ilyen hányás az egész. Legalábbis remélem. Kár lenne egy ilyen faja gitárosért ha ilyen pocsék az ízlése... <#idiota>
Picit visszatérve az öncélú virtuozitásra: sztem egyik legjobb példa rá aza Michael Angelo fazon. Megnézi az ember pár videoját, aha igen kira nem látod a kezét olyan gyors, meg jajde ügyesen pörköl a 30. bundnál, meg hû egyszerre két gitáron játszik becsukott szemmel szotyizva... de maga a produkció úgy szar ahogy van, hallgathatatlan darálás.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Aquir
huha 😊

Lehet, hogy igazad van. Belõlem néhány sör után, a videót megnézve ez jött ki. 😊 Nem éreztem semmit a videóból... Ízlések és ... pofonok... 😊
mumpic
A piccccssáért nincs hangkari ebben a gépben áááá.
A saját gépemre meg kurvalassú net van kötve. ááááá.
Valakinél meg kell néznem ezeket a vidiket 😊.

bens
nem lehet h csak te nem hallod ki a zene hangulatát...?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
tapping -úgy másfél percnél kezd belejönni...

Bangyee
Nemtom, szerintem tökre személyes és egyedi eza tapping produkció. Az utolsó mondatoddal már inkább egyet értek.

Lehet, de azt hiszem, most tudatosul bennem amit eddig is tudtam. A technikai tudás nem elég, az csak üres technika és sebesség marad, ha nem vagy mögötte te. Tök mindegy kit adsz elõ, magadat, vagy mást, esetleg gyengébb technikával, lassabban, ha ott vagy benne TE, vagy amit érzel, ÉRZEL! Amit itt látunk, az csak technika! Ámulatba ejt és el is veszik, ahogy elhangzott, hangról-hangra. Öncélú és semmit mondó... (bocs ezért)És ezt a nagyoknál is érzem, mikor már nincs mit kizenélni, leírni, jön az öncélú technikai magamutogatás..
bens
szeretnél mondani valamit? <#smile>

cr3ativ3
😊 lol egyik ismerõsöm is ilyesmit csinált. Csak az õ produkciója a citerához hasonló 😊

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Azt tom ugy kezdtem am halgatni csak kérdem hogy nem lesz e baja tõle mert nem szol rosszul és a hangszorom meg el van baszódva... meg gitározni rá is joooo
bens
ehh összetéveszti a gitárt a zongorával <#smile>

Bangyee
Hátja, enyém DG-5ös, szép fekete, kínai gyártmány mondjuk, de jó minõségû darab. Ha stúdióhoz nemis, de egy kisebb koncertre simán jó lehet (ha elektroakkusztikus lenne, de nemaz 😄).

Hellhammer
Nem. A hátulján van Aux in bemenet, kis és nagy jack-dugó aljzat, oda dugd be, és akkor nem lesz gondja.

ja elírtam cube
Haleee!
Szerintetek ha a roland micro cue erõsítõmön halgatok zenét(rockot😄)
akko szét fog baszódni vagy lesz vele valami gond??
McGrady
aha, itt is láttam 30e körül

Kuss!-magyarázta.

bens
wow, olyan olcsón már lehet fendert kapni?

attól hogy még nem láttál, nem feltétlenül igaz, h nem adnak. ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
Az én akkusztikus 30ropis Fenderemhez is járt imbusz, ami azóta elveszett valahol a süllyesztõben...<#falbav>

McGrady
haver vett vmi behringer packot, ahoz adtak vagy 2 imbuszt

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
nekem 22 ropis stagg-em volt (akusztikus) és valóban adtak hozzá egyet (értelemszerüen a nyakhoz 😊)

Match; szarok a helyesírási hibáimra, ettül függetlenül megértetted😊

És épp ezt magyarázom, hogy a highway ugyanaz mint az amcsi seriEs csak kiegészítök nélkül. Amugy egy fender keménytok 25e ami szerintem korrekt, egy Warwick 20e. Olcsóbb keménytokot még nem találtam, bár biztos van, mert nem néztem szét.

Ja és Praksi én még nem is láttam olyat hogy adtak volna.. Asszem Johnson Stratohoz jár 1 db de más johnsonhoz se jár, ariahoz föleg.. Szóval ritka ha adnak.

De amugy asszem adnak valami hozzá, egy két imbuszt talán, de puha tokot biztos
az ciki ha az imbuszt nem adják, mert a 40 ropis Stagg-hez jár alapból :-)
bár sok olyan kereskedõ van, aki a grátisz cuccokat lenyúlja, és külön adja el.

keménytokot meg sztem csak akkor érdemes venni, ha sokat utazol koncertezni. próbára járáshoz, esetleg havi egy-két hakni egy helyi kocsmában nem hiszem, h keménytokot igényelne, bár ízlések és pofonok...
de ha mégis keménytok, nem kell feltétlenül fendert venni, lehet sima nonémet venni fele annyiért, egy fender logo meg egy jó lézernyomtató kérdése :-D

Christiansen
Nekem USA Highway Stratom van, sunburst,
éger test,jávor nyak,rózsafa fogólap,
Fender vintage pickupok stb. 159e volt a gityó,fél éve.
Fender heveder 1800 Ft volt, 11e Ft-ért kaptam hozzá standard keménytokot(nem Fender),rengeteg papírt&matricát adtak hozzá,még egy
"manual"-t is tanácsokkal,beállításokkal.
És kulcsok is jártak hozzá(kettõ),és Fender logo-s tisztítókendõ is.
Rengeteg strato-t próbáltam,és szerintem megéri a HWY1,ha jól van beállítva és egy Fender erõlködõn megszólal,a kutya nem mondja meg hogy
ez "csak" highway.

Match
tekintve hogy még nem próbáltam, túl sok ellenérvvel nem tudok szolgálni.
Talán azzal - McGrady után szabadon - hogy a különbség N-el van 😊

Gondolom imbusz (vagy inbusz? 😄) kulcsok nincsennek hozzá, nem a fejen található 😊
Egyébként ezt nem tudom hogy képzelik...elvileg ezek amerikai hangszerek, col alapú kulcsok kellenek hozzá, aminek az európai beszerzése (pláne ebbe a hülye országba) meglehetõsen nehéz.

Jah, továbbá series, és nem serias 😊

Továbbá egy gitár vagy fényes, vagy matt 😄 Matt fényezés tudtommal nem létezik 😊
Tehát lakkozás 😊

Az hogy több fából van összerakva...na ez érdekes.
Amikre tudok gondolni:
- 3 fából álló nyak (fendernél nem szokás, nem megdöntött fejnél meg pláne)
- Rétegelt test 😄 (160 ezerért nanemá)
- a testet több fából pakolják össze (fölösleges lenne, hacsak nem maradék fákból készítik 😄)

De ezeket tényleg csak azért írtam mert a végére odaírtad, hogy biztos kötekedni fogok, és akkor már legyen igazad 😊 Amúgy nem írtam volna semmit 😊

De azért egy kis matek: egy highway + tok + szíj + kábel + imbuszkulcs import kb annyiba jön ki mint egy american strat, amihez mindezeket adják (a fender tok amúgy is irreálisan drága ha jól emléxem).

Szeretem a tradícionális dolgokat...maradok az amerikainál 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
király, de légyszi a különbséget N-el írd 😊)

Kuss!-magyarázta.

Nah üdv!
Most értem haza peströl, fent jártam a Fender Hungary boltban és volt alkalmam kipróbálni az Új Highway One-t és kijelenthetem, hogy a külömbség az American Serias és Highway One között csak olyan 80e forint..

Külömbségek:
-Nem jár a Highway-hoz: Kulcsok, keménytok, válpánt, jack kábel és még csomo papír.
-Matt fényezés a Highway-on (ami talán jól is néz ki, de ettöl is olcsóbb)
-Híd, a Highway One-on egy sima Vintage tremolo van az American Seriason pedig két pontos tremolo (ami megint csak jelentõsen drágább)
-Nagyobb feje van, és 60as évek beli Fender logo.
-Az American Serias Kevesebb fából van összerakva mint a Highway.(Ezt én mondjuk nem értem, de valami ilyesmit mondott a srác)

Nagyjából ennyi lenne a kivetnivaló, szerintem nagyon megéri venni, mert a Highway One 160e az American Serias 240e és szerintem egyes különbségek még jobbá és különlegesebbé teszi a gitárt. A hangján szinte semmi külömbség nincs, a fogolapján lehet talán egy pici külömbség.
(Én már most látom, hogy Match egy szép hosszú ellenérvel áll elõ😄)
eörgs
htxz

erö

cr3ativ3
LoL 😊

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

cr3ativ3
ennél egy kicsivel kisebbet nem ismersz? 600 Mb az én netemmel ez necces 😛

macleod2005
szóljatok a gyereknek, a Limp Bizkit gitáros hiányban szenved<#idiota>

mumpic
Ó basszus.. ebben a gépben nincs hangkártya :'(....
Pedig én is az mondtam hogy "már megint??"..
De most meg akarom hallgatni csak nem tudom. Grr..

Ron Ragm
És végre már valami egyediség van (amikor megláttam a címet egybõl fogtam a fejem hogy "jajj ne, már megint?", de kellemeset csalódtam)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Match
ócsót!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

bens
samick

bens
hmm technikailag már túl van a kezdõ szinten 😊

Squire, Johnson, East, AXL, Stagg preckók és jazzbass-ek, esetleg még Ibanez GXR200, Yamaha RBX170

Bangyee
Sztem valami Squire jazzbass v precission bass megteszi. Vagy LTD, Ibanez, Samick is jó lehet, 50000 körüli áron biztos remek kis brummogót kapsz. Itt tájékozódhatsz árakról pl:
http://www.hangszeraruhaz.hu

eörgs
hy, milyen basszusgitárt ajánlotok tanuláshoz

erö

nem tom a gitárodon ki dolgozhatott, Hurgit érdemes keresni, az enyémet nagyon profin megcsinálta

Meggyesi Hangszer. Profi az Öreg.
Bangyee
Én nagyon bírom ezeket a srácokat, tényleg nagyon rendesek... de legutóbb amikor szervizben volt náluk a gityóm, és pickupot cseréltek benne, akkor otthon derült ki hogy nem lett rendesen leföldelve a cucc. Nulla tapasztalattal valahogy kikísérleteztem hogy hova kössem be a pu kimaradt vezetékeit, de még mindig hallok valami zavaró sercegést. Szal valami nem stimmol, úgyhogy majd ha lesz idõm, lehet megint elviszem. És amúgy van még rajtuk kívül jól mûködõ szerviz Pesten? Leszámítva a Fibenaret... 😄

DummyBoy
Toontrack EZDrummer ... Ez VSTI plugin ... Én metronom helyett használom 😊 Izgalmasabb 😊
Drumkit from Hell 2 ...

De a profik tuti tudnak többet ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

cr3ativ3
Valamilyen doboló progit nem ismertek? ami midibe menti a cuccost? Mivel gitár már van, de dobos nincs 😊

wwww.vintage52.hu