Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Kíváncsi vagyok mikor építenek gitározó robotot. Beletápláláják a zeneelméletet és bármikor leimprózik egy jókis harmóniát vagy appreggiot...<#szomoru1>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

AtomHeart
ettol fuggetlenul...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
En be tudom, es ismerek meg egy alakot, aki tudja <#hawaii>
Ettol meg mindig igen szarul gitarozok <#vigyor5>

McGrady
én Django Reinhardtról hallottam hasonlót, a fickó bennégett egy lakókocsiban és elvesztette pár ujját...hát sebaj, utána 2-3 ujjal tolta, még az akkordokat is le tudta fogni

Kuss!-magyarázta.

bens
gitározni egykézzel is lehet. tapping rlz 😉

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

mumpic
A saját honlapja szerint Tony...

Visitor
Elkurt post 😄D
mEgyébként ha már ott tartunk ToNy vagy ToMmy?

THE HUNTER coming soon ^^

eörgs
miazhogy Lommi :-c

:-D:

erö

Visitor
C-: hátte.

eörgs
:-c

erö

Visitor
Aztak..
ha nem mutatnák közelrõl el nem hinném hogy balesete volt

mumpic
MÉG MINDIG nincs hangkártya ebben a gépben, ezért most tisztára úgy érzem magam mint egy süket. De itt egy videó amin Iommi szólózik (és amibõl én nem hallok semmit =D) és látszik a kezén a mûujjperc is.

Visitor
😄DD

mumpic
mit keres ott az a szintén? höhh..<#conf>

mumpic
Az egy nagy i nem kis L, iommi 😊
Egyébként a Black Sabbath gitárosa volt, meg szólólemezei is vannak. Oszt hogy most mit csinál vagy hányadán állnak Ozzyval, azt szintén nem tudom 😊.

Visitor
Na igen Lommiról én is hallottam, nem hallgatom a zenekarát, de valami hihetetlen tehetséggel és ambicioval megáldott fickó lehet..

mumpic
Hát én most megnéztem, ha a gitár nyakát fogom, akkor nem is kell 90 fokban hajlítanom.. Amúgy meg ha nem fogom akkor szerintem még 80ig is sikerül a másik kezem rásegítése nélkül...

mumpic
nemnemnemnemnme!!!
Elõszöris ugye Iommi balkezes volt amikor sikeresen leesztergálta az ujját. (Lehet hogy kettõt is, nem emlékszem) Megpróbált átszokni jobbkezes fogásra, de nem ment neki. Aztán azt csinálta, hogy megolvasztott egy Guinness-es kupakot, és ilyen sapkaszerûséget csinált belõle, hogy az ujjának a megmaradt részére rá tudja húzni, és végül valami bõrt rakott rá. Persze azóta csináltak neki spéci gitározós mûujjat is, de ha figyelembe vesszük hogy 20 évesen szabadult meg az ujjától, elég sokáig nyomta a söröskupak setuppal 😊

Tommy Iommi-nak meg hiányzott az egyik ujjperce, és fából faragott magának egyet :-)

szal hajrá ;-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
hát, szerintem ki lehet küszöbölni kellõ gyakorlással 😊 ha van valami haverod aki gitározik, menj el hozzá, és nézesd meg vele, hogy hátráltat-e a játékban

Kuss!-magyarázta.

Visitor
😄 igaz

Aquir
90 fokban senki sem tudja önmagától behajlítani 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Visitor
Hiek, lenne egy kérdésem
Szeretnék gitározni tanulni, de a bal kezem gyûrûs ujja el volt törve (pár éve történt) és nem forradt össze rendesen. A probléma az, hogy az utolsó ujjpercet nem tudom tökéletesen behajlítani. (Szóval 90fokban semmikép, max.130fokban)

Okozhat ez gondot? Vagy ez végzetes hiba?

Igen, másmilyen a mágneses mezõ formája.
Lace Sensor pickupok

sza.sa

Bangyee
És ezek szerkezetben is eltérnek egy átlag pickuptól nemde?

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Az ebay-en ki lehet fogni kedvezõ áruakat... igaz nincs csilli-villi doboz, de a lényeg ugyanaz... ezeken az árakban már benne van a szállítás is... De ahogy nézegettem itthon nem is lehet venni ezeket...

sza.sa

Bangyee
Dejszen én sokkal drágábbra számítottam. Király!

Red: 8.500
Gold: 7.500
Vadiújak.

sza.sa

Bangyee
Jahajah azok.

A Lace-k?

sza.sa

Bangyee
Hmm király. Mennyibe voltak?

Hellhammer
Hát a palm mute lényege pont az, hogy lefojtod a húr rezgését, szal nem fog hosszan kicsengeni a hang, hanem ilyen tompán szól. Szóval mittomén mire gondolsz 😊
Ha olyan rész van, ami végig palm mute, akkor ott végig rajtahagyhatod a tenyered, nem kell hangonként felemelgetni. Ha csak 1-1 hangnál van, akkor ott a pengetés közben rárakod és a következõnél már nem. Nem nagy ördöngõsség, kis gyakorlás után sima ügy.

Ok, köszi erre voltam kíváncsi, de még annyit, hogy igaz végig ameddig tart az aktuális hang, addig kell kitartani?

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Ron Ragm
Ráfekteted a tenyered szélét a húrlábra úgy, hogy valamennyire belelógjon a húrokba, ezáltal tompítva le azokat.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Valaki tudna segíteni nekem? Palm Muted technikánál a tenyerünket hova és mennyi ideig kell letenni??

Sacred & Diablo 2 fan ;)

Megjöttek az új pickupjaim a gitárba... 😊
A Red Lace már be is van szerelve, de a Gold majd csak a köv. húrcserénél kerül be...
Eddig tetszik a Red, kicsit humbucker szerû lett a hang, de még mindig Strato jellegû, maradt benne csilingelés is...
pickupok

sza.sa

Aquir
Nekem ez tetszik! 😊

Imagine

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

AtomHeart
Regota benezek erre a forumra, de nem emlekszem, hogy valaha esett volna szo errol a csavorol:

http://www.youtube.com/watch?v=XGP3kv1_56I

ugyhogy...

Amse
megértem nekem is úgy az igazi ^^
itt meg egy kis + zenei aláfestéssel 😊

ddomi87
ügyesek...bár nekem a szám lány hanggal jobban bejön...
lehet mert már szarrá halgattam az eredetit<#bee1>

ööö...retekegér...!

Amse
szeressük Terra-t.
legjobb cover-je ennek a számnak: link

Bangyee
Látod azis igaz. Énis hülye vagyok má!<#banplz> Csak mindig motoszkál a fejembe amikor elõször olvastam anno, hogy miért is aza neve és megmaradt bennem eza humm... és kiderül, hogy bort iszok, vizet prédikálok. 😄

McGrady
amúgy egy M-el van, humbucker, nem? 😄

Kuss!-magyarázta.

Aquir
😄

Bangyee
Áhh simán írják/mondják szólógitárnak még boltok honlapján is meg apróhírdetésekben. Én azonszoktam meghasalni ahogy a hummbuckert egyesek képesek leírni... pl humbacker de a legjobb amit láttam eddig aza Hambucker...<#idiota>

Bangyee
Azért nem árt figyelni pár dologra, fõleg hogy elég hasat hagyj a húrnak mielõtt feltekered a kulcsra, hogy egyáltalán legyen mit feltekerni. Megaztán a kulcson 2-3 menetnyi húr az ideális a hangolódás szempontjából. Meg az se árt ha szépen egymás fölé fûzõdnek a menetek. Kb ennyi 😄

forza milan
elektromos gitár ha igy jobb...😄szólógitárnak is szokás hivni ...Nah mind1...😊KÖssz,akkor ok😄

Ron Ragm

Mi az a szólógitár? Tudtommal csak akusztikus, elektromos és elektroakusztikus gitár van (meg basszusgitár, de az más tészta)

Amúgy nem nagy dolog, ha óvodában ment a hímzés ez sem lehet nagy akadály.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

forza milan
Nah lenne itt egy eléggé barom kérdés...Abszolut kezdö gitáros lennék...és szólógitárt fogok venni,azt kérdezném tapasztalatok alapján,hogy ördöngös dolog a hurok befüzése,esetleg lelehet ezt ide irni?!KÖssz elöre is!

Christiansen
Capo😊) frankó pop-nóta
ja és egy Line6 POD is ott figyel<#hehe>