Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DummyBoy
Köszi ... én is kezdõ gitáros vagyok, rengeteg szabadidõvel, csak sajnos ennek a szabadidõnek 90%-ában nem lehet a közelemben gitár 😊

Ez a gond ... Én inkább a skálákkal kezdtem a tanulást, nem a dalokkal, de rettentõen merevek az ujjaim, a kisujjam is alig - alig akar ráállni a dolgokra ... vannak olyan gyakorlataim, amit otthon gitáron gyakorolva sokat segítettek a helyzeten, de sajnos kevés idõm van a gitáron gyakorolni egyelõre ... ezért érdekel hátha van olyan (Mint pl: a gumikarika 😊 ) amit mondjuk melóban is tudok nyomogatni 😊

Mert pl: az elméleti részek szempontjából jó dolog, hogy ha van egy kis szabadidõm bent, akkor tudom azt olvasgatni így otthon már a gitáron csak kipróbálni és gyakorolni kell ... De az ujjaimon csak folyamatos gyakorlással fejleszthetek, erre pedig kevés a szabadidõm ... 😞

Ezért szeretném külön az ujjaim erõsíteni 😊 (Húúú .. mi lenne itt ha behozhatnám a gitárom ... 😊 )

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

mumpic
Szerintem is. Vannak jó kis bemelegítõ gyakorlatok gitárra, tessék azzal kezdeni a pengetést mindig. A skálázás is jó. Nem árt ha be vannak gyakorolva. Aki rendszeresen penget, annak úgyis megerõsödik annyira a keze hogy bírja sokáig ínhüvelygyulladás nélkül.

bens
véleményem szerint felesleges külön ujjakat erõsíteni.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Egy kérdés, milyen gitárod van? Elktromos, vagy akusztikus (elektroakusztikus)? Ha elektromos, kénytelen leszel elõbb-utóbb hozzászkni a pengetõhöz. Amúgy én sem rajongok a pengetõért. 😊) A kérdésedre a legjobb válasz, próbálj meg kísérletezni. Több féle technika is létezik, mindegyik más hangzást produkál. Nekem legjobban az jöt be, mikor a lepengetést a középsõ és gyûrûs-, a visszapengetést a mutató ujjaddal csinálod. Már ha a sikára gondolsz. Ha nem és egy húron gondolod a le és visszapengetést, nyugodtan csinálhatod két ujjal, mivel máshogy nehezen fog sikerülni. Amúgy ajánlom Muszty-Dobai Gitársuliját. Remek kezdõ könyv. (Mike Oldfield sem sûrûn használ pengetõt, ezért egyedi a játéka.)
Sziasztok! Kezdõ gitáros vagyok(3hete). Eddig ott tartok hogy 2 dalt tudok eljátszani. A let it be-t és az örömódát. A kérdésem az lenne hogy eddig minden szuperül ment és mindent meg is tudtam csinálni de most érkeztem el a double strum(le-fel pengetés)-hez és elég nehezen megy.Tudna valaki egy jó technikát vagy videót ahol ezt megmutatják.Ja és természetesen nem pengetõvel hanem ujakkal.
Nem szeretek pengetõvel pengetni és nem is tudok.

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Szia! Gumikarika. Csak ne vidd túlzásba, mert bemerevednek az ízületeid.
DummyBoy
Üdvözlet az uraknak!

Lenne egy kérdésem: nem tudtok véletlenül valami olyan gyakorlatot, amivel gitár NÉLKÜL lehet erõsíteni/nyújtani a bal kéz ujjait? (Pl: mondjuk az irodában ... ilyesmi ...)

Elõre is köszönöm!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

mumpic
hehe, nincsmit, McGrady nevében is 😊

stain: igen-igen, az ujjal pengetést mindig is nehezebbnek találtam a plektrumos pengetésnél. Az üveghangok miatt pláne, bár néha sikerül, de akkor nagyon kell figyelnem, meg eltalálnom hogy melyik ujjamat hova teszem a húron, pengetõvel meg már ösztönösen sikerül. Derek Trucksra visszatérve meg, nekem olybá tûnik hogy olyan a sound mintha pengetõvel csinálná. Úgyértem olyan erõsen penget. Vagymi. Váá nem tudom megfogalmazni 😄.

asszem értem már .. köszönöm mindenkinek 😊

azt figyeld, hogy hogyan penget

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
http://www.youtube.com/watch?v=DHRY6JnkIm4
hehe, itt látszik 😊 Érdekes hogy tényleg üveg, és nem fém slide.

mumpic
váá, ez igenjó 😊 Nagyon bejön a technika meg a sound is. Kár hogy nem mutatják a kezét közelrõl.

http://www.youtube.com/watch?v=F91WDdcARQ0

csávó üvegnyakkal hegedül a gitáron, legutóbb eric claptonnal turnézott, pénteken voltam a koncertjén, iszonyat állat volt

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Visitor
😄DD
hm.. egyik részét igen, a többieket nem

THE HUNTER coming soon ^^

akkor is érdemes, ha utálod a szomszédokat

Ron Ragm
Nem feltétlenül, elektromoson rengeteg olyan technikát lehet használni amit akusztikuson sehogy vagy csak nagyon nehezen lehet, nameg azt lehet torzítani is, és a nyaka is hosszabb

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Visitor
A kérdés már csak az, mi számít profinak 😄

Én most kezdtem, egy 26ezres kis SX akusztikussal, ami szülinapi ajándék volt
Már most kopik itt ott a festékecske - XD

Elektromost csak akkor érdemes beszerezni, ha együttes kérdése is fentáll?

McGrady
hát igen :-) persze ha valakinek sok péze van vehet egybõl Stratot vagy Les Pault, de ált. vesznek egy olcsóbbat, ami tanulóhangszer, aztán amikor már profik vesznek egy jobb hangszert

Kuss!-magyarázta.

Visitor
Hi again ^^

Ha valaki olcsó cumón kezdi a tanulást, érdemesebb a késõbbiekben lecserélni valami jobbra?

Üdv!

Jolana Vikomt Bass-hoz keresek egy iylet (képen be van karikázva). Ha valakinek van eladó, valahogyan jelezzen! Köszönöm!

mumpic
Nem hülyeség. Bár már ezen túlvagyok, gyakorolni jó ötlet, fõleg ha nincs kéznél gityó 😊.

Zongorán kell megtanulni. Most vettem egy midi billyûzetet, és rögtön leesett, hogy minek szekálnak mindenki a zongorával. Ha oda van tolva az ember elé az a halom gomb, akaratlanul is elkezni számolni a hangnemeket.

Olyat nektek sikerült elérni ASIO driverrel, hogy az egyik hangkártya digitalizál, miközben a másikon szól a jel? Vagyis két ASIO-nak kellene együttmûködnie. Cubase 3SX-el próbálkozom, meg kx ASIO van SBLive-al + egy USB-s hangkártya, ami a bemenet lenne, és az SBn kéne szólnia.

Bangyee
Hát ez eléggé lehúzás... olcsóbban is ki lehet jönni jobb összetevõkkel. A mezzoforte honlapján nézd meg a Cort gityókat, na azok megérik így elsõ ránézésre.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

de mint mondtam én csak kezdõ vok és akik má nyomják 1 ideje tõlük kell a tanács😄
Hát átbaszás nagyrészben...
Froopy
Kössz szépN! Max Cool: 1 gitáros ismerõsöm nekem sem ajánlja😊

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Én amiko giutart akrtam venni (má meg van Squier fat strat meg 1 microcube) na de engem lebeszéltek a szettekrõl...
én is elõszöt itt a gitárcentrumba néztem ugyanezt😄
bens
olcsóbban és jobban kijössz, ha veszel egy squiert és egy 15 wattos marshall erõsítõt. hangológép nem kell kezdõnek, mert soha nem tanul meg hangolni.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Gyéé ezt már én is néztem nagyon tud!!
Meg látni hogy nagyon beleéli magát ami sztem nagyon joo.
Én kezdõ gitáros vagyok de én is szeretek játszani de rajtam ennyire ez nem látszik mert nekem még arra kell figyelnem hogy elkátszam hiba nélkül...
És még csak tabrol tanulok de ha majd fogok járni gitártanárhoz is hogy az akkordokal meg az elméletel se legyen gond.
huuha ez 1 kicsit hosszura sikeredett😄
Froopy
Hali!
Kezdõ gitáros vagyok. Mi a véleményetek kezdéshez ehhezaz Ibanez start szethez? Mit ajánlanátok? Köszi

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Hát ahogy olvastam a topicot még nem láttam ezt a srácot, akit nemrég fedeztem fel youtube-on...

Itt van több videója: mattrach profile

Canon rock átdolgozása sem semmi, de itt van egy saját száma:
Tectony

Lehet csak nekem tetszik, de 16 évesen elég durva! 😊

Bangyee
Én olyan szinten hülye vagyok ehhez, hogy az már fáj... könyvbõl meg az istenért se sikerül megtanulnom.<#zavart2>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

mumpic
hemm, a számok elcsúsztak, azok a hangok alatt lennének... <#miaz>

mumpic
hehe, szerintem megint sûrû lett 😄
Leírom ugyanazt, csak úgy ahogy én felfogtam annak idején 😊

A C-dúr skálából tessék kiindulni, mert abban csak törzshangok vannak. A kimaradó hangokat kipontozzuk, alá írjuk a fokszámát:
C . D . E F . G . A . HC
1. 2. 3.4. 5. 6. 7.8.

tudjuk hogy az akkordképzéshez mik kellenek, és a fokszám alapján tudjuk felírni, pl C-dúr nagyhetes:C-E-G-H

Ha másik skálát akarunk felírni, akkor ugyanígy megteszük pontozással,számozással, anyámkínjával, pl A-dúr:
A . H . cisz D . E . Fisz . GiszA
1. 2. 3.4. 5. 6. 7.8.

A-dúr nagyhetes: A-cisz-E-Gisz
A-dúr kishetes: A-cisz-E-G
A-moll kishetes: A-C-E-G
És így tovább...

Ha volt benne tárgyi tévedés javítsatok ki, mert rég tanultam 😊

McGrady
nem mindenhol követik, ez az 1 1 1/2 1 1 1 1/2 dolog a dúr skálára vonatkozik, megnézed bármelyik dúr skálát, látni fogod, hogy e szerint követik egymást a hangok.
ha ez megvan, már ki tudod könnyen nézni, hogy a skála fokai Dúr vagy moll akkordok lesznek-e. pl. C dúr skála, megnézzük az elsõ fokot: C. Dúr, vagy moll-e? Tudjuk, hogy a dúr skála szerkezete alaphang+nagyterc+kisterc. felírjuk a Cdúr hármashangzatot, C és E között a táv. nagyterc, E és G között pedig kisterc, úgyhogy a dúr skála elsõ foka dúr lesz. ha ennek tudni akarod a szeptimakkordját, akkor veszed azt a dolgot, hogy ha az oktávod 6, és a 7. és 8. fok közötti távolság 1/2, akkor az elsõ foktól a 7. fokig 5,5 lesz a távolság, ami M7 lesz. utána ezt szépen csinálgatod tovább, ki fog jönni, hogy a 2. fok Moll lesz, és annak kishetes lesz a szeptimje, 3 fok megint moll, 4. fok már dúr, és annak a szeptimje M7, stb.
remélem, ilyesmi választ vártál 😄

Kuss!-magyarázta.

bocs ez más felhasználóneve volt,nem jelentkeztem ki vele 😞

(istenem már de szánalmas vagyok .. :/ )

hyyb
eddig azt hittem, viszonylag értek belõle valamit, de mostmár.. 😊

az utóbbi idõkben sajnos nem nagyon foglalkozhattam a gitárommal bizonyos okok miat.. most újra elõvettem a dolgokat és átnéztem hogy mire emlékszem és mire nem..
de ezen hiába agyalok,csak nem értem meg 😊 az a baj hogy nem is igazán tudom megfogalmazni mi kínom van.. szóval így fel van rajzolva az alapakkordokhoz hogy hanyadik fok hol van.. és csak azt nem értem hogy a fokok milyen logika alapján következnek egymás után? elõször azthittem hogy követik az 1 1 1/2 1 1 1 1/2 dolgot de nem mert a 6. után rögtön jön a 7.

bah bocs hogy így kavarok de tényleg nagyon elhülyültem e téren :/

McGrady
akkor sry 😄 hülye vok magyarázásban 😄

Kuss!-magyarázta.

mumpic
Én értem 😄 bár kicsit sûrû volt elsõ nézésre...
A dúr: A-cisz-E
A dúr kishetes: A-cisz-E-G
A dúr nagyhetes: A-cisz-E-gisz

McGrady
hello!
az A dúr skálában nincs A7-es akkord, harmónikusan az nem illik oda.
ha azt veszed, hogy az oktáv terjedelme 6, az utolsó két fok közötti hangterjedelem fél hang, akkor 5,5 fog kijönni az elsõ foktól a hetedik fokig, ami AM7 (A major 7)-es akkord lesz. ez a nagy szeptim
remélem érthetõ vok 😄 az A7ben azért G a hetedik fok, mert ott csak 5 lesz a terjedelem. (A-tól G-ig)

Kuss!-magyarázta.

üdv, lenne egy nagyonnagyon hülye kérdésem 😊
szóval ha például az A hetedik foka a gisz,akkor monnyuk az A7 akkordban a VII. fok az mért sima G és a gisz az mért a major 7 ? vagy a major 7 a 7 vagy ennek semmi értelme ?😄

bocs ha hülye vagyok 😊

Bangyee
Szted a vén Slashbá csinálna ilyet? 😄
Tök elmeroggyant az ember... és én jól elküdném az annyába ha egy g'nr koncin elkezdené tolni ezta nevetséges magamutogatást. Nem azé fizet az ember tízezreket, hogy ilyen fasságokat nézzen.<#ejnye1>
Amúgy meg tud gitározni. 😊

ddomi87
a neve:brain carroll

ööö...retekegér...!

Ron Ragm
Állítólag ez a buckethead srác = Slash-el

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

ddomi87
én már láttam ezt a csókát egy videóban...amiben tanított/leckéket adott pár fogásnál...
elég durván tolja...

ööö...retekegér...!

Bangyee
Najó ezaz alak se normális... 😄 Egykézzel aláz!

Ez meg a párja... xD
Bilifejû
És a létezõ legngyobb jelû passzív zúzó pickupok ülnek abba a Flying V-ben...
<#guluszem1>

Aquir
na jó én is be tudom 80 fokban hajlítani, csak pont 90ben nem <#buck>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hellhammer
Bangyee
Mondjuk ez gáz... 😄