Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DummyBoy
www.demonoid.com-on fent van egy rakás, ahogy most néztem 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Nektek nem csinál olyat az ezDrummer, hogy amikor másik VSynth is szól mellette (mondjuk NIB4), akkor benyávog a dob? (Elég jellegzetes effekt és mindent hazavág :-/)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Count Adyn
kira, már csak az alap kéne hozzá^^ ahhoz nincs valami linked?😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hellhammer
Régebben valaki kereste az EZDrummer kiegészítõjét a Drumkit from Hell-t. Na ma sikerült megtalálnom és le is töltöttem. Itt van a torrent hozzá. Errõl van szó ha valakinek rémlik a dolog 😊

már játszom egy ideje akusztikuson, ez lenne az elsõ elektromos gitárom.
Basic
Értem. Én még mindig játszok ezen is, azon is, mikor mire van szükségem, vagy mihez van kedvem.

Ron Ragm
Azért, mert akusztikust nehezebb lefogni, és jobban megedzõdnek rajta az ujjaid.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Basic
Hát ha legközelebb nem fog elmúlni, akkor szétszedem, megnézem.

Ron Ragm
Nálam egyszer volt hasonló, ott megsérült az egyik potméternél a forrasztás.

rezsofiz
fura, nekem is ezt csinálja. csak nekem nem mult el. de most megyek is megnézem

sazl : c

Basic
Még érdekelne, hogy miért jobb akusztikuson kezdeni, mert már sokan mondták ezt nekem,d e sosem kérdeztem meg, hogy miért. Én is azon kezdtem, de csak azért mert nem volt elektromosra pénzem😄

Basic
Sziasztok!
Nekem úgy tavaly decemberben, meg 2 hete olyan történt, hogy összeraktam a dolgokat, és a kombó meg csak búgott. Nem tudtam mi lehet, kiiktattam az effekteket, akkor is búgott, aztán rájöttem, hogy a gitárral van a baj, mert a hangoló folyamatosan g hangot írt ki. Decemberben is, meg 2 hete is elõször ideges lettem, hogy elromlott a gitár, de mindkét esetben kb. egy, másfél óra múlva már minden normális volt. Csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mitõl lehetett?

ez lesz az elsõ gitárod? ha igen, elõbb akusztikus.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

hello! gitárvásárláson gondolkodom, de erõsítõre nincs pénzem. szerintetek egy integrált c-media hangkarira rá tudnám dugni a gityót anélkül, hogy szétmenne?
McGrady
ja, értem
hát, akkor marad a kölcsönzés asszem 😊

Kuss!-magyarázta.

normális helyen (értsd: van rendes felszerelés, meg min. 2 technikus) a gitárerõsítõt mikrofonozzák, koncerten csak basszust hoznak line out-ból.
ha valami saját haknit csaptok, inkább kérj kölcsön vkitõl egy nagyobb cuccot.

mumpic
FET 😊
amúgy én simán dugdosom és nekem jó.

A SoundMax hangkártya az pont olyan, hogy bármit dughatsz bárhova, aztán kitalálja, hogy mit dugtál bele. Van is hozzá egy program, amivel konkrétan meg lehet adni, hogy mi hova lett dugva, keresgélj, lehet, hogy installálnod is kell a driver cd-rõl. Elég szívás, nekem is volt vele gondom. A gitárt viszont közvetlenül bedugni elég felesleges, mert nagyimpedanciás bemenet kell hozzá, mindenképpen kell valami illesztõ áramkör. Nem tudok róla, hogy olcsón lehetne-e ilyet kapni, de végülis minimális erõfeszítéssel össze lehet rakni egy egyszerû FAT-es kapcsolást, ami elemrõl megy. Keresgélj a neten.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

mumpic
ja, amúgy nem árt. Esetleg ha a hangszórókimenetre dugod, de sztem az sem különösebben. Azért ne próbáld ki, csak a line-in be szabad! 😊

mumpic
hehe, most vettem észre hogy ez ingyenreklám 😄
le a soppontgigaszitiponthuval! 😄

mumpic

Ez egy fordító. Rá kell dugni a kábel végére, és akkor bele fog férni a kicsi aljzatba is. Kb 400 forint.

Pitbull90
És gitárt direktbe hogy lehet rákötni...?
egy Jack dugó és egy hozzá való kábel..? de az nem árt a ghitárnak..?

Σοφια

mumpic
A digitmultit meg azért mondtam hogy be lehet rakni a gitár meg a gép közé, mert ezeknek a line-outja is digitális általában, és az nem károsítja a hangkártyát.

mumpic
Line-out: szabad, nem szabad, tudja a rák, meg aki tervezte. Erõsítõje válogatja, hogy miképp mûködik. Általában úgy, hogy a gitár által leadott pár millivoltot felerõsíti az erõsítõ, és elágaztatja a hangszóró, illetve a line-out aljzat felé. Van úgy, hogy közvetlen az elõfok után ágazik el, van hogy a végfok után, és van olyan is hogy a gitár jele mindenféle módosítás nélkül jut el a line-outig.

A hangkari mikibemenetének meg igen kicsi a bemeneti ellenállása, hiszen egy kis picsányi mikrofonba belebeszélve gerjeszted a feszültséget, az meg nem valami sok. Ha ebbe dugod bele a gitárt erõsítõstül, akkor jobb esetben lekapcsol a bemenet, ha van túláramvédelme a hangkarinak. Ha nincs akkor megsül.

A line-in meg arra való hogy az egyéb cuccokat tudd beledugdosni, de ennél is meg van szabva hogy mekkora jelszintet lehet rányomni, azért kéne megnézned hogy mennyi jön ki az erõsítõbõl, meg ugye mennyit bír a kari. Elvileg mindkettõ papírján rajta kellene lenni.

Az a biztos, ha a gitárt úgy dugod be a kártyába, ha nincs közte semmilyen erõsítõ, így biztos túléli.

Rózsaszínbe ezsedbe ne jusson az erõsítõ kimeentét bedugni!!! Max a gitárt direktbe! Az egy nagyon érzékeny bemenet, a légfingra is kiugrik, nemhogy egy elõerõsített jelre!!!
Pitbull90
egyébként SoundMax hangkártyám van.. ha ez segítene vmit...

Σοφια

Pitbull90
Hát, nekem azt modnták hogy beszabad pl a rózsaszínbe dugni.. ebbõl gondolom abba is.. vagy az más..?😄 és hol tom megnézni a hangkártya jelszíntjét..? dobozán essetleg..? v gépen is..? Egyébként a Line out az ami olyan kimenet amit gépre szabad kötni nem..?? én így tom de lehet rosszúl táékoztattak..😄

Σοφια

mumpic
Én csak azt mondtam hogy ez a line-in 😊 Abba én még csak a'la natur dugtam a gityót, nem próbáltam erõsítõn keresztül. Nem biztos hogy egészséges. Nézz utána hogy mekkora jelszintet képes elviselni a hangkari, és mekkorát ad le az erõsítõ line-outja, nehogy füstölés legyen belõle 😊 Amúgy azt szokták mondani, hogy erõsítõ modellezõs multit szabad beledugdosni.

Pitbull90
mumpic igen befele mutat a nyil.. akkor erre kössem rá az erõsítõt..??
Egyébként nekem is Marshall van.. 800as..😄 szép nagy..😊

Σοφια

mumpic
15 wattot koncertre? Minek? Esetleg monitornak a fejed mellé. Inkább kérj kölcsön valakitõl egy nagyobbbat.

McGrady
most jön 1 láma kérdés: van nekem egy kis marshall erõsítõm, amit majd 1-2 hét múlva fogok elõször koncerten használni, de mivel csak 15ös, ki kéne kötni egy nagyobb cuccra. ezt hogy tehetem meg? van itt nekem egy input, egy cd in & emulated line out és egy emulated headphones jackbemenet. vagy egyáltalán meg lehet csinálni ?
köszi

Kuss!-magyarázta.

mumpic
a körbõl kifelé mutat egy nyíl nem? Ha van mellett olyan aljzat aminél a körbe befelé mutat, akkor az a line-in.

Pitbull90
Most van egyetlen kék ilyen csatlakozó.. de oda a hangszórók vannak bekötve... az hogy lenne jó..?:S Meg vmi iylesmi jel van melette ((o))
szar a sazrjz de hasonló...😄

Σοφια

Pitbull90
Várjál de ezt a kék izét hol találom meg...?:S

Σοφια

Pitbull90
Rendben köszi meg fogom próbálni... (csak mondom de az aa mikrofonbemenet az biztos jó...?)
A Golwave nekem is megvan azt használommost. eddig WaveLab volt..

Σοφια

Tipikus példa, amikor a mikrofon-bemenetre kötik az erõsítõ line-outját... Próbáld meg, hogy a jack csatlakozót nem a rózsaszín, hanem a kék aljzatba teszed (Line-in)
Tudod mivel csináld?
NEROVAL!!
Komoly nagyon jo vele!!
goldwave mondjuk, v acidwav

Pitbull90
Üdw.. segítségre lenne szükségem hátha tud itt valaki segíteni...
Van egy Jackson gitárom és egy Marshall erõsítõm.. azt a line out kimenettel rákötöm a gépemre és ha egy hangfelvevõvel megpróbálom felvenni akkor elkezdi normálisan és elhalkul meg eltorzúl az egész.. nem tudja valaki mi lehet a probléma..? És még egy oylan kérésem lenne hogy nem tud valaki ajánlani egy jó gitáros programot amivel fel lehet venni amit játszok és össze lehet vágni vele..? volt aki ajánlott nekem (tanárom) egyet cs mire akartam volna vinni neki CD-t elköltözött...😞

Σοφια

mumpic
Nem hiszem hogy tudnánk véleményt alkotni. Ha van olyan gitáros, akinek nagyon sok gitár megfordult a kezében, akkor azok a gitárok inkább magasabb kategóriát képviselnek (szerintem). Külön hangszedõbõl meg szintén inkább a nívósabb cuccok érdekeltek, amiket külön is árulnak.
Szal: ha azért kérdezed, mert fel akarsz javítani egy szintén nem túl drága gitárt, akkor azt mondom felesleges ezzel pöcsölni, lehet hogy csak rosszabb lesz. Ha meg egy hiányzó pickup helyére menne, akkor szinte tökmindegy. Ha van rá mód hallgasd meg mindkettõt, esetleg mérd ki :-)

Hell boy
üdv! lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek melyik lehet jobb: egy Hohner rockwood hangszedõje vagy egy Ibanez grx22 hangszedõje. mind2 hídnál lévõ humbucker. (tudom egyik se vmi hûdejó de mégis érdekelne a véleményetek)

szedd szét, és nézd meg, h a jel és a test összeér-e.

nem egy nagy vaszisztdasz kábelt gyártani, csak szépen kell tudni forrasztani :-)

rezsofiz
torzitáson és tisztán is ezt csinálja.. és tuti nem a kombonak van a baja mert hangológép folyamatosan 1 hangot mutat akármit pengetek, szóval a jackkel van vmi.. gondolom forrasztani kell vagy tökömtudja, remélem nem lesz drága.. vagy meg tom én is csinálni?

Ron Ragm
Torzítást használsz?

rezsofiz
nah búg itt összevissza a kombó. a kábellel semmi probléma nincs, most vettem ujonnan, és a másik kábellel se megy. a kombó nem ment tönkre, szval a jack aljzattal lesz a baj. kicsavaroztam, megnéztem, elvileg minden okés. mégis akkor mitõl nem ad ki hangot? mármint kiad de csak szar búgást..

Én általábon megpróbálom valami általam szeretett nótán kersztül megtanulni a technikai részeket. A skálázást inkább bemelegítésre, szórakozásra használom. A zeneelmélettel kicsit hadilábon állok, mert mindenre magamtól kell rájönnöm. Szükségem van némi sikerélményre is, úgyhogy néha egy-egy könnyebb nóta átiratot kreálok, csak simán akkord lehúzásokkal. Az ízületeim esetenként kiakadnak, úgyhogy Kirk Hammetet nem igyekszem túljátszani. 😊
DummyBoy
Pénzes gitáriskola honlapja 😊

Mellesleg jó nagyon, én is ezt olvagtaom ha ráérek, otthon pedig gyakorlok ... Mondjuk én elektromoson szoktam, inkább skálázok, meg a lefogást, pengetéseket ilyenek gyakorlom ... akkordokat / dalokat ritkán szoktam 😊

@Christiansen: Köszi, ilyesmikre gondoltam 😊 Én hasonlót szoktam néha, azzal a különbséggel, hogy csak a tenyerem legvégét szorítom le, ujjak begye merõleges az asztallapra (Mintha a gitáron fognám le a dolgokat ...) és úgy váltogatom ... és elértem azt hogy már nem "kattog" a kisujjam és hasonlók ... csak gondoltam, hátha van erre valami bevált technika 😊 Meg már nem mindig mozdul el az összes ujjam, mikor csak 1-iket szeretném mozdítani 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Tul képp nem, ha nem akadsz el a felpengetésnél a húrokban, de nekem egy kicsit furcsa. Keresd meg a neten a Pénzes gitársuli honlapját, sok érdekes technikai dolgot találsz, többek közt a sikára vonatkozó technikákat is. Az origó vizslában keress, sajna a lap címe nem ugrik be.
Köszönöm a segítséget! Egyébként akusztikus nylon húros gitárom van. Leszedtem a netrõl egy isteni 2cd-s oktató cd-t amiben minden benne van videókkal,zenékkel,alapzenékkel,zongorakisérettel párosítva.Tökéletes oktató cd. Csak ugye ott a pasi pengetõvel nyomul és teljesen máshogyan hangzik amit õ játszik mint amit én.És neki fémhúros akusztikus van. Mondjuk lehet hogy holnap veszek egy fémhúros Johnson gitárt és akkor elméletileg ugyanazt kell hallanom amit õ játszik😊)
egyébként nagyon meg vagyok elégedve ezzel a Emedia Guitar Method vol1 és vol2 cd-kel mert sok sikerélményem van.2 hete fogtam életemben elõször gitárt és már tökéletesen eljátszom a House of the rising sun,Let it be,Ode to joy, számokat. Tudom hogy ez nem nagy dolog de nekem 2 hét után nagy sikerélmény😊))
Az nagyon rossz ha kézzel úgy csinálom a le-fel pengetést hogy a középsõ 3 ujjamat használom le és ugyanazzal a lendülettel felpengetésnél is???

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Christiansen
Íme két hasznos ujjgyakorlat,szépen feszíti szét az ujjakat,
nekem jobban megy tõle a barrézás meg a tight fekvések..

1. Asztalra/sima vízszintes felületre szorítsd le a tenyered,
és anélkül hogy más felemelkedne, libikókázz a gyûrûs-mutató, majd
a kis-középsõ ujjakkal.
2. Ezt bármilyen szögben lehet: rendezd párba az ujjaid,nyitogasd-csukogasd úgy,hogy elõször mutató&középsõ összeér és gyûrûs&kisujj összeér,majd váltsd át középsõ&gyûrûs összeér-re,miközben a szélsõ ujjak kifelé húznak..na ezt a váltást oda-vissza minél gyorsabban😊