Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocs most keltem fel XD

szal:
Gitar Forum
Láttam ma még egy ilyen gitáros fórumot(kicsit bõvebb cucc)
Ha érdekel akkor:
http://guitarforum.uw.hu
Bangyee
Itt nézzél körül, ebben az árkategóriában innen én a Cort, Epiphone, Ibanez (tremolo nélkül!), Samick, Squire gityókra voksolok.
Ha meg mindenkép Vorson és Johnson közül kéne választani, akkor Johnson. Csak fából legyen és szóljon!

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

nálunk meg Squier telecaster-el játszik az egyik arc, és kegyetlen metálszólói vannak... :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

VLB
szasztok!
szeretnék venni otthoni játszogatásra egy elektromos szóló gitárt.
erõsítõ a számítógépem lenne(sb live hangkari, jó hangfalak, 200w-os erõsítõ van), mindenen szeretnék spórolni.
De ami feltétel hogy új legyen a hangszer, tudom hogy használtan sokkal jobban megéri, fõleg ha jól kifogja az ember, de nekem új kell.
maximum 30-50et szeretnék rászánni. Ennyi pénzért mi a legjobb választás. A forma nem nagyon érdekel.
Nagykanizsán körbenéztem, ezek voltak a boltba:
Johnson JP-165-TTS 42e
Johnson JP-340-TBR 49e
Johnson JP-200-SB 49e
Vorson EDG-46 32e
mit ajánlotok?

Lalikum

Match
Telecaster az metál gitár 😊
Nézd csak meg a slipknot-ot 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Nem tudom lehet -e ilyet itt,de ha lehet akkor megteszem😊

Nos keresek olyan bandát aki gitárost keres GYÖNGYÖSÖN,vagy közelében.
Jómagam 1 éve gitározok,rendes gitártanárnál tanultam.
Zenei irányzat:Rock,Metál.
Solozni tudok egy kicsit,de inkább akkordozok és valamilyen sémát játszok(bluese,jazz...stb) remekül😊.
Felszerelésem van,és nemsokára (karácsony😊)Kapok egy Marshall Gitár Kombót is(35W)
16-éves srác vagyok egyébként..😊

Akinek felkeltettem érdeklõdését az írjon ide:

[email protected]

Egyébként ha minden igaz találtam egy basszgitárost(osztálytársamXD,hát igen kicsi a világ...És a dobos is megvan,szóval akár vki csatlakozhatna is hozzánk)
AtomHeart
Vegyel egy Ernie Ball EVH-t hasznaltan, allitolag "jol szol szolozas kozben".. :^P

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

mumpic
te jó ég...
szerintem másfélmillás Gibson-t vegyél, csak az fog igazán jól szólni

McGrady
az már felsõ kategória 😊 Az jól fog szólni szóló közbe 😊

Kuss!-magyarázta.

aha.. És a Fender Stratocaster? Az milyen?
McGrady
hát, talán Ibanez...de végülis a szand a kézben van :-) Úgyhogy más szempontokat is vegyél figyelembe, hogy kitartson 😊

Kuss!-magyarázta.

nem most kezdem, másfél éve nyomom
McGrady
:-)
most kezdenéd? mert akkor csak akkor vegyél 100 körül ha tényleg komolyan a szándékaid

Kuss!-magyarázta.

Császtok!
Lenne egy kérdésem: Szeretnék venni 100-200 ezer között olyan gitárt aminn ha szólozok, akkor jól szól a gitár. Melyiket ajánlanátok? Kösz a segítséget elõre is.
ahha, oke, most mar azthiszem ertem...acsak azert kerdeztem, mert feltuno volt hogy szinte minden ritmusgitarosnak az a 3szog formaju gitarja volt, de szoval akkor az csak latvanystilus 😊

McGrady
felhasználás csak, bármilyen gitár betölthet szóló vagy ritmusgitár szerepet 😊 persze célszerû mondjuk metalban nem a Fender Telecastert tenni szólógitárnak, de igazából korlát nincs :-)

Kuss!-magyarázta.

meg maradt egy kerdesem, amire eddig nem igazan kaptam kerdest..
Mi az hogy Ritmikus gitar, illetve mi a kulonbseg mondjuk a Solo gitar kozott, vagy csak a felhasznalasi modjuk szerint nevezik ennek, meg annak, vagy van valami tenyleges kulonbseg is (gondolok itt a forma;bundok szama; meg egyeb dolgokra)

hat, vegulis ahoz kepest jol megyeget, csak hogy technikailag azert megis csak..
most osszealltunk 5-en, aztan egy ilyen pince bandat osszehoztunk, es elszorakozgatunk, csak hogy en azert tobbre vagyom idovel mint egy pince kozonsege. ha tudna valaki ajanlani valami jo gitarleckeket, azt megkoszonnem! 😊

Hellhammer
Biztos, hogy úgy fogja érezni, és ezzel nagyot hibázik sztem. Szóval én szerintem meg érdemes elmenni tanárhoz. Olyan technikákat tud mutatni, amire magában esetleg csak hosszú hónapok szenvedése után jönne rá, vagy talán egyáltalán nem. A másik dolog a zene elmélet, azt is lehet könyvbõl tanulni, de iszonyatosan unalmas/száraz/nehezen érthetõ. Ha van egy tanár (sõt ehhez nem is kell tanár, csak olyan aki nagyon vágja a témát), akkor attól tud kérdezni, és az el tudja magyarázni érthetõen az adott kérdésre koncentrálva.

Egy nagyon hülye hasonlat: én úgy érzem tudok vezetni, a környéken lévõ összes utat végig tudom járni becsukott szemmel is, tudom kezelni az autót is megfelelõen, szal minden ok. Aztán eltévedek egy másik környékre és ott a legelsõ jobbkezes keresztezõdésben kilapít egy kamion, mert a környékünkön nincs egyenrangú keresztezõdés és a jobbkézszabályt meg senki nem tanította nekem, mert én magamtól tanultam.

Ron Ragm
Ha úgy érzed megy nélküle is akkor nem.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

szetszedtem apro darabokra a gitart( mar amennyire a drotok engedtek), osszeraktam, es oala, mar jo..leszedtem az osszes hurt, felhuroztam ujakkal, meg rendesen kitisztitottam minden zeg-zugat, es remekul szol.
Koszi szepen az eddigi otleteket/tanacsokat!
Masik kerdes: szerintetek mindenkepp erdemes legalabb egy evig gitartanarhoz jarni?

Szétszedtem, minden drot a helyen...es az osszes pickup jo.
mindegyiknel megszolal, csak nagyon halkan..amugy unpluggedben nem halk, ott normalis, es a hurlabak is a jo be vannak kalibralva.
Az erositovel sem lehet baj, mert kiprobaltam egy masikon, (igaz az is Kustom, es zsir ugyanaz a darab) de ott is halk. Nemtudom mit tegyek.

Több ment valószínû, hogy a pickupról valamelyik drót leveált. (elengedte a forrasztás) Vedd le a hátsó mûanyag borítást, és nézd meg mizus van benne.
Christiansen
Váltogasd a pickupkapcsolót,és figyeld mikor halkabb a hang.
Vagy unplugged is halk a dolog??
Lehet a húrlábon kéne állítani.

A Pickup-okat hiaba emeltem kozelebb, illetve vittem tavolabb a hurtol, semmi valtozas 😞
Amugy rosszul irtam, E1-es hur, de gondolom az ugyis mind1...
a "Probald ki minden allasban" reszt hogy erted? bocs a hulye kerdesert, de nemigazan ertem..
koszi az eddigi valaszt!

Christiansen
Próbáld ki minden állásban,hogy kiderüljön melyik pickup beteg.
Vagy tekerd közelebb a pickup alját a húrokhoz,a mély felén persze!

Udv!
Lenne egy olyan problemam, hogy adott egy gitar (Cort S200), mar lassan fel eve megvan, eddig remekul ment meg minden, de valamiert az e6-os hur rohadt halk lett..Csereltem hurt, de akkor is halkabb mint a tobbi.
A PU-ban lehet a hiba? Valaki reagaljon erre valamit, mert a boltos is azt mondogatja, hogy uj hur, es jo lesz, de most mar nala is megallt a tudomany.

valahol el kell kezdeni 😊

sz4bolcs
Szebb lesz, mint Vai-é. 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Körömlakkal pingálj valamit, ami tetszik neked a nyak feléd nézõ élére.

Count Adyn
ragassz rá konfettit<#idiota>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Match
fishman cuccok.
Relative olcsók, és jók.

Továbbá figyelemre méltó hogy elektromosra nagyon jó hidakat gyártanak piezo-val!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

roberto
kösssz a segitséget.ja és tudtok ajánlani vmi jó minõségû pickup-ot akusztikusra?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Bangyee
A fogólap felületén biztos nem sikerül jól/tartósan megoldani a pöttyözést, nemis beszélve arról, hogy gagyin nézne ki ha pl szövegjavítóval pingálnál rá... 😄 Ha vállalkozószellemû vagy, akkor viszont a fogólap feléd nézõ élénél megpróbálhatsz jelölést csinálni (apró alig fél mm-es lyukat fúrni, fehér festéket belejuttatni óvatosan lelakkozni.) ott nem kopna le hamar és ha elrontod, nem is marad nagyon láthtaó zavaró nyoma.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

mumpic
😄
próbáld ki, pöttyözd be te 😉 Ha sikerül akkor be lehet 😊))
Vagy próbálj pöttyök nélkül játszani 😊

roberto
hi all! kezdõ gitáros vagyok és azt szeretném tudni hogy ha a gitárom nyakán nincsenek a szokott helyen 'bepöttyözve' a bundok. akkor azt utólag is belehet "pöttyözni" vagy kell 1 uj nyak?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

DummyBoy
Jaja 😊 De érdemes csütörtök estétõl próbálkozni ...

Reggelés nélkül pedig eléred az újabb torrenteket, de a régebbieket nem ... ehhez kell a reg!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Count Adyn
köszi, fura oldal csak pénteken lehet regelni😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

köszi,még annyit hogy a kicsomagolt programon belül találtam wav fájlokat,gondolom a dobhangok😊
ezeket nem lehet valahogy lejátszani mert a winamp nem támogatott formátumra hivatkozva nem eszi meg😞

Hellhammer
Jaja olyan zeneszerkesztõ progi kell amiben van vst hoszt és tudja kezelni a vsti-t is. Emellett nem árt ha midi szerkesztõ is van benne, mert midiben lehet a dobot szerkeszteni. Az ezdrummer honlapján meg tudod nézni, hogy mik a támogatott programok (www.ezdrummer.com)

sziasztok!
megmondaná valaki hogy a lentebb említett "ezdrummer"-t mivel tudom meghajtani?
kell hozzá valami kiegészítõ progi,VSTi ilyesmi?

Komplete 3 van már, csak azóta van újabb B4, és az érdekelne igazán.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

totl
Itt mindenki csak rockot játszik? sehol egy flamenco ill spanyol gitáros?

Hala MAdrid! ----- Rest In Peace Puskás Ferenc!! És Persze DAVID BECKHAM

Hellhammer
Mondjuk most nézem, hogy lehet hogy ez több lemezes? Mert van amiben D2 van van amiben D3 vagy D10.

Hellhammer
Komplete 3 nem jó?

Native Instruments Komplete 4 nem kering még neten? Eléggé rákattantam erre a billentyûzés témára annak ellenére, hogy egyelõre elég béna vagyok.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Ezek a progik mire valok?
Dob ritmust adnak ki vagy ilyesmi?
Hell boy
Én voltam a fõ keresõje úgyhogy millió thx!!!

ohh jeeee kossz <#worship>
szntem tobbek kozott enis kerestem 😊