Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezeket ide leírod, akkor biztosabbat tudunk sztem mondani.
Vagy, b variáns: bekötési rajz + pickup típusok mellékelése.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
A hátsó humi rossz fázisa volt bekötve, ezért volt az, hogy 2. állásban nagyon halk volt a cucc: 1 pont Hellhammernek. <#eljen>#eljen>
Továbbá érdekes módon a humbucker két coilja nem volt sorba kötve, mivel a figyelmes szervizes szimplán külön lógva hagyta a két erre szolgáló drótot... (amik közül az egyiket még rögtön aznap leföldeltem minden elõzetes utánajárás nélkül, pusztán kísérleti alapon, mert totál zaj volt az egész - csoda, hogy egyáltalán szólt a gitár. 😄 ) 2 pont Hellhammernek! <#eljen>#eljen>
Szóval szétforrasztottam mindent meg össze, de még mindig csak nyomokban hasonlít a kapcsolás erre[/URL, bár már most is elég jól szól minden és a zaj is viszonylag normalizálódott. De nemárt ha rend van a "gépházban", szal ha lesz lelkierõm nekiesek megcsinálni tutira a dolgot holnap.<#whatever>#whatever>
Ja és Hellhammer, ha összegyûjtöttél 100 pontot, értékes ajándékot sorsolok ki közted.<#idiota>#idiota>
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
Szal ahogy leírod, 2 verzió lehet még:
1. állásban a humbucker mûködik csak single coil módban és a 2. állásban van normál soros humbucker módban a 2 tekercse, viszont nincs mellette a középsõ single egyszer sem.
Vagy 1. állásban úgy van, hogy megy a hátsó felezve és középsõ pickup is, viszont nem jól van párosítva a 2. Szal úgy kellene lennie, hogy ha a single pickupod északi polaritású, akkor ahhoz a humbucker déli polaritású tekercsét kellene kötnöd, hogy ne legyen zajos (vagy fordítva, az a lényeg, hogy két ellentétes polarítású legyen párosítva). Mondjuk igazából azt kellene tudnod, hogy milyen polaritású a single pickupod, és ehhez megnézni a humbucker színkódját, hogy melyik vezeték melyik. Mondjuk ha nem 4 vezetékes a humbuckered, akkor szopás lehet a dolog, mert nem nagyon lehet variálni.
De még az is lehet akár, hogy a hátsó humbucker kimenõ vezetékei rosszul vannak összekötve.
Ha a humbuckered nem harap eléggé, akkor az attól is lehet, hogy a másik pickup-al fázis gondjai vannak. Na erre most nemtok hirtelen okosat mondani, de lehet errõl találni írásokat (pl. itt).
Az jutott még eszembe, hogy ha túl közel van a pickup a húrhoz, attól is lehet gyenge hangzás (mondjuk zaj nem), de nem hiszem hogy ez lenne a gond.
Amúgy tényleg nagyon kevés gitár van, ami egy kicsit sem csörög, és közben normális húrmagasság van. Személy szerint engem nem zavar egy kis csörgés, addig amíg nem hallatszik be mikor erõsítve játszom, én inkább az alacsony húrmagasságot preferálom.
DummyBoy: azért nem árt ha az ember tudja, hogy egyáltalán mit is állít, nem csak vaktában tekerget, mert hallotta, hogy azt kell. Meg azt sem árt tudni, hogy feszíteni vagy lazítani kell, mert teszem azt elkezdi feszíteni, mikor lazítani kellene. Nem áll be változás a csörgés terén, még feszít, még feszít, recss... Ezt azért nem árt elkerülni 😉
Adott az én becses H-S-H kiosztású gityóm, melybe nemrég híd pu-t cseréltem. De szerintem valami nem stimmelhet a bekötéssel és ezt onnan gondolom, hogy elõszöris nem úgy szól a cucc, ahogy elképzeltem, másodszor a zajosságból (direkt monitor elõtt próbálgattam, mert az általa keltett zajt egyértelmûen lehetett vizsgálni) is arra következtetek, hogy valami télleg nem stimmelhet:
5 állású kapcsoló,
1. állás - hátsó humi: zajos és nemis harap eléggé. Szerintem valamiért rá lett kötve erre az állásra a középsõ single is.
2. állás - ELVILEG felezett hátsó humi + középsõ single: ám gyakorlatilag csak a felezett hátsó humi szól viszont zaj az 0, nincs!
3. állás - középsõ single: zajos
4. állás - közép + elsõ humi felezve: úgy szól ahogy kell, kissé zajos "ahogy kell"...
5. állás - elsõ humi, semmi zaj, minden ok.
Szóval összegezve én arra következtetek, hogy az elsõ és második állásnál nagyon nem stimmel valami. Szerintetek is ez a bibi, vagy van más ötlet is?
Természetesen ésszel kell, mint mindent, de be lehet jól lõni ... fõleg ha szarul van beállítva a nyak, akkor hiába állítgatod a húrlábat ... én elolvastam majdnem mindent errõl a neten, majd kézikönyveket böngészgettem ... (Megnéztem egy videót is ...) és utánna áltam neki nagyon óvatosan magam ... és nem volt ördöngõsség, még kezdõként sem!!!
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Asszem nagyon kevés gitár van amit teljesen tök pöpecül be lehet állítani, és azok sem a legolcsóbbak.
Szóval:
Fender
ESP
Az ESP oldalán vannak képek is, ami alapján kicsit könnyebb elképzelni, hogy mirõl is van szó.
Van a nyakban egy fém pálca, aminek az a szerepe, hogy ellent tartson a húrok feszítésének. Azaz a húruk ugye hajlítanák a nyakat, mint egy íj, és mivel a fa nem elég ellenálló a hajlításnak, ezért szoktak bele rakni egy fém pálcát. Na ha a pálca laza, akkor túl íves lesz a nyak és ekkor az középsõ bundokon játszva csörögnek a húrok. Ha túl feszes, akkor homorú lesz, és akkor az alsóbb bundokon, vagy üresen pengetve játszva csörögnek a húrok. Ezen úgy lehet állítani, hogy a nyak valamelyik végén hozzáférhetõ a pálca feszítõ csavarja, azon kell lazítani vagy húzni. Felhangolt gitárnál kell csinálni, és mindig maximum csak negyed fordulatot szabad tekerni rajta, és utána ellenõrízni a dolgot. Nagyon könnyû sérülést okozni a nyakban, szal csak óvatosan/okosan. Ha nem nagyon biztos benne az ember, hogy mit csinál, akkor inkább hangszerész...
Viccet félretéve a hangot a bund között kell lefogni hogy jól szóljon (bund=fém vacak a nyakon).
De a te problémádra az a megoldás, hogy szépen belenézel a nyakba, és megnézed hogy egyenes e.
A gitárodnak megfelelõ típusú gitárnak egy manual-jába megtalálod hogy hogy kell nagyon precízen beállítani. Ha gondolod fenderbe tudok segíteni, de ha nagyon nem írja le senki akkor utánanézek más típusnak is.
Ha viszont körömmel, akkor azt felejtsd el, vagy valami nagyonjó cuccot használj a körmeidre, mert nagyon hamar el fog kopni 😊
A gitárvásárlásnál figyelj hogy MAGAS FÉNYÛ LAKKOZÁSA legyen!
Továbbá érdemes átnézni még a fémszerelékeket vagy úgymond, hangoló szerkezeteket.
Csak ajánlani tudom a "... hangszedõt".
Fontos még, hogy a hangszer "kezelése" megfelelõ legyen, különös tekintettel az 5 pizíciós pickupváltóra.
Továbbá szerintem "magasfényû BK-black" színût vegyél, mert az nagyonjó 😊
Ok, cask poén volt 😊
Légyszi csak olyan írjon akinek már tapasztalata van ilyen téren és már próbálta.
Elõre is köszi.
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
"masszív test,ezüstös csillogású bevonmat,3 db "SC" felcsípõ,
karcálló pengetésõr,2 db TONE pottméterrel,jó mély "Mustang"gravírozással"
Az a kedvencem amikor írják a hirdetésben/katalógusban, hogy mittomén 800W teljesítmény, aztán kicsit megkapargatva a dolgot kiderül, hogy az a 800W, az hídba kötve 2 ohmon jön létre.
Detökjó...Légkamrás gitártok nincs?
Hát ha belegondolsz minden gitártok légkamrás addig, amíg enm rakod bele a gitárt és nem pakolod tele a zsebeit kábelekkel/pedálokkal 😊
"Hangtechnikák"
HÖ?! bár csak négyesre érettségiztem magyarból, de ez azért érdekesen hangzik...
"Típus: CA-PL-300
Név: Carlsbro végfok, 300W"
ez nem vicces, inkább bazi nagy hiányosság: hány Ohm-on és hány csatornán ad ez le 300 W-ot?
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Van mobil tune-o-matic híd?
"Test: égerfa, erezett, domborított"
Húúú, az enyémet is meg kéne ereztetni, tök jó lenne 😄
"Fémszerelékek: krómszínû"
Ezt csak azért mert olyan szép...
"dupla cutaway"
Egy strat-nál...ez olyan csakazértismégírjunkvalamit.
"(Nehéz, mint egy Fender Strato)"
Hûdejó.
"szimpla cutaway"
Les paul...
"Érdekessége, hogy a nyak hátul nagyon szépen össze van dolgozva a testtel."
És végül emberünk felfedezte az átmenõnyakas gitárt...
"Pickup: 2 BDSM"
Bondage sado-mazo?
"Dimavery Mandolin F-hangnyílással. " alatta picivel: "fogólap: rózsafa, 24 bund"
Megõrült az? 24 bundos mandolin??? 😄
Egy kis 15 W-os kombónál: "Otthoni gyakorláshoz tökéletes, de akár kisebb koncertekre monitorként is remekül használható."
Eme mondat hatalmas szakmai hozzáértésre utal.
full csöves fender fejnél: 1 hangfalkimenet + ext. speaker
No comment...
"Erõs mûanyag Roland szinti tok légkamrákkal."
Detökjó...Légkamrás gitártok nincs?
"K&M mikrofonállvány - egykezes"
Nem azért van a mikrofonállvány hogy ne kelljen kézbe fogni?
Befejeztem 😊
Johnson EMG?
ne röhögj, ilyen télleg van :-))))
a Johnson pár EMG hangszedõt is próbál lemásolni, egyelõre csekély sikerrel :-D
"Jackaljzat: elõlapba süllyesztett (krómozott)"
Egy strato forma gitárnál mi az az elõlap?
"Elektronika: 3 Single-Coil (Johnson EMG)"
Johnson EMG?
"Fogólap: palisander"
az...pali....
"WAH-WAH effektpedál gitárhoz.
Tradícionális, tiszta wah wah hangzás, állítható zengés és hossz. Ideális elektromos- és basszus gitárhoz egyaránt, illetve egyéb hangszerekhez is."
Nos...elemezzük ki a mondatot. Eleinte gitárhoz van az a pedál, aztán már basszushoz is, végül "egyéb hangszerekhez" is..Amúgy nem rossz ötlet, most elképzeltem egy oboát wah-al.
És mi az hogy állítható hossz?
Egyszer 30 centi hosszú a pedál, aztán ha nekem nagyobb lábam van akkro kihúzhatom 40 centisre?
Egy gibson les paul studio-nál:
"Ajánlott húrvastagság: .010-.046"
Wow...Zakk Wylde lehajtja fejét zokogva.
"Hangolható húrláb (Tune-o-matic)"
WTF?
"Profil: domborított"
Lapos nyakú nincs?
Gibson Les Paul Standard Double Cutaway Plus-nál: "Bund: 24"
Végülis, volt már 22, 23, legyen már 24 is....érdemes lenne ezeket az adatokat a gibson-al is közölni, hogy rosszul rakták össze a gitárt.
"Hangolók: Inline (Banjo type)"
Lehet én vagyok tudatlan, de nekem ez a mondat valahogy nem áll össze.
Inline ha jól tudom azt jelenti, hogy sorban vannak a kulcsok, nem 3-3 felosztásban. Ez igaz is a gitárra nézve. Viszont olyan banjo-t én még nem láttam.
Gibson 2 nyakú sg-nél: Bund: 20
Ok, ez hogy jött ki?
Ha a két nyakat egybe nézzük akkor 44 lesz, ha csak egyet, akkor is 22.
Az egyenlet megoldásáért valaki kaphat egy sört.
"Test méret: 16" széles x 20" magas x 2.25" vékony"
Vékony????
"Test: juharfa/nyárfa/juharfa laminálva
Közép tömb: 1-darab mahagóni
Nyak: juharfa"
Közép tömb? Ammegmi?
"5 állású kapcsoló (1. Bridge Pickup 2. Bridge and Middle Pickup 3. Middle Pickup 4. Middle and Neck Pickup 5. Neck Pickup)"
Jó hogy azt nem írja oda hogy váltásnál kattanás-szerû hangot hallat.
"25.5" (648 mm) hosszú nyak"
Ekkora barmot...Nem a nyak olyan hosszú hanem a húrtáv...komolyan, ez a hozzánemértésnek valami nagyon magas szintje...
"Floyd Roser Licensed Double Locking 2-Point Tremoló "
Hát ehhez már tényleg csak gratulálni tudok 😄
Flojd Rózer 😄
"1 Dimarzior Custom PAF Pro Humbucker (hídnál)"
Milyen agresszív név...DIMARZIÓÓÓÓR!!! WROOARRGGHHH!!! 😄
"22 Medium Jumbo Frets bund"
Drága fiam...most vagy fordítsd le magyarra, vagy hagyd a picsába angolul, de ne legyen frets meg bund is...
"5 pizíciós pivkup választó "
Nagyon siethetett...
"hangoló szerkezet"
Kíváncsi vagyok valahol nevezi e a gitárt "húrpecegtetõ kézikészüléknek"
"Szín: magasfényû BK-black"
Fasza...
nah, majd lesz még 😄
Kuss!-magyarázta.
Nem számít hogy hány bund van.
Egy strat és egy les paul is 22 bundos, mégis más játszani rajta, mert egy les paul-on közelebb vannak a bundok egymáshoz. Azt nem értem hogy rusty cooley miért 25-ösön játszik, mikor így csak kb 7-8 bundot tud átfogni, egy 24.75-ön pedig akár 9 is menne neki 😊
Hülye állat 😄
koszi szepen..
Lehet a rezonátor gityókra gondoltak,
bár sose lehet tudni,itt bizony komoly szakértelem van..
Az "Ekvalizátor" annyira szééép szó<#szeret>#szeret>
Hallottatok már a Fender Relic szériáról?
Azért az már túlzás picikét<#wow2>#wow2>
Na megyek,átváltom amplifikátoromat a túlvezetett csatornára..
Hát ezen a lajkó fikázáson halálra röhögtem magam 😊
De azért belédkötnék 😊 A menzúrát megjelölni azért fontos (bár inkább colban mint miliméterben), spec nekem tök fura egy gibson (24.75) gitáron játszani a fender (25.5) után.
Az elektromos gitár építõ szett meg jó poén 😄 Kár hogy hazánkba csak a nagyon gagyik jutnak el, viszont kint vannak komolyabbak is (pl warmoth).
SC=singe coil, egy tekercses hangszedõ.
Félakusztikus gitár van (mármint ami nem elektroakusztikus). Pl a jazzgitárok, de szerintem ide sorolható a fender thinline vagy mi is.
De gondolom ezt egy elektroakusztikusra írta....kész ez a bolt 😊
Egyébként a musicman nekem is favorit...szerelmes vagyok egy silhouette special-ba 😊 Csak jó drága 😞
Ja és a fender mustang teljesen króm borítással van ellátva, írták, hogy szinte lehetetlen fényképezni, mert annyira szarrá van polírozva, hogy a természetes fény is annyira megcsillan rajta, hogy nem lehet látni a gitárt, a vakuról meg ne is beszéljünk.
Verseghy: A corvette-et utálom 😊 Volt egy régi zenekarom, ahol a bõgõsnek egy johnson jazz bass-e volt...nagyon jól játszott rajta a srác, és kurvajól szólt.
Aztán lecserélte egy corvett-re (igaz, csak rockbass). Szerintem szar gitár, nehéz, szar alakja van (bár a felsõ szarvat jelképezõ vibrátorra emlékeztetõ nyúlvány kimondottan jó fogóka rajta), és a hangja is tompa volt.
pepino: dugd be az erõsítõdet fordítva a konnektorba.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Music Man eszméletlen jó gitár..
Match: nekem a corvett a kedvenc warwickom😊
amúgy nem az a bajom, h szólógitár, hanem hogy sztem borzalmas színe van :-)
"Menzúra hossz: 648mm"
nagyon fontos, én is centivel járok hangszert venni
"Merevítõpálca: állítható"
hadd ne minõsítsem...
"Elektronika: ... hangszedõ,"
na, ilyet se láttam még
"Elektromos gitár építõ készlet, minden tartozékkal!"
ez az bakker, kukába a LEGO-val!
"Húrláb: Krómozott, 4 állítható csík"
csík?????
"Fogólap: juhar, pötty marker berakással"
én is jól beszél inglis
"2 SC pickup"
na, erre nem jöttem rá, h az SC jelölés mit takar
"félakusztikus"
az elektroakusztikus szebben hangzana...
"Pickupok: 2 precizion"
buksisimogatás a helyesírásért, gratuláció a szakértelemért (Precision Bass hangszereknél 1 db hangszedõ van, csak 2 darabból áll, ezért is hívják néhol dominó hangszedõnek)
"Kezelés: 2 volume, 1 tone"
bakker, kezelni egy mûszert kell, nem egy hangszert?!?!!
"4 sávos ekvalizátor"
anyám....
"Vonalkimenet külsõ hangszóróhoz"
ez meg baromság. a vonalkimenet csak a jelet küldi ki, ami mehet pl. keverõbe. külsõ hangszóróhoz olyan kimenet kell, ami értelemszerûen felerõsített jelet küld ki.
szal itt se vásároljon senki.
Egyik kedvenc warwick-om:

Megnéztem ezt a lajkó hangszert...
Hát ez valami katasztrofális...az egy dolog hogy kurvadrága, de ez az oldal...
Az még hogy 100% undorító és igénytelen a design-ja, még elnézem.
De ilyet, hogy egy les paul forma gitár alá írva hogy: 23 bund...ügyes..
A használt hangszerek között egy bcrich, melléírva hogy új.
Hát baszom alásan, akkor minek rakja a használtak közé?
A "precizion" bass már meg sem kottyan...
És miért kell minden gitárhoz odaírni hogy magasfényû lakkozás?
szal 32e pénézér melyik alegjobb strato?link
Lalikum