Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Te se vagy ám ép!<#merges2><#nyes><#eljen> Gracca!

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Christiansen
Én a Squier Bullet-et venném meg,de a te döntésed,próbáld ki mindegyiket és meglátod melyik tetszik neked.

roberto
Páran sztem már tudjátok hogy kezdõ gitáros vagyok vagyis már másfél éve nyomom de csak akusztikuson.most karácsonyra 30 ezer forint krnyéken választhatok.kiis néztem párat. szerintetek melyiket kérjem?
Stagg S300 series
Vorson EDG-45 SERIES
Vorson EDG-LP black
Harley Benton HBS200BC,BK
Squier Bullet BL Stratocaster
(ha ezeken kivül még tudtok ajánlani akkor tegyétek)

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Hellhammer
Thx a dicséretet.
Amúgy az eredeti ötletadó videók (azért Tribute to Lasse a cmíe) itt vannak:
Amateur
hyperactive

Mr_no_NaMe
ááá 😄DD
kurvajó (Y)
<#eljen><#taps> Király!
DummyBoy
Ehh ... télleg fasza 😊 Grat 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

McGrady
kurvajó 😄DD

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Na közben elkészültem 1 videóval is 😊
Itt meg lehet tekinteni.

Hellhammer
Most hogy jobban megnéztem a Soundforge 8-at, mégsem annyira macera 😊 És ezt ráadásul lehet is lehet tölteni próba verzióként, szal nem is nagyon kell warez-t kutatni hozzá.
View menu - plugin chainer és ott van olyan ikon ami egy zöld téglalap és a két oldalán 2 kis karika. Ott lehet benyomni a külsõ plugineket, mondjuk elõtte az options - preferences - vst effects-nél nem árt beállítani, hogy hova vannak rakva.

Hellhammer
Hát a Cooledit nem támogatja a vst effekteket, akkor inkább a Soundforge 8-as verziója, bár még abban is elég macera behozni õket. Sztem vagy Cubase vagy Samplitude vagy valami hasonló lenne a kompromisszummentes megoldás.

McGrady
köszi!
cool edit 2000 jó lesz proginak?

Kuss!-magyarázta.

DummyBoy
Hmmm ... Jut eszembe ... Akit érdekel az ilyesmi ... láttátok hogy "kijött" az Amplitube 2-es werziója is? VSTként és Standalone-ként is mûxik ... éneddig ugyan Guitar Rig 2-vel gyakoroltam, de mostanában már inkább az Amplitube 2-t használom ... valahogy jobb 😊

Csak a metronomja ne lenne olyan idegesítõ 😊

Hellhammer
Na jó 😊 Itt az egyik:
vst synths ebben letöltés után érdemes benézni a pluggar mappába is, ott is van csomó minden.

Itt a másik:
vst-vsti plugin pack

Amit sztem mindenképp érdemes felrakni közülük:
- Waves Diamond Bundle (a 2. csomagban van)
- iZotope Ozone (az 1. csomagban pluggar mappa)
- Steinberg Magneto (asszem mindkettõben benne van)
- PSP Vintage warmer (elsõben pluggar\psp mappa)
- van egy olyan, hogy Steinberg Warp, abban elég jó erõsítõ szimulációk vannak (Plexi, H&K Warp és egy JC jazzamp)

Emellé még a guitar rig 2-t érdemes összeszedni valahonnan, én azzal szoktam gitárhangzást csinálni.

Match
dehogy basznak ki 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Hellhammer
Hát olyan nagyon azért nem egyszerû, de nem is bonyolult. Kell ismerni egy szerkesztõ progit ami támogatja a vst-t (Cubase, Nuendo, Samplitude, Sonar stb.), tudni kell, hogyan kell berakni a vst-ket, beállítani a sorrendjüket, aztán kisérletezgetés 😊
2 nagy vst plugin pack-et szedtem le, amiben majdnem minden benne van (az egyikben még cubase sx is), ezeket érdemes leszedni (nem akarom direktbe belinkelni, mert kibasznak).

roberto
valaki leirna nekem hogy mit hogy kell scinálni ezekkel a vst pluginnal?ja és mi az?<#vigyor3>

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

McGrady
amiket az elõbb felsoroltál, azokkal egyszerûen lehet dolgozni? mert akkor lehet lerántom õket én is aztán megnézem mire vagyok képes 😊)

aha, ja, sikerült 1-2 részt elkamuznom 😄

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Hát mondjuk el lehet indulni viszonylag egyszerûen, már a pluginek-hez adott alap beállíásokkal elég jó eredményeket lehet elérni. Persze azt nem árt tudni, hogy mi mire való, de az sem nagy ördöngõsség 😊
Én kb. fél éve a szabadidõm kb. 75%-át azzal töltöm, hogy az ehhez a témához kapcsolódó weboldalakat, ebook-okat, fórumokat olvasgatok, és próbálkozok a számítógépen. Jó lenne egy ilyen tanfolyamra is elmenni, tudok is róla, hogy az egyik stúdió szervez ilyeneket elég baráti áron, csak sajnos Budapesten lenne, én meg nem ott lakok 😞

A szóló sztem jó, bár vannak benne "koszos" részek, de úgy érzem nincs igazán alapom megkritizálni, mert én sem vagyok ettõl jobb. Sõt... 😉

McGrady
hûûû, azannya...desok kütyü 😄
elég sokáig tarthat kitanulni, hogy hogylehet szépen összekeverni 😊
amúgy szerinted jó a szóló?

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Hát egy raklap számítógépes vst plugin-al 😊

Ezen most konkrétan Waves X-Noise, Waves Q10 EQ, Guitar Rig-bõl hangfal szimuláció + delay, aztán PSP vintage warmer csöves kompresszor szimuláció, a végén van egy iZotope Ozone mastering plugin (ebben egyben van eq, harmonic exciter, reverb, multiband dynamics, loudness maximizer, és multiband stereo imager).
Ahogy hallgattam, még mindig maradt benne alacsony frekis zaj, azt talán még egy eq-val ki lehetne szûrni, csak este már nem akartam vele pöcsölni mert azért az idõigényes dolog. Meg kell találni azt a frekitartományt ahol a zaj van, és úgy belõni az eq-t, hogy ne nagyon rontson a hangon, de a zaj eltünjön.

McGrady
fasza lett, köszi 😊 amúgy hogy csinálod?

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Kicsit hegesztettem a hangzáson: KLIKK

Ron Ragm
Jó mókának tûnik, majd talán valamikor.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

McGrady
hello
lehet én is bennelennék.
nemtom mihasznomat vennétek, feljátszottam sebtébe az egyik kedvenc számom szólóját (p.box - soha nem elég), hallgassátok meg, ez kb. leírja a játékom. ja, a minõség szar persze, sima kismikivel nem is várhatok többet 😊
p.box - soha nem elég (részlet)

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Hát kezdésnek mondjuk az kellene, hogy milyen hangnem, milyen tempo, és kb. milyen hangulat legyen. Aztán csinálhatok valami alapot, amire aztán mehet a dolog.

Match
Meg mellesleg jó buli 😊
Ha esetleg valamelyikünk bekerül az 500-ba (minimum 10 war, abból fele gyõztes) akkor majd kurvaanyázhatok 😄

Match
Mint mondottam, a team egy formális dolog...tök jó lenne meg minden, de sok szerepe nincs.

Igazából társaságot szeretnék szervezni, hogy legyen kikkel megvitatni az ottani eseményeket...

Nem volt túl jó ott játszani úgy, hogy én voltam az elsõ (és azóta utolsó is) magyar az egész játékba.

Én szeretnék menni ha beválogattok😊
Match
vagy 3-an? 😊

Mondom, nem szükséges vérprofinak lenni...
Az alap war-ok 3 részre oszlanak.
1. amatõr
2. melee (ez ilyen freestyle cucc)
3. bajnokságok (na itt a metáltól a country-ig minden van)

Maga a team csak egy formális dolog.

Match
nah, akkor a tekerést bevállalom 😊
akkor úgy néz ki ketten lennénk? 😊

Alakul a hungarian massacre delegation 😊

McGrady
hát, én nagyjából gyorsan tudok kûdeni, nincs bajom a technikámmal, csak sokat kamuzok, nemtudok mék minden akkordra rendesen játszani 😞

Kuss!-magyarázta.

Hellhammer
Én szívesen benne vagyok, csak a tekerõs szólózás nem nagyon megy sajna. Tudok tolni viszont jó riffeket, meg hobbi szinten most a hangmérnöki dolgokat tanulgatom így a keverésben/effektezésben/masteringben tudok segíteni kicsit 😊

Match
És isten áldja a supportot!!!!!!!!!!!!

Írtam nekik hogy volt régen egy accom, és elvileg kéne náluk lennie 3 számomnak, de elloták a vinyómat, és nem tudom megszerezni õket sehogy.
És válaszoltak (tegnap írtam nekik), mondták hogy kicsit kutatni kellett, de meglettek, és elküldték õket emailben 😊

Ha összejönne itt egy 3-4 fõs csapat tök jó lenne csinálni egy hungarian team-et...aztán lealázzuk a hülye amerikaiakat 😊

Én szivesen benne lennék, vannak egész jó riff ötleteim.
Match
Nem kell feltétlenül kurvajónak lenni.
Kötelezõ minden számhoz (vagy legalább egy részéhez) tabot csatolni, tehát ha valamelyik megtetszik, még meg is tanulhatod. Továbbá vannak leckék is amit a többiek írnak, van audio chat ahol lehet kérdezgetni a többiektõl, továbbá asszem kurzusok is szoktak lenni.

Nem beszélve arról hogy a jobbak (500 club members) általában jó fejek (legalábbis amikor még én játszottam (2003) akkor azok voltak).

Ez kurvajól hangzik😊 Föleg hogy nekem van lehetõségem jó hangzást felvenni a próbatermünkbe. Én szivesen mennék csak annyira jó szerintem nem vagyok😞😞
Bangyee
Jópofa lehet, csak kár, hogy n00b vagyok még ehhez.<#szomoru1>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Match
jah, de változnak a szavazók.
Ha egy bizonyos szintet elérsz akkor mehetsz az erõsebbekhez is.
Tehát a pro kategóriában már valszeg nem az ész nélküli tekerést nézik, mert ott csak a jobbak szavazhatnak.

Ez fõleg abból áll hogy hány versenyed volt, és ebbõl hányat nyertél meg.

Továbbá vannak díjak is, bajnokságok, év végi összesítõk, év gitárosa/zeneszerzpje/mittoménmégvagy100 jelölések.

Christiansen
Értem.Ha technika számít már rég rossz..a zenélés nem olyan mint a Counter Strike...
Ha két jól megkomponált,feelinges szóló egymásnak megy,mégis
mi dönti el,hogy melyik a "jobb"?? Több szavazat azt annyi?

Match
www.guitarwar.com

Felveszel egy számot, és vagy felteszed hogy "nah, lehet kihívni" vagy keresel valakit akinél úgy gondolod hogy jobb vagy, és kihívod te.
Aztán a többi versenyzõ szavazhat, hogy kinek melyik tetszik jobban.
Régen játszottam, csak felidegesített hogy ha nem tekerõs malmsteen számot játszottam akkor baszhattam hogy nyerjek.
Azóta sokminden változott, sok különbözõ versenyzési mód van (pl vannak stílusi megkötések stb stb).
Továbbá lehet csinálni csapatokat, és a csapatok is háborúzhatnak egymás ellen.

Hátránya hogy biz pénzbe kerül, de nem vészes (5 dolcsi havonta..cc 1000 ft).

Christiansen
azmiaz?<#fejvakaras>

harcz,hábohúú!

Match
kéne guitar war-ozni...
Csinálhatnánk egy Hungarian Team-et 😊

Hellhammer
<#zavart1><#falbav><#banplz>

Jah, hát mert a júzer alapból hülye is. Aztán ha megszakad a menet a pálcában, akkor az nem olyan, mint a windows, hogy újrainstallálod. Hülye haverom az én gitáromba is belenyomta a rövidebb imbuszkulcsot, mielõtt kikaphattam volna a kezébõl, és letekerte vele a lakkozást.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

DummyBoy
Igen, erre értettem azt hogy ésszel persze 😊

Én is fostam tõlle ezerrel, de anno a számítógép vízhûtésének is így álltam neki ... utánnajártam és utána szépen megoldható a probléma ...

Nekem ugyan nem egy drága gityóm van, de volt hozzá egy kis leírás, hogy hogyan merre mit... + kézikönyvek + leírások a neten ... utánna már ha van valakinek egy kis "mûszaki" érzéke, simán megy ... de ehhez az kell hogy figylmesen utánnajárjon a dolgoknak!!!!

Bangyee
Szar az ország gazdasága. Ha megoldod kapsz 30 pontot! <#miaz>

Bangyee
Á sebaj, legalább ezzel a jóksi módszerrel tutira meggyõzõdtem hogy minden oké a pickupkiosztással. Minden ott szól ahol kell neki, bár a 2. állásban nem tudtam kivenni, hogy a felezett huminak melyik coilja aktív éppen...

Hellhammer
Köszi az ajándék felajánlást. Szal van 2 pontom, várom a többi problémát 😄

Match
sorry, közbe látom hogy már megoldódott a probléma...
Az alkohol + az 1-2 órára megszakadó net összekuszálja az embert 😄