Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

húrcsere évente elég sztem, ha csak nem szakad.
ha nem saját zsebbõl megy a húrcsere, akkor lehet félévente 😊

Count Adyn
igen, azért ajánlják a nylonhurost kezdésre mert a fémtõl szétmegy a szerencsétlen keze gyorsan és bedobja a törölközõt😊 Persze aki elszánt annak mind1😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Emberek. Most értem haza és vásároltam egy Johnson JD-2es akusztikus fémhúros western gitárt. Hát ez valami istenien szól.
2 hónapja fogatm életemben elõször gitárt a kezembe és hála egy isteni oktató cd-nek elég jól is belerázódtam. Csak azt nem értettem hogy a videón miért szól sokkal jobban egy szám mint amit én játszok a nylon húros klasszikus gitáromon.Már tudom. Nem azért mert annyira jobban játszik az oktató mint én,hanem mert õ fémhúrossal nyomatta én pedig nylon húrossal. Emberek. Ég és föld.A fémhúros ezerszer jobban és tisztábban szól.
Kezdõknek jótanács😞én is az vagyok még😊)Mindenhol mindenki azt mondja hogy érdemes nylon húros gitárral kezdeni az elsõ évet a kezdõ gitártanulóknak. Én a saját példámon alapulva azt mondom hogy aki teheti az vegyen egy fémhúros gitárt,mert ezen sokkal tisztábban lehet hallani az akordokat.És ami szintén saját tapasztalat. Sokkal nehezebb elszúrni a húrlefogásokat és sokkal kevesebb a fals hang is. Sokkal könyebben jönnek ki a hangok és szebben is. Ezen nagyon meglepõdtem.
Egy hátránya van:nagyobb erõkifejtést igényel a húrok lefogása és szokni kell a pengetést. Már persze aki nem hajlandó pengetõvel pengetni😊Mint én.
Lenne pár kérdésem a haladó gitárosoktól:
1-milyen idõközönként szükséges a húrcsere fémhúros gitárnál?
2-az oktató cd-n értelmesen el van magyarázva a húrcsere,de ennek ellenére könnyû kicserélni egy kezdõnek?
3-én soha nem pengettem még pengetõvel és elég jól megy így is az ujjaimmal. De ez nylon húrosnál volt. Most a fémhúrosnál is meg lehet oldani az újjal pengetést hosszabb távon?
4-szeretnék venni egy kemény tokot a gitáromhoz.Hol lehet a legolcsóbban és mennyibe kerül?
Elõre is köszönöm a segítséget.

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Amse
sajnos azt tudom 😞

Hellhammer
Ez nemtom jó megoldás-e.
Vagy esetleg ez, vagy ez.

48 ezer forint újonnan... sok sikert! :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
hát, inkább akkor vegyél 40 körül Squiert, az kicsit minõségibb, és elektromos kezdésre szerintem tökéletesen megfelel, középhaladó szintig

Kuss!-magyarázta.

Tanácsot szeretnék kérni .Pégpedig abban ,hogy ha amatõr Elektromos gitáros vagyok ..eddig klaszikussal nyomtam ..mit szóltok http://hangszeraruhaz.hu/products.php <---itt egy Vorson gyártmányú Vorson EDG-45 (TMCS-1 tremolo)-ra gondoltam 28.800 és a leírása:Test: candlenut dió • Nyak: jávorfa • Fogólap: rózsafa, 24 bund • B-001 tremoló • 1 hangerõ, 1 hangszín potméter • 3-utas pick-up kapcsoló • Pick-up: 1 humbucker, 1 single-coil . várom a gondolatokat!!!
😛😛 kicsit az 50 es évek !!.."Elvis"... =)=)=)=)
Amse
Hi! kicsit off, de remélem vki tud segíteni.
Ilyen mikrofont (nem kell hogy mûködjön) szeretnék szerezni olcsón, de nem igazán tudom honnan. Vki esetleg?

Bangyee
Bár text tabban nem vagyok császár, úgy sejtem, hogy a / a slide-ot jelöli (egyik bundról másikra csúszás) a ~ pedig a vibrato (hangremegtetés - mondjuk egy hét után ez még nem annyira esszenciális 😄 )...

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Sephirot T
rendben 😄

megtaláltam mind1😄😄 ..aki nek vannak jó kottái pls keressen meg msn en címem a következõ:[email protected]
letudnád linkelni megint pls!!!
DummyBoy
Akkor nyugodtan olvasgassad te is az általam belinkelt oldalakat 😊

A hangtechnikai alapok és a gitár alapok szvsz ugyanazok a sima és a basszusgitárnál is 😊

Így megtudod mik azok a bundok, miért vannak, hangtechnikai alapokat, majd többek között a TAB olvasást is 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Sephirot T
1 hete 😊)

DummyBoy
😊 😊

McGrady
öhh
bocsi, aszittem gitározol 😊

Kuss!-magyarázta.

Sephirot T
hat ha most lenne melletem egy gitar akkor mar tokeletesen ertenem de most igy nem tudom elkepzelni.es kossz a segitseget

McGrady
bund=érintõ, a kis "tartományok" a gitár nyakán. az egyes a gitár fejéhez legközelebb lévõ, a kettes eggyel arrébb, és így tovább.

Kuss!-magyarázta.

Sephirot T
hanyas bund?

McGrady
na, a betû hogy melyik húr, a szám meg hogy hányas bund. ennyi. balról jobbra olvasod, ami egymás alatt lenne azt egyszerre pengeted. nemnagy ördöngösség 😊

Kuss!-magyarázta.

Sephirot T
G:I---------------------------I
D:I---------------------------I
A:I---55-4--33-4--55-4-3/4~-4~I
E:I---------------------------I
Valaki elmondana nekem hogy mi a helyzet a tabokkal?MErt nekem ez most hieroglifa.Mit jelentenek a szamok?

a halado acusticus gitárokon játszóknak ajánlom ERic clapton - Classical Guitar solo c. számát ...vannak benne komoly ütemek!!!...nekem tetszik mingyárt megyek is nyomatni😄😄😛
Sephirot T
Maradok a tanarnal 😊)

Bangyee
Hát ja mondjuk kezdõ basszeros honlapot énse tudnék mondnani... mert végülis a nagy alapok pláne pengetõs bassnál egyeznek a sima gitárral. A speckó jobbkezes technikák meg már inkább a haladó részleghez tartoznak, arról biztos több oldal is van. Wictor Wootennek is elvileg van valami oktató anyaga, nade az má naon hárdkór 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

rezsofiz
guitarpros dob alá játszanék fel elektromos gitárral lineinba gitársávot. melyik programmal tudom felvenni jó minõségben??

sazl : c

http://basszusgitar.lap.hu/

ha jó vagy angolból, van ott pár link, bár a többsége inkább haladóknak való

kb 40 kommentet olvass vissza.

na, várj, ezt nem értem

adott egy kombó, és arra +1 ládát rá akarsz kötni?

köszi szépen a segítséget meg fogom õket nézni!
DummyBoy
Húúú ... ha basszerezni kezdtem volna tuti tudnék most segíteni 😊

Ami hirtelen eszembe jut, és a többieknek is tudom ajánlani...

www.totalvid.com Ugyan fizetõs, de reggelés (Kell hozzá bankkártyaszám ...) után 1 hétig lehet rólla videókat leszedni ... igaz nem DVD minõségben de DVD tartalmakat is amik licenseesek, 1 hétig nézhetõek, utánna fizetni kell(ene) értük ...

Rengeteg gitáros DVD van fent, van ami részenként, van ami fullosan ... köztük akusztikus, elektromos és bassgitáros leckék is ...

1 hétig lehet töltetni + nézni ingyen, ezidõ alatt megoldható minden gond 😊 1 hét után meg mehet a leiratkozás ...

Sephirot T
Ilyen site-okat nem tudsz mondjuk basszus gitarosoknak?

mumpic
Elõször hangold be! 😊 Vannak netes hangológépek, keress rá, én most hulla vagyok.

DummyBoy
Üdv!

Akkor sorban:

Gitarozz.hu gitáriskola

Pénzes féle gitáriskola

Hangmester Online gitáriskola

Alapokhoz meg itt is vannak jó dolgok: Gitártanfolyam.hu

Ajánlom még a Muszty Dobay gitáriskolát és a Csalamádékat ... azok ilyen daloskönyvek ... Tábortüzi gitározáshoz szvsz ezeket ajánlották nekem is 😊

sziasztok én most fogok kölcsön kérni egy ismerõsömtõl egy akusztikus gitárt semmi komoly célom nincs vele csak egy kicsit megtanulgatni elpötyögni pár számot meg az alapokat ilyesmi... aztan ha teccik végülis még lehet ebbõl komolyabb dolog de nem igazán tervezem. szóval örömmel várok bárkitõl bármi féle segítséget pl honlap címet ilyesmit ahol le van írva hogyan kezdjek bele a dologba az alapoktól kb onnan kezdve hogy melyik felénél fogjam meg a gitárt meg stb... 😊 elõre is kösz mindenkinek!
forza milan
Hi all!ELöre is kössz,de szeretnék kérdezni számomra egy fontos dolgot!Adott egy gitár,egy gitárkombó,és egy hangfal!Hogy tudom megcsinálni milyen eszközökkel(mit vegyek??!) ahhoz hogy az erösitön és pedálon átalakitott hangot még hangosabbá tegyem a ládával?!

DummyBoy
Köszi!

Mindez viszont is érvényes 😊

McGrady
jah, értem 😊
És elõreláthatólag sikerül majd megszerezned? Én végülis karácsonyra lehet megkapom, de ha addig be tudnám szerezni kevesebbért, az király lenne 😄 Ha elõbb lenne meg, akkor lemásolom neked, aztán elküldöm 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hát végülis igazad van 😊

Kuss!-magyarázta.

DummyBoy
Ehhh ... én is csak várom egyelõre 😊

bens
én meg azt mondom h ne vegyen szettet. vegyen egy olcsó gitárt meg egy olcsó erõsítõt, mert a szet általában atb@száson alapszik. de ha rám hallgat, akkor inkább vegyen egy olcsó akusztikus gitárt 15 rugóért, mert ha két hét mulva rájön h mégsem akar gitározni, akkor ott van h nem 50-et, csak 15-öt költött rá

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

McGrady
véleményem szerint teljesen mindegy mivel kezdesz, gitározni mindkettõn meg lehet tanulni, csak furcsa lesz majd ha elektromos után elõször veszel akusztikust a kezedbe, de nem fogsz belehalni...én legalábbis nem haltam bele, nem okozott túlsok nehézséget 😊
ha van a közeledbe hangszerbolt, akkor menj el és kérd ki az eladó véleményét, 50e forint körül lehet szetteket venni, amik igazából nem túl minõségiek, de kezdésnek jók 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
neked megvan az Alapi gitársuli? ha igen, nem bírnád elküldeni postán? nekem kurvára kéne 😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
neked megvan az Alapi gitársuli? ha igen, nem bírnád elküldeni postán? nekem kurvára kéne 😄

Kuss!-magyarázta.

Hali én most akarok elkezdeni Gitározni de nem tudom hogy milyen gitárt vagyek hogy elektromosat vagy aqusztikusat. hogy õszinte legyek élek halok a rock zenéért ezért elektromosra gondoltam. Hogy helyesen gondolkodom ha elektromosat veszek? és ha igen akkor milyet javasoltok kezdésnek olyan max 20-30 ezer körûl de inkább 20-hoz legyen közekebb 😊 PLz help 😊 elõre is köszi
DummyBoy
Sejtem, általában képben vagyok azokkal a dolgokkal hogy mi az amikor valaki ért valamihez, és mi az ha valaki szeretne érteni valamihez 😊
(Arról ne beszéljünk, amikor valaki azt HISZI és állítja hogy ért valamihez, de ez nem igaz 😊 )

Én jelenleg szeretnék érteni hozzá 😊 Van pár gitáros ismerõsöm, õk segítenek ha valami érdekel 😊Sajnos az elméletre sokkal több idõm jut mint a gyakorlatra 😊 Rengeteget olvasgatok, próbálom megemészteni, megérteni a dolgok elméleti részét, hogy mikor otthon van napi 1-2 órám a gitárra, akkor ne ezzel kelljen szenvednem ... Lassan haladok így, de legalább érzem hogy haladok ...

Mondjuk ráérek, sajnos nem akkor kezdtem el tanulni mikor szerettem volna, hanem 14 évvel késõbb ...

pedig aszittem már kicsit tudok gitározni 😞

bens
bocsi, ez inkább ide: #17829 szólt

bens
igen, akkordozni meg lehet tanulni tanár nélkül is. de vigyázz, sokan beesenek a hibába és azt gondolják h ha tudnak 10 akkordot meg 5 pengetést, akkor tudnak gitározni, de valójában ez még nagyon távol áll az alapoktól. a gitártudás ott kezdõdik, h elédraknak egy kottát és ha nem is elsõre, de el tudod játszani. amíg ez nincs meg, addig véleményem szerint nem beszélhetünk komolyan a témáról.