Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha nem saját zsebbõl megy a húrcsere, akkor lehet félévente 😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
2 hónapja fogatm életemben elõször gitárt a kezembe és hála egy isteni oktató cd-nek elég jól is belerázódtam. Csak azt nem értettem hogy a videón miért szól sokkal jobban egy szám mint amit én játszok a nylon húros klasszikus gitáromon.Már tudom. Nem azért mert annyira jobban játszik az oktató mint én,hanem mert õ fémhúrossal nyomatta én pedig nylon húrossal. Emberek. Ég és föld.A fémhúros ezerszer jobban és tisztábban szól.
Kezdõknek jótanács😞én is az vagyok még😊)Mindenhol mindenki azt mondja hogy érdemes nylon húros gitárral kezdeni az elsõ évet a kezdõ gitártanulóknak. Én a saját példámon alapulva azt mondom hogy aki teheti az vegyen egy fémhúros gitárt,mert ezen sokkal tisztábban lehet hallani az akordokat.És ami szintén saját tapasztalat. Sokkal nehezebb elszúrni a húrlefogásokat és sokkal kevesebb a fals hang is. Sokkal könyebben jönnek ki a hangok és szebben is. Ezen nagyon meglepõdtem.
Egy hátránya van:nagyobb erõkifejtést igényel a húrok lefogása és szokni kell a pengetést. Már persze aki nem hajlandó pengetõvel pengetni😊Mint én.
Lenne pár kérdésem a haladó gitárosoktól:
1-milyen idõközönként szükséges a húrcsere fémhúros gitárnál?
2-az oktató cd-n értelmesen el van magyarázva a húrcsere,de ennek ellenére könnyû kicserélni egy kezdõnek?
3-én soha nem pengettem még pengetõvel és elég jól megy így is az ujjaimmal. De ez nylon húrosnál volt. Most a fémhúrosnál is meg lehet oldani az újjal pengetést hosszabb távon?
4-szeretnék venni egy kemény tokot a gitáromhoz.Hol lehet a legolcsóbban és mennyibe kerül?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Kuss!-magyarázta.
Ilyen mikrofont (nem kell hogy mûködjön) szeretnék szerezni olcsón, de nem igazán tudom honnan. Vki esetleg?
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
A hangtechnikai alapok és a gitár alapok szvsz ugyanazok a sima és a basszusgitárnál is 😊
Így megtudod mik azok a bundok, miért vannak, hangtechnikai alapokat, majd többek között a TAB olvasást is 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
D:I---------------------------I
A:I---55-4--33-4--55-4-3/4~-4~I
E:I---------------------------I
Valaki elmondana nekem hogy mi a helyzet a tabokkal?MErt nekem ez most hieroglifa.Mit jelentenek a szamok?
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
sazl : c
ha jó vagy angolból, van ott pár link, bár a többsége inkább haladóknak való
adott egy kombó, és arra +1 ládát rá akarsz kötni?
Ami hirtelen eszembe jut, és a többieknek is tudom ajánlani...
www.totalvid.com Ugyan fizetõs, de reggelés (Kell hozzá bankkártyaszám ...) után 1 hétig lehet rólla videókat leszedni ... igaz nem DVD minõségben de DVD tartalmakat is amik licenseesek, 1 hétig nézhetõek, utánna fizetni kell(ene) értük ...
Rengeteg gitáros DVD van fent, van ami részenként, van ami fullosan ... köztük akusztikus, elektromos és bassgitáros leckék is ...
1 hétig lehet töltetni + nézni ingyen, ezidõ alatt megoldható minden gond 😊 1 hét után meg mehet a leiratkozás ...
Akkor sorban:
Gitarozz.hu gitáriskola
Pénzes féle gitáriskola
Hangmester Online gitáriskola
Alapokhoz meg itt is vannak jó dolgok: Gitártanfolyam.hu
Ajánlom még a Muszty Dobay gitáriskolát és a Csalamádékat ... azok ilyen daloskönyvek ... Tábortüzi gitározáshoz szvsz ezeket ajánlották nekem is 😊
És elõreláthatólag sikerül majd megszerezned? Én végülis karácsonyra lehet megkapom, de ha addig be tudnám szerezni kevesebbért, az király lenne 😄 Ha elõbb lenne meg, akkor lemásolom neked, aztán elküldöm 😊
Kuss!-magyarázta.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
ha van a közeledbe hangszerbolt, akkor menj el és kérd ki az eladó véleményét, 50e forint körül lehet szetteket venni, amik igazából nem túl minõségiek, de kezdésnek jók 😊
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
(Arról ne beszéljünk, amikor valaki azt HISZI és állítja hogy ért valamihez, de ez nem igaz 😊 )
Én jelenleg szeretnék érteni hozzá 😊 Van pár gitáros ismerõsöm, õk segítenek ha valami érdekel 😊Sajnos az elméletre sokkal több idõm jut mint a gyakorlatra 😊 Rengeteget olvasgatok, próbálom megemészteni, megérteni a dolgok elméleti részét, hogy mikor otthon van napi 1-2 órám a gitárra, akkor ne ezzel kelljen szenvednem ... Lassan haladok így, de legalább érzem hogy haladok ...
Mondjuk ráérek, sajnos nem akkor kezdtem el tanulni mikor szerettem volna, hanem 14 évvel késõbb ...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!