Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Cort😊

tenkenorman
nost megcsináltam a gitárt, viszont még nincsenek rögzítve az új potik, és szigetelések sincsenek felhelyezve, viszont ami szembetûnõ hogy kb 1/3 -al halkabb mint a schecterem, 3-4 es fokozaton a jcm-800-al már kényelmes otthoni hangerõt produkálok, ez a cort meg igen csak elégtelen.
nooormális?

http://www.tenke.hu

nekem is kéne valami normális pengetõ, még mindig nem találtam meg az igazit..
egy pengetõ van hogy csak egy két hétig tart.. áztán még reszelõvel alakítok rajta hogy visszajöjjön a hegye..aztán kuka

Fehercsoki
Elég jó árban is van, 900 ft 6 darab.

Hecker007
1 darab olyan pengetõm van, azt is találtam az utcán 😄
nagyon jó fogása van, nem csúszik, és elég tartós is, kevésbé kopik mint a kék vagy sárga tortex.
nekem .71mm van szeretem nagyon csak már elég régi kb 4-5 éve megvan, ennyi idõ alatt meg azért már ez is lekopik eléggé 😄

Fehercsoki
Dunlop Gator pengetõt használ valaki?

Tibi7
Tibi7
Srácok! Ez miféle basszusgitárnak a márkajelzése???
Fehercsoki
Amúgy ha válaszolnál a kérdéseimre akkor talán többet tudnék segíteni.

tenkenorman
a schecterem is itt van a gép mellett, nem single a cucc, most mégegyszer összeforrasztok mindent faszán és meglátjuk.

tenkenorman
sanszos, mindjárt meglesem mégegyszer.

<#bdead><#idiota> azért mert buzis..
remélem elégedett vagy

Fehercsoki
De akkor miért tennének bele aranyat?

nem lenne jó.. az egy puhafém.. gyakorlatilag nem hasznos bundnak..
de ha mondjuk lenne benne arany.. eladhatnám bármikor egy ötvösnek

Fehercsoki
Nem érted a kérdést, a kérdés az volt, hogy miért lenne jó ha a bund aranyból lenne.

mondom kurva drágák a bundok, ahoz képest hogy csak sima vas..
megérteném ha mondjuk aranyat tettek volna bele.. de így mégis csak egy közönséges fémdarab.. és fél kilóért elkérnek 20 ezret
ebben semmi buziság nincs, csak geciség meg kapzsiság

Fehercsoki
Miért jobb az arany bund?😮 Vagy ez már megint valami buzis dolog mint azok a lila kagyló berakások?😄

fél kiló bund 20 ezer ft ért találtam a legolcsóbban =( ez nem valami szép dolog =(
és még csak arany sincs benne, sima acél

kéne csinálni valami kurva jó doolgot, halálra unom az életemet

csak mondom, hogy a kommersz gitárokon lévõ nut (húrvezetõ nyereg)
mûcsontból van, polimerbõl. Nem igazi csont és nem ugyan olyan a hangja sem. Kevesebb felharmonikus, mosottabb hang, és kisebb sustain. Sajnos.

Találtam olcsón igazi tevecsontot. Ilyen igazi csont van a legdrágább gitárokon.. és ez nagyon beleszól a hangzásba.

Real Solid Camel Bone Nut Blanks 5x11x56mm For Les Paul

Ajánlom mindenki figyelmébe, mert kurva olcsón minõségû változást ad..

Több oka is lehet a zúgásnak.
Próbáld meg kiszigetelni a gitár hangszedõ üregét, és minden üregét egy mágnesezhetõ fém fóliával. Aluminium nem nagyon alkalmas ilyesmihez.
Ha tremolós a cucc, a föld vezetéket kösd rá, forraszd rá a fém tremolóra.

lehet hogy szarok a hangszedõk.. ki kell próbálni másikkal, a single szedõk rendszerint felvesznek valamennyi zajt.
Próbáld a gitárt kapcsoló üzemû táppal rendelkezõ cuccoktól távol használni.. a számgép közelében nem jó.

A hum hangszedõbõl általában 4+1 árnyék kábel jön ki.
a single meg 2..
ha single van..ne csodálkozz hogy zúg..azok szoktak
annyit tehetsz hogy szerzel vékony lemez fóliát amit lehet hajtogatni ..
beragasztózod az üreget a gitárban és minden részét befeded ezzel a fóliával. Így kapsz egy elektromos zaj szigetelõ kalitkát.. nem tudnak bejutni a káros elektromos zajok ide. és védve van a szedõ

Fehercsoki
Azt hogy túl alacsonyan vannak a húrok úgy értettem hogy a hangszedõk túl magasan😄

Fehercsoki
Cort😊 A zúgást legegyszerûbben úgy szüntetheted meg ha nem kötöd erõsítõre. Mindkettõ hangszedõ zúg külön külön is? Tisztán is zúg? Nem lehet hogy túl alacsonyan vannak a húrok?(nagyon közel a pickupokhoz)

tenkenorman
Sziasztok! Van egy hatalmas problémám.
Van egy cort gitár nálam amit megkértek javítsak meg mert zúg mint a veszedelem... (2 humbucker három állású kapcsoló, vol+tone poti) meg is tettem ma, újrakábeleztem az egészet, potikat kontaktspray-kenõ vel megtisztítottam, fújtam. hazahoztam ugyan úgy zúg.
idegességemben kikötöttem mindkét potit gondolván rosszak, pedig nagyon szépen állíthatók multiméterrel kimértem, szépen csúsznak is. és közvetlen ráküldtem a jack-re a háromállású kapcsoló -ról visszaérkezõ jelet, ZÚG!, utána közvetlen ráküldtem a hangszedõtõl érkezõ jelent, ZÚG.

Lehet én szabtam el valamit de a következõ a konstrukció

egy humbucker jele kettõ vezetéken érkezik, a tekercs két tekercsének ellentétes kivezetése + az árnyék ergo a fehér kábelt lehúzom földre (összekötöm az árnyékkal és a földeléssekkel), majd rá a jack földpontjára, a piros kábelt pedig a jackdugó másik érintkezõjére kapcsolom.

el szoktak romlani a hangszedõk? létezik ilyen? egy darab réz az egész...

Hecker007
xD nem ülnek, nézd végig az összeset, azok ülnek akik elõkerítették õket...

de részemrõl off vége.

kurva jó ez a tolvajkergetõ..
Lehet én is veszek egy nyomkövetõt, és én is vadászok a cigányokra..
annyi munkát bõven megér, hogy több évet üljenek a retkes kokerók

Kéne Nemzetközileg is eladható számokat írni az itteni helyzetre, legalább talán többen is elgondolkodnának a dolgon..

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Egyébként sokan kevés pénzért dolgoznak, de mégis csinálják rendesen, ez csak attól függ, hogy ki milyen egyéniség, és emberszámba veszi-e azokat a hozzá hasonló embereket akiknek valamilyen szolgáltatást nyújt, aki leszarja amit csinál, az milliókért is leszarná, nem lehet mindent a pénzre fogni.

Hecker007
Azért nem kell õket annyira sajnálni. Tudnék mesélni 1-2 sztorit a rendõrökkel, lopási ügyhöz való hozzá állást, közúti baleset és rongáláshoz való hozzá állást, vagy amit mondtam a Tolvajkergetõ srácok példája, a rendõrségnek nem sok dolga lett volna a bûnözõket már megfogták nekik, minden bizonyítékot a kezükbe adtak, mégse emeltek vádat és a tolvajok vígan lopkodnak tovább. És akkor még nálunk úgy ahogy tûrhetõen is mûködik a rendõrség.

Fehercsoki
Szerinted más országban nem lopnak? Dehogynem, sõt még többet, csak ott az embereknek is több jut mert gazdagabb az ország, és ez azért van mert kihasználják a kisebb gyengébb országokat, mint például Mo., nézd meg a tiszta németországot, folyamatosan ide dobálják át a szemetüket...

szerintem köze van a magyar mentalitásnak is a dologhoz.
Az emberek látják, hogy felsõbb körökben milliárdok tûnnek el, nyomtalanul a korrupció sötét bugyraiban, és így az emberek úgy vannak vele szerintem hogy minek hajtsam magam, minek építsem az országot, mikor úgy is széjjel lopkodják az egész országot.

Ha egy kis plusz teljesítményt viszel a rendszerbe azt valaki úgy is lenyeli vagy zsebreteszi magának. Így az emberek csak azt a minimális szintet hozzák, hogy még ne rúgják ki õket.

Õk is tudják, hogy egy süllyedõ bárkán nincs értelme a csillárokat tisztogatni, meg a fedélzetet renoválni.

Hecker007
Mindenhova jó a magyar jogsid, USA-ban kell új jogsid csinálnod csak, ott semmilyen más jogsit nem fogadnak el. A franciák viszont komolyabban veszik a gyorshajtást pl, meg a kresz betartását is.

AtomHeart
"hanem egyszerûen nem is akarnak foglalkozni ezekkel az úgymond piti dolgokkal"

Ez a kapacitas es motivaciohianybol (lasd fizu) fakad, mar ha tenyleg igy van...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hecker007
nem azzal van a baj hogy képzetlenek vagy nincs meg a megfelelõ felszerelés, hanem egyszerûen nem is akarnak foglalkozni ezekkel az úgymond piti dolgokkal, persze tisztelet a kivételnek, de lehet jobb ha hagyjuk ezt a vitát, nem ide való

sehova mert párisban nagyon jó a tömegközlekedés, viszont nagyon szar autóval közlekedni, mindenfelé kicsi, egyirányú utcácskák.. meg oda nem jó az én belföldi jogsim úgy tudom..
Ott nagy divat a robogó..majd én is veszek egyet talán.

AtomHeart
Ez van, csoro orszagban elunk, a kozalkalmazottaknak nagyon kicsi a bere, nincs penz a rendorok kikepzesere/felszerelesere, nem lehet talalni kompetens embereket e feladatra. Ez meg egyaltalan nem mentseg arra, hogy szemet hunyjunk mas buntette folott...

Hecker007
Bocsi de ezen még mindig röhögnöm kell, vicc ahogy a rendõrök egy lopáshoz hozzá állnak, sõt kb. nem csak ahhoz, közúti balesetekhez is sokszor, ha nem hal meg senki, vagy kerül kórházba, kb szarnak bele. Nem a bûnözõket pártolom, de sajnos ebben az országban a bûnözõknek több joga van mint a normális embereknek ://

AtomHeart
Szerintem ez az all-rosewood nyak qrvajol mutatna az en axisemen: mm axis

AtomHeart
Lehet, hogy nem lesz semmi, de az is lehet, hogy pont a te feljelentesed lesz a tizedik, aminek hatasara elhatarozzak, hogy nyomozast inditanak...

Fehercsoki
És ha ott is megbüntetnek mert átmész a piroson akkor hova mész?

nembaj, akkor is megyek el innen a picsába.
Aki utoljára hagyja el az országot, majd ne felejtse el lekapcsolni a villanyt. =)

Fehercsoki
Forgalmit 6 ezer forintért lehet újat kérni, vagy kifizeted azt, vagy vársz, vagy nem autózol, bürokrácia van, nem csak itt... Ha sárga a lámpa és még meg tudsz állni akkor meg kell, mert sárgáért is büntethetnek, nem csak a pirosért. Nem azt mondtam hogy "bûnelkövetõ" vagy, csak azt hogy ebben te vagy a hibás.

ez igaz.. csak hogy ha mindenki a kresz szerint egyesével haladna át a keresztezõdésen.. napestig ott ülhetnénk egy egy lámpás keresztezõdésben és iszonyatos dugók alakulnának ki szerte az országban..
nem életszerû..és senki se vezet így.. én még sehol nem láttam ilyet

Count Adyn
Ugyebár zöld jelzésnél is csak akkor szabad behajtani egy keresztezõdésbe ha biztos vagy benne hogy még a jelzés ideje alatt el tudod hagyni😊 Külföldön meg sok helyen szigorúbbak ám ilyen tekintetben a hatóságok😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

én is értem hogy jogos.. de azért a világ nem csak fekete vagy fehér..

A piros lámpás dologban a keresztezõdésben befékezett elõttem egy busz..
így én is kénytelen voltam.
Abban voltam hibás, hogy nem mertem padlóra fékezni az autómat.. mert pesten sajnos olyan a közlekedés hogy egymás seggében vezetnek az emberek.
Ha padlóféket nyomtam volna, levitték volna a kocsim seggét, plusz még az az autó is megsérült volna aki mögöttem volt.. meg az is aki az mögött. Talán személyi sérülés is lett volna.
Szóval átmentem a sárgán.. befékezett elõttem a busz, én is lefékeztem..aztán a busz elindult, én is utána.. közben eltelt 3 másodperc..és puff jött a 100 ezres bírság.
Hogy mennyire vagyok bûnelkövetõ, döntsétek el magatok.

A forgalmis történet meg úgy kezdõdött, hogy jött a diákhitel központ képviseletében az adóhatóság " A NAV, mostanában pénzbehajtással is foglalkozik" hogy elkobozza az értékeimet, házat, kocsit stb.. lefoglaljon.
A kocsinak elvitték a papírjait, a házra csak jelzálogérvénysítési jogot tettek, felbecsülték a házat és elindították az eljárást.
1.2 M forint tartozásom volt.. amiért 1.8 M forintot követeltek tõlem, mert hogy az eljárás költségei is engem terhelnek.

Majd úgy két hét múlva kifizettem a majd 2 millió forintot.. lezárták az ügyet.. újabb 6 ezer ft ot kiszámláztak a jelzálogjog törléséért.
Majd teltek a hónapok.. és még mindig nem kaptam vissza a kocsim papírjait.. hiába jártam utána személyesen is..semmi. Állítólag már nincs náluk, nem tudják hol van.. Dehát nálam sem volt.
Bejelentettem az okmány irodában is.. ott nem tudtak mit tenni.

Nemtudtam tovább várni.. van egy kocsim, fizetem a fentartását..de nem használhatom önhibámon kívül.. =(

Szóval egyszer csak elindultam kecskemétre megvenni a pod 500 asomat.. mire egy igazoltatás.. puff megint 40 ezer ft.
Itt bûnös vagyok, mert forgalmi nélkül nem használhattam volna..
Közben a rendõr maga is tudta hogy van rá érvényes forgalmi engedély a nevemre, mert a központból lehívták az adatokat.. csak nem volt nálam a könyvecske.
Az igaz, hogy szabálytalan volt, de döntsétek el magatok, hogy a 40 ezer ft sok vagy kevés..

de mindegy.. nemsokára úgy is lépek le az országból..
megyek a francia emo barátaimhoz.. =)
Nem mernék rá megesküdni, hogy honvágyam lesz

Fehercsoki
3 másodpercig van sárga, ne mond hogy ennyi idõ alatt nem tudsz megállni vagy átmenni... Forgalmit pedig szintén kötelezõ magadnál tartani, ez nem lehet meglepetés. (persze nem azt mondom hogy a rendõrség nem olyan mint amilyennek leírod, de a te esetedben teljesen jogos)

sokan nem tudják, de az igazság az hogy a rendõrség csak nevükben rend-õrség, lehet hogy régen még valamikor a békebeli idõkben ezt a szerepet töltötte be.. de ma már úgy mûködik mint egy cég, egy vállalkozás. A cél a profit, pénzt kell csinálniuk, ennyi.
Pénzt meg nem a sunyi bûnözõk kergetésébõl lehet csinálni, hiszen az mindenkinek deficites, ráfizetés.
Ráfizetés az a sok idõ és munka..amíg kinyomozzák, elfogják az elkövetõt, aztán megint ráfizetés a birósági tárgyalása, elsõ és másodfokon, minden költséget az állam fizet. Aztán megint deficites kiadást jelent a büntetés végrehajtás, õrizni a rabot, etetni, mindenféle jóléti szolgáltatást nyújtani neki, ami jár neki, hiszen õ is ember, és ugyan olyan jogai vannak, fûteni kell rá, sportolhat, játékterembe járhat, mûvelõdhet, oktatást kap "de minek".. stb.

Az egész ráfizetés, miközben 1 forint bevétele sincs ebbõl az ügybõl a cégnek..vagyis az államnak, a rendõrségnek, bíróságnak, stb stb stb

Csak annyi történik, hogy biztonságosabbak az utcák, az élet.
Csakhogy ám a közbiztonságot nem lehet megenni..
És ezt már egy ideje odafönt is tudják a rendõrfõkapitányságon is.
Most a rendõrség különféle zsíros nagyösszegû bírságolásokból, tartja fön magát.
Mindenkit büntetnek keményen, akit csak érnek, mindennel foglalkoznak már csak azzal nem amivel kellene. "különféle magán örzõvédõ szolgáltatásokat nyújtanak, lefoglalásokban, kilakoltatásokban segédkeznek jó kis haszonért"
Ez van..ez a magyar valóság.
Lásd én..
100 ezer ft egy kurva piros lámpáért, amibe még sárgán mentem bele..csak a zsúfoltság miatt nem tudtam idõben kijönni belõle és beragadtam a pirosba.
Aztán meg nem volt nálam a forgalmi, és puff 40 ezer ft.
Jó hogy nem azt mondják, hogy pénzt vagy életet..
ma már csak a ruha különböztetni meg a bûnözõt a bûnüldözõtõl.

Hecker007
Fel lehet jelenteni a rendõrség tesz rá magasról, lásd a Tolvajkergetõk munkássága, elkaptak rengeteg tolvajt és orgazdát, több 100-ezres értékben lopkodtak, és mi lett velük? Semmi, házi õrizetben ülnek, mert egy tolvaj azt mondta hogy összeverték...

fecska
Mondom regen sportlottem amikor mar eppen mondtak az oktatoim h valtsak rlesre akkor kezdodott el az egesz koltozkodes es akkor mentunk el de azt mondta h ilyen akadalya nem nagyon lehet azt elintezi egyedul a prnz meg az eu allapot

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Magyarországon sokkal nehezebb ilyen fegyverekhez papírt szerezni, mások a szabályok. Én is külföldön élek, látod Cifu leírta részletesen, hogy mik kellenek hozzá. Szerintem hogy kettõs állampolgár vagy az még tovább bonyolítja a helyzetet, 99%-hogy nem fogsz ilyen engedélyhez jutni.

★★★★★