Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fehercsoki
Ennyit tudok segíteni.(bár lehet hogy egyik sem olyan ami téged érdekelne)

MikX
faja... ennyiértmár veszek inkább egy komplett nyers nyakat ebayrõl...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Lacee86
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, h nincs meg véletlenül vkinek a Tankcsapda Lejárt lemez gitár akkordjai, akár akusztikusan akár csak simán az elektromos gitáré?

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hecker007
A vékony nyak inkább elõny mint hátrány, könnyebb rajta játszani mint egy vastag "baltanyélen" persze kinek mi jön be inkább, de szerintem nem lesz gond vele. Én pl az Ovation akusztikus gitárok nyakát szeretem a legjobban és azok elég vékonyak és nem is túl szélesek, kb mint egy elektromos gitár nyaka, és nagyon jól lehet rajta akkordozni, ujjal pengetve is.

Fehercsoki
Nem hiszem, hogy akkordozásnál ez számítana.

sziasztok nem tudom vannak-e fémhúros akusztikusnál is standard gitárnyak szélesség méretek? egy Yamaha F-310esem lesz nemsokára és csak nem járhattam eléggé részletesen körül mert megrendelés után olvastam véleményeket róla hogy egy kicsit vékonyabb nyaka van mint az átlag. adatoknál erre vonatkozóan "Nyakszélesség a húrvezetõnél: 43 mm (1.69")" részt találtam de viszont megnézegetve más márka hasonló modelljeinél is többnek volt ugyanez ez a paramétere.

a gitárt csak hobbigitározásra alapakkordozásra használom majd, ezért választottam olcsóbb kategóriát és nem tudom hogy befolyásol-e majd ez a nyakszélesség ebben.

(az akkordokat anno egy standard nejlon klasszikus nyakszélességén tanultam ami már régóta használaton kívül van viszont arra gondoltam ha a kis szoprán ukulelémen sem jelent gondot lefogni pár egyszerûbbet, ennél sem jelent majd problémát)
Hecker007
Debrecenben nekem annyit mondtak, és igen benne van az anyag költség is, ezt az árat nekem rózsafa fogólapra mondták, és úgy hogy oldalt a fogólap nem festett vagy díszített pluszba. Ez egy jó másfél éve volt, lehet hogy azóta ment feljebb. Nem tudom hogy milyen minõségben dolgoznak, de nekem pl a gitáromat jól beállították, nem volt vele gondom, ebbõl következtetve biztos jól megcsinálják a bundozást is.

hól tudsz 25 ért?
abban már benne van a bundok ára is?

Hecker007
25k kb a legolcsóbb, onnan már a határ a csillagos ég, Medgyesiéknél ha jól emlékszem 40k-tól indul a bundozás.

rotosound elég feszes..
a másik meg a dunlop heavy core..
talán ez inkább nem is olyan feszes, hanem tömörebb, nehezebb húr.. jobban bírja a tenziót.. azaz hogy 10-48 as húr jó a drop C hez is..slinkibõl egy 50.. 52 es húr kéne legalább.

Fehercsoki
Melyik húr a legfeszesebb? Tehát ugyanolyan vastagságú húrokból melyik gyártó állítja elõ a feszesebb húrt?

MikX
Bund cserét hol és milyen árakban vállalnak tudja valaki?
van egy felújítandó gittyóm, de a bund cserét nemérzem úgy, hogy nekem kellene csinálni. A rajta lévõek megmár annyira kopottak, hogy szerintem felesleges azokat felcsiszolni, néhol totál síkra kopott

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

ja basszus múltkor is bevittem egy õsrégi gitárt, mondom a formának hogy itt van a hátamon a drága, elég régi de kíváncsi lennék hogy érhet e valamit, vagy érdemes lenne valamit kezdeni vele, lehet e használható gitár. persze amíg kinyögtem mit akarok végig ott volt a hátamon.

erre az eladó forma roppant viccesen megszólal:
- nekem csak egy gondom van. nem tetszik a gitárod színe.

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
Ez sajnos mindenhol így van...

az én tapasztalatom az, hogy általában a hangszerboltokban az eladók, nem értenek a gitárokhoz.. és hülyének nézik a betévedt vásárlókat is

értem köszi a régi klasszikusomon egy 0.6os dunlopot használtam (és a mai napig citerázni is ezt használom pedig oda is keményebb pengetõt javasoltak nekem valahogy mégis ez ideálisabb) azért lepett meg kicsit mikor 1,5est ajánlott a webshop fémhúros gitárhoz sajnos nincs lehetõségem kipróbálni de megpróbálok egy köztes 1-es vastagságút remélem nem fogok mellé
Fehercsoki
Ultex Sharp. 0.76ost próbáld ki.

lágy akkordozásra általában puhább pengetõt használnak.. .40-.60 körül
gyors erõteljes szolózáshoz, palm muted riffekhez meg vastagabb .60- 1 és e felett

Fehercsoki
Akkordozásra szerintem valami vékony nagyobb pengetõ jó lehet(0.5-1mm kb). De a legjobb ha veszel mindegyikbõl és kipróbálgatod, szerintem leginkább Dunlop pengetõt éri meg venni, pl. Ultex Sharp vagy solozásra Jazz III.

Hecker007
.76-os kb. az nagyjából ideális mindenhez, pl.: sárga Dunlop Tortex.

abban tudna még vki segíteni hogy fémhúros akusztikushoz miylen vastagságú pengetõ ideális? tudom embere válogatja de általánosságban? szinte csak akkordozásra
MikX
Nem általános így, leggyakrabban úgyoldják meg, hogy csak a test alján van, a másik felét a hevedernek a hangolokulcsra kell rakni.
Legalábbis én leggyakrabban ilyet látok.

Fehercsoki
Igen, egy apró pici lyuk amiben addig a csavar volt, de ragaszthatsz rá egy pici fekete matricát is.

de akkor egy lyuk marad a helyén vagy hogy kell elképzelni?😄
Fehercsoki
Ki lehet csavarozni...

értem köszi igazóból tudom h apró dolog de engem valahogy ez zavar:S minden fémhúroson van ilyen vagyishogy így oldják meg hogy csakúgy kiáll a testbõl?:/
csokalaci
Abba tudod beakasztani a hevedert.

http://facebook.com/musicleander

joshua
A hevedertartóra gondolsz?<#idiota>

sziasztok valaki meg tudja mondani mi az a fémszínû pöcök a gitártest elején? sosem volt még fémhúrosom és most nézelõdök viszont az a pöcök elrontja az összképet nem tudom mire szolgál és mi az.. a videóban látszik végig http://www.youtube.com/watch?v=GE0yb32F740

Alapoktól kezdve elég jó ez az oldal:
http://justinguitar.com/

sza.sa

Fehercsoki
"Új Gitáriskola"-t tudom ajánlani, googlen rákeresel ki fogja dobni. Vagy meg is veheted, úgy kényelmesebb, kb. 3k ft.

Azokat már láttam...de nem találtam rajtuk egyetlen könnyen játszható dalt sem, mivel kezdõ volnék... Egyéb ötlet?
fecska
Kb csak 3 van felsorolva a bannerban

Ki tud jó ingyenes gitároktató oldalt?
AtomHeart
Gibsonek azt allitjak, hogy a konnyites nem rontott a hangzason...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Count Adyn
Az én Gibson SG-m "csak" 3.2 kiló xD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

minek vájtak lyukakat az új gibsonokba?
attól nem lesz rosszabb a hangja?
én úgy tudom minél tömörebb, súlyosabb a gitár teste annál jobb a hangkitartása, és annál lágyabb a hangfelfutás is

AtomHeart
Lol, en is. A 4,3kg-s gibsonommal kb 20 perc utan kezd el fajni a bal vallam. <#nemtudom>

Van valakinek pontos infoja arrol, hogy a 2008 utani "konnyitett" STD Gibson lpknek milyen a sulya..? Parszor probaltam rakeresni, nem sok sikerrel...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Count Adyn
Jah, én állva szoktam mindig😊 Aztán nem kell félóra se és egyre nehezebb lesz a gitár

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fecska
ezt is gyakorolni kell mint mindent.
ha klasszikuson kell adnom egy2-3 órás koncertet sokkal jobban elfáradok mint elektromossal, ugye klasszikuson ülve, kihúzott háttal, egyhelyben kell ülni, a barrékat keményen kell nyomni, a hammeront meg a pulloffot azt is sokkal nehezebb megcsinálni, és a jobb kezem is jobban átmozog az újjalpengetéssel. már megtanultam h csak fehér ingbe szabad fellépni mert úgy megizzadok mint a ló 😄
egyebkent ajánlom mindenkinek a földi lábtartót elfelejteni, attól rossz a tartás, inkább a gitár aljára rácuppanthatókat.

elektromoson ugye sokkal könnyebb szabadabban mozoghatsz, könnyebb játszani, és amikor már rutinná válik a játék akkor élvezed az egeszet

BTW: 31.re van repülõjegyem 😊

nemtom..az a baj, hogy ülve gitározok, és ösztönösen felhúzom a jobb vállam, játék közben.. és lassan elfárad, de ha meg leeresztem..olyan fúrcsa szétszórtá válik a játék.

Count Adyn
ezaz hogy jobbekezes vagyok😊

Hecker007
ha fárad és fáj, akkor mégse jól csinálsz valamit
nekem 4-5 óra folyamatos gitározás után se fáj semmim, max az ujjaim.

balkezes vagy? nincs mit röhögni ezen

Count Adyn
A jobb?😄 Nekem a bal 😄

Nemtom mért .. ha hosszabb ideig játszok a gitáron, elfárad a jobb válam..
pedig elvileg jó a testtartásom. mit csináljak?

Rock 'n' Roll, kottatartó állvány, lábtartó

Emlékeim szerint a gitár nevû hangszerrel olyan 12 éves koromban ismerkedtem meg. Talán hajlamomból is adódott, de rabul ejtette lázadó szívemet akkori kedvenceim gitárjátéka. A gitár nem egyszerû hangszerként jelent meg elõttem, hanem inkább mint valami misztikus szimbólum, a rock zene lelkének része. De kellett. Kellett a gitár, kellett a gitártudás. Aztán valahogy úgy alakult, hogy nem egy punk srác tanított meg óradíjért cserébe néhány Alvin és a mókusoktól származtatható akkordra, hanem beiratkoztam zeneiskolába. És sorra jöttek a meglepetések. A tanárnõnek nem volt kecskeszakálla, elektromos vagy basszus gitára, sõt, egyáltalán nem volt az akkori szemem elõtt "menõ". No, de sebaj, legalább megtanulok klasszikus gitározni, aztán majd jöhet a rock 'n' roll! Szolfézs, kötelezõ zeneirodalom, évközi koncertek. Szép lassan haladtam elõre, egyre jobban ment a gitározás, a tanárnõt is megkedveltem, megkaptam életem elsõ gitárját - még mindig emlékszem az illatára. Fáradhatatlanul gyakoroltam és valahogy ez az egész móka áthangolt, megnevelt kicsit. Nem vágytam többé rock zenészkedésre, de annál inkább a korcsoportomban ismeretlen "nagyok" darabjainak pengetésére. A pengetés helyes módszerének és a pengetési technikák elsajátítása, a helyes testtartásnak a megtanulása szép kihívások voltak. Sokat kaptam és sokat tanultam a gitározás által. Magamról, másokról és úgy alapvetõen az érzelmek világáról.
szeretem ha jó reszelõs rekedt hangja van gitárnak..ahhoz meg sajnos meg kell döntenem rendesen a pengetõt..és pengetés közben erõsen csúsztatom is a húron.. így olyan rekedt torok hangja van a gitárnak mint joe kokernek

Hecker007
Dunlop Ultex, vagy Ultex Sharp, nagyon jól bírja szerintem, persze pengetõ tartás és pengetés technika kérdése hogy meddig bírja.
Én a múltkor egy Fender pengetõt törtem el gitározás közben, hibás lehetett, mert pengetés közben letört az a része amit nem fogtam, pedig szeretem a Fender pengetõ hangját, de a következõ ilyen után biztos nem veszek soha többet.