Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Olyan kérdésem lenne, h nincs meg véletlenül vkinek a Tankcsapda Lejárt lemez gitár akkordjai, akár akusztikusan akár csak simán az elektromos gitáré?
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
a gitárt csak hobbigitározásra alapakkordozásra használom majd, ezért választottam olcsóbb kategóriát és nem tudom hogy befolyásol-e majd ez a nyakszélesség ebben.
(az akkordokat anno egy standard nejlon klasszikus nyakszélességén tanultam ami már régóta használaton kívül van viszont arra gondoltam ha a kis szoprán ukulelémen sem jelent gondot lefogni pár egyszerûbbet, ennél sem jelent majd problémát)
abban már benne van a bundok ára is?
a másik meg a dunlop heavy core..
talán ez inkább nem is olyan feszes, hanem tömörebb, nehezebb húr.. jobban bírja a tenziót.. azaz hogy 10-48 as húr jó a drop C hez is..slinkibõl egy 50.. 52 es húr kéne legalább.
van egy felújítandó gittyóm, de a bund cserét nemérzem úgy, hogy nekem kellene csinálni. A rajta lévõek megmár annyira kopottak, hogy szerintem felesleges azokat felcsiszolni, néhol totál síkra kopott
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
erre az eladó forma roppant viccesen megszólal:
- nekem csak egy gondom van. nem tetszik a gitárod színe.
Szeretem a cicákat
gyors erõteljes szolózáshoz, palm muted riffekhez meg vastagabb .60- 1 és e felett
Legalábbis én leggyakrabban ilyet látok.
sza.sa
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
attól nem lesz rosszabb a hangja?
én úgy tudom minél tömörebb, súlyosabb a gitár teste annál jobb a hangkitartása, és annál lágyabb a hangfelfutás is
Van valakinek pontos infoja arrol, hogy a 2008 utani "konnyitett" STD Gibson lpknek milyen a sulya..? Parszor probaltam rakeresni, nem sok sikerrel...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
ha klasszikuson kell adnom egy2-3 órás koncertet sokkal jobban elfáradok mint elektromossal, ugye klasszikuson ülve, kihúzott háttal, egyhelyben kell ülni, a barrékat keményen kell nyomni, a hammeront meg a pulloffot azt is sokkal nehezebb megcsinálni, és a jobb kezem is jobban átmozog az újjalpengetéssel. már megtanultam h csak fehér ingbe szabad fellépni mert úgy megizzadok mint a ló 😄
egyebkent ajánlom mindenkinek a földi lábtartót elfelejteni, attól rossz a tartás, inkább a gitár aljára rácuppanthatókat.
elektromoson ugye sokkal könnyebb szabadabban mozoghatsz, könnyebb játszani, és amikor már rutinná válik a játék akkor élvezed az egeszet
BTW: 31.re van repülõjegyem 😊
nekem 4-5 óra folyamatos gitározás után se fáj semmim, max az ujjaim.
pedig elvileg jó a testtartásom. mit csináljak?
Emlékeim szerint a gitár nevû hangszerrel olyan 12 éves koromban ismerkedtem meg. Talán hajlamomból is adódott, de rabul ejtette lázadó szívemet akkori kedvenceim gitárjátéka. A gitár nem egyszerû hangszerként jelent meg elõttem, hanem inkább mint valami misztikus szimbólum, a rock zene lelkének része. De kellett. Kellett a gitár, kellett a gitártudás. Aztán valahogy úgy alakult, hogy nem egy punk srác tanított meg óradíjért cserébe néhány Alvin és a mókusoktól származtatható akkordra, hanem beiratkoztam zeneiskolába. És sorra jöttek a meglepetések. A tanárnõnek nem volt kecskeszakálla, elektromos vagy basszus gitára, sõt, egyáltalán nem volt az akkori szemem elõtt "menõ". No, de sebaj, legalább megtanulok klasszikus gitározni, aztán majd jöhet a rock 'n' roll! Szolfézs, kötelezõ zeneirodalom, évközi koncertek. Szép lassan haladtam elõre, egyre jobban ment a gitározás, a tanárnõt is megkedveltem, megkaptam életem elsõ gitárját - még mindig emlékszem az illatára. Fáradhatatlanul gyakoroltam és valahogy ez az egész móka áthangolt, megnevelt kicsit. Nem vágytam többé rock zenészkedésre, de annál inkább a korcsoportomban ismeretlen "nagyok" darabjainak pengetésére. A pengetés helyes módszerének és a pengetési technikák elsajátítása, a helyes testtartásnak a megtanulása szép kihívások voltak. Sokat kaptam és sokat tanultam a gitározás által. Magamról, másokról és úgy alapvetõen az érzelmek világáról.
Én a múltkor egy Fender pengetõt törtem el gitározás közben, hibás lehetett, mert pengetés közben letört az a része amit nem fogtam, pedig szeretem a Fender pengetõ hangját, de a következõ ilyen után biztos nem veszek soha többet.