Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Basic
Hát én felvidéken lakom, de most a nyár alatt voltak koncertjeik errefelé, 2-szer ott voltam én is.

Balidani
izgis lehet húrozni.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Match
nah, valamelyik barom feltalálta a guminõ gitáros változatát 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

xDXDXD
Balidani
Na ez beteg.

nekem bejött érdekes😊
nekem sem jön be a kép
:F köszi (az :F jó jel 😄)
Balidani
nem kell ezt túlgondolkodni. én nem is gondolkozom a gitárom eladásában még egy jóóóó darabig. vedd meg azt ami legtöbb embernek bejön, neked is tetszik és ki birod fizetni. vegyél rá egy fasza húrt és jó lesz az 😊

én ugy értem ha eladom a 50 ezresemet (ha lenne) és akkor kisseb a hátrány mert az t eladom 45 é pl ..de ha veszek 30 osat akkor azt eladom 20 k ért..szal nagy on ki kell ezt még gondolni
Match
nekem nem jön be a kép...
Lehet az uw baszakodik, vagy nemtudom...

Balidani
én gitarcentrum.hu -t szoktam nézegetni de csak a nénis képek miatt.

megy a seek&destroy mi😊)

Hellhammer
Ja hát még egy hátránya van ennek a gitárnak: akkora buzi nagy tokba fér csak bele, hogy kisebb autóval lehetetlen a szállítása úgy, hogy ha hátul még szeretnének emberek ülni 😊

Hellhammer
Hát valóban kevesebbet buksz, ha kevesebbért veszel, viszont 30-ért vehetsz használtam olyan gityót ami újonnan 50 volt 😊
Ha már gityózol 1 ideje és úgy néz ki, hogy nem akarod abbahagyni, sõt bandát is akarsz, akkor meg sztem kár azt játszani, hogy most nagyon óccsó gityó, aztán meg késõbb upgrade, mert 1 idõ múlva hallgathatod majd a többiektõl (nem feltétlenül direktben), hogy jó lenne ha végre "normális" gityód lenne, ami nem gerjed, normálisan szól és nem hangolódik el minden szám után.
Szvsz gitároknál nem nagyon történt olyan "fejlõdés" a régi metál - új metál (numetal höhö) téren, hogy nagyot lehetne hibázni így a metál mûfajon belül. Sokkal inkább az erõsítõk, effektek és hangszín beállítások azok amiknél más lehet a követelmény.

Borgi
nem egy rondaság, hallod?! 😛

porki fagyok fállalon

Hellhammer
Na itt van haverom a gityójával (kéretik nem fikázni a fender hevedert a lespaul gityón, meg a "Korg" ládát 😊)
Amúgy õ ezt a gitárt kezdõ gitárnak vette, mert elõtte nem volt gityója, de hát annyira Dimebag fanatikus, hogy muszáj volt neki ez és 1 évig gyûjtögetett rá.

szal hogy én egyenlõre még csak hozzá akarok szokni az elektromsohoz mert akarok bandát meg ilyenek.. meg kicsit attól is félek hogy õk ezek a régi metál tzenét tolják és inkáb én uj irányokra akarok törni nem ..ilyenekre.. és uj irány uj gitár uj hangzás stb..
neem cska ha msot azon filózok hogy ha fater haverja olyat akar venni hogy 50 é ..de haszált ...akor már inkább veszek ujjonnan olyat.. mert a sérülések stb..de ha azt nézzük hogy én kezdõ elektromosos vagyok eddig csak akusztukuson toltam akkor minek venni ujonnan 50 ezres gitárt ha 1 használtan sem vettem 2.ha én még cska tanulni akarom ..de ha azt nézed ha veszek akár ujonnan akár használtan 50 ezres gitárt akkro kisseb az anyagi veszteség ha eladod minthogyha egy 30 ezres gitárt vetté volna... huhh ez sorry elég hosszú és érthetetlen 😄
Hellhammer
Én próbáltam haverom Dean-jét, egész pontosan a Dime-O-Flame modellt. Tök fura volt, mert ahogy a nyakamba akasztottam, akkor nagyon picinek tûnt az egész. Amúgy nekem kényelmes volt nagyon, a súlyelosztása is fasza (ránézésre nem ezt mondaná az ember), egyedül ülve lehetetlen normálisan tartani, de hát ez nem az az ülve játszós fajta gitár 😉
Hangban eléggé ott van, bár a nyaki pickup tisztája nekem túl nyers volt. Metálra viszont tökéletes. A tremolója is fasza, megkínoztuk rendesen, de nem hangolódott el. Mondjuk ez nem a kezdõ kategória a Dean-bõl, azok nemtom milyenek lehetnek, de ez a Dime-o-Flame sztem megéri az árát.

Hellhammer
Na most ezt nem teljesen értettem 😊
Az hogy használtan nem akarsz annyiért venni, akkor újonnan meg pláne nem?

Count Adyn
ez tök jó kis összefoglaló😄
Még tedd hozzá mit kell csinálni ha szettet akarnak vetetni az emberrel
<#hehe>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Match
hááááát...
Abból valami nagyonszart próbáltam...
Szép sunburst-ös volt 😄
Nem tudom vannak e jobb gitárjaik, de amit próbáltam az a kezdõknek jó. Ha jól emléxem 30-40 körül volt az ára...érdemes keresni egyet hasaználtan 20 körül, és akkor fasza 😊

Sephirot T
Harley benton?

tetszeni tetszik de hogyha msot használtan nem akarok ennyit rá szánni mert elektromosan ..elvileg kezdõ vok ...akkor annak mi értelme ha ennyié UJ at veszek?..az nem nagyobb kár?😄😄😄 bazz msot ezen forog az agyam hogy lenne jó!
Match
ha már úgyis mindenki a hangszeraruhaz.hu-t nézegeti, a kezdõknek írok egy kis véleményezést a márkákról, ár figyelembevétele nélkül.
Cort gitárok: 1-et próbáltam, az eldoradoba 90 ezer volt, itt ha minden igaz 79 ezer, kimondottan kellemes gitár, pickupcserével szerintem akárhol megállja a helyét (szvsz a többi cort gitárra is jellemzõ ez, hisz fõleg a felszereltségük változtat az áron).

Dean gitárok: Na egyszer akartam venni egy olcsó deant, design gitárnak, de lebeszéltek róla...igazából nem próbáltam, plusz árban sem ott vannak hogy a kezdõk megfizethessék.

Epiphone gitárok: A G400 és a les paul standard szériától kezdõdõen felfele jó gitárok, ez alatt (pl les paul special) inkább a nyûg van vele mint a zenélés élvezete (sorry akinek ilyene van). Már több special is volt a kezembe, egyikre sem tudtam mondani hogy azt az árat megérte amibe került.

LTD/ESP gitárok: EC300, EX-50, EX-400, VIPER (középkategória, nem tudom hanyas) volt a kezembe. Alapvetõen jó cuccok (az áruk is megvan), viszont virgázásra nekem kényelmetlenek voltak. Alapvetõen zúzda gitárok sztem 😊 Riffelni viszont kész menyország rajtuk (fõleg az EC300-on). Ami nagy csalódás volt, hogy az EX50 és az EX400 annyiban különbözik, hogy a 400-ban EMG-k vannak, ezen kívül semmivel sem jobb. (ok, ragasztott nyaka van meg csilivili fémlap a tetején de attól még minden ugyan olyan rajta). Az EX-eknek további hibája sztem hogy a súlyelosztásuk, illetve a szíjakasztók helyei rendkívül balfaszul vannak eltalálva, és kimondottan hülyén és kényelmetlenül áll a gitár az ember nyakában (bár haverom, akinek ilyen van azt mondja meg lehet szokni 😊).

Fender gitárok: Na ez nem egy kezdõ gitár 😊 Lapozzunk 😊

Framus gitárok: Nem próbáltam, sajna nem tudok semmit mondani róla, de sztem nem egy kezdõ kategória (najó, egyet fogtam, ami kb fél millió volt 😊 ráadásul nekem inkább érdekes volt mint kényelmes (lehet az ezer éves húrok voltak az okai)).

Gibson gitárok: Szintén nem kezdõ gitár. Én alapból nem szeretem õket. Volt a kezembe Les paul studio, ami egy kalap szar (akkor már inkább epi les paul custom, az sokkal jobb), limited szériás explorer (lehet hogy ez se egy tökély, de imádom az explorert 😊 orgazmus volt rajta játszani😊), továbbá egy custom SG (nem egy olcsó darab volt, de nekem nem tetszett...izlések...).

Ibanez gitárok: Az alsó szériás daraboktól kéretik menekülni. Az rg-ktõl meg pláne. Az alsó szériások szar, kezeletlen fákból készülnek, jóhogynem habszivacs alkatrészekkel. Láttam olyan floydot valami olcsó sg-n, amin olyan mélyedéseket vályt (így kell ezt írni?) a húr, hogy alig lehetett normálisan hangolni. Továbbá láttam szétrepedt nyakú rg-t, behangolhatatlan rg-t, mindent, ami egy gagyi gitárban elõfordulhat. Ha van 200 ezred, akkor gondolkozhatsz egy rg-n, de az alatt ne.

J&D (Jack And Danny) gitárok: nem próbáltam õket, de sok jót hallottam..tehát inkább nem beszélek hülyeségeket.

Jackson gitárok: JS széria felejtõs, performance széria (vagy valami ilyesmi neve van) szintén nem a legjobb. Igazából a performance jó gitár lenne, csak ahhoz képest drága. A DKMG és a vele egyszinten lévõ gitárok már korrektek (bár engem az RR300 se gyõzött meg túlzottan..lehet azért mert lila volt 😄).

Johnson gitárok: Volt szerencsém egy olyan johnosn jazz basst hallani, amit utána lecseréltek egy rockbass-re (by warwick), aztán rendesen sírtunk a zenekarba hogy szerezze vissza a basszeros a johnsont 😊
A gitárjaik ideális kezdõgitárok, normálisan összerakva, nem basznak 50 ezres gitárba floyd rose-t, kényelmes a nyakuk, jól beállíthatóak. Valamivel drágábbak mint a többi olcsó gitár, de sztem megéri.

Samick gitárok: Na sorry, de én ezektõl menekülök 😄 Valahogy még nem akadt olyan a kezembe ami tetszett volna...volt olcsó, nemannyira olcsó, dizájnos, akusztikus, elektromos...sokféle..én inkább mellõzném a márkát, sokféle jobb alternatíva van.

Squier by Fender gitárok: Kezdõgitárnak ideálisak. A 40 ezres showmastert a gitárosunk beállíttatta 6 ezerért, és olyan gitárt kapott hogy csak néztem...A standard szériáik abszolút korrektek. Az affinity-t, bullettet és társait én inkább alaposan átnézném, mielõtt megveszem, ugyanis szvsz olyanok mint a mexikói stratok: Némelyik lealázza az amerikait is, némelyik pedig inkább tüzifa.

Stagg gitárok: Oh Jesus, get a fuck away from me that shit 😄

Yamaha gitárok: Pacifica pacifica pacifica...Ha kicsit olcsóbb lenne, szerintem többen vennék. Ár/minõség kategóriába sajnos sokan verik (mármint a pacifica-t ami (bár lehet csak hajdanában) jelképezte az alsókategóriás gitárjaikat).

Vorson gitárok: Nem próbáltam...Tömeggitár...Ráteszünk 24 bundot, floyd rose-t, csilivili mindenholhegyes összevisszaálló dizájnt, aztán csak megveszi valaki...persze lehet jól sül el nekik..

Washburn gitárok: Szintén nem egy kezdõ gitár, aki pedig már nem kezdõ, az úgyis rájön hogy neki élete egy washburn 😊

asszem nekem mondtad a Cort z42-t 😄😄😄
Hellhammer
Nemtom kinek írtam már régebben, de még mindig tartom, hogy az ilyen újonnan 50e-es kategóriában sztem a legjobb vétel a Cort Z42 lehet. Mondjuk kinek mi jön be 😊 (nekem, azaz közeli ismerõsnek volt, de sokat foglalkoztam a gityójával én is a Squier-el rossz tapasztalatom van).

Balidani
nekem ilyenem van 😉

huhh baz azokba a stagg okba én is bele voltam esve ...de már kiestem most az Squieren gondolkodom de cska a 30kilos határt néztem de szerintem akkor hogyha 50 é akar venni fater haverja egy használt gitárt venni ..akkor inkább nézek ujonnan egy epiphone Les pault ...pl... de most pls helpeljetek!
Match
Stagg F300-GBK
Na ilyet próbáltam...ez minden csak nem gitár....ok, össz vissz 43 ezer a cucc...ismerõsömnek kellett olcsó gitár...10 mp-et nem volt a kezembe, adtam vissza az eladónak hogy "akkor most nézzünk egy gitárt is" 😄

Match
Szerintem squier standard stratocaster (55 ezer) vagy squier showmaster (negyven valamennyi).
Vagy esetleg valami cort, szigorúan kipróbálás után.

Count Adyn
Squier Affinity Fat Stratocaster Ára: 41.000 Ft
Én ebbe a kategóriában ezen gondolkodtam😊 csak egyelõre nincs lé😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Froopy
thx

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Balidani
50ért kapsz jó squiert. Menj el egy hangszerboltba és kérdezgesd az eladót, mit ajánl. Nekem egybõl a squiert ajánlották és nagyon kedvesek is voltak.

Froopy
huhh, sztem 30-40-50e

roberto
mellesleg én is bele voltam buzulva a stagg gitárokba h azok milyen jók meg strapabirók de jó h nem vettem meg!gagyi xarok(bár nem tom izések és totyonok)

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

roberto
Jack and danny,(nekem ilyen van)Johnson,Samick,Squier.itt nézhetsz ezekbõl a fajtákból.

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Match
max ár?

Froopy
Balidani: 34.000huf
Értem... akkor Stagg helyett mijót ajánlotok nekem?😄

Match
Nemrég próbáltam stagg gitárokat...sztem meneküljön tõle mindenki...
Kezdésnek persze minden jó, de egy stagg i300 34 ezer, azért már veszel egy olcsóbb squiert és még azzal is tovább elleszel mint egy stagg-al..
Vagy, cort...ugyanekkor próbáltam egy cortot (najó, az 90 ezer volt), de meglepõen jó gitár volt...persze pickup cserés, de ez minden alsó/középkategóriás gitárnál esedékes szinte.

Balidani
Mennyibe kerül a Stagg?

Froopy
Már 1× megkérdeztem, de most újból:
Milyen elektromos gitárt ajánlanátok kezdéshez? Én Stagg I300-BK-t néztem ki, de azt olvastam róla, hogy nem megbízható... Mi a véleményetek róla?
(mellé egy Roland CUBE-15, de azzal sztem nem lehet gond😊)

Balidani
szerintem csak az a hülyeség ha egy teljesen kezdõ mondjuk Fender gitárt kap elsõre... én új gitárt vettem használt helyett, de nem bántam meg. Így legalább tudom, hogy teljesen jó állapotban van a gitárom.

hát értem aki szerezné nekem az zenész +minden ..de nem tudom kicsit talán meg ijedtem attól, hogy most egy eddgi prdo gitárt vagy valamilyen eléggé jó gitárt kapok és nem látom értelmét ennek azaz /nemláttam =)
bocsesz megtaláltam,további szép napot!

ismét én😊
leszedtem az ezdrummer progit(dinamics verzió)de sajna nem indul mert egy kódot(authorization code)kér és nem találom az info fileba.
a neten is körbenéztem,gugli volt a barátom de így sem találok megfelelõ kulcsot😞
HELP!

Hellhammer
Az biztos, hogy 50e-ért sokkal jobb minõségû gitárt tudsz venni használtan, mint újonnan (feltéve, hogy az eredeti tulaj vigyázott rá meg ha rendesen utánajársz).
Ha ügyes vagy meg tudsz jól alkudozni, akkor olyan gityót tudsz venni jó állapotban, ami újonnan lenne vagy 80-90e Ft.

Van itt egri akusztikus gitáros??

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Még nem mentem,egy jehova tanúi próbált segíteni,ilyen ízesített porított marhacsontvelõvel,bíztam,hogy segít,de nem...ja,de voltam,azt mondta sok C vitamin,szedtem,nem segített...szervezetemnek adtam egy kis idõt...semmi...sztem.el fogok menni...kicsit már aggaszt,.de állítólag 3 hónap alatt helyre jövök,abból 1 már eltelt.