Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha gondolod, én szegedi vagyok (bár jobbkezes), rá tudok nézni, hogy ne utazgass feleslegesen...
Fehercsoki
Hát szerintem lazán megéri utazni, így is olcsóbb mint egy új. Esetleg kérj tõle képeket és ha jónak tûnik akkor valószínû hogy élõben is jó lesz.

Kinéztem egy használtat a neten, a tulaj írta, hogy beállíttatta a nyakat.
Kár, hogy õ szegedi én meg miskolci vagyok...
érdemes használtan venni inkább.. ugyan olyan zsákbamacska mint az új bolti gitárok..

Ugyan úgy ki tudod próbálni a használt gitárt is mint a boltit..sõt jobban.

Használt gitárnál fontos hogy jól megnézd a bundokat, nincsenek e szarrá kopva.. akkor nem éri megvenni.

Vigyél egy házilag készíthetõ fret rockert is.. azzal meg tudod nézni, hogy szintben vannak egymással a bundok.

Igazat szólsz, elõtte meg odacsörgök pár nagyobb hangszerboltba, hogy tartanak-e balkezes változatot az alábbi típusokból. Legutóbb beszéltem egy hangszerbolttal és ott mondták, hogy csak rendelésre van balos...
Most, hogy írtátok nézegetem a használt hangszereket is.
Fehercsoki
Hát, ha van 150kd gitárra, akkor legyen pár ezer a vonatra, felmész pestre, körbejárod a hangszerboltokat és amelyik tetszik megveszed.

Vidéken lakom, nem nagyon repkednek a balos epik sajnos... :-D
Fehercsoki
Menj be és próbáld ki õket.

No lesz vagy 150 ezrem balos gitárra, milyet érdemes akkor venni?
Fehercsoki
Azt ugye tudod hogy az Epiphone egy nagy nagy átbaszás? Nincs semmiféle jávor top, az csak matrica! KX1Q jó, de az új árát nagyon nem éri meg, használtan 45-50k-ért találsz, most is van ennyiért gitarshopon.

Klemice
standard hangoláshoz pöpecen beállított epi les paulom van, és már a drop D zörög rajta, drop C-n már az egész, igaz nem ahhoz van beállítva, csak kíváncsiságból kipróbáltam mennyire zörög, és kevésbé, mint ahogy vártam

mellesleg szerintem a balkezes lp elég hülyén néz ki 😊

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

de igen..
a probléma csak mély drop hangolásoknál jelentkezik

amúgy a rövidebb menzúra egyfajta sajátos fátyolos hangzást kölcsönöz a les paul féle gitároknak, ami bizonyos helyzetekben még jót is tesz a soundnak.

Tehát ha pl. Epihone-ba berakok egy Seymour Duncan SH-8 hangszedõt és mondjuk maradjunk csak sima hangolásnál akkor sem fog olyan dögösen szólni mintha mondjuk a Cort-ba raknám?
mondok valami lényeges dolgot..
a les paulnak rövidebb a menzúrája.. nyaka.
Ezért drop hangolásokban könnyebben zörögnek a húrok, és lazább, szivacsosabbak lesznek a mély hangok.. tehát nem olyan feszesek, fokuszáltak. Tehát metálra drop C és alatta már nem lesz valami jó..akár milyen szedõvel is szereled fel.. Már õrült vastag húrkészlet fog kelleni hogy szóljon is valahogy.. 60-70 körüli

A cortnak hosszabb a nyaka, ezért jobbak lesznek a mély hangok, de nem olyan jók mint egy bariton gitáron.
A legjobbak mély hangoláshoz a bariton hosszú nyakú gitárok.. ezek már átmenetek a lead és bass gitár között.

Igen, igazándiból csak a test számít, hogy az mennyire igényesen van összerakva. Mindkét hangszernél a test és a nyak is ragasztott mahagóni.
A Cort-ot már próbálgattam, igaz csak jobbkezest. Én balkezes vagyok egyébként. A Les Paul forma nem tudom mennyire másabb, mennyire kézreálló stb.
Klemice
ha csak a test számít, akkor próbáld ki melyik áll jobban kézre

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, gitárvásárlás elõtt állok és nem tudok dönteni. Két gitárt néztem ki, igazándiból mindkettõ tetszik.

1.) Cort KX-1Q
2.) Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro

Metál, rock zenére szeretném használni, bármelyiket is veszem meg a hangszedõket cserélni fogom seymour duncan SH-8 -ra. Szóval inkább az érdekelne most, hogy melyik gitár van jobban, szebben összerakva, melyik az igényesebb?

Elõre is köszi a válaszokat!
tenkenorman
bár személyszerint szégyen hogy idestova egy hónap és elektro technikus leszek és erre egyedül nem jöttem rá...

http://www.tenke.hu

tenkenorman
ember te egy isten vagy, ha egyszer Tatabányán jársz vendégem vagy egy Sörre / Kávéra / üccsire 😊

hátul csavarozd ki a fuse felíratot, és tegyél bele egy új biztosítékot..

tenkenorman
sziasztok. a mai nap bekapcsoltam a JCM 800-at és sajnos a nagy büdös semmi fogadott... a kapcsoló lenyomása után nem történi semmi, egy pukkanás sem, a visszajelzõ power led nem világít sem a kapcsolóban sem az elõlapon.... a csövek sötétek mint az iccaka...

mi az anyám baja van?

Fehercsoki
Eredeti hangszedõkkel jó lenne, de ez valami gányolt cucc=/

én csak annyit tudok, hogy a passzív emg-k szarok
akkor mégsem érdemes megvenni ezt a cortot..

Fehercsoki
Jó de ez passzív EMG, ami eredetileg volt benne Mighty Mite Motherbucker az sokkal de sokkal jobb hangzást biztosít, plusz a nyaki hangszedõ is valami nem mûködõ random dologra lett cserélve. Passzív EMG hangszedõ újan is csak 16k...

nem mindenki utálja az emgt.. ha azt nézed, hogy mennyibe kerül egy emg akkor a gitár szinte ingyen van..
Én személy szerint nem szeretem az emg t mert steril lapos hangja van.
Viszont attól még kurva népszerû, és van akit ez nem érdekel.. mert megelégszik a feszes hangzással amit nyújt drop hangolásokban is.

Fehercsoki
EMG az inkább csökkenti az értékét, nyaknál ismeretlen hangszedõ ami nem is mûködik, kvázi egy darab fa...

Itt van egy olcsó és jó gitár 35 ért.
Olcsón tényleg egy jó gitár.
Fix hidas, hídnál EMG vel szerelve. Nagyon megéri szerintem.
Cort Kx5

cort

Ha akusztikus gitáron a mély E húrt le akarom hangolni C-re, akkor azt a húrt szerintetek 12-es vagy 13-as húrra érdemes-e cserélni? (sztenderd hangoláshoz most 11-es van rajta)
Fehercsoki
Dehogy, most is lazán meg tudnád csinálni.(persze kis gyakorlás kéne hozzá)

sanzik
<#eljen>
nekem ez még egy kicsit odébb van,hogy egy ilyet elnyomjak... <#vigyor3>
<#worship>
Nekem is van egy talicska Coverem,
http://www.youtube.com/watch?v=nL0lXn7oqKo

Még a matterst színeztem ki, azt kellene felvenni

Lacee86
Kurva hangos akusztikus gitár = elektroakusztikus gitár egy erõsítõvel. 😊)

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Adjatok nekem egy Kurva hangos akusztikus gitárt, lehetõleg olcsón ! Pls.

Szeretem a cicákat

60 ezerért láttam egy full csöves fejet a shopon..
akit érdekelne

Powerstate Classic 503

attol függ, hogy hogy lett összeragasztva.. és mivel
ha csak egy kis vékony csík maradt a törés helyén, akkor jó..

és ha tényleg jó olcsó a gitár akkor megéri szerintem

Fehercsoki
Használtan esetleg érdemes lehet törött nyakú gitárt venni?(javított)

Klemice
csak így tovább!!

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

sanzik
köszi mindenkinek a észrevételeket,hozzászólást <#worship>
sziasztok szerintetek a meranti milyen faanyagnak számít hangszertest tekintetében? persze gondolom itt is mint a mahagóninál nem mindegy hogy pontosan milyen de szólhat szépen egy gitár meranti test fenyõ fedlappal (egyik sem tömör) kombinációban?
Lacee86
Én már annak is örülnék, ha az alap akkordokat biztosan tudnám váltogatni az akusztikuson. 😊 De hát sajna ettõl is messze vagyok még. 😞

aztán jön a sound keresés.. ami soha nem ér véget =(
bele lehet õrûlni..

Lacee86
Sztem ha vki már biztosan bánik a gitárral, erõs technikai tudása van a hangszerhez, akkor jöhet a többi, a kreatívkodás, az egyedi dolgok stb. Neked úgy hallom megvan már egy masszív tudásod. Gratulálok. 😊

csokalaci
Szerintem is baromi jó lett 😊

http://facebook.com/musicleander

szerintem fasza..

Fehercsoki
Nem tudom mit lehet erre mondani, te is vissza tudod nézni, metallica tehát nem túl érdekes, sokszor beletekertem. Az a baj, hogy ez egy cover, pont olyan mint az eredeti, ebbõl nem nagyon lehet megítélni egy gitárost.

sanzik
Na bátorkodtam elkészíteni az elsõ nyilvános felvételem egy metallica cover formájában.
Nyilván nem hibátlan,de fura is lenne ha ennyi idõ alatt tökéletesen meglehetne tanulni gitározni.
Ez inkább csak azért készült,hogy láthassam a fejlõdésem több év távlatából majd visszanézve.

cover

Bírom a kritikát,ne kíméljetek! <#vigyor3>
Fehercsoki
De érdekes mert a többi erõsítõmodellel meg jó...

Fehercsoki
Az miért lehet, hogyha az erõsítõmön(high-gain) az EQn a magasat maxra veszem, a közepet meg kb. 3ra, akkor a vékony E húron 15+ bundoknál furcsa visító hang társul a rendes hang mellé(mélyebb mint a húr hangja), úgy változik ahogy a húr hangja is, szóval ha pl. vibratozok akkor a furcsa hang is vibratozik, nem tudom nagyon mihez hasonlítani, gerjedõ visítás mintha valami rádiót tekergetne valaki vagy nem tudom...

mitõl legyen jókedvem.. mitõl legyen jókedvem

Lacee86
Köszi, megnézem.