Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
A beast nekem kifejezetten tetszik.
A mezzofortéba volt egy....hááát, akkor elment tõle a kedvem.
A test hossza kb egyenlõ a nyak hosszával.
ráadásul a test mindenhova odalóg 😄

A basszusgitárjaik viszont sztem tök jól néznek ki.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Na utánanéztem.
Az igazán sokat érõ fajták, már akinek bejön ez a kinézet a 70-es évek végétõl a 80-as évek végéig készültek a BC Richbõl. Aztán a gyártást kiadták egy másik amerikai cégnek, és a minõség nagyot esett, a renoméval együtt.
A mostani modellek az USA-ban és Japánban készülnek, kb 300-1200 dollár között vannak. Az olcsó szériájuk a Bronze, az NJ széria japán gyártás.

Balidani
BC Rich a legtöbb gitárosnak a rémálma. Szívesebben játszanék egy gagyi szar gitáron mint egy ilyen szörnyetegen.

Persze ízlések és pofonok, van aki a flying V típust is hasonlóan írja le, amit viszont szívesen kipróbálnék (persze nem azt a hegyes végû fajtát, pl BC Rich).

Van a gitarcentrumon egy BC Rich elektroakusztikus gitár. Na ha láttál már csúnyát...

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Hellhammer
BC Rich-bõl az a jó amit még az usa-ban csináltak, de azok nagyon ritkák, és elég drágák.

pl mint a Fendernek az Squier?😊
80-as évek második felében elég népszerûek voltak a metalgitárosok körében (Sepultura, Slayer, stb), fõleg mivel inkább hasonlítottak brutál szúróvágó fegyverre, mint gitárra 😊
Tudtommal manapság - mint minden nagy márkának - van olcsó távolkeleti szériája is, jó áron, nyilvánvalóan hasonló minõségi szinten. Az 1-2 évtizeddel ezelõtti gyártmányok jelentik az igazi minõséget, ill a drágább szériák.

Hell boy
Van vkinek B.C Rich gitárja? Mit tudtok róluk?

jah 😊
inkább nem modnok semmit mert megint agymosást kapok..=D
Count Adyn
Ne izgulj annnyira😄 mond meg faterodak hogy hozzon amiet akar csak jó legyen aztán ne is foglalkozz vele😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

:S:S::S
KOmolyan má...fater ..hogy nem veszünk ilyen bóvli....30 klosat..emrt hogy a haverja zenész és ahaverjai ..madj ogy minõségit ..meg hogy .. ÁÁÁ..lehet a 7en örülök ..de nemtudom :S:S:S
McGrady
nekem 15ös Marshallom van, próbát is bírja, félhangerõn. bár az egy kicsit csalás, a pedal tesz még rá hangerõt, de bírni bírja.

Kuss!-magyarázta.

köszi szépen mindenkinek..
Balidani
íme a vélemény a setekrõl 😊 és tényleg

Count Adyn
Akit én kérdeztem mind aztmondta hogy a szettektõl az isten óvjon meg<#idiota>

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Én meg a Squier gityómat 1 Roland Micro Cubeval használom teljesen meg vok elégedve. Elég kicis de nagyot szól azé (nem lehet 1 30-ashoz hasonlítani de méretéhez képest<#wow1>) nem szoktam feltekerni így is csak negyedig tekerem fel vagy max félig de ha félig feltekerem 1 idõ után megfájdul a fejem szal inkább lejjeb😄...
kiirály😊
Balidani
Ne vegyél settet szerintem. Amikor nyáron vettem a gitárt mondta az eladó, hogy van settbe de nem ajánlja mert a kombója elésg szar helyette kaptam egy peaveyt.

hát én meg kell hogy modnjam Kertes házba lakom egy faluban annak is a végén de uhy kell elképzeln h ogy ház ház telek(üresnemeleadó) üres telek(ez sem az ...AMI HÁZUNK föld föld föld 😄😄😄D szal ..a hang nem akadály😄😄😄D de msot keztem el gondoldókodni egy Epiphone setten de nem nagyon ismerek szetteket Squier ben sem ..nem angyon ismerem és bocs ohgy leszóltam a Behinger szettet!=(
Balidani
Nem Panelba lakom, 20m2 es szobám van, persze ez nem olyan nagy de mostmár értem. egyelõre teljesen fasza nekem a 15W

ha ugyan olyan minõségben adja le a hangot, akkor kb. 3 dB-el nagyobb a hang intenzitása.

viszont a minimum 30W-al nem értek egyet, gitárnál inkább 60W, basszusnál 100 W az ajánlott minimum, ami teremtõl és a bandától függõen felfelé tolódik

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Bangyee
EHUNE!
Itt a 34-es számú hírdetés (azonosító:5729309), a fekete squire... ad hozzá 30-as erölködõt és effektet is. Ennél jobb vétel nincs 55ért.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Más az akkusztikája egy panel kis szobájának és más egy nagyobb próbateremnek. Ott könnybben elvész a hang, nagyobb a tér és ül egy manusz a dobok mögött és veri mint állat (a dobot). Ezér kell oda minimum 30W. Nameg állandóan maxon nyomatva egy 15-öst az nem tesz túl jót az élettartamnak.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Basic
Hát nekem sajnos csak behringer settem van pont egy éve, nem volt drága. Végül is meg voltam vele elégedve, amíg ki nem próbáltam az egyik haverom felszerelését. Neki egy les paul formájú epiphone gitárja van, nem tudom pontosan, hogy milyen, és egy mesa boogie kombója.
De még most karácsonyra kapott az egyik barátom egy fender sqiuer gitár szettet. Sajnos még nem próbáltam ki, nem tudok beszámolni róla.

Balidani
Ezt nem értem. Van egy 15Wattos erõsítõm, úgy szól, hogy nem birom felrakni a amx közelébe se mert a szomszédok átjönnének. (Nem panelbe lakunk hanem kertesbe hehe) Mennyivel szol jobban egy 30W-os mondjuk?

Végre eljátszhatom kedvenceim a mobilom megjegyzi, én meg lusta vagyok feljegyezni a dallamokat, de a mobilon még javítani is lehet utólag a dalon.
Bangyee
Szerintem használtan vegyél mindenkép. Aproneten keresgélj, biztos találsz jót, a használt gitár nem feltétlenül ütöttkopott (pl az én használtan vett 13 éves Ibanezemen egy karcolás sincs), viszont árértékben tuti jóljársz. Hátsó hangszedõ humbucker legyen, ha metálhoz kell és kerüld ebben az árban a tremolós gityókat. Setes cuccal meg úgyse tudnál még próbateremben se megszólalni, túl gyengék azok a kis erölködõk (írtad ugyanis, hogy bandázni is akarsz) Szal valami használt gityó + 30W kombó erõsítõ szintén használtan, és csókolom. Ha hosszú távon gondolkodsz, ez éri meg.

Hellhammer
Figy sztem menj el erre az oldalra és böngészgess. Olyan emberek írnak a cuccokról ismertetõt meg pontozást, akiknek van olyan.

jóvana nem tab szerint néztem hanem pont fordítva😄D

vagy ezt hogy értetted?😊
Gabyee ...ha tab szerint nézed az alsó az e6 a felsõ az e1.. egy kérdés all van valakinek itt valamilyen sette?.. a Behinger settet kivéve mert az sztem nem megbízható mik a tapasztalataitok?
attól függ hogy a felsõ "0" E1 vagy E6😛

Basic
Hát, szerintem nem.

Zenét én tudom, akarnám talán annyit látni, kivánni, csak otthoni módon.
bocs hogy beledumálok de nem kényelmesebb a középsõ és a kisújjat felcserélni?😊

ja, ráadásul humoros😄😄

a legegyszerûbb gitározni tanulni: bemész a gitárboltba, megveszed a muszty-dobay új gitáriskolát (3000ft átlag, lehet 4-5000) hazamész, 3 hónap múlvamár király leszel. meg van 3 daloskönyv, csalamádé 1 (fekete) 2 (lila) 3 (szõnyeges) és abban meg van vagy 180-180 dal, azokkal gyakorolsz, muszty meg dobay csinálja azt is, ára annyi, mint a gitisknek

Hellhammer
Amúgy mennyire számít az, hogy itthonról szerezd be ezeket a cuccokat? Mert itt kb. mindent meg tudsz venni, amit felsoroltál.

azzal igazabol nem torodok.. a hangja meg igyis nagyon jo nekem ez a lenyeg😊
elektronikaja ugy ahogy van kuka, (potik ,ellenallas, jack huvely, felezo, 5 allasu valto, kabelek) tremolo , satu, hangolokulcsok.. + aprosagok hogy potigomb, rugotakaro lemez stb.. szal szinte mindent cserelek csak a fa meg a pickupok maradnak😊
Balidani
hat ja... ugyan ez volt az Fnél is de az már beidegzõdött

Aquir
gyakorold 😊 szerintem biztos meg lehet csinálni az átfogást csak az ujjaid nem fognak eleinte bemoccanni a helyükre =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Balidani
de igen és mégse tudom kigyakorolni hogy egybúl ráfogjak.
ez csak tapasztalat kérdése?

Aquir
0
3 mutató
5 kis
4 középsõ
5 gyûrûs
0

nem? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hellhammer
Jéé a zenekarunkban a másik gitáros srácnak is ilyen gitárja van. Nem biztos, hogy totál ugyanez, mert talán nincs az a kis kapcsoló amivel felezni lehet a humbuckert(?). Az övé vajszínû és valamivel jobb állapotban van mint a tied 😊

Balidani
És mit akarsz rá venni? A testen lévõ lepattant lakkal vagy hogy hivják mit lehet kezdeni? Amugy szép darab lenne felújítva.

Galeriamban ottvan. szegeny eleg viseltes mar<#rinya>
Balidani
van kep rola? 😊 szép kor.

majdnem😊.. kicsit felujitani.. szegenyke mar 18 eves<#vigyor2>
Kramer Pacer Custom II
Balidani
egy gitárt akarsz összerakni vagy mi? 😊