Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bangyee
Jól tolja, jól tolja. Néztem a szólóit, és hát igen nagyon rendben vana teknika. Az más tészta, hogy nekem annyira nem jött be, mint szóló, pont azért mert inkább a technikázásra ment rá.

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

hmm tudnatok nekem ajanlani vmi jobb akusztikus gityot?( megfizetheto legyen egy atlag magyar embernek😊 ) .
Egyaltalan mien artol kezdodnek a jobbak es mien markakat erdemes megnezni?
Christiansen
és az elsõ bundtól, mert hát oktáv fölött nem igazán mérvadó<#nyes>

nem keresztbe hanem a gitár nyakán hosszirányban!

Hell boy
egyszer esett arról szó hogy ki hány bundot tud át fogni vagy vmi ilyesmi. azt hogy értettétek? 4 ujjal?

valszeg igen 😊
McGrady
oksi, köszi 😊
bár lehet hogyha megkérdem a fórumán, elmondja 😊

Kuss!-magyarázta.

ok, ha megyek, megkérdem, de most vizsgaidõszak van, még jövõ héten nem lesz órám
McGrady
nézd meg a videók közt a Pecsás szólóját, beszarsz 😄
Anonymous, a the Rock Band - Temple Bar c. számnak kellene a pre-chorus része, a többit leszedtem, de az nemmegy 😄
meg az Este van vagy reggel címû szám refrénje...kb. ennyi 😊)

Kuss!-magyarázta.

Mantrát hallgattam mostanában, nagyon komoly. Ha van konkrét kérdésed, akkor mondjad, majd lehet megkérdem. 😊
Balidani
belehallgattam a nu bluesba az oldalán. tetszik.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

McGrady
szereted a zenéjét? (rockband, european mantra) én pár rockband számot lefüleltem, de nem tudnád egyszer megkérdezni pár számát hogy hogyvan? 😄DD

Kuss!-magyarázta.

😊 nemrég, pár hónapja, sokáig keresgéltem megfelelõ tanárt és meg is találtam
McGrady
ûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûûû
háténtudomaztkéremalássan 😄
kár hogy nem vagyok pesti, biztos hozzá járnék én is tanulni. te mióta tanulsz nála? 😊

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
/off (Annyiér én is csinálnék website-ot 😄 ) /on

Már egyszer írtam. Kézzel tekerték valami csoda drótból, és egy website-ot kellett érte csinálnom, ami normál árfolyamon egy új gitár ára lenne...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

gitártanárom 😊, hatalmas arc és eszméletlen gitáros! Egyébként nem csak Yamahái vannak.
Balidani
vagy rákötni egy Londonból Budapest fele tartó kamionra. Már ha útközben le nem lopják.

Szerintem elég egyszer megsétáltatni a gitárt tok nélkül. Vagy kölcsönadni egy hétre valami punk havernak.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Balidani
Ja elképzelem, hogy 50 éve beültettek embereket a sarokba, hogy nyúzzák õket és most ezek az emberek 70 évesek és ráment az életük egy ilyen gitárra 😊 mennyibe kerülnének ^^

Fenderéknél külön van olyan ember, aki gitárt koptat... :-D

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Christiansen
Mi lett helyette?

Nincsen zaja, de nem is szól úgy, ahogy kellene, engem rádumáltak, hogy cseréltessem ki, és nem bántam meg.

Bangyee
Hát nemtom, de amilyen szöveggel tálalják, én egybõl rohannék a boltba... 😄 Nagyon értenek ezek a szó és húrcsépléshez 😉

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Christiansen
Itthon 45e😞

sajna nincs😞
mennyi pénz egy ilyen szett?

Christiansen
Ott is<#alien>

lenne egy kérdésem,
van valamelyikõtöknek tapasztalata
ezekkel a pickupokkal kapcsolatban?

"manapság szépen énekel"

Vagy ennyit fejlõdött az ének felvételtechnika a 90-es évek óta...de ez itt offtopik.

😊

Bangyee
Jaja vágom, nagíon hülyék 😄 Meg talán ide linkeltek egyszer egy Fender gyárlátogatást, valami hírös embert vezettek körbe, akinek fingja nem volt a gitározásról és ott volt az, hogy az ilyen viseltes kinézetû modelleket úgy állították elõ, hogy megcsapkodták egy üzemi méretû kulccsomóval...<#idiota>

Bangyee
100ezer körül én bátran ajánlanám a Samick gityókat. Van pl ilyen árban egy PRS kópiájuk, és dönörûszép igényes gityó, duncan-design hangszedõkkel... hangra is csecse volt. Szal 100k körül Samickben is gondolkodhatsz szerintem, de olcsóbb kategóriában már vigyázni kell persze.

na igen,az ilyen stílus bejön!
ebben a klippben lehet látni egy pár cuccot JF felszerelésébõl,az otthonában lett felvéve.(itt vette fel az összes albumát)
mikrofon,keverõpult,gitárok,egy tonna lemez,szalagos magnó😊
a betegszállító kocsi kifejezetten egyedi berendezésre utal😛
az énekkel egyébként nincs gáz,hallanál tõle egy-két '90-es években felvett albumát amit betépve vett fel szegény(mégis egyes körökben ma már kultalbumoknak számítanak)akkor azt mondanád hogy manapság szépen énekel😛

Szerinted ebbõl a klippbõl az derül ki, hogy komolyan veszik? 😊

Balidani
csak a kovbojokat neee 😄
jófejnek tûnnek, de a zenét remélem csak viccnek szánják.

Persze az "egyetlen" azért képletesen értendõ!

Teljesen rendben van. Nem a másodpercenként lejátszott hangok számától lesz jó a zene. Csak miért énekel a szerencsétlen?! 😊

Ha ilyen kicsit minimalista, soft-grunge zanékre vagy kíváncsi ajánlom a 90-es évek közepérõl a Live zenekart, meg mondjuk ezt a számot, hogy kell egyetlen akkordból "kinyitni" és felépíteni egy dalt.

na így lehet nem hibátlanul,viszont szívbõl gitározni!
nekijobban elhiszem mint a matekosoknak akik csak tekernek ész nélkül,de nincs mögötte semmi(vannak kivételek)
ittmár picit rádióbarátabb,szinte énekel😛
ebbena számban meg van egy-két érdekes akkordfûzés,kezdõk ne ezzel kezdjenek😊
bocs hogy ilyen "langyos" muzsikákat pakolok,de a sok canon után talán jól jön<#zavart1>

Kösszép a sok ajánlást - véleményt. Szerintem amely márkák most nem kerültek szóba, azokat még az én történelem elõtti szintemen sem érdemes említeni. A napokban kézbe veszek párat a boltokban. A Squier-t elírtam - bocs.
Hellhammer
Ha tõlem valaki megkérdezi, hogy mi a véleményem a Squier-rõl, akkor nem túl sok jót mondok róla. Közeli ismerõsnek volt, próbáltam párszor és hááát...
Nagyon zajos és gerjedt mint az álat, és emelett eléggé tompán, élettelenül szólt. Átvariáltam a vezetékelését, akkor a zaj meg a gerjedés csökkent valamennyit, de továbbra sem volt élet a hangjában. Egy pickup csere biztos sokatjavított volna rajta, de egy kezdõ szériás gitárnál ne az legyen már az elsõ, hogy full elektronika csere. Egyedül a nyaki sc pickup hangja tetszett, de sztem az is csak azért mert a humbuckerekhez vagyok szokva 😊
Egyébként a srác 1 évig nyúzta, aztán eladta (bukott rajta olyan 15e Ft-ot) és vett egy Ibanez SZ520FM-et ami nagyjából a következõ kategória. Szal ilyen alapon kezdõ gitárnak jó lehet, de kb. annyira amennyire a haver is használta (tanulás és zenekarban kezdésnek).

Hellhammer
Beszarsz de vannak direkt így csinált gityók, amiket így adnak el. Én egy ESP modellrõl tudok, egész pontosan errõl. Ez Kirk Hammett egyik gityójának kópiája. Minden lakk gyûrõdés és festék leverõdés pontosan olyan, mint amilyenek mittoménmelyik koncertje után voltak a gitárján (persze nem azon a egy koncerten élte le annyira). Akkor körbefényképezték a gitárt és az a minta.
Állítólag úgy csinálják, hogy vannak a gyárban direkt erre emberek, akik mindenféle eszközökkel meg a fénykép és egy nagyító segítségével alakítják a gityót. A hangmester.hu fórumán egyik srácnak van ilyen és az ESP topikba rakott be csomó közeli képet a gitár különbözõ részeirõl.

Yamahát, csak magasabb kategóriában, vagy akusztikusban, sztem. A Vintage VS6, szerintem nem a legjobb széria. Amit én fogtam a kezemben, nem tetszett a bundozása, durva lakkozási hiba, a nyak test találkozása nem volt szépen kidolgozva, nekem valahogy nem volt egyben a gitár így már meg sem hallgattam. Ha Vintage akkor Les Paul V99 vagy egy kicsit drágább V100. Nekem V100 tobacco sunburst van és egy szavam nincs ellene. Bár kicsit nehéz, mert tiszta mahagóni. 😊 A boltos ismerõsömtõl tudom, volt aki a Gibsonja mellé vett egy V99-et. 😊) A Squiert már fogtam a kezemben, igazándiból nem láttam rajta kivetni valót. Sokan dícsérik. Johnsont én nem ajánlanék, bár árában állítólag korrekt. Nekem volt három. Priviben megosztom a véleményem bárkivel. Érdekes tapasztalataim voltak velük. Csak két strato és egy eakusztikus járt nálam, rövidebb hosszabb ideig. Az Epiphone jó márka, de 100 alatt csak használtat találsz. Akkor már inkább Vintage Les Pali. Hát a Washburn. Láttam belõle szépet, is jót is, de olyat is, amit csak a falra raknék dísznek, mert amúgy szép. No meg ott nem látszik az elcsavarodott nyak. Nézd meg a Staggeket is. Lehet, hogy találsz neked tetszõt, de figyelj mert a 12. bundtól, elõfordul, hogy valamiért magasabbra kerül valamelyik bund. 😞 Helyre hozható hiba, de alacsony húrállásnál idegesítõ a hatása.
McGrady
ja, egyik kedvenc gitárosomnak (Lukács 'Peta' Péter) yamahái vannak, és nagyon meg van velük elégedve, bár azok felsõbb kategóriások, ha van kedved kérdezd meg a fórumán, hogy mit tud mondani a 112-es Pacificáról.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hello!
haver karácsonyra kapott Washburn-t, megnemmondom milyen típus, Strato alakú, fekete, két single meg egy humbucker hangszedõ, és szerintem jól szól. középhaladó-haladó szintig sztemjó 😊
Squiereket mindenki dícséri, egyedül én nem szeretem õket 😄 Pár hónapja volt itt egy darabig egy olcsóbb sqier, sztem elég töketlen gitár, de ez csak az én véleményem, a köznép szereti, úgyhogy érdemes lehet.
Talán még Epiphone-t vagy Johnsont is nézhetsz, nekem Johnsonom van, meg vagyok vele elégedve.
Remélem valamit tudtam segíteni 😊

Kuss!-magyarázta.

Balidani
mi az a sequier? nem squier?
amúgy egy squier startocasterbõl nem éri meg vintage gitárt csinálni szerintem 😄 jó tudom csak vicc.
amúgy ez a fél milis pötty jól felbaszott

Egy kezdõ - gitár vásárlás elõtt.. különbözõ fórumokon és haveri körben tippek : F. Sequier Satin SRS, F. Sequier Master SRS M-80, Yamaha Pacifica 112, Washburn WI 14, Vintage VS 6 / azaz 100 ezer Ft. alatt. Ha van kedvetek s tapasztalatotok s még nem idegesítõ a téma.. örömmel olvasnék az esetleges közvetlen vagy közvetett tapasztalatokról.. az eddigieken túl. Halihó és Jókedv !
Bangyee
Jaja most kell megfognod a kulccsomót és szétcsapkodni vele a gitár testét, oxidáló szerrel befújni a pickupokat és a hardvert és nekimenni a fogólapnak csiszológéppel... tuti menõ vintage sztájl... xD

Igen erre gondoltam. Köszönöm szépen. Még abban segítsetek légyszi,hogy milyen sikát nyomat a srác?Melyik sika jó ehez a számhoz?természetesen a sima akkord lehúzásos bevezetõ rész után.

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

Ne aggódj, attól lesz "vintage". Nézd meg Mike Oldfield Stratocasterét. 😊)
McGrady
hmm?
lefogod alsó(mély) E húron a 6. bundot(érintõt), aztán 8-at, utána A húrra mész, ott 5. érintõ, aztán 6. erre gondoltál? 😄

Kuss!-magyarázta.

Maestro Geldof ! MINDEN szavaddal s a bennük rejlõ, kibontakozó gondolattal csak azonosulni tudok ~ még ha én pl. csak az Út elején is járok. Örülök az írásodnak. Azé ' az klassz lenne, ha a gitár Utadat (tapasztalatok, cserék, stb. mai szerkó) ha csak röviden is, de felvázolnád itt a népeknek !