Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

forza milan
Hi all!😊Régen foglalkoztat a gitározás...Nemrég megvettem a Johnson akusztikus gitárom,de a célom majd egy villany lesz...😄...Namost nemtudom kinek van még egyátalán Johnson dögökkel dolga,kezdö gitárnak nem rossz...de elég sokszor kell hangolni:S...(megjegyzem hangolóval)...de nem rossz...Akinek Johnsonja van vagy már volt beirná a tapasztalatait ezzel kapcsolatban?😊Egyébknét minden hozzám hasonlo kezdünek ajánlanám a Szalay Könyvek Gitársuli c. könyvét,mert iszonyatosan jó belöle tanulni,tel ivan képpeln,jótanáccsal,minden ami kelll...Még egy kérdés...Hurbefüzéshez feltétlen kell Hurtekerö!Kössz alles!😊

amúgy a #18529-et nem akarod véletlen tabolni?😄

nekem nem jön be a kép vagy mi,de már így is gratulálok hogy van ilyesmire türelmed😊
én pl.imádom a zenéjüket(elsõsorban persze a gitáros témák miatt)de nem lenne türelmem John egyik elvetemült szólóját sem lekottáznom,fõleg amiket mostanában koncerteken mûvel 12000RPM fordulaton😛

mumpic
a csávót Per Gade-nek hívják (höhö, kinéztem a fórumhozzászólásokból 😊
http://www.pergade.com/

Szerintem valami ibanez lehet, de most nincs kedvem végignézegetni õket 😊.

Amúgy Pat Metheny kezében láttam hasonlót.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Valami háztáji

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Christiansen
Ezt meg tudja valaki mondani milyen gitár???
(amúgy most ez a kedvenc számom😊
A sound pedig kicsit Scofield-es,de eszméletlen dinamikus,
nem humbucker-re vall,max annyiban hogy elég telt és öblös,
de ezt az amp is befolyásolhatja..

mumpic
A humbucker nevében benne van a lényeg. Két tekercse ellentétes irányba van csévélve, így kiszûri a zajt, viszont kisebb frekvenciasávban mûködik. A single hangszedõ többet tud felvenni, viszont zajosabb.

Aquir
miután ezt megnéztem én fogtam magam és lekottáztam gp4-be ezt a két gitárt hallásból csak úgy, de mire kész lettem már be kellett vennem egy algopirint mert akkor kicsit sok volt az éles hangokból O_O De azért megérte, mert még nem nagyon taboltam le ilyesmit, meg amúgy is unatkoztam 😊 milyen lett?(nevezzétek át gp4-re) Tudom nem teljesen egyezik mindenhol meg az eleje kicsit lebutított de kivehetõ belõle a lényeg 😊 a tempó a lehetõ legjobbra van beállítva úgyhogy elég szépen megy a videóval együtt bár elcsúszik tõle de csak egy kicsit ( max akkor menet közben ugráltok kicsit a gp-ben 😄)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

roberto
valaki segitsen:van 1 s-s-h gitárom és a humbucker tiszán szól de amikor átkapcsolok single re akkor zúg de ez van még nemtom h hivják de középállásban is nemtudjátok mi lehet a baj?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

Nnu. Ez a srác a videón, nem sikát használ, hanem váltott basszussos pengetést, mégpedig úgy, hogy hüvelykkel penget, a másik 3 ujjával egyszerre pengeti meg a magasabb húrokat, a basszus után, úgy, hogy beakasztja egy picit a három ujja körmét a húrokba és így pengeti meg. Így egy picit gyorsabb. Hogy ez most pontosan milyen névre hallgat, már dunsztom sincs. 😊) Valaki majd leírja helyettem, akinek eszébe jut. 😊)
Én kipróbáltam és eddig a legjobb megoldás a hüvelyk+lehúzás hüvelykel. Azaz az akkord kezdõ basszus húrját benyomom a gitár teste felé,megpengetem hüvelykel,majd utánna lehúzom a többi húrt szintén a hüvelykel. Nekem ez adja vissza amit õ játszik. Egy gond van viszont. Nála gyorsabban hangzik. NOs. Vagy én csinálom még lassan,vagy más sikát használ. Én a sikát másképp tanultam. Van vagy 10 féle😊

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

DummyBoy
Szvsz arra gondol mint a Muszti dobay könyvben a kiséretek .... különbözõ ritmusok másképp vannak elnevezve, de végülis ugyanaz a sika mind 😊

De én mint atom kezdõ is azt tudom mondani, hogy üljön le és próbálgassa ... Nekem volt olyan, hogy halgattam egy számot, mellette néztem a TAB-ját és hiába hangzott ugyanúgy, nekem valahogy nem tetszett ... "kitaláltam" egy 3-ik módszert ami megintcsak hasonlóképp hagzott, de valahogy jobban hozta az eredetit mint az amit az oktatókönyben olvastam ... igy egyszerüen átirtam és kész 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Persze, csakhogy Chicco kezdõ...
bens
a sikát kb. úgy lehet fajtákba sorolni, mint a felbontást. haladó szinten nem foglalkoznak vele...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Sztem ami téged zavar, nem tudod, mikor penget csak le és mikor penget felfele is. Kísérletezz!! Egyszer csak eltalálod. Sajna én nem látom a videót.
Bangyee
Kezdek megijedni... vagy rosszul értelmezem a sika jelentését, vagy alulmûvelt vagyok, hogy nálam a sika az csak sika, nem különbözetetek meg fajtákat...
<#ticking>

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Bangyee
Les palin humbuckerfelezéssel elég érdekes, nem ép konvencionális kombók érhetõk el: humik külön vagy egyszerre, single-ök külön vagy egyszerre (elsõ + hátsó single, hát elég érdekes, kettõs hangja lehet), single+humi... de a közéspõ single hiánya miatt persze nem lehet hozni néhány H-S-S felosztást.

Ja amit meg nem szoktam érteni mire lehet jó, aza tripla humbucker...
Meg néhány ESP Stef Carpenter signature modellen a két humi úgy helyezkedik el, hogy híd és középsõ tehát nincs nyaki pu... szal vannak érdekességek 😄

\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"

Nem tudja valaki hogy milyen pengetést vagy SIKÁT használ benne a srác?
ez itt

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

DummyBoy
Szvsz egy kis logikával mindkettõt ...

Kell maratni középre egy pickuphelyet, a nyakhoz meg egy felezhetõ humbuci és kész ... mindezt az én amatõr mûszaki logikámmal ... De gondolom nem olyan nagy hülyeség 😊 (Mongyuk én nem bántanám a Les Pault ...)

Vagy méginkább a H-S-S soundot ! H E L P !
Geldof Mester ! Látod.. itten a népeknek most este a kérdések kérdése : ki lehet-e kavarni valahogy a Les Palin a H-S-H sound-ot ?
DummyBoy
Türelmes vagyok 😊 Mellesleg részvétem, én is dolgozom most 😊

Cak bírják ki a lakók!😊)
Igazad van, ez be sem ugrott. Mondjuk egy Les Palit is meg lehet így vadítani. És HSS lesz elõle. 😊)
Most dolgozom, de ha türelmes vagy, küldök fotót és hangmintát is. Holnap este megcsinálom. 😊)
Bangyee
Elvileg a legváltozatosabb elrendezés a H-S-H, már amennyiben felezhetõek a humik. Így elvileg benne van a cuccban az LP és a Strato sound is, hisz vannak humik, és megvan a 3 single is. Ha megfelelõen van bedrótozva akármilyen kombináció kihozható.
Pl itt van eza parasztbácsiPRS-el... van egypár szand azért a gityóban 😊

DummyBoy
Egy kis off ... világ életemben imádtam a jó kis zúzós punk dallamokat, vagy végülis mindegy hogy mi csak gyors, ütemes és vidám legyen ...

Elkezdtem gitározni tanulni, és ott tartok, hogy hiába a sokéves punkzene hallgatás, inkább a blues-os dallamok fekszenek 😊 Hiába, változnak az idõk ...

De hogy egy kis on is legyen ... gedolf mester .. mesélj nekem a Vintage V100-asról ... fotókok, minde jöhet ... Õ az új "szerelmem" ugyanis 😊

Abszolut kezdõnek, otthoni gyakorlásra, blues-rock és hasonló örömzenélésre lenne ...

Balidani
Én attól nem félek, hogy nem leszek gitáristen 😊 persze aki véresen komolyanveszi annak egy nagy félelem lehet... én csak a saját szintemen veszem ezt komolyan. Mármint, hogy rendesen gyakorlok, de otthoni gitározásnál nem akarok sokkal többet.

\'\';!--\"{()}&?!:,@#

Hmm. A favágó is megtanulhat gitározni, mégha nem lesz belõle Kirk Hammet, akkor is. De ha megijed, hogy õ nem lesz gitár isten, és eldobja a hangszert, tényleg nem tanul meg, még a saját kedvtelésére sem.
Dír Geldof Mester ! Vettem a lapot : igen mindenben igazad lehet a sound - gitárhangkép és pick-up elrendezésben. Már eccer említettem, hogy az egyik barátom az egy 20 éves Yamit nyúz s nála tényleg azt tapasztaltam a H-S-S elrendezésben, hogy különösen az 5 állású kapcsolási variációk miatt.. igen sokféle hangszínt ki tudott hozni s ezekben volt az a bizonyos mélyrõl jövõ is, ami a Palik sajátja - az biztos, hogy akkor már bedobott egy-két effektet is. De a tiszta hangja a gityónak tényleg csillingelõ. Abban is igazad lehet, hogy azt az ember, hogy egy favágó inkább mint gitáros, csak idõvel tudhatja meg. De megéri. Akkor is ha nem gitáros.
Ravasz kérdést tettél fel. 😊) Bennem is jól megfér a Pink Floyd és a Metallica hangzása is, vagy épp a Jethro Tullé. Rá kellett ébrednem, hogy soha nem lesz ugyanaz a hangzás, amit hallok a felvételeken. A háttértechnika leutánozhatatlan. De hasonlíts össze néhány koncert felvételt. Hetfield bácsiék is hoztak már néha öszze olyan fos hangzást, hogy csak ültem döbbenten a TV elõtt. Ugyanezt elmondhatnám bármelyik másik nagyról. 😊) A másik örök igazság, és itt már elcsépeltük egy páran a szand a kézben van.
Az általad írt Les Pali valóban egy telt hangképet hoz, de nem reszelõ és nem agresszív. Meglepõ. Az is igaz, más karakterû mint egy stratoé, vagy egy jobb strato koppintásé. Nem annyira tiszta csillingelõ. Inkább olyan mélyrõl jövõ. A pickupokat egy kicsit job effektel lehet modellezni, meg lehet vadítani, vagy inkább hasonlatosabbá lehet tenni az általad megkívánt hangképhez. Ha túlontúl széles a skála, inkább olyan gitárt válassz, ami HSS pickup elrendezésû. Ott könnyebb széles skálán mozogni. A humbi miatt jobban torzítható, még egy metálosabb hangzást is tud produkálni. Hasonlíts össze két ilyen gitárt, egy Palit és Valami HSS-t. Így el tudod dönteni, melyik áll hozzád közelebb. Az általad írt Vintage eléggé robosztus felépítésû, márcsak a tiszta mahagóni test miatt is. A nyaka eléggé széles, viszont kényelmes. Nekem a túl vékony nyakú gitárokkal sokszor nyûgöm van. Nehezen áll rá a kezem. Ezért is volt nehéz többek között gitárt találni. A Stagg I-400-amat ezért adtam el. A Vintage erõsítõ nélkül is "élvezhetõen" szól. Remekül leadja a testnek a hangot a híd, sõt, az egész test rezgésbe jön. Nem gyúródeszka hangja van.
Egy Clapton hangzást szerintem itt senki sem tud kicsiholni, de a hangulatot igen! Bocs ha tévedek.
Azzal kezdj, amelyik hangja tetszik. Úgysem állod meg, hogy késõbb vegyél egy más hangzású gitárt. Ahogy tanulsz, kigyakorlod a képességeid. Milyen sebességig tudsz elmenni, mennyit bírnak az ízületeid, a csuklód. Milyen gyorsan tudsz pl. akkordot váltani. Képes vagy-e improvizálni stb. Ezek mindent meghatároznak.
Bocs, hogy ennyit karistoltam.
Mumpic Mester ! Teljesen igazad van és fogom amit írtál. NEM akarok ugyan olyan cuccot s persze, hogy sohasem lesz ugyan olyan sound. Egyszerûen ha másért nem a sok-sok AZONOS gyártó KÜLÖNBÖZÕ minõségû (évjáratokról már nem is beszélek) sorozatai miatt SEM. Legjobban a beírásodban az anyámkínja teccet - az ledobta az ékszíjat rólam !
Tudod van egy-két superman gitárkirály aki a lába között gitárral született és sohasem volt kezdõ gitáros hanem egybõl kapásból gitárhõs, akiknek nincs türelmük az (érthetõen) hülye kérdésekhez - de erre van megoldás : nem kell ezekre reagálni, válaszolni. Még ha ez valakinek túl egyszerû is. Mint ahogy itt is van sok példa a segítõkészségre és a jótanácsokra is. Egyébként egyetértek : SOKAT gyakorolni és tanulni, fejlõdni - majd aztán fejleszteni a cuccot IS. Ez lehet az egyedüli jó megoldás és egyetlen helyes Út. Ez a gyakorlás egyébként már sok éves zenélés után is egy sarokpont : baráti körben azt látom, hogy egyszerûen azért nem sikerül végül egy kocert vagy egy állandó klub vagy ennél is több, mert a bandáabn mindíg van vagy egy dobos vagy egy basszer, aki nem gyakorol eleget s nem áll össze sehogysem a ZENE. Ebbe õrülnek bele páran, akik meg gyakorolnak mint az állat, mert többet szeretnének, mint a szoba fala. Én egyébként a magam vagy a barátaim örömére szeretnék megtanulni gitározni s egyáltalán nem vonz a fellépés. Ez van - lehet ez is gyári hiba, mint ahogy kezdõ vagyok.
mumpic
Egyrészt kezdõként ne az legyen a fontos hogy tökre olyan legyen a szand mint kleptonbácsié. A fontos hogy a gitár játszahó legyen, pontos legyen, vagy legalábbis be lehessen kb pontosra állítani. A hang másodlagos, hiszen ez tanulóhangszer. Persze az sem jó, ha annyira fosul szól, hogy elijeszt a gitározástól.

Másrészt ha már profi gityós vagy, és tök ugyanazt a cuccot vetted meg mint Hammett(gitár, erõsítõ, láda, effekt, húr, pengetõ, anyámkínja), akkor sem fog ugyanúgy szólni mint az övé, elhiszed?

Gelof Mester ! Aki nem egy irányba nyomul és hallgat zenei téren.. hanem elég széles a spaletta, az elég nehéz helyzetben van gitárvásárláskor azért is.. mert egyrészet egy Strato felépítésû hangszertõl kap egy nagyon széles hangképet, részletgazdagságot, egyfajta nyittot tiszta hangot, de bizonyos hangképeket még sem hoz ~ míg ugye a Les Pali az nagyon telt és nyers egyszerre (szerintem) de kevéssé hozza a tiszta hangképeket. Vagy rosszul látom ? (hallom) Te pl. mit tapasztaltál a Vintage Les Palinál ? Lehet a W100 BB a legjobb választás erre a dilemmára.. a pickup tipusok miatt ? (W100TSB/BB CS Wilkinson) Te ha pl. egy Eric Clapton vagy Stevie Ray Vaughan hangulatban ébredsz fel.. ki tudsz-e ilyet csihoni a szerkóból ? Vagy ez 3 single-coil nékül képtelenség ? Bocs az állatias kérdésekért az összes fórum tagtól..

pont most akartam én is ezzel kapcsolatban kérdezni(ugyanis ez is egy Mosrite)hogy ilyen van hogy 12 húros villanyos gityó vagy csak ez valami speckó limited edition?

roberto
mi a véleményetek a Mosrite gitárokról?

|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430

itt még drogozott mégsem ment szét semmi és a tremolókart is az elõírásoknak megfelelõen használja<#idiota>

ma már nem myomja(a felvételnél is tiszta)de amúgy nem sok köze van hozzá

norbre
én két hónapja vettem egy stagg-et 30-ért.. és az árához képest nagyon meg vagyok vele elégedve..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

igen õ is elkapta,de látszik hogy nem ez a kettõ volt az elsõ életében
picit azért meglepõdik ilyenkor az ember,én biztos nem tudtam volna így átkötni a dolgot😛

kevesebbet kéne drogoznia 😛

ilyen gitárt amin játszik szivesen ajánlanék,de szerintem ez már túl drága lenne neked😄(meg másnak is)
kettõ Martin gityót váltogat,1940 O-15S
1940 O-18

Count Adyn
faterom acálhúros akusztikusán pont akkor adta meg magát egy húrt mikor hangolta, szép hangja volt, majdnem elkapta a csuklóját😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

hehe egy koncert alatt két húrszakadás,hát jót mulattam fõleg az elsõ film elején(keresi a kezdõakkordot😊meg ugye a vége😛
nem nézi ki belõle az ember hogy egy gitárklasszis
húrszakadás 1
húrszakadás 2
nem semmi ez a felvétel,mindig történik valami😊

koszonom a valaszokat , korbenezelodok aztan meg kerdezek ha lenne vmi tx<#worship>
A stagg elég jó minõségû elektroakusztikus, akusztikus (ez olcsóbb) gitárokat gyárt olyan 30 körül. A Yamaha szintén 40 körül. Ajánlhatnám még az Ovationt, de 150 alatt csak használtat találsz (Ovation mániás vagyok 😊). A Washburnról jót nem nagyon tudok mondani pláne az 50-60 ezres szériáról. Láttam most valami OC Smidth szériát. Hát, sztem nincs meg az ár érték arány.Olyan Johnson, SX kategória, bár abban is lehet jót kifogni, de nagyon meg kell nézni. Ezek a gitárok, elektroakusztikusok, olyan 30-tól kezdve. A sima akusztikusok olcsóbbak, 15 körül már lehet kapni korrekt minõségût, de azok csak nylon húrosak.
Bangyee
(az uccsó mondat vége, ezúttal magyarul: jó, ha veled van egy szaki...)

Bangyee
Ajánlani tom a Fender dg5-öt 30körül már megkapod és húrcserével nagyon korrektül szól, nekem is az van. Megvettem és semmit nem kellet állítni rajta, jól tartja magát. Haver Epiphoneja is faja hangszer hasonló árkategóriában, öblösebb a hangja, de ott a húrok feljebb a nyakon nekem már idegesítõen magasan voltak. Lényeg hogy 30 körül már elég korrekt gityót kapsz csak figyelni kell az esteleges hibákra, jó veéed van egy szaki.