Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Nem tudod véletlenül hogy milyen sikával nyomul?
A gyerek tényleg egy nyomi és nem is ismerem,de maga a szám tetszik😊
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
És még egy kérdés:A beveztõ lassú rész után és még a sika elõtt gyorsan felvezeti a refrént 3 vagy 4 hangal amik nem tudom hogy melyikek.
Elõre is köszönöm a segítséget.
A szám:
ez az
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
Most vettem észre a gitáromon egy fél miliméteres részt ahol eltûnt a festék! Nem tudom hogy történhetett, hisz általában csak én játszom rajta, a hugom nem birigálhatta én pedig semmivel sem ütöttem meg még a kábelt se vágtam hozzá... és most elég csúnya lett fekete alapon egy pötty, amit ki lehet szúrni 2 méterrõl. Tudom apróságnak tûnik, meg egy squier gitáron ez nem annyira fontos mint pl ha egy fender gitárral történt volna, de mégis nagyon felbaszta az agyam 😞
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Amúgy szerintem bárkibõl lehet jó gitáros, ha szán elég idõt arra, hogy gyakorolja azt, amiben fejlõdnie kell. Pontosabban, csak így fejlõdhet valaki 😊 Ha ezt egy kezdõ megérti, akkor az õ kitartásán múlik, mit fog elérni. A tehetségesebbeknek könnyebb lesz, a kevésbé tehetségeseknek meg többet kell gyakorolni 😊 És ki kell nyitni a füleket 😊
Kuss!-magyarázta.
És néha suliba már annyira itthon szeretnék gitáûrozni hogy a nem igaz szerintem ez jo dolog mert amikor szomoru is vagy dühös vagy vagyok nagyon jol megnyugtatom vele levezetem vele a feszkót ajánlom mindenkinek!!😄
Csak ennyit szerettem volna megosztani.😊
lóg egész nap..gondolom nyakukban a gitár,és közbe néha tappingelnek
a billentyûzeten is😊)
Nekem se jönnek be az olyan emberek akik elszánják magukat, hogy gitározni fognak mindenkinek ezzel dicsekednek majd egy hónap mulva a szoba sarkában porosodik a gitáruk.
És ha aki tényleg gitározni akarna nem írna ide, akkor miért hivnák Gitározásnak a topicot? És hol társalognának a ténylegesen gitározni akarók? 😄
Ezt kell eldönteni kezdõként,mennyire komolyak a szándékok,
és ehhez megfelelõen hangszerbe befektetni.
Szerintem ha nem jön be valakinek a gitározás téma,akkor sincs gáz,
egy 50e-s egy éves gityót el lehet adni 35e-ér ha meg volt becsülve.
Én az utóbbi fél évben rengeteg pénzt öltem a gitározásba,nyáron is dolgoztam,amin tudtam csak spóroltam,és olyan cuccom lett hogy én magam sem mertem volna álmodni róla,ráadásul nagyon megérte.
Ha minden igaz, akkor április környékén teljesen kész lesz a kicsikém 😊
Aztán még addig össze kell szednem legalább 300 dolcsit 😞
A hobbigitárosok mások sztem...azok akusztikust vesznek hogy tudjanak dalolni a tábortûznél 😄 Najó, nem.
Amúgy azokra a kezdõkre céloztam, akik itt szoktak megfordulni.
Vagy gitárhõsök akarnak lenni vagy rocksztárok...remélem mindenki érti és nem jön majd 50 hozzászólás hogy deénnem.
Csakhogy ez nem megy így hipp hopp...És még a hobbigitárosoknak is sztem nem árt az a napi 4 óra (minimum) gyakorlás.
Persze ez csak a kezdetekben, késõbb már lehet csökkenteni, én se gyakorlok már ennyit.
Idõ meg mindig van. A gitáron van szíj, lehet vele sétálni, kaját csinálni, wc-zni <#idiota>#idiota>
De most nincs igazam abba hogy ha valaki gitározni akar akkor ne úgy kezdje hogy reggel felkel, hogy ahhh, én most gitáros leszek, írok is az sg-re hogy mit vegyek 20 ezer forintból (minimum összevisszacikkcakkoscsillagexplorerflajingvé formájú egy 200-as marshall toronnyal meg mindenttudó multieffekttel), hanem szépen elgondolkozna hogy most kell e neki ez...
Sztem aki tényleg gitározni akar az nem is ír ide <#idiota>#idiota>
najó, csak vicc 😊 ne vegye senki magára.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Match neked csak ilyen rossz tapasztalataid vannak a kezdõkrõl? Csak mert olyanokat írsz, mintha minden kezdõ egy lusta és hülye ember lenne. Nem beszólni akarok ezzel, csak nem mindenki azért gitározik vagy játszik akármilyen más hangszeren hogy zenész legyen belõle, van aki csak hobbiként csinálja ezt (elég sokan). Persze a hobbin belül is van aki komolyabban veszi és tényleg sok kezdõ rájön, hogy mégsem akar gitározni és otthaggya az egészet a picsába, de van aki minden nap leül és játszik egy két órát és ez bõven elég nekik. Az pedig tényleg gáz ha valaki azért gitározik mert az "menõ".
Megyek is gitározni mert meg kell, hogy mondjam inspiráltál ezzel a szöveggel.
Ja és szép a gitárod, megnéztem a galériádban. A koptatólap saját gyártmáy?
Egyébként emg a kurva anyját a fendernek hogy az s-1 switch-et nem lehet külön kapni...kurvára tetszik 😊
ugyan lapozz már fel mondjuk egy Fender katalógust, nekem speciel a 2004-es van meg. Abban emlegetik az S-1 pickup váltó rendszert, az szamárium-kobalt hangszedõt, az '57 Twin amp, '59 Bassman, '65 Twin reverb Custom 15 gitárerõsítõket, a 400 Pro Combo & Head basszuserõsítõt, mint az év újítása; és akkor még nem is beszéltünk a különbözõ gitár- és basszusgitár-szériákról, ill. a különbözõ nagy zenészek számára készült egyedi hangszerek másolatairól.
Ja, és persze ott a Squier összes újítása is.
Te mit gondolsz újításnak? Csak mert 50 éve ugyanolyan a Fender jellegzetes fejformája (nem Leo-é :-)), akkor már régi és elvault?
A másik:
Légyszíves.. szokj már le errõl a sok pontozásról.. de komolyan.. mert.. marha idegesítõ.. és nehéz olvasni.. köszi..
/* praksi ma qrva mérges, mert matekvizsgán megvágták */
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Szegény már halálra van kopva, de így szép..látni rajta a napi 6-8 óra gyakorlást.
Ugyanis gitározni tényleg csak úgy lehet megtanulni (meg minden más hangszeren is) ha gyakorol az ember. A mai napig van olyan hogy már hulla fáradt vagyok, fexem az ágyba, mellé beállítva az állványra a gitár, és még úgy is játszogatok fél kézzel.
És nem értem mit akadnak fel a kezdõk egy hangszervásárláson...egy csomó leírást találni itt, kérdezhetnek is, válaszolunk is, összevetve itt mindenkit sztem már több ezer gitárról tudunk véleményt nyílvánítani.
Ezek után annyi kell hogy kb 40 ezret összekaparjon, és vegyen egy gitárt.
Nem kell erõsítõ, nem kell multieffekt, semmi sem kell, csak az a rohadt gitár.
Most nézzünk egy egyszerû példát ha már így belejöttem az írásba..
Jön egy kezdõ, felsorol 3-4 gitárt, mondja hogy mondjuk meg melyik éri meg. Vagy lehet hogy csak bizonyos árkategóriába gondolkodik, és ajánljunk valamit.
Minden esetben innen úgy távozik az illetõ, hogy meg van mondva neki 1-2 gitár, amit megéri megvenni.
Aztán:
A variáció: nem veszi meg, mert mégsem szán rá ennyi pénzt.
B variáció: megveszi, rájön hogy ez mégse jó, aztán hagyja a picsába.
Lehetne C variáció is, de nagyon ritka, ugyanis az az lenne, hogy az illetõ becsületesen gyakorolgat és elõbb utóbb jut valamire.
Én spec hozzá vagyok szokva hogy mindent szinte magamtól tanulok, úgyhogy elég ritkán válaszolgatok itt a tanulós kérdésekre, de ahogy elnézem, itt mindig meg vannak válaszolva.
Mielõtt még többet írnék, még egy tanács a kezdõknek:
Döntsd el hogy akarsz gitározni, vagy nem.
Ha akarsz, akkor sírj anyuéknak, spórolj a kajapénzen, ne menj sörözni, add el a veséd, és valahogy kapard össze a lóvét rá, vedd meg, és hidd el imádni fogod.
Lehet bennem van a hiba, de én úgy kezdtem gitározni hogy nekem ez életcél lett, aztán a sorozatos baszogatások után hogy béna vagyok pedig azért "merthogycsakazértis".
Nem hobbiból...
Ennyit a kezdõkrõl...nem nézem le õket, de akkor is az van, hogy felkelnek az ágyból, és én gitározni akarok...
Olyat is tudok akinek van gitárja, erõsítõje, effektje, mindene, mégse lesz belõle az életbe zenész, mert nem képes arra hogy leüljön a seggére 4 órát gyakorolni. És ismerek olyat is, aki kb 1-2 éve gitározik, de már lekoptatta egy gitár bundjait...ügyes is lett a gyerek, spec meg is érdemel egy jobb hangszert.
Úgyhogy mégegyszer: A drága kezdõk üljenek le szépen a sarokba, nézzenek a falra kb 1 óráig, és gondolkodjanak el hogy miért is akarnak gitározni..lehet kihal egy picit a fórum.
Sorry, kikeltem magamból.
Többféle verziót próbáltam már.
Legelsõ próbálkozás (és ami eddig mindig bevált): guitar pro-ban beállítom a basszust electric bass (finger)-re, aztán a windows hangkezelõ felvételi beállításainál a mikrofont átállítom wave-re. Átmegyek a rögzítõprogramomba és elindítom a felvételt, aztán a guitar pro-ban a lejátszást. Így azt veszi fel amit a wave kimeneten lehet hallani (sajna nekem a wave exportálás nem megy a guitar pro-ból). Utána mehet a felvétel elején és végén található üres rész megvágása, vst effektezés (kompresszor, erõsítõ szimuláció, eq stb).
Második verzió: Spectrasonics Trilogy. Ez egy vst instrument basszus hangmintákkal. Szal midi cuccot lehet átküldeni rajta. Szal fogom a guitar pro-t és a basszus sávot kiexportálom midibe amit aztán betöltök a hangszerkesztõbe. Jobban szeretem így, mint a midi szerkesztõt használni, mert nem kell szarakodni a nyújtásokkal, csúsztatásokkal, vibratokkal. Ez után mehet ugyanaz az effektezés, mint az elsõ verziónál. Sajna én nem tudtam értelmes hangzást kicsiholni a trilogy-ból, de nagyon sokan dicsérik.
Harmadik: ugyanaz mint a második, csak más vsti-t használok. Nevezetesen a Quantum Leap Hardcore Bass plugint. Na ebbõl már értelmesebb hangokat tudok kihozni, de egyelõre még új számomra, csak pár napja lett meg, szal próbálkozok vele, de tetszik (talán a 3 közül ez a legjobban).
Mondjuk elég necces ez a 2 vsti cucc, a Trilogy 3,2 GB a Hardcore Bass 2,4 GB
Az ár/minõség arány javítása lehet a cél egyedül.
Most komolyan, milyen fejlesztést várnátok el pl. egy Fender telecasteren?
dupla EMG hangszedõk, kisebb menzúra meg locking tremolo???
vagy 8 húr?? pff
Sorry, de most egy kicsit köcsög leszek...
Mióta játszol?
Nem azért, mert ha kevés ideje akkor lenézlek meg nem adok a véleményedre, hanem mert pl volt itt olyan ember aki kijelentette hogy márpedig egy johnson strat és egy fender között semmi különbség, mind hangban és minõségben...
És hát azért ez durva.
Mellesleg a gibson állandóan próbál újítani..mindig próbál valami modernt alkotni, csak sosem jön be neki, aztán rögtön meg is szüntetik a szériát. A fender legalább tartja magát, öreg cég, az erõsségeit használja ki.
És egyébként meg gyártson mexikóba, mert fogtam már olyan mexikói darabot (140 ezer volt) aminél eldobtam az agyamat.
Õ úgy hangolja ahogy mondtam...spec nekem szimpibb is 😊
"RG2228-GK 8-STRING GUITAR ! New * Bolt-on * Fixed Edge III-8 * Basswood body * EMG 808 Pickups * Factory Tuning Low F#,A,D,G,C,F,A,D *"
<#merges2>#merges2> Beteges...de télleg ezt is megértük, hogy tömeggyártású 8 húrosokat vágnak hozzánk... A felcseperedõ kis Meshuggah fanok biztos jó piacot jelentenek 😄
\"As I\'ve come clean, I\'ve forgotten what I promised - In the rays of the Sun I am longing for the darkness...\"
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
|MSI K9N NEO-F|X2 3600+|2048MB DDRII 800mhz|ASUS X1950pro 256mb ddr3| TDU online:Roberto16(HUN) TDU Favorite car:Ferrari F-430
nembaszogatni 😄
Megtaláltam ott életem elsõ elektromos gitárját, amit sajna eladtam, de megbántam mert emléknek jó lett volna nagyon (másnak nem nagyon, mert annyira szar volt). Itt van: Jolana Star IX
Szvsz élõbe csúnyább, nem is ilyen szép fából készül meg valahogy az egésznek olyan húrozott deszka feelingje van.
Mondjuk a mélyek túlzottan nem izgatnak...amúgy is D-re szeretek hangolni, és ha kell mély, akkor droppolok C-re...az már csak fél hang különbség, és elég mély az így is 😊
Viszont az a magas A húr nagyon tudja birizgálni a fantáziámat 😊
A tele-hez több szerencsém volt.
Bár most elnézve nem csak natúr színbe vannak, de akkoriban amikor kurva népszerûek voltak akkor mindenhol csak ezeket lehetett látni.
Viszont megspórolsz egy basszusgitárost 😊