Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Átdobtam még néhány képet. Dolgozott a Fuji.. 😊)
még a legtöbb les paul fej tetszik, de pl. az ibanezek legörbített jobbradõlõ feje az megint csak nem tetszik...
furcsa de egy szép testû gitáron nagyon sokat ronthat a fej 😞
ja és még az tetszik nagyon, hogy a fogólap egyszínû a nyakkal (vagy ilyenkor egyszerûen nincs fogólap? ezt nem tudom) amit nagyrészt csak fender gitároknál láttam még.
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
A telecasternek tényleg ritka ronda feje van 😊
De az az egész gitár attól szép hogy olyan csúnya 😊
Precision bass-bõl volt még olyan aminek telés feje volt...na az mégcsúnyább volt 😊
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
\'\';!--\"{()}&?!:,@#
Tehát sacc/kb fél millióból ki is jön 😊
Tipikus kezdõ zenekarnak való költségvetés .)
Egyébként nemrég voltam egy rádióba interjút adni az amatõr zenekarok életérõl (vidék+pest összehasonlítása).
Összeállítottunk egy alsó középkategóriás zenekari cuccot, hogy mennyibe kerülne, és valami 1 millió körülre jött ki.
Mikor kiszámoltuk a végösszeget, benyomja a srác a zenét (szintén zenész), és nagy csodálkozó arccal rámnéz hogy bazz, pedig tényleg kb ennyi 😊
Én is meglepõdtem rendesen...
ha halk a gitár, akkor vegyen egy nagyobb erõsítõt, vagy költözzenek kisebb terembe. vagy mosson fület az illetõ (ha meg süket, akkor menjen DJ-nek)
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
1, milyen kimenetrõl akarjátok a jelet a keverõbe küldeni? felerõsített jelet nem szabad, mert leég a keverõ elõfoka. csakis Line out-ot szabad használni (a fejhallgató jele is erõsítve van!). az megint más kérdés, h lehet h zajos lesz a hang.
2, az oké, h van egy keverõtök, de kell utána egy végfok, ami felerõsíti az összekevert jelet; az pedig nem olcsó
3, miféle ládát akartok használni? gitárládára basszust küldeni elég nagy böszmeség, és fordítva is. kárt nem tesztek benne (hacsak nem egy nagyobb végfokot köttök rá), viszont ocsmány ronda hangot fogtok kapni. ráadásul úgyis elõjön a ne-legyél-olyan-hangos-mert-elnyomsz-engem vita, akkor csak szopatjátok magatokat.
magyarul Match-nek van igaza, mindenki saját erõsítõrõl szóljon
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Alapvetõen így is fel lehet fogni...a klasszikusok ha jól emléxem (ritkán van hozzá szerencsém) valóban a 12. bund környékén szokott csatlakozni a testhez, a yamaha-m (western) pedig asszem a 15-nél.
De pl ha az alján van egy kivágás hogy elérd a magasabb hangokat, akkor már nem ott csatlakozik 😊
Ez sztem nagyon gitárfüggõ, de tény hogy a nagy átlagban úgy van, ahogy írod (kb).
Nekem is tetszik a Strat, de a Les Paul és az SG az jobban bejön <#taps>#taps>
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
tehát akkor minden fémhúros (ami akusztikus) az westerngitár, ok 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ha elektromos akkor lentebb találsz jó sok infót, épp a napokban volt errõl szó.
A klasszikus gitár jelenti a nylon húros akusztikus gitárt.
A western gitár (common köznyelviesen akusztikusnak ezt szokták nevezni) pedig a fém húros akusztikus.
Csak szó volt a gitárok kényelmességérõl, és próbáltam rámutatni arra, hogy ez nem csak a testformától függ.
A stratokból azért könnyebb kiegyensúlyozottat találni, mert pici a fej általában, és dög nagy a test 😊
Egyébként nagyon nem ismerem a vintage márkát, sõt, még sohasem hallottam róla 😊
Vantage-rõl már igen.
Egyébként mi a külömbség pontosan az akusztikus és a klasszikus gitárok között?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A Special a legkisebb Epihone "Les Paul" ...
1 láda, 1 hangszer.
Ha meg az erõsítõ kimenõ jelét belenyomjátok egy keverõbe abból nem tom mi lesz...de szvsz nem fogja szeretni azt a sok voltot.
Amúgy geldof jól gondolod, ezt hívják hangosításnak, de nem hiszem hogy próbán ilyet akarnak megvalósítani.
Az epiknek van egy olyan szokásuk hogy olyan súlyelosztásuk van, hogy ha állva megfogod és elengeded, akkor a feje elég nagy erõkkel elindul lefelé 😊
Rengeteget fogtam egy special-t, na az ilyen volt...emiatt ülve is elég kényelmetlen volt.
Egyébként strato mániás vagoyk, úgyhogy lehet nem mérvadó a véleményem 😊
Mindenesetre az epi zakk wylde les paul kellemes volt, bár sokallom azt a 200 ezret érte.
Leginkább én is a nyakvastagságra leszek kiváncsi ... meg hogy milyen lesz a kezemben ... vajon vastagabb lesz-e mint az SG-m?
Meg irtad, hogy a strato-t könyebb megtartani mint az LP-t 😊 Nekem pont forditva volt 😊 Bementem az itteni hangszerboltba, hogy kezdõ gitárt kezesek ... fickó kezembe nyom egy olyan Squier strato-t ami otthon volt ... á, mondom ilyenem van otthon (kölcsönbe ...), nekem kényelmetlen, valami vékonyabb nyakú kellene ... Ibanez ... ehhh ... kényelmes is volt, csak nem az én pénztárcám 😊 Rámutattam egy LP-re, erre mondja a fickó, hogy annak még vastagabb a nyaka ... hagytam is a fenébe ...
Van valakinek összehasonlitasi alapja arról hogy az SG-k és LP-k nyaka között nagyjából mekkora lehet a különbség?
Én egy Squire Strato-val kezdtem, kis kezem van, vastag volt a nyaka, meg feszengtem vele rengeteget, hogy ülve jó legyen nekem. most SG copim van, ez jóval kényelmesebb, azért vettem meg mert kipróbáltam egy csomót és ez olyan volt mintha az ölembe öntötték volna. Aztán unokatestvérem Les Paul kópiáját kipróbáltam a múltkor, ez nekem ülve még kényelmesebb volt, mivel az elsõ bundok realtive közelebb vannak ... könyebb elsõ fekvésben játszogatni ... (Arról nem is beszélve, hogy mikor én járkáltam a boltokat, 150 alatt nem volt Les Paul kópia, ezért nem is néztem õket ... )
De kinek mi tetszik ...
Gedolf: köszi a képeket, gyönyörûûûûûûû 😊
Fõleg ezekre ... hangolás megtartása, húrmagasság, bundozás, felépités és ilyenek ... koszi, várom a képeket 😊
Még az Invasion LP-jén morfondroztam emellett, csak zavaz hogy semmi infó rólla, arról nem is beszélve hogy a "hivatalos" magyar és angol nyelvû oldal is kölönbözõ dolgokat ir 😞
Szóval most egy ilyen Vintage a szivem vágya, már csak a szine és az idõ a kérdés 😊
Pár szót irhatnál rólla 😊 És ment privi 😊
Gedolf mester ... lesz akkor este Vintage Revjú? 😊
egyébként thx😊
Kuss!-magyarázta.
99%-nál fagyott le a sendspace úgyhogy csapó #2 mindjárt linkelek, ha minden jó
Kuss!-magyarázta.
tényleg csak kényelmi szempontbõl jobb,bulikra hasznos ha a tokban lapul.
itt egy példa a használatára
mindjárt töltöm, de inkább sendspace-el 😊
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
(www.rogepost.com,browse,upload..)
köszi az info-t Mumpic, bár még nem találtam meg én se..
Forza Milan: nem kell hozzá feltétlenül,csak gyorsabb vele.